En Güzel Kore Dizileri Güncel Liste 2021

Dün yayınladığım En güzel Kore dizileri listeme devam ediyorum. Liste uzayıp sayfa yüklemesi kasınca devamını buraya aldım. En iyi Kore dizileri listesi ilk kısmım için şuraya bakabilirsiniz.

Yine önce sadece dizi isimlerini sıralayıp sonra kısa kısa yorumlar yapacağım. Detaylı yorumlar için dizi isimlerine tıklayabilirsiniz.



Çiftin bu kadar çok yakıştığı, yanaklarını bu kadar mıncırmak istediğim bir çift daha hatırlamıyorum. En iyi Kore Romantik Komedileri listesi içine rahatlıkla girer, tahta da kurulur. Hatta dizide bir evlilik teklifi var, Kore dizileri içerisinde daha iyi teklife henüz rastlamadım. Zayıf kızın güzelleştiği dizilerin kralıdır. 


****

Daha ilk 10 dakikada gelen evlilik teklifiyle klasik Kore dizilerinden ayrılan, zaman yolculuğu dizilerini sevenlerin bayılacağı, çok çok ters köşe olacağınız 45 dakikalık kısa bölümleriyle de temposu hiç düşmeyen ve yine göz ardı edilen güzel Kore dizilerinden biridir. Tavsiyem hiç spoiler almadan başlayın.


****
Healer

Mükemmel bir diziydi dememe tek engel sizi tatmin etmeyen sonu. Kore dizilerinin kötü sonlarına alışkın olduğumuzu düşünerek bu diziyi kolayca en iyiler listesine ekleyebilirim. Romantizm var, merhale merhala çıkan sırlar var, temposu yüksek. Daha ne olsun?

Bir aşk hikayesi adıyla Türkiye'de uyarlaması çekilen dizi Kore dizileri arasında başyapıtlar arasında sayılabilir. Böyle içiniz parçalanırcasına ağlayacağınız, aylarca etkisini üzerinizden atamayacağınız bir dizi. Ağır bir dram ama mutlaka da izlenmesi gerekenlerden...


****


Goblin, Secret Garden gibi dizilerin yazarı olan Kim Eun Sook'un kaleminden çıkan bu dizi çok titizlikle çekilmiş, üzerine çok çalışılmış, kaliteli bir yapımdı. Görsel bir şölendi. Ama en güzel kısmı esas adamın inanılmaz naif sevgisiydi.


****
Sonu istediğimiz gibi bitmediği için dizi hakkında olumsuz yorumlar görebilirsiniz. Ama hala izlemediyseniz neden geç kaldım diye üzüleceksiniz. İzleyenler hala 2. sezonu gelse diye hayal kuruyor. Öyle bir dizi ki bazı sahneler hafızanızdan silinemeyecek. Tarihi dizileri sevmeyen ben bile hala etkisindeyim. İlk bölüm dayanın ve mükemmel bir aşk hikayesine, çok hoş bir tarihi serüvene kendinizi bırakın.

Dizinin öyle güzel bir kurgusu vardı ki sizi kendine bağlayıp her bölüm sonunda illa bir tebessüm, bir merak, ya da karnınızda kelebekler uçurtan ufak bir ayrıntı oluyordu. Gianna Jun'un efsane yarattığı unutulmaz bir karakterdi. 


****
Secret Garden

2010 yapımı bu diziyi izlerken bayılmıştım. Benim en iyiler listemdedir. Oyunculuklar çok sağlamdır. Beden değişim konulu dizide Hyun Bin'in içine kadın ruhu girdiğinde görsel bir ziyafet sizi bekliyor. Eski tarihli bir dizi olduğu için yeni izleyenlere aynı tadı vermiyor sanırım ama bu konuda elimden bir şey gelmez, biz izlediğimizde çoook güzeldi.

*****

Çok şeker, ama çok şeker Kore dizilerinden birisi. Jang Na Ra'nın naifliği Jung Kyoung Ho'nun aşık halleriyle birleşince keyifle izliyorsunuz. Yan karakterlerin hikayesi de dolu doluydu. Evde kalmış kız dizisi diye nitelendirebileceğim bu dizi özellikle 25 yaş üstünün en iyileri arasına rahatlıkla girer.


****
Kore dizileriyle geç tanışanların göz ardı ettiği dizilerden birisi... Farklı ve temposu yüksek bir senaryosu var. Esas adam hiç vazgeçmiyor. Ve Yoon Eun Hye var. Hatun son zamanlarda yeni yapımlarda yer alamasa da çok iyi oyuncudur. Hele bu dizide bir sahnesi var ki ağlarken sümükleri akıyor. Hahah! Anlıyorsunuz ki o ana girmiş ve gerçekten ağlıyor... Dizi çok kaliteli yapımlardan biri ve bence mutlaka izlenmesi gerekenler arasında rahatlıkla girer.



****

İlk bölümüyle sizi içine alan, polisiye tarafı ağır bassa da romantizmden de ödün vermeyen, temposu hiç düşmeyen güzel bir dizi. İlk bölümü açın zaten izlemeye devam edeceksiniz. Biraz mantık hataları var ama o kadarı kadı kızında da olur. :)



****

Dizi sürekli yükselen temposuyla sizi kendine bağlıyor. Zaman yolculuğu kategorisinde mesela Nine Travel'i çok daha başarılı buluyorum. Signal de evet çok başarılı ama önce Nine Travel'i izlemenizi tavsiye ederim. Bu demek değil ki Signal kötü bir dizi. 2. sezon haberi gelen dizi mutlaka izlenmesi gerekenler arasında yer alıyor. Hele dizinin iki Ost'u var ki sırf bunlar için bile izlenir.


*****

Mini bir dizi ama keşke 16 bölüm olsaydı diye deliriyorsunuz. Öylesine eğlenceli, öylesine tatlı ve romantik. Mutlaka izlenmesi gerekenler arasında yer alan bu diziyi izlemeden yazımı bir okuyun ve bazı detayları önceden bilerek başlayın, daha çok eğleneceksiniz.


****
Tadıyla tuzuyla tam tadında bir romantik komedi. Ama diğer romantik komedilerden ayıran kısmı ne biliyor musunuz? 6.bölüme kadar her şey romantik komedinin kanunlarına göre ilerlerken e artık her şey oldu, şimdi ne anlatacaklarken derken sürprizler başlıyor. 


****

Zengin cheboller yerine kaybedenlerin hikayesinin anlatıldığı, kenar mahallede yaşanan olaylara değinilen, 2. adam ve 2. kadın üzerinden entrikaların dönmediği sıcak bir diziydi. Ters köşe sırlarıyla, güzel mekanlarıyla, esas kız ve esas oğlanın sağlam oyunculuğuyla tadında bir romantik komediydi. Dizi bölümlerini son saniyesine kadar izleyin, çünkü sürprizler var.


****

Go Back Couple

Kahkahalar atarak izlediğim, sadece 12 bölüm olduğu için çok üzüldüğüm, 25 yaş üstü özellikle de evli hatunların bayılacağını düşündüğüm dizi. Esas kızın zamanda yolculuk ederek üniversite günlerine dönmesiyle başlıyor. Esas oğlanı gördüğümde Jang Na Ra'nın yanında ne işi var diye düşünmüştüm. Ama izleyince nasıl da rolünün hakkını verdiğine şahit oldum. Çok naif bir dizi çok! 



Daha listeyi uzatıp sayfayı kasmak istemiyorum.
Şefin önerisi olarak da aşağıdaki dizileri ekliyorum. İzlemedikleriniz varsa dizi isimlerine tıklayarak diziler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. Misa,secret garden,moon lovers "en iyiler" listemde :) . Diğer en iyiler de bir önceki listenizde yazdıklarım. Onların arasına it's okay to not be okay ile etarnal monarch'ı ekliyorum.10'u bulmadim daha

    Listenizde olan diğer dizilerin hiçbirini izlemedim.Bazılarını ismen bilsem de izleme listeme almadım,cazip gelmediler sanırım.Bir ara ne var ne yok diye karıştırmalıyım belki listeyi:)

    YanıtlaSil
  2. Listede it's okay that's love ve another miss oh dizilerinin olmaması beni bi miktar üzdü. Yine sonu sinirleri bozsa da goblin ve kill me heal me de çok güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listenin ikinci kısmı burası diye yazdım ya :)
      bak ilk kısımda o diziler var.
      https://www.nabrut.com/2020/10/en-iyi-kore-dizileri-2021-guncel-liste.html

      Sil

  3. Ay em sori ay lov yuu da ağla ağla içim çıkmıştı kııızzz :)))

    YanıtlaSil
  4. Listedeki 4 veya beş dizi hariç geriye kalanların çoğunu yarım bıraktım diğer kalanlara hiç başlamadım bile
    Yarım bıraktıklarım neyse de hiç bakmadıklarıma bakabilirim belki yarım bırakma huyum bu aralar gitti gibi 😁
    D.s.k

    YanıtlaSil
  5. Selam nabrut,
    Kore dizi zevkimiz çok benziyor, bunu fark eden bir arkadaşım blogunu bana önermişti.
    Pinokyo'ya da eklenebilir bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve Aleyküm selam.
      Arkadaşına çok selam söyle ^^
      Ama itiraf etmeliyim ki pinokyoyu yarım bıraktım ben :D

      Sil
  6. Bu listeyi görünce dertlere gark oldu desem yeri var. Ben niye bunları izledim ki niye? Halbuki hiçbirini izlememiş olmak yeniden aynı sulu ağızla izlemek isterdim. İzlemediğim tek bir dizi yok. Söyle şimdi Nabrut ne yapacağım ben? Ne yani gereksiz Amerikan dizilerine mi döneyim yoksa sarmayan tayvan dizilerine mi bakayım? Neyse açayım da Kırmızı Oda izleyim ben :) Uzzzuuuun zaman sonra Türk dizilerine bir şans daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel amerikan dizileri de var şimdi hepten harcamayalım :) Ama haklısın bu listelerdeki dizilerin yeri ve anıları ayrı...

      Sil
    2. Bu dizilerin çoğunu ben de izledim, şu ara izleyip çok beğendiğim Was İt Love dizisini öneririm. Bundan önce de Start Up i izledim o da güzel:)

      Sil
  7. 2020'den izlediğim 2 diziyi de ben söylemek isterim." A Piece Of Your Mind" ; oyuncuları çok beğendim çift olarak birbirlerine çok yakışmışlardı Jung Hae-in'i Something in the rain ve A spring night taki kendisinden yaşça büyük partnerlerinden sonra böyle şeker bir kızla görmek beni mutlu etti doğrusu. Aralarında filizlenen aşk hikayesi bana çok özel ve güzel geldi.Keşke ben de böyle bir yaşanmışlığın parçası olabilseydim dedim. Mutluluğu, çıkarsız gerçek sevgiyi bulmak gerçek hayatta çok zor gerçekten de hele bu zamanda. Dizi 12 bölüm diğer dizilere göre kısa sayılır ama çok güzeldi. Çok romantikti bana göre. Şiddetle tavsiye ederim. Gene yayın tarihi 2020 olan bir yapım "When the weather is fine" insan çocukluğundan itibaren birini hiç unutmadan başkasına aynı gözle bakmadan böyle sevebilir mi diye düşündürdü bana. Dizi okuduğum kadarıyla bir kitaptan alınarak senaryolaştırılmış. Dizide kitap sevgisine yapılan vurgu, küçük bir kasabada geçiyor olmasına rağmen olaylardaki akıcılık, temel örgüdeki aşk hikayesi çok hoşuma gitti. Kesinlikle tavsiye ederim. Kimi yorumlarda yavaş tempolu, durağan bir dizi gibi ifadeler gördüm ama bana öyle gelmedi. Tabii ki her şeyin bir sonu var dizi bitince üzüldüm doğrusu. Beğenerek izlediğiniz bir dizi ya da film bitince aynı hoşluğu, duyguları yaşatacak başka bir tane daha bulamamanın endişesi alıyor yerini. Sonrasında ne izleseniz pek tat vermiyor bir süre. Bu diziler de öyle oldu benim için. Yorumlarını bekliyorum sevgili Nabrut bir de senin gözünden görmek , değerlendirmek güzel olacak mutlaka. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki dizide Netflix'te yok. Artık indirmekle uğraşmak zor geliyor. Kumandadan çıt diye açıp izlemek kolay geliyor. Özellikle A Piece of Your Mind'i çok merak ettim

      Sil
  8. Bir en güzel diziler birde en iyi diziler diye iki liste yapmışsınız.Ben dizilerde en güzel ve en iyiyi aynı olarak düşünüyorum.En güzel ve en iyi dizilerde ilk sırada iki dizi var sevdiğim.Moon lovers ve Giant.Moon loversin sonunu sevmesem de en güzel Kore dizisi.Bazı bölümlerini açıp tekrar tekrar seyretmek isterdim.You come from stars ,While you were sleeping de beğendiğim diziler arasında.Secret garden kadının erkeğe benzediği hatta beden degistirdikleri dizi olduğu için ,daha beden degisimine gelmeden bıraktığım bir dizi.Signal ve Why secretery kim yarım bıraktığım dizilerden.Signala devam edeceğim seyrettigim yere kadar beğendim çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O liste isimleri Google algoritmasında görülebilmek için yoksa yazdım ya listeyi sayfa kasıyor diye ikiye böldüm. Yoksa birbirinin devamı....

      Sil
  9. Ben Asya Fanatiklerinden ve KoreDizileri Tv den izledim bu dizileri. Net Flix kadar görüntü kalitesi olmasa da güncel diziler olması bakımından önemli. Net Flix bu bakımdan bende hayal kırıklığı yarattı doğrusu. En yeniler başlığına tıklıyorsunuz bakıyorsunuz yeni bir şey yok çevirip çevirip aynı dizileri koymuşlar. Yalnız dizilerin tercümeleri konusunda da gerçekten bunaldım. Türkçeye hakim değil çevirenlerin çoğu. Çok kritik cümleler bir yerde farklı bir yerde farklı çevrilmiş. Yeri geldi aynı dizinin aynı sahnelerini iki ayrı kanalda aynı anda seyretmek yoluna gittim acaba ne demek istedi diye. Mesela A Piece Of Your Mind'da bence çok önemli sahnelerden birinde baş erkek oyuncunun sözleri "birbirimizi özlüyoruz, birlikte olmak, elele tutuşmak istiyoruz diye başlıyor bir kanalda "bunu açıkça söylüyorum" diyor diğerindeki çeviri de ise" bu duyguları ilk kez karşılıklı yaşıyorum" diyor. İkincideki güçlü mana birincide yok. KoreanTürk'ün bir çevirisi olduğu için manasını da öyle yakıştırarak 2.yi kabullendim doğrusu ama kabullenmek yerine gerçek cümleyi bilmek isterdim. Bu şekilde öyle çok evirilmiş cümleler var ki çeviri hataları yüzünden insan bazen algılamakta güçlük çekiyor cümleleri ve ilgili sahneyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırf bu yüzden yıllarca Yeppuda çevirisi ile izledik. Çok kaliteli çevirmenler vardı ama her kaliteli iş gibi o da kapandı.

      Sil