En İyi Kore Dizileri 2021 Güncel Liste

Listeler çok fazla olunca benden genel olarak en iyi Kore dizileri hakkında bir yazı yazmam isteniyordu. Blogta onlarca dizi olunca özellikle yeni başlayanlar için seçmek zor oluyor sanırım. 

Uzatmadan benim için En İyi Kore Dizileri hangileri, yazmaya başlıyorum.

Dizi isimlerine tıklayarak diziler hakkında daha çok bilgi alabilirsiniz. 

Öncelikle En İyi Kore Dizileri olarak sıralama yapıp sonrasında diziler hakkında kısa kısa yorumlar yapacağım.

Not: Burası listenin ilk kısmı. İkinci kısmı için şuraya bakabilirsiniz.


My Mister
A gentleman's Dignity
Queen Inhyun's Man
Reply Serisi

My Mister

Benim için en iyi Kore dizisi My Mister'dır. Tartışmasız, tavsiye ettiğim hiçkimseden olumsuz bir geri dönüş almadığım repliklerini, gördüğümde içime kocaman bir hüznün oturduğu, mükemmel bir ses yönetmeninin olduğu, dizinin seslerinin bile kulağımda olduğu çok başarılı bir yapım. Ne desem az kalacak... Tek diyebileceğim ilk bölümü izleyip de bırakmayın, devam edin...

****


Benim favori dizilerimden ikincisi ise Another Miss Oh'tur. Hatta geçenlerde Instagram'dan bir kesit yayınladım mutlaka izleyin diye çok fazla olumlu dönüş aldım. İzlenmemiş olmasına şaşırdığım dizilerden biridir. Mükemmel meteforların ve çok güzel göndermelerin olduğu esas kızın gömleğindeki yazıyla bile sahneye gönderme yapılan üzerine bu kadar çok düşünülmüş bir dizi. Çok derinden etkileneceğiniz, esas kızın aşkın ölüşünü keyifle izleyeceğiniz ve unutamayacağınız bir dizi. Çok iyi, çok!

****

Goblin gerek oyuncularıyla gerek çekim mekanlarıyla adeta bir görsel şölendir. Sanırım çok fazla methedildiği için antipati oluşuyor ve bazıları aradığını bulamadığını söylüyor. Ben eş zamanlı izlemiştim. O sebeple objektif olarak yaklaşacağım; benim en sevdiğim Kore dizilerinden biridir.

****

Prison Playbook

Prison Playbook afişlerine bakılarak es geçilen bir dizidir. Ama ters köşeleriyle sizi kendine hayran bırakacak, çok güleceğiniz, çok hüzünleneceğiniz mükemmel bir Kore dizisidir. Az izlendiği için üzülürüm hep ki bu da benim yeterince methedemediğim yüzünden diye düşünüyor iade-i itibar yapıyorum. Haha! Tek uyarım var; ilk bölüme sabredin ve hapishane dizisi diye düşünüp önyargıda bulunmayın.

****


Çok eski bir dizidir, hatta Türkiye'de Kiraz Mevsimi adıyla uyarlaması çekildi. Jang Dong Gun fanı olduğum için çok objektif olamıyorum ama yayınlandığı sene çok sevildi, çok izlendi. Bir adam nasıl bu kadar havalı bir şekilde aşkından ölebilir bunu izledik. Benim çok ama çok sevdiğim bir dizi ama şimdi izlerseniz aynı etkiyi yaratır mı bilemiyorum. Bir video ekliyorum.

Age of Youth 2

Ansambl oyuncu kadrosu, slice of life türüyle özellikle yurt geçmişi olanların bol bol empati yapacağı, mükemmel tespitlerinin yanı sıra bolca da kahkaha attıran nefis bir dizi. Kitap okur gibi izleyeceksiniz. İkinci sezonu ilk sezonunu aratmayan nadir dizilerden birisi.

****


İzlediğim en komik Kore dizisiydi. Çoğu yerde devamı kaçmasın diye gülmek için videoyu duraklatmak zorunda kalmıştım. Tavsiye ettiğim herkesten çok olumlu dönüş aldım. Mutlaka izlenmesi gerekenlerden birisi.


****

Klasik Kore dizileri kategorisinde değerlendireceğim dizi, en iyiler arasında yerini rahatlıkla alır. Çoklu kişilik bozukluğu olan karakteri canlandıran Ji Sung, tam 7 karakteri birlikte canlandırıyor ve siz sanki her birini bir başka oyuncu canlandırmış gibi bir oyunculuk şöleni izliyorsunuz.


****

It's Okay It's Love 

Entrika yok, 2. adam ve 2. kadın yok. Yan karakterlerin hayatı da çok bağlayıcı, esas kızın tuttuğunu koparan cadı olduğu, temposu hiç düşmeyen, konusu itibarıyla da bir başka Kore dizisine benzemeyen çok sağlam bir Kore dizisi. Bu dizi son zamanlarda keşfedilmeye başladı, çok mutlu oluyorum.


****

Hakkı verilmeyen, göz ardı edilen dizilerden birisi. Çünkü ilk 3 bölümü biraz monoton ve genelde yarım bırakılıyor. İlk 3 bölümü geçerseniz çok kaliteli bir romantik komedi izleyeceksiniz. Pembe romantik komedilerin aksine ayakları yere basan sapasağlam bir dizi. Mutlaka izlenmesi gerekenler içerisinde yer alıyor.


*****

The Greatest Love 

Yine eski bir dizi olduğu için sizde etkisi ne olur bilemiyorum ama bu diziyi eş zamanlı izlemiştik ve dizi o kadar etkiliydi ki izleyen herkes patates filizlendirmeye başlamıştı. Ne alaka, diziyi izlerseniz anlayacaksınız. Delice ve naif seven bir adamı izliyorsunuz ve seneler sonra yazarken beni hala gülümseten sahneler aklıma geliyor. Ve şunu eklemek istiyorum; Kore dizi tarihindeki en en en mutlu son diyebilirim.


*****

49 Days

En iyi Kore dizileri arasına rahatlıkla girer. Dram ve entrikalı bir dizi değil, hatta son bölümlere kadar epey eğlenceli. Dizi eski diye önyargılı olmayın, ben de sonradan izlediğim halde çok sevdim. Ama şunu unutmayın, son bölümler tabii ki konusundan anlaşılacağı üzere sizi sarsacak.


*****

Fated of Love You

Naiflik ve romantiklikte klasik bir Kore dizisinin tüm detaylarını barındırıyor. İzlediğim en naif Kore dizisi diyebilirim. Bunun sebebi Jang Na Ra'nın o masum çocuksu hallerinin yanı sıra Jang Hyuk'un mükemmel karizması ve Aliee'nin bu dizi için seslendirdiği Good My Love şarkısı olabilir. Mutlaka izlenmesi gereken Kore dizileri arasında yer alıyor.


****

Cunning Single Lady

Esas kız ezik olmadığı için bilhassa Kore dizilerine yabancı olanların bile çok sevdiği bir dizidir. Etkisi uzun süre devam eder. Yine klasik Kore romantik komedilerinin hakkını veren tam tadında bir romantik komedidir. Joo Sang Wook'un aşık hallerine az düşmedik. 


****

 Queen Inhyun's Man

Romantik komedi türünde zaman yolculuğu dizilerinin en iyisiydi diyebilirim. 2012'de izlemiştim, şimdi aynı etkiyi sizde de yaratır mı bilmiyorum ama izlediğim en sevimli dizilerden biriydi. Hikayesi de çok sürükleyiciydi, çift o zamanlar gerçek hayatta da sevgili olduğu için aralarındaki kimya seyirciye çok güzel geçmişti.

****

Reply Serisi

Bu seride 3 dizi var ve ilk 1997, ikincisi 1994 sonuncusu ise 1988. Reply 1994'ü bu listeye dahil edemem ama 1988 kusursuz bir diziydi. Açın ve Kore ile ilgisi olan olmayan herhangi bir kişiyle izleyin, özellikle o yıllarda çocuk olanlar bayıla bayıla izleyecektir. 1997'de çok başarılı bir dizidir ama seriden açık ara favorim, en iyi Kore dizileri arasına tereddütsüz giren Reply 1988.

*****

Chicago Typewriter

Kill me heal me dizisinin senaristinin elinden çıkan bu fantastik dizi hakkında bazı önyargılar olsa da çok başarılı Kore dizileri arasında yerini alır. Goblin'le aynı sıralarda yayınlandığı için biraz arka planda kalsa da yeni yeni daha çok kişi tarafından izlenip beğenildiğini okuyorum. İzlediğim fantastik Kore dizileri arasında en iyi sona sahip dizi diyebilirim. Tek uyarım ilk 3 bölüm biraz düz gidiyor, sabredin. Sonu ise çok çarpıcı...

Romantizmin arkasında araya sıkıştırılan hikaye çok zorlamaydı ama mükemmel bir çift izledik, mükemmel aşıklar... Romantizmin dibinin yaşandığı başarılı bir Kore dizisiydi.


****

Tüm hatlarıyla tam bir Kore romantik komedisiydi. Muhteşem sonuyla akıllarda kalan dizinin Türk versiyonu da çekildi. İkinci adamın esas oğlanı ezip geçtiği çok keyifli bir diziydi.


Çok şeker, ay ay diye izleyeceğiniz, esas oğlanın yanaklarını mıncırmak isteyeceğiniz, esas kızın oyunculuğuna şapka çıkaracağınız tam tadında bir romantik komedi. Tek kusuru biraz aceleye getirilmiş sonu... Ama ortalarda şepunnim diye dolaşacaksınız, eminim.


****

Secret Love

Dizisinin sonlarına doğru artık esas kız ağlamaktan yaşlandı, o kadar karaktere büründü diye düşünüyorum. Meryem ismiyle Türkiye'de uyarlaması yapılan dizi efsanelerden biri. Senaryo çok sürükleyici ama aynı zamanda çok sarsıcı. Çok üzülüp çok ağlayacaksınız.


****

Görücü usulü evliliğin aşka dönüşme hikayesi... Mükemmel evlilik ve yalnızlık tespitleri. Çok sağlam çıkarımları olan, yan karakterleriyle de izlenesi bir diziydi.


Gerçek dünyadan bir kişi çizgi roman dünyasına çekiliyor. Muhteşem bir senaryo fikri değil mi? Çok da güzel işlemişlerdi. Her bölüm sonunda artık bunu da bağlayamazlar, saçmalarlar derken beni ters köşe yaptılar. İzlenmesi gerekenlerden...

*****

Master's Sun

İzlediğim en iyi Kore dizilerinden biridir. Hani günlerce etkisi geçmeyen dizilerden biri... Ama benim dizi yazım 2013'e ait. 7 yıl geçmiş üzerinden. Sonradan izleyenler çok beğenmiyor, bilemiyorum. Şimdi izlesem belki ben de sevmem, ama o yıl izlediğimde uzun süre etkisinden çıkamamıştım.



İlk önceleri acaba ben mi sadece çok sevdim diye tavsiye ederken çekiniyordum, sonra tavsiye ettiğim herkes çok güzel geri dönüşlerde bulundu, bir çok kimsenin favori dizisi arasına girdi. Bu sebeple artık gönül rahatlığı ile en iyi Kore dizileri listesi içerisine ekleyebilirim. Psikolojik hastalıkları olan iki insanın birbirini nasıl iyileştirdiğini tatlı bir tebessümle izliyorsunuz. İlk iki bölüm sabrederseniz çok naif, unutulmaz bir Kore dizisi izleyeceksiniz.



****

Goblin, Secret Garden, A Gentleman's Dignity gibi kaliteli yapımların senaristinin elinden çıkan bu dizi, ayakları yere sağlam basan mükemmel bir aşk hikayesi anlatır. Komiktir de. Benim en sevdiğim Kore dizileri listemde yer alır ama eski tarihli olması ve yetişkin aşkını ve yetişkin sorunlarını anlatması açısından şu an herkese hitap eder mi emin olamıyorum. Ama çıktığı yıllarda çok çok sevilen Kore dizilerinden biriydi. 


Sizin söylemek istedikleriniz, listede sevmediğiniz, izlemek istediğiniz, ertelediğiniz, yeni keşfettiğiniz diziler var mı?


Not: Sayfa yüklemesi kasmasın diye iki bölüm halinde yayınlayacağım. En Güzel Kore dizileri arasına ekleyeceğim 25 kadar daha dizi var. Listenin devamı için şuraya bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Ve ben yine içerisinde izlemedigim dizi kalmadığı için çok üzgünüm

    YanıtlaSil
  2. My Mister'ın ilk sırada olması şaşırtmadı gerçekten çok güzeldi hala acuşşi ve İU dan bir dizi bekliyorum ben o kadar yakıştırdım.

    İkinci diziyi yarım bıraktım neden bilmiyorum. Ama aklıma gelen bir kaç sahne var misal; kız işe ayağına küçük gelen bir ayakkabıyla gidiyor sebebi ise yaşadığı aşk acısını unutmaktı. Birde adamın camı çerçeveyi indirmişti 😁

    Goblin'i de yarım bıraktım. Prison playbook ise adamın tüm dini kitapları okuyup, (buna Kuran'ı Kerim de dahil) en sonunda bütün kitapları çöpe atıp atarken de bir şeyler demişti o kısım inanılmaz rahatsız etti ama genele bakınca izlerken eğlenmiştim.

    Centilmen dizisini çok sevmiştim özellikle dizi başlarken diziden bağımsız o beş dakikalık sahneler çok eğlenceliydi.

    Reply 97 ve 88 efsaneydi özellikle 88'de koca kim yok şu koca olmalıydı tayfadan değildim ben benim için o ortam, aile, komşuluk, arkadaşlık konularını izlemek çok güzeldi dinlendirdi güldürdü o yüzden yeri ayrı hatta geçenlerde tekrar izledim. Dots dizisi ise ilk altı bölüm benim için efsanedir zaten yarım bıraktım.

    Secret love uzun süre favorimdi hala sahneleri aklımda olan nadir dizilerdendir.
    Onun haricinde birkaç dizi hariç diğerlerini yarım bıraktım açıkçası pek de merak etmiyorum.
    Bir de bu aralar do you like brahms? Dizisini izliyorum galiba eş zamanlı izlediğim için yoksa bitmiş bir dizi olsa yarım bırakmıştım gibi geliyor. Sen ne izliyorsun? Kim nam gilin dizisini önermiştim bakabildin mi?
    D.s.k

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen aynı şeyleri izlemişiz sen bazılarını yarım bırakmışsın ^^
      Ben yeni The King'i izledim onu yazacağım. Bu sıralar Narcos'a sardım, bir yandan da Modern Family izliyorum. :)
      Kim Nam Gil'i listeme ekledim sanırım ona başlayacağım.

      Sil
  3. Eski tarihli olanlar içinde fazlaca kıymetli olanlar var :)

    The greatest love,city hall,goblin,a gentleman's dignty benim de "en iyiler" dediğim kore dizileri içinde yer alır.

    Kill me heal me sevemedim.Bölük pörçük bakıp bıraktım.

    Master's Sun yakın zamanda izledim.Etkisi gecmeyenlerden ama nazarımda ortanın biraz üzerinde olan bir dizi.Oyuncu ve müziklerin marifeti diyorum.

    Listede ki 2 dizide izlerim muhtemelen deyip not ettiklerimden ( its okay ve descendants)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten o eski tarihliler unutulmazlardan, bilmiyorum gençken izlediğim için mi :)
      İzlemediklerinden özellikle İts Okay'a hemen şans vermelisin :)

      Sil
  4. Selam nabrutcan liste cok iyi olmuş çoğunu izlemiştim bazilari da bana izlenesi gelmemisti.Şimdi listeden kalanlari da izleyeyimde tamamlayayim listeyi bende.😊

    YanıtlaSil
  5. Favorilerilerimizin yarısı aynı Nabrutcum. Geri kalanlardan istifade edeceğim. Thanks +.+

    YanıtlaSil
  6. Aklıma geldi de One More Happy Ending dizisini de listeye ekleyebiliriz gibi ne dersin 😁
    D.s.k

    YanıtlaSil
  7. Kill ne heal me,secret love,49days ,because this is my first life en sevdiğim diziler.49 days ve secret love seyrederken gözyaşlarım dinmedi.Ben ağladım ve kıkır kıkır guldugum evdekilerin bana deli gözüyle baktıkları dizileri daha çok seviyorum.Uc dört dizi var listemde yarım bıraktığım.Bazen dizinin bir yerinde sıkılıyorum bazen guzelse bile daha güzel bir dizi bulurum diye yarım bırakıyorum.Master sun ve oh mu gostu seyrettigim yere kadar beğendim belki bir ara devam ederim.Goblin ,herkesin çok beğendiği listeye aldığı goblin bende çok devam etme isteği uyandirmadi.Sanirim başrol erkeği sevmedim,başrol erkeğin kızı sevdiğini hissetmedim gerçi cok bolumde seyretmedim ama.Acaba sizin yazınızda miydi eternal monarcda ne zaman aşk oldu bunlar demis biri ,sanırım ben ilk gördüğünde aşık olan veya aralarında bir şey olan dizileri seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ben demiştim ne ara aşık oldular diye... Aynı his Goblin'de de mi vardı tam hatırlayamadım ama doğrudur.
      Çoğu dizide aynı düşünüyoruz demek ki. Yarımları da tamamlarsan :)

      Sil
  8. Benim için de tartışmasız en güzel dizi My Mister:)

    YanıtlaSil
  9. Nabrut rica etsem bu gönderideki yorumumu siler misin nasipse en kısa zamanda yeni bir yorum girmek istiyorum
    D.s.k

    YanıtlaSil
  10. Selam,

    Klasiklerimiz yıllardır üst sırada, A Gentleman's Dignity ve The Greatest Love benim için de vazgeçilmez. Ancak en tepeye Oh My Venus'u koyduğumu söyleyebilirim. So Ji Sub ve Shin Min Ah birlikteliğinin bunda payı büyük elbette. Yeni diziler yapsınlar ve mümkünse yine beraber oynasınlar istiyorum. :)

    YanıtlaSil
  11. İzlemedigim eski dizilerden varmış buna sevindim yeni diziler pek sarkıyor ☺️☺️

    YanıtlaSil
  12. Yılda bir iki kere buraya gelip listelerine bakıyorum nabrut, benden başka bu kadar Gong hyo Jin hayranı biri varsa o kesinlikle sensin ^^

    YanıtlaSil
  13. Bence City hall ilk sirayi almali ve My Mister ikinci sira..
    Sonrasindaki dizilerin hepsini izlemedim ama izlediklerimden bu siralamada yer almasina sasirmadim.
    City Hall u defalarca izledim ve tekrar izleyebilirim..Esas kizin butun filmleri guzeldir. Bu dizi sehir/ devlet politikasinda donen donebilecek entrikalar konusunda gozumu acti. Bu konuda izledigim ilk filmdi.

    YanıtlaSil