Netflix En İyi Kore Dizileri 2020

Netflix'te izlenmesi gereken Kore dizileri üzerine bir yazı yazmam konusunda epey yorum aldım. Bu listeyi yapmadan önce bazı noktalara değinmekte fayda görüyorum.


  • Netflix çok iyi Kore dizilerinin çoğunluğunu almamış. Şöyle söyleyim; benim en iyiler listemdeki dizilerden epey eksik var. Yıllara göre en iyi Kore dizileri listeme şuradan ulaşabilirsiniz.
  • Listeyi yaparken fark ettiğim kadarıyla, tamamen tesadüf olduğunu düşünüyorum, iyi başlayıp son 3 bölümünde bozan, bizi sinir krizlerine sokan dizilerden çokça var.
  • Çok geniş bir Netflix Kore dizi arşivi olduğunu da söyleyemem.
  • 10 yıllık dizilerden kült olmuş bir çok diziyi almışlar ama diziler eski olduğu için Kore dizilerine yeni başlayacak kitleyi pek memnun etmeyebilir. Örnek veriyorum; Secret Garden efsane ötesi bir dizidir ama ben o diziyi 2010 yılında izledim. Şimdi izlesem ya da size de illa izleyin desem 10 yıl öncesine ait olduğu için çok tatmin etmeyebilir, belki yine seversiniz ama bir efsane olmaz sizin için.
  • Zaten Kore dizisi izleyicisi olup hazır Netflix üyesiyken keşfetmediğim dizileri bulabilirim diyenler için doyurucu bir yazı olacağını düşünüyorum.



Hatırlatma: Ben diziler hakkında kısa yorumlar yaptım ama kesin karar vermek için dizi isimlerine tıklayarak daha detaylı yorumları okumanızı şiddetle tavsiye ederim.




Klasik bir senaryo böyle mi güzel işlenir? 
Bir çift nasıl böyle yakışır? 
Daha önce bu kadar güzel bir evlenme teklifi izlemiş miydim, gibi sorular sormanıza sebep olacak aşırı sevimli bir Kore dizisi. İzleyin!

Kimler izlemeli?

Herkes.




Tam bir slice of life! Klişelerden uzak, içi boş olmayan senaryosuyla çok beğendiğim dizilerin başında gelir. Karakterler çok orijinaldir, yan karakterler üzerine de oldukça çalışılmış kaliteli bir dizidir.

Kimler izlemeli?
Özellikle 25 yaş üstü hatunlar bayılacaktır.






Dizinin Türkiye'de Seviyor Sevmiyor adı ile remakının yapıldığını düşünürseniz ilgi çekici bir senaryoya sahip olduğunu az çok tahmin edebilirsiniz. Türk versiyonunun orijinalinin yanından bile geçemeyeceğini belirtmek isterim. Tam tadında bir romantik komedi olması itibarıyla mutlaka izlenmesi gerekenler arasına adını yazabilirim.

Kimler izlemeli?
Tadında bir romantik komedi arayışında olanlar.




İzlediğim en naif Kore dizileri içerisinde yer alır. Çok romantik başlar, biraz sizi üzer ama tatlıya bağlar. Çok aşırı şeker ve romantik bir dizidir. Mutlaka izlenmesi gereken Kore dizileri arasında yerini alır mı, alır!

Kimler izlemeli?
Naif bir romantik komedi arayanlar.




Üniversite okuduysanız, hele ki bir yurt geçmişiniz varsa ya da öğrenci evinde yaşadıysanız bu diziye bayılacaksınız. Hem üniversite gençlerini hem de sonraki kuşağı yakalayan bir dizi. Gençlik dizisi dersem büyük haksızlık etmiş olacağım hayatın içinden bir hikayesi var. Çok sahici, çok gerçek.

Dizinin bir de 2. sezonu var, o da ilki kadar güzel, hatta ilk defa 2. sezonu daha güzel olan bir dizi izledim diyebilirim. Ama maalesef Netflix'te yok.

Kimler izlemeli?
Herkes!


Şahane bir diziydi dememe engel olan dizinin finali. Romantizm var, merhale merhale açığa çıkan sırlarla heyecan var, oyunculuklar da mükemmel. Daha ne olsun! Ama işte dizinin sonu, ah o sonu...

Kimler izlesin?
Havada kalan, sinir bozucu sonlara canım sıkılmaz diyenler.


Telefonun üzerindeki danteli fark ettiniz değil mi? Bu bir Türk dizisi değil ama 1988 yılında geçen dizide bu tür ayrıntılarla çokça karşılaşacaksınız. Korelilerle bu kadar benziyor olduğumuza şaşıracaksınız. 

Mükemmel bir dizi. Tek kelimeyle...
Ama romantik komedi değil. Bu dizi bambaşka bir kulvarda. Acayip eğlenceli ve son bölümlere doğru çok da romantik. 

Kimler izlemeli?
Herkes.
Bilhassa 80 ve 90 doğumlular izlemeyi geciktirirse çok üzülür, benden söylemesi...

Not: Korelilerle ne gibi konularda benzeştiğimizi şurada yazmıştım.



Dizinin senaristi, Secret Garden, Goblin, Heirs gibi çok sevilen dizilerin de senaristi Kim En Sook.

Bu dizisi de gerçekten çok üzerine düşünülmüş, kaliteli bir yapım. Ama tek sıkıntısı var, Peaky Blinders gibi bir sonraki bölümü merak etmiyorsunuz. Her bölüm kendi içinde çok iyi ama bölüm bittiğinde bir sonraki bölüme geçeyim isteği oluşmuyor.

Kimler izlemeli?
Tarihi dizileri sevenler,
Çok seven bir erkek karakter izlemek isteyenler.

Klasik Kore dizileri kategorisinde değerlendireceğim dizi, en iyiler arasında yerini rahatlıkla alır. Çoklu kişilik bozukluğu olan karakteri canlandıran Ji Sung, tam 7 karakteri birlikte canlandırıyor ve siz sanki her birini bir başka oyuncu canlandırmış gibi bir oyunculuk şöleni izliyorsunuz.

Kimler izlemeli?
Herkes!




Kill me, heal me dizisinin senaristinin elinden çıkan bu dizi sizi birden içine almıyor. Ama 3. bölümden sonra kendinizi kaptırıyorsunuz. Mükemmel diyemesem de ortalamanın üstünde üzerine düşünülmüş güzel bir diziydi.

Kimler izlemeli?
Fantastik dizileri ve zaman yolculuklarını sevenler.




Benim için yeri çok başka olan dizilerdendir. Esas oğlana ayılıp bayılacağınıza bahse girebilirim. Esas kızın ezik olmaması ise bonus! En tadında romantik komedilerden biri diyebilirim.

Kimler izlemeli?
Klasik Kore romantik komedilerini sevenler.

One More Happy Ending-Happy One Again



Bu tür dizileri 25 yaşın üste bekar kadınların daha çok seveceği, evde kalmış kız dizileri diye adlandırıyorum ve ben bu türe bayılıyorum. Hoş dingin ve mükemmel tespitleri olan naif bir dizi... Ama,küçük bir aması var. Dizi hakkındaki detaylı yorumuma bir göz atın.

Kimler izlemeli? 
25 yaş üstü bekar hatunlar.





İzlediğim en iyi Kore dizilerinden biriydi. Dizinin afişi insanı yanıltsa da korkmadan başlayın. Dizi bir hapishanede geçiyor ve o kadar eğlenceli ve iç ısıtan bir dizi yapmışlar ki o hapishanede olmayı istiyorsunuz, size o kadarını söyleyim. Romantik komedi bağlamından uzak ama izlediğinize asla pişman olmayacağınız bir dizi.

Kimler izlemeli?
Herkes!


Benim en en en sevdiğim Kore dizisidir. Önerdiğim kişilerden hiç olumsuz bir geri dönüş almadım. Sevgiye aç bir kadının pençeleriyle sevdiği adama tutunup tuttuğunu kopardığı bir hikaye izliyorsunuz. Genel Kore dizilerine göre cüretkar sahneleri çok olduğu için bazılarını rahatsız edebiliyor ama sarma tuşu elinizin ucunda...

Kimler izlemeli?
Herkes ama herkes!




Benim izlemeyi uzun yıllar ertelediğim bir diziydi. Dram olmasından korkuyor bir türlü başlayamıyordum. 2011 yılında yayınlanan diziyi 2016 yılında izledim ve beklettiğime çok pişman oldum. En iyi Kore dizileri arasında sayılabilir. Dram ve entrikalı bir dizi değil, hatta son bölümlere kadar epey eğlenceli. Ama son bölümler tabii ki konusundan anlaşılacağı üzere sizi sarsacak.

Kimler izlemeli?
Herkes!




Böyle güzel bir dizinin neden bu kadar az izlendiğini düşündüm ve sanırım buldum: ilk bölümler biraz yavaş başlıyor. Ama sizi temin ediyorum 3 bölüm sonra çok sağlam bir romantik komedi izleyeceksiniz. Hani öyle içi boş çerezlik romantik komedilerden değil, alt metinleri olan, karakterleri sağlam bir dizi.

Kimler izlemeli?
İlk 3 bölümün yavaş ilerlemesi beni rahatsız etmez diyen herkes!






Mini dizi kategorisinde değerlendirdiğimde izlediğim en iyi mini dizi diyebilirim. Sürpriz sonları, ters köşeleriyle time travel türünü sevenleri tatmin edecek Netflix orijinal yapımı bir Kore dizisi.

Kimler izlemeli?
Kısa bir şeyler arayanlar.



Meryem ismiyle Türk versiyonu çekilen dizi için kısaca bir yorum yapmam gerekirse çok çarpıcıydı derim. İnanılmaz etkileyen, temposu yüksek, bir kaç günde bitirmek isteyeceğiniz bu dizi çoğu yerde sizi ağlatacak. Heyecanın yanı sıra güzel bir de aşk hikayesi var.

Kimler izlemeli?
Dram türüne bağışıklığı olan herkes!




Aslında en iyi Kore dizileri kategorisine koymak isteyeceğim bir dizi. Ama ben izleyeli 8 yıldan fazla oldu. O zaman ve şimdi düşündüğümde bende oluşturduğu duygular çok hoş. Ama şimdi siz izlediğinizde aynı duyguları hissedebilir misiniz, kesin bir şey diyemiyorum. Ama kesinlikle esas adamın çok ama çok sevdiği ve sonu en güzel bağlanan dizilerdendi.

Kimler izlemeli?
Eski tarihli dizileri izlemeye karşı ön yargısı olmayan herkes!




Senaristin 8 tane dizisini izledim. Gerçekten sağlam senaryolar yazıyor ama bir sorunu var: Final yazmak! Genelde muhteşem devam eden dizileri son 3 bölümde fivyyy.... Bu dizi de öyle bir dizi işte. Daha fazla detayı şurada verdim, bi' okuyun, izleyip izlememeye öyle karar verin.

Kimler İzlemeli?
Fantastik dizileri sevenler,
Erkeğin daha çok aşık olduğu dizileri sevenler.




Bu dizinin senaristinin de izlemediğim dizisi yok sanırım. Hatun çok iyi işler çıkarır. En iyi dizisi diyemem, asıl konu çerçevesinde mantık hatası da çoktur ama dizide anlatılan aşk hikayesi inanılmaz harikadır, muhteşem romantik sahneler vardır.

Kimler izlemeli?
Dibine kadar aşık, acayip şeker bir karakter izlemek isteyenler



Senaryosu muhteşem olmasa bile, kurgusu açısından mükemmel bir diziydi. Bölüm sonlarındaki mükemmel ayrıntılar ve geçmişe yönelik gösterilen kısımlar dizinin temposunu çok yüksek tutan özellikleriydi. Klasik bir Kore romantik komedi dizisiydi yani son derce sevimli.

Kimler izlemeli?
Kore romantik komedilerini sevenler,
Esas kızın ezik olmadığı bir dizi arayanlar.




Konusu itibarıyla çok orjinaldi. Gerçek dünyadan biri çizgi roman dünyasına çekiliyor ve hikaye acayip bir hal alıyor. Senarist time travel türünde çok iyi işler çıkarıyor. Baknız: Nine travel, Queen inhyun's man... Dinamik, heyecan verici ve romantik. Daha ne olsun. Dizinin tek kusuru son 3 bölümde hikayenin biraz sallanması.

Kimler izlemeli?
Kore dizileri ile yeni tanışacaklar için güzel bir seçim olabilir.
Kore dizilerine yabancı olmayanlar ise her halükarda sevecektir.




Slice of life türündeki dizi 30'lu yaşlardaki kadınların hayat mücadelelerini eğlenceli bir dille anlatıyor. Muhteşem tespitleriyle öne çıkan dizi türünün gereği olarak biraz durağan olsa da hitap ettiği yaş kitlesini tatmin ediyor.

Kimler izlemeli?
25 yaş ve üzeri hatunlar,
Slice of life türünü sevenler...





Afişi ağır bir dram hissi uyandırsa da komedisi ağır basan bir melodram. İlk bölümler biraz yavaş ilerlese de zamanla açılıyor. Son bölümler ise oldukça eğlenceli.

Kimler izlemeli?
İzleyecek ortalama bir şeyler arayanlar.




Her bölüm farklı konular üzerine değinmesi dizinin temposunu yükseltiyor. Komedi türüne daha yakın olan dizi keyifle izleniyor.

Kimler izlemeli?
Çerezlik eğlenceli bir şeyler arayanlar...

Senaristin Reply serisi daha başarılı olsa da mükemmel kadrosuyla izlenmeye değer bir dizi.

Kimler izlemeli?
Arkadaşlık hikayelerini sevenler...




Aksiyonu bol, merhale merhale çıkan sırlarıyla kendisine bağlayan bir dizi. Mantık hataları var mı, evet! Ama rahatsız etmiyor. Tek kusuru finali. 2. sezonu gelmezse çok anlamsız olacak.

Kimler izlemeli?
Heyecanlı, sırların açığı çıktığı aksiyon türünü sevenler.


****

Burada Netflix'te olan Kore dizileri arasından en iyilerini seçtiğim bir liste oluşturdum.
Netflix'te olan tüm Kore dizilerinin yer aldığı bir liste daha yapacağım. Ortalama olarak değerlendirebileceğim Kore dizileri de o listede olacak.

Edit: Netflix'te yer alan tüm Kore dizileriyle ilgili yorumuma şuradan ulaşabilirsiniz.  Yıllara göre en iyi Kore dizileri listesine ise şuradan ulaşabilirsiniz.

Sizin eklemek istediğiniz, benim gözümden kaçan bir şeyler varsa merakla dönüşlerinizi bekliyorum. ^^

Yorum Gönder

43 Yorumlar

  1. İçinde hiç izlemedim dizi olmadığı için cooook üzüldüm .izleyecek birşey bulamıyorum.Ama bu listeye Master Sun da yakışırdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben geçenlerde Master Sun'ı tekrar izlemeye çalıştım, ıhh olmadı. Demek ki her şey zamanında güzel diyerek onu ortalama kısmına atacağım ^^

      Sil
    2. Netflix'te olan dizilerden birde hospital playlist var çok çok çok güzel bir dizi konuk oyuncularına kadar efsane doktor dizisi olmasına rağmen her türlü konu var içinde çok gerçekçi samimiyet arkadaşlık kokan harika beni çok etkileyen ve 2. sezonunu beklediğin bir dizi her ne kadar ilk yarım saatini anlamasam ne oluyo desemde izlemiş olabilirsin izlemediysen,izlememiş olanlara şiddetle tavsiye ediyorumm

      Sil
    3. Yazdım onu da ama eklememişim daha
      https://www.nabrut.com/2020/07/hospital-playlist-konusu-ve-yorumu.html

      Sil
    4. bende master sun ı izleyemedim ya 🙂yarım bıraktım ki basrol hatunun butun dizileri hitlerim arasindadir

      Sil
    5. çok eski tarihli bir dizi normaldir :)

      Sil
  2. Güçlü kadın profili dersek kesin WWW izlenmeli netfilixte birde şu sıralar Hi By Mama ya başladım güzel gidiyor şimdilik.Listeye benimde bir katkim olsun o zaman 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5 bölüm izledim ama devam edemedim WWW'ye... :(
      Hi By Mama ise gerçekten merakımı celbeden bir dizi. Bitince yazarsın, okurum ^^ Ona göre başlarım

      Sil
  3. Çoğunu izlemişim ama arada kacirdiklarim olmus. Su corona günlerinde iyi oldu Nabrut teşekkürler. Hadi şimdi listeyi tamamlamaya��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa sevindim işine yaradığına. Sevdiklerin hakkında yorum da yaz lütfen ^^

      Sil
  4. Selamlar Nabrut,
    Yukarıdaki dizilerin çoğunu izledim. Şu an prison playbook izliyorum ve hakikaten bu zamana kadar afiş sebebiyle sevmem diye düşünmüştüm. Gayet güzel gidiyor.
    Oh my venüs’teki evlilik teklifine kalbimi bıraktım, daha güzelini görmedim. Erkek olsam bu teklifi kopyala yapıştır yapardım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam ^^
      Prison Playbook efsanelerden biri. Güzel seçim olmuş.
      Oh My Venüs üzerine de daha iyi bir evlenme teklifi izlemedim.

      Sil
  5. Merhaba, üslup ile bazı şeyleri anlatmak daha doğrusu karşımızdakine aktarabilmek zordur. Yazdiklarinizin bir kaçını okudum ve gerçekten begendim, dilinize, aklınıza sağlık. Kore dizilerini izlemeye bu karantina günleri zaman geçirmek için başladım ve gerçekten çok eglenceli bir kaç dizi seyrettim. Wok of Love sonrası çok beğendiğim Good Manager. Oyunculuklarına bayıldığım Namgoong Min ile JunHo nun en iyi çift ödülünü aldıklarını öğrendiğimde sonuna kadar hak ettiklerini düşündüm . İnşallah ikinci sezonu çekilir. Henüz seyretmemiş ve şöyle bol kahkahalı, entrikalı , oyunculuk şöleni izlemek isteyenlere tavsiyemdir. Sağlıklı günler dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için. Çok mutlu oldum. ^^
      İki diziyi de izlememişim. Merak ettim. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. değerlendireceğim.

      Sil
  6. Yarin 25 i me giriyom izlicem su evde kalmis kiz dizisini

    YanıtlaSil
  7. yıllar önce takibe almışım bu blogu.. şuan tesadüfen bakıyorum tam da bugünlerde aradığımı burada buldum. teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. Crash landing on you'yu bayıla bayıla izledim açıkçası. İzledin mi diye merak da ediyorum. Beğenirsen şöyle replikli bir yorum alsak da telefon ekranlarımıza bahar gelse :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzledim. Yazacağım ama artık replikli yazılar biraz zor gibi görünüyor.

      Sil
  9. Sitenizi yeni keşfettim ve oldukça beğendim. Burada yaptığınız yorumlar gibi, paylaştığınız her dizi için izlemesi gerekenler kısmı ekler misiniz? Şahsen en yararlı olan şeylerden biri diye düşünüyorum. Ayrıca Netflix için malesef aynı fikirdeyim, diziler o kadar az ki ve kült dediklerimiz yok malesef.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum güzel yorumunuz için.
      Elbette eklerim. Faydalı olduğuna sevindim.
      Sevgiler.

      Sil
  10. Mükemmel olmuş:) Geçenlerde Be Melodramatic dizisini bitirdim ve tam bir slice of life... Mutlaka izlemelisin ve yorumunu yazmalısın:) Senin yorumundan okumak bir ayrı oluyor,sanki bir arkadaşımla en sevdiğim kafede konuşuyormuşum hissiyatı veriyor:) Bekliyor olacağım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum ^^ Ben de böyle yorumlarda konuşurken aynı şeyi hissediyorumç
      İzledim. En kısa zamanda yazacağım inşallah.

      Sil
  11. secret dışında hepsini izlemişim ama yine de listenin sonun kadar bir göz gezdirdim.Dizlerden bana kalan o mutluluk gülümsetti. Bu arada hospital playlist i de ben beğendim .j.kyung ho var senin tabirinle o Yılmaz Morgül hallerine bende bayılıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyeceğim listemde ^^
      Secret Love'da güzel dizidir. Aklında bulunsun :)

      Sil
    2. Mad for each other dizisi güncel netflix de yorumunu eklermisiniz?Ben bu diziyi herkese öneriyorum

      Sil
  12. Dizi zevkimiz o kadar aynı kii.. Çok sevindim bu dizileri beğenen birilerini görünce. Pek kıymetleri bilinmiyor baktığın zaman absürt dizilere nazaran.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burası biraz daha yaş aralığı yüksek ya da daha olgun insanların sevdiği dizilerden oluşuyor :)
      Aynı düşündüğümüze sevindim.

      Sil
  13. Merhaba tesadüfen karşılaştığım bu bloğ zamanla hangi film dizi seyretmeye kalksam nablut ne diyor acaba diye bakar hale geldiğim güzel bir platform. Buradakilerin hepsini seyrettim artık yeni tavsiyeler peşindeyim yeni tavsilerinizi bekliyorum

    YanıtlaSil
  14. Çok izlenen ama benim yarıda bıraktığım sevmediğim ortalama dediğim her diziyle ilgili tüm görüşlerimiz aynı.Ben yazmışım sanki bu düşünceleri. Tüm önerilerini daha dikkatli takip edeceğim bundan sonra.

    YanıtlaSil
  15. Emeqinize saqLık cok qüseL bir Liste oLmuş.Konusundan tutunda OST larına kadar herseyi mükemmeL oLan "My Mister" da bu Listenin üst sıraLarına çok yakışırdı..I 🧡 IU ツ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum ^^
      Listeyi hazırladığımda My Mister Netflix'e gelmemişti daha. GÜncellesem iyi olacak :)

      Sil
  16. Çok güzel bir liste olmuş nabrutcum,izlemediklerime hemen başlayacağım,bu arada uncontrollably fond da netflixe gelmiş tavsiye ederim benim için çok özel bir diziyd
    i..^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında çok dram diye izleyememiştim şimdi bir şans verebilirim :)

      Sil
  17. Oh my venus ve fatted to love you ne zaman yeni dizi izlemek istesem kendimi onları izlerken buluyorum 😍

    YanıtlaSil
  18. Ya Nabrut abla! Daha yeni dedim izleyecek olsam sadece Why Secretary Kim'i izlerim, Kore'den nefret ettim diye. Romantizm açlığı çeken bana nasıl yaparsın bunu! Neyse, ne diyeceğimi de unuttum zaten 😅

    YanıtlaSil
  19. Mad for each other değerlendirir misiniz

    YanıtlaSil
  20. en son çıkan kore dizileri harika

    YanıtlaSil