About Time Dizi Yorum ve Replikleri


Lee Sung-Kyung'un oyunculuğunu seviyorum, Cheese in the Trap dizisindeki deli hallerini unutamam. Lee Sang-Yoon'u ise Twenty Again dizisinde izlemiş, ona bir de gamze güzellemesi yazmıştım. Hahah!

Bu sebeplerle About Time dizisini izlemeye başladım. About Time konusu ve oyuncuları hakkında şurada bilgi vermiştim.

About time dizi yorumu:
About Time dizisi hakkında söyleyeceklerim;
  • Şöyle başlayım; bu senenin en ama en iyi, en sağlam arka planlı, şahane alt metinleri olan, mutlaka izlenmesi gereken romantik komedisi diyebilirdim.
  • Ama diyemiyorum, çünkü final bölümü öncesindeki 3 bölümü çok fazla sündürdüler. Gereksiz bir dram yarattılar, manasız...
  • Süründüren 3 bölümü (12-13-14) saymazsak dizi efsaneydi, ama işte hızla güle oynaya giderken duvara toslamak gibi...
  • Dizinin aşk hakkındaki mesajı, aşık olduğunda zamanın durduğunu hissini biraz fantastiklik katıp öyle güzel ifade etmişler ki, bu açıdan, bu fikri uygulama noktasında senaristi tebrik etmemek elde değil.
  • Özellikle ilk 10 bölümü tekrar izleyebilirim.
  • Hele bir bisküvi sahnesi vardı, spoiler sayılmaz, izlediğiniz zaman göreceksiniz, klişe olmaya aday, demişti dersiniz.
  • Yani demem o ki, ilk 10 bölümü izlediğim için hiç pişman değilim. 

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki Lee Sang-Yoon'un gamzelerinin verdiği gazla diziye başladım ama 5. bölüme kadar Bay Iceman bir kere gülmedi gitti, oturdum takip ettim ne zaman gamze göreceğiz diye ıhh, 5. bölümü beklemek gerekti.

Çok sevdiğim sahneler;
  • Seçmelerde şarkı söylerken zamanın durduğunu fark ettikten sonra Do Ha'nın geldiğini görüp şarkıyı ona doğru söylediği sahne,

O şarkının videosunu da ekliyorum, çünkü bayıldım! Hem şarkıya hem de hatunun sesine...



  • Michaela'nın Do Ha'nın evinin önünde benimle çık diye yalvarması ve tam bu esnada arkadaşı Sung Hee'nin oyuncu gönderip ortalığı karıştırması,
  • Michaela'nın ben senin evine taşınacak kadar kolay bir kadın mıyım deyip taşınması,
  • Hastanedeki Ajumma ve sevgilisiyle kamp yapmaya gittiklerinde oyun oynayıp Ajumma'nın ikisini sıkıştırması, geçen hafta öpüşen parmağını kıvırsın demesi,
  • Ajumma Michaela'ya Do Ha'nın neyini bu kadar seviyorsun diye sorduğunda o benim için mutluluğu çıkarıp getiriyor demesi,
  • Ömür süresinin durmaktan öte geçip çoğalmaya başladığı şu sahne;

  • Michaela'nın Do Ha'nın nişanlısı Soo Bong ile görüştükten sonra otobüs durağında onun elini tutması,
  • Do Ha'nın aşkını itiraf ettiği sahne;
  • Do Ha ilk aşkı ile karşılaştığında Michaela'nın saatinin geriye doğru hızla çalışması, of, buradaki mesaj efsaneydi.
  • İlk bölümlerde Michaela'nın saatin ortaya çıkmasının birine çarpıp dondurmasını düşürmesiyle olduğunu görüyoruz, son bölümde ise bunun Do Ha olduğunu öğreniyoruz, ki bu onların ilk karşılaşmalarıymış,
  • Michaela'nın piyona başında Do Ha'sız yaşayamam diye ağlaması,
  • Restorantta uzaktan uzağa yemek yemeleri,
en sevdiğim sahnelerdi.

İkilinin sevdiğim diğer sahneleri;

Michaela'nın gerçekleri itiraf ettiği sahne ve sürenin artmaya başlaması;



Kamp günü beraber dans etmeleri;



Arabadaki şu diyalog;



Do Ha'nın zamanla ilgili gerçekleri öğrenince yaptığı şu çıkış:





Ve şu:




About Time Final Bölümü'ne gelirsem;

Bayıldım!
Aklıma aşklarının bir mucize oluşturacağı geliyordu ama bu gelmemişti.
Bu?
Yani aslında geriye doğru gidip Do Ha'dan Michaela'ya geçen süre Michaela'nın yaşam süresiymiş, Do Ha'dan almıyor, Do Ha onun ömrüne ömür katıyormuş, ay ağlayacağım. Şahane değil mi?
Tekrar yazayım; bayıldım.

About Time hakkında diğer söyleyeceklerim;
  • Ajumma'nın da saatleri görebiliyor olması sürpriz oldu,
  • Michaela'nın annesinin Do Ha'nın yanına gelip azıcık para ile kızımdan uzak dur çıkışı yapması,
  • Do Ha ile Michaela flörtleşirken sekreterin arkadan yaptığı mimikler (ahaha ne gülmüştüm)
  • Do Ha'nın abisinin son günlerinde onunla aynı yatakta yatıp eski günleri yad etmesi sevdiğim sahnelerdi.
  • Bin Turna olayı ile ise Sadako'ya gönderme vardı. Sadoka kimdi derseniz; şuradan okuyabilirsiniz.
  • Bu Glamorous Temptation dizisine olan gönderme daha önce Last Minute Romance dizisinde gönderme yapılmıştı:

  • Şimdi de bu dizide... Diziyi bayağı merak etmeye başladım, sahne Secret Garden kahve köpüğü öpücüğü kadar meşhur oldu.

Dizinin Kült Sahnesi bisküvi sahnesiydi, of ya! Efsaneydi, tartışmasız.


Dizinin Kült Eşyası Sır Tutan Ayıcıktı.



Diziden sevmediğim ayrıntılar;
  • Do Ha'nın nişanlısı Soo Bong! Böyle zengin ve güzel bir kadının bir adamı bu kadar takıntı haline getirmesi, ailesinin yanında olayı abartıp emir vaki yapması, Gerçi vedası, gelip tüm yüzükleri iade etmesi pek hüzünlüydü ama neyse.
  • Michaela'nın Do Ha benden uzak dursun diye, sen benim zamanımı çalıyorsun yalanı, of! Michaela'ya uyuz oldum. :D
  • Michaela'nın annesinin kızının üzerinden geçinmesinden nefret ettim,
  • Do Ha'nın abisiyle karısının ilişkini anlamlandıramadım, açıklamadılar da,
  • Michaela'nın kardeşini hiç sevmedim ama tecrübelerim beni yanıltmıyorsa onu başrole hazırlıyorlar, nedense bu başrol olarak öne çıkaracakları bir çocuğa önce başrolün kardeşi rolü veriyorlar. Mesela; You came from stars "Ahn Jae hyun" 

Ya da Jealousy Incarnate; Kim Jung-Hyun.


Daha örnekleri çoktur da aklıma gelmiyor...

Bir de şu bardağın benzerini daha önce Why Secretery Kim dizisinde görmüştüm, hediye kabul edilir. :D


Diğeri daha güzeldi.


Olmazsa olmazımız Sahuna Keçiği :D ben ona keçik diyorum. 


Sauna sahneleri ile ilgili bir araştırma yazısı yazmıştım, onunda linkini şuraya bırakıyorum.

Sanırım About Time Dizisi hakkında diyeceklerim bu kadar. 
Artık sözü size bırakıyorum, siz ne düşünüyorsunuz?

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Ben de birkaç hafta önce izlemiştim bu diziyi, kafam çok yoğun olduğu zamanlarda açıkçası kendimi az da olsa bulunduğum koşullardan soyutlamak adına romantik-komedi tarzda dizi ve filmler izlemeyi tercih ederim. Bu dizi de hoşuma gitti ama sizin de belirttiğiniz gibi araya ayrılık, yanlış anlama vs durumları katıp diziyi drama bağlama olaylarını sevmiyorum. O bölümleri saymazsak güzeldi. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşünüyoruz demek ki :) Sevindim.
      Teşekkür ediyorum

      Sil
  2. Bende diziyi sevdim. Bir arkadasima kore dizilerini onermiştim ve bana su an izledigin diziyi anlat guzelse izlerim dedi anlatim bu diziyi dediki bu korelilerin hayal gucu cok genis ve sonuc..izlemedi 😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :D Hayal gücü genişliğinde Amerikan dizilerinin eline kimse su dökemez :D

      Sil
  3. Merhaba Nabrut hanım,
    Geriye kalan ömür saatlerini 🕰 görme kara talihine rağmen ilkbahar çiçekleri gibi Mikaela 🖤 Do Ha gibi kalbini ve ruhunu deep freeze e koymuş ikilinin hikayelerini beğenerek izledim.
    Dizinin castingi açıklandığında, sosyal medyada Lee Sung Kyung ve Lee Sang Yoon’un arasındaki yaş farkının çok belli olduğu ve aralarında çift elektriğinin olmadığı yorumları ağırlıktaydı, bense bu yorumlara katılmıyorum. Lee Sung Kyung yaşıtları arasında en yetenekli bulduğum oyunculardan, aurası Kim Nam Joo’yu (Misty) hatırlatıyor. Lee Sung Kyung’un Michaela karakterinin müzikal şarkılarını bizzat kendisinin söylemesi yeteneğini kanıtlar nitelikteydi. Lee Sang Yoon’la uyumlarını çok beğendim. Michaela davranış ve tavırlarıyla, Do Ha’nın odasına astığı çiçekli kız tablosundaki gibi ilkbahar meltemi tazeliğinde bir karakterdi. Do Ha’ya yaklaşınca zamanının durduğunu fark edip onu kendine çekmeye çalıştığı zamanlarda, aslında bilmeden Do Ha’yı da kurtarıyordu. Do Ha soğuk aile ve iş ortamı (baba ve abi), kendisine kazanılması gereken bir oyun gibi bakan hırslı nişanlı ve daha önceki sevgilisi tarafından sebepsizce terkedilme sonucu oluşan anksiyete bozukluğuyla düz bir hayat yaşıyordu. Do Ha’nın Michaela’ya bu kadar çabuk bağlanması, Michaela’nın sebebini gizlemeden ona yaklaşması ve Do Ha’ya hayatta nefes alacak bir alan açmasıydı.
    Dizide sevdiklerim; sizin de videosunu paylaştığınız Michaela’nın Do Ha’ya bakıp piyano çalarak şarkı söylemesi, Do Ha’nın birden patlar gibi bir ses tonuyla “durmadan seni düşünüyorum” konuşması😅, Michaela’nın hastanede ziyaret ettiği kendisi gibi kalan zamanları gören ajumma, Michaela’nın ailesinden daha yakın olan kız arkadaşı, Do Ha’nın şanssız ortanca abisiyle ölmeden önce birlikte uyumaları, Michaela’nın tüm kıyafet-çanta-ayakkabı kombinleri, dizinin kült eşyası sır tutan ördek oyuncağı ve Do Ha karakterinin zerafetine yakışır hediyesi olan Michaela’nın yaprak küpeleriydi.
    Dizide sevmediklerim; Michaela’nın düşüncesiz ve ondan geçinen ailesi, Do Ha’nın uyuz babası ve abisi (ortanca abiyle resim çektirmek istememeleri ve Do Ha’nın istemediği nişanlıyı desteklemeleri), son 4-5 bölümde Michaela’nın Do Ha’yı kendinden uzak tutmak için yaptıklarıydı. Nişanlı karakterine sinir olmakla birlikte canlandıran Im Se Mi’yi severim.
    Dizinin G. Kore’deki reytinglerinin kablolu kanal için bile düşük olması ve bizde takip edenlerin de yarım bırakması kimseyi yanıltmasın, “Yarın ölecek olsam bile, hayatımın geri kalanını seninle geçirmek istiyorum.” sözü gibi gerçek olamayacak bu yarı fantastik diziye bi şans verilmeli.
    Biten dizilerden Wok of Love ve Familiar Wife’ı tavsiye ederim, gerçekten güzellerdi. Mr. Sunshine da yeni bitti, 2018in en kaliteli ve en güzel dizisiydi, izleyip yorumlamayı düşünüyor musunuz? Çok sordum biliyorum 🙈 Ofiste elma yerken kafa dağıtmamı sağlayan About Time yorumunuz için teşekkürler🍏😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay be ne güzel bir yorum bu!
      Atladığım unuttuğum tüm yerleri hatıraldım :) Ellerine sağlık..
      Se Mi noktasında haklısın ki Two Cops'ta izledim sen son pek şeker :)
      Biz de takip edenler kimler, kimler yarım bıraktı bilemiyorum tabii ama benim çevremde ( 25 yaş üstü :D ) pek sevildi, son bölümlerine rağmen.
      Ahaha Elma yerken ben :D Afiyet olsun, kolay gelsin ^^
      Mr Sunshine çeivirisi bitince izleyeceğim, benim beklediğim kaliteli çeviri bitmedi henüz.
      Familiar Wife dizisi ile alakalı ise bloğa hep kötü yorumlar geliyordu, ilk kez iyi bir yorum geldi, henüz emin değilim :) Ama Ji sung var izlerim gibi de :D

      Sil
  4. sıkıcı bölümleri vardı dediğin gibi (2-3 bölüm kadar, küs oldukları yerler) ama ben diziyi gerçekten çok sevdim. genel olarak fantastik dizileri seviyorum ama bu biraz daha başkaydı. belki de lee sung kyung'u sevdiğimdendir, ayrıca sesi de güzelmiş, müzikal sahnelerini çok beğenmiştim. do ha'yı mi ka'ya göre yaşlı bulsamda beni rahatsız etmedi :)
    do ha'nın nişanlısı adı lazım değil :D o ne sinir bozucu, yapışkan bir insandı, illallah dedirtti. halbuki gayet güzel ve güçlü bir kadındı.

    aklıma takılanlar:
    neden mi ka ve o ajumma saatleri görebiliyor? yani neden onlar seçilmiş?
    saat neden kayboldu? gerçek aşktan mı? ajumma hala görebiliyor çünkü.
    en son ajumma saati gördüğünde neden bize göstermediler, meraktan çatladım. galiba bize bıraktılar ne kadar yaşayacaklarını :D

    aşklarının mıç mıç olmaması ve uzaktan uzağa yemek yiyip, uzaktan telefonla konuşmaları, mesafeyi adım adım ayarlamaları çok hoştu ♥
    bol bol ağladığımı da ekleyerek bitiriyorum. ellerine sağlık nabrutçum, yolda hangi dizinin yorumu var merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, dediğin gibi hatunun sesi de hoştu.
      Nişanlı konusunda hemfikiriz.
      Aklına takılanlara cevaplar :D
      1- Fantastik dizilerde seçilmiş insanların sebebi olmuyor genelde :D Adı üstünde seçilmiş :D yani örümcek adam gibi radyasyon mağduru olabilir :D
      2- Ajumma gerçek aştan kaçmıştı, hatırlarsan. Korkup kaçtım dmeişti. Sonuna kadar gitmedi.
      3- E yani, mutlu sona ulaştıktan sonrasını da onlar düşünsün hhahaha :D
      Yolsa Suits :D
      Sevgiler :*

      Sil
  5. Yalnız bardağın tanıtımı iyi yapılıyor bende 'room no 9' un ilk bölümünde gördüm yeni, Türkiye'de bulursan nabrut unni bize de haber ver.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulursam, eğer. Söz :D
      Demek orada da var. Neymiş acaba markası falan var mı? ben bir araştırayım onu :D

      Sil
  6. Benim de sizin söyledikleriniz dışında reklam yapılan ne kadar çok şey vardı diyebilirim. BONG'UN çok değişik göz altı için sürdüğü bir alet vardı ilk defa gördüm.

    YanıtlaSil
  7. Justin timberlake'in time mıydı neydi adı öyle bi filmi vardı bilek içinde ölmene kalan vakit görünüyor filan ona benzettim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa izlememişim öyle bir film. Demek senaryo özgün değil.

      Sil
    2. Ama yukardaki özette o film den de bahsediyorsunuz siz yazmadınız mı yukardakini ???

      Sil
  8. 3.bölümdeyim henüz yeni izlemek nasip oldu iyi gidiyor şimdilik duvara toslayacağımı biliyorum hazırlıklıyım yani :)

    YanıtlaSil