Descendants of the Sun Yorum ve Replikleri

Sonunda 1 yıl önceden tanıtımını yaptığım, üzerine uzun süre konuşulan Descendants of the Sun dizisini bitirdim.


Dizinin konusu ve oyuncuları hakkındaki bilgiyi şuradan alabilirsiniz.

Dizi hakkında söyleyeceklerim;

  • İlk olarak şunu belirtmem gerekir ki; güzeldii kötü beğenmedim demiyorum ama yazarın diğer dizileri olan mesela bi' Secret garden bi' A Gentleman's Dignity'nin yanına yaklaşamazdı. Çok net!
  • Senarist kadın ruhuna hitap eden çok romantik sahneler yazabiliyor, bu dizisinde de bunu gördük. Ama diziden romantik sahneleri çıktığımızda dandikti. Evet, tam kelime bu; dandik! 
  • Neden?
  • Spoiler olmayacak kısmı burada izah edeceğim, spoiler olan kısmı da aşağıda anlatacağım. Çünkü; o deprem sahnesi tam bir fiyasko idi. Eğer o çok yapmacık duran sahneleri bir Türk dizisinde izlesek kahkahalarla gülerdik. Bu dizinin popisi çok olduğu için kimse bu konuya değinmedi mesela. 
  • Bir mayın tarlası sahnesi vardı ki bu kadar amatör ve gerçek dışı bir sahneyi görmedim diyemem, Kanal 7 dizilerinde gördüm. 
  • Sözün kısası -sanırım- 7 ile 10. bölüm arasında geçen Urk sahneleri beni bayağı baydı. Yeni bir şey denenmeye, başka bir ülkede dizi çekilip Amerikan-vari bir hava verilmeye çalışılmıştı, ama sırıttı. Urk'taki romantik sahneler haricinin beni epey sıktığını söylemeliyim.
  • Şimdi bu durumda bu dizi için romantik sahnelerin çok başarılı olduğunu ve bu sahneler uğruna kesinlikle izlenmeye değer olduğunu söyleyebilirim. Ama yukarıda da belirttiğim sebeplerden ötürü senaristin diğer dizilerinin önüne geçemediği gibi ilk 3'üm içine de girmedi.
  • İlk 3 içerisine girmedi diye belirtmemin sebebi diziyi bir yıl öncesinden bekliyor olmam ve senaristten beklentimin yüksek olmasıydı.
  • Dizinin çevirisi bitmeye yakın başladım. Başladıktan sonra bitirmem 1 ayı buldu. Neden? Yukarıda belirttiğim gibi dizinin romantik kısımlarını çıkardığımızda acaba ne olacak, ne bitecek diye beni heyecanda ve yüksek tempoda tutacak hiç bir konusu yoktu.
  • Bunlar haricinde söylememe gerek var mı Joong Ki şahane idi. 
  • Dizinin benim için süpriz olan kısmı ise Jin Goo-Kim Ji-Won ikilisiydi. Jin Goo'ya Falling For İnnocence dizisinde sinir olmuştum. Busan aksanı ve cıvık tavırları ile tahammül edilemezdi. 
Hatırlamayanlar için
Falling for innocence'de ölüp kalbi nakl olunan eski sevgili rolündeydi.
  • Yine Kim Ji Woon, Heirs dizisinde tam dayaklık bir hatundu. Ama bu dizi ile tüm hislerim değişti. 2. çift olarak çok şekerlerdi. Çok uyumlu ve sevimliydiler, hatta zaman zaman esas çiftin önüne geçen bir performans sergilediler.
  • Bu dizinin bir avantajı da aşk üçgeni olmaması idi ki yazar dizilerinde genelde aşk üçgeni olayına pek girmiyor ki bence başarısı da bundan kaynaklanıyor.
  • Dizinin sonu ile ilgili ise çok vasattı diye bir yorum yapabilirim. Daha çok şeyi spoiler kısmında söyleyeceğim.
  • Son olarak herhangi bir dizi olsa bu kadar eleştirmezdim ama madem bu kadar büyütüldü ve bu kadar iddialı yorumlar yapıldı bunun karşılığını hak etmeliydi.

Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.


Diziden spoiler içeren yorumlarıma gelirsek ki öncelikle replik olarak alamadığım yerlerden bahsedeyim;

  • Jin Goo'yu dizinin sonunda neden ezik ve kılıbık bir role büründürdüler, anlamadım ve sinir oldum. O elinde gelin çiçeği halleri beni hayal kırıklığına uğrattı. Ona öyle bir karakter değişimi yaşattılar ki artık dizinin sonlarına doğru depresyona girince kız gibi kendini çikolataya verdi.
  • A Gentleman's Dignity ya da Secret Garden'ın sonunu düşündüğümüzde evlilik teklifi hatta çoluk çocuk bile görmüştük. Heirs'te hayali de olsa bir mutlu son vardı. Bu açıdan baktığımızda havada kalan sonu ile de benden geçer not alamadı. 
  • Bu askerlik olayının da bir mantığı yoktu, bazen gidiyor Bm'de görev alıyor, bazen gidiyor depremzedeleri kurtarıyor, bazen de özel korumalık yapıyorlardı. Kore'de bunlardan başka asker yok sanki. Ahah! Sonra bir açığa alınıp mahzene kitleniyor, sonra bu mahzene kitlenen suçlu asker devletin en üst makamını Cumhurbaşkanını korumakla görevlendiriliyor. Heyhat yani!
  • Arka plandaki olayları sevmesem de uçurum ve araba sahnesi, yüzbaşının kurtarması kısmı cidden profesyoneldi. 
  • Sonradan gösterilen iki erkeğin tanışma hikayesi hoştu.
  • Sonundaki öldüler klişesi berbattı. Ölmediklerini bile bile izlemek çok sıkıcı olsa da yine bu ölüm sahnesinde iki kızın karşılaştığı anda Kim Ji Won çok sağlam bir oyunculuk sergiledi.
  • Yüzbaşının hastanede yaralı iken gidip operasyona katılması saçmalığın daniskası idi. Hatta şöyle bir tweet atmıştım: 

  • Yüzbaşının hastane çıkışı şarkı gibi kulaklıkla itiraf kaydını dinlemesine bayıldım. :) 
  • Öldü sandıkları zaman Doktor hastanedekilerle görüntülü arama yaparken Yüzbaşını hayalet sandıkları kısımda acayip güldüm.
  • İğne vurma olayı üzerine kurulan romantizmi sevdim. Kan almakta harikaydın iltifatı gülümsetti.
  • Yine replik olarak alamadığım ama bahsetmeden de geçemeyeceğim virüs olayında hani hangisine bulaştığını açıklamaya geldikleri sahne vardı ya, çarpıcıydı.
  • Kang Mo-Yeon'un sevgilisini alışveriş merkezinden dönsün diye beklerken asker sevgilisi olanlar grubuna katılmasına çok güldüm.
  • İki doktorun birbirine bir erkek yüzünden sinir olduğunu öğrenirken yaşanılan sahne eğlenceliydi.
  • Röntgenine bakıp iç geçirmek ise gerçekten romantizmde sınırları zorladı. haha!

Diziden tek bir ost sevdim. O da Always idi. Yazımı okurken arka planda dinlemek isterseniz diye buraya ekliyorum.



Çok güzelsin üzerine kurulu replikler dizinin kültüydü.

1-


2-


3-


4-


5-


Kült sahnesi olarak nitelendirebileceğimiz sahne kızımızın ölümün kıyısında kaydettiği cümlelerdi.


eğitim1 paylaşan: nabrut1231

Hatta bu itiraf üzerine Yüzbaşı şu güzel sözleri söylemişti.


Dizi iki etkileyici sahne vardı: Birisi Joong Ki'ni helikopter ile çatıdan alınması diğeri ise şu birbirlerini tanımaz gibi yaptıkları sahne. Hayır, hayır o gözlükler yüzünden etkilenmiş falan değilim.



Sonrasında çark ettiler gerçi de. 




Buradan sonra size bol miktarda Joong Ki yaramazlıklarından bahsedeceğim.


Mesela sinemada;


Ya da masanın üzerinde;


Çok haklı değil mi? Doğru söze ne denir?



...



Böyle huysuzlukları ve devamındaki atışmaları güzeldi.


Ya da böyle kıskançlıkları.


İki sevgili çok mütevazı idi zaten.


Gerçi bu yakışıklı olayına kızımız çok güzel geri dönüş yaptı.


Dizinin bir diğer kültü o meşhur ada, gemi ve taş hikayesiydi. Bir küs bir barışık geldikleri adada kızımız şöyle demişti:



Kültlerden devam edersek şu repliğin devamında gelen videosunu eklediğim sahne için de dizinin unutulmaz sahnelerinden biriydi diyebiliriz.





Eğitim5 paylaşan: nabrut1231

Bu sahne üzerine taş olsa çatlar cinsten bir soru ile karşılaştı kızımız.


Bu sahneye dizinin sonunda kızımız gönderme yaptı hatırlıyor musunuz? 


Araba yıkamaya gittiler, Yüzbaşını ıslattı sonra da ceketini verdi. Dizideki en saçma sahneydi sanırım.


****

İkinci çiftimize gelirsem;


Böyle söyleyen kızımız ile babası arasında ast üst kavgası izledik. O kısımlarda Sae Da Young'un gerçekten askerliği bırakıp kızın annesinin şirketinde çalışmaya karar vermiş olmasını sevmedim. Hani nerde senin onurlu asker duruşun! Peh! :)


Sanırım bu ikili arasındaki en sevdiğim sahneler kavuşmalarından önceki, Sae Dae Young'un kızı iteleyip durduğu sahnelerdi. 

Asıl tanışma hikayeleri, Sae Dae Young'un eski sevgilisinin pişman olmaması üzerine yazılan senaryo olaydı. Diziden her şeyi kenara bırakın, bu videosunu koyduğum kısım benim için dizinin unutulmazıydı.


eğitim 4 paylaşan: nabrut1231


Şimdi yukarıdaki videoyu unutulmaz ilan ettim lakin bu havaalında yaşanan sahnede özellikle Kim Ji Won oyunculuk döktürdü. Çok güzeldi.


eğitim3 paylaşan: nabrut1231

Ama bunlar haricinde hediye paketi olayı çok iyiydi.


Gölge olma klişesi çok iyiydi ki geçen haftalarda bunun ile ilgili şuradaki klişe yazımı yazdığımda sizden bir çok kimse bana bu sahneden bahsetmişti.


Böyle aşırı romantik laflardansa kıza öte git dese kendisine ilk baştaki kadar hayran kalacaktım. Hahah!


Şu sahne başarılıydı. Kimse gözünü falan kapatmadı gerçi. :D Ama kızımız cesareti ile yine bir adım öndeydi.


Dizinin bir de 3. çifti vardı. Doktor ve Hemşire. En az diğer çiftler kadar eğlencelilerdi. Onların sahnelerini bayılarak izledim. Sonunda şimdiye kadar evlenmemiş olmalarına borç ilişkisinden daha değişik ve ikna edici bir sebep bekliyordum. 
Replik de şahane değil mi ama?
Doktor ve hemşireden bahsetmişken; her sabah askerleri izleme fantezileri gerçekten eğlenceliydi. Doktorun kıskançlık etmesi ve sonunda onun da kaslarını sergilemesi on numaraydı, çok güldüm.


Şunu da hemen belirteyim dizide kolye klişesi de yaşandı.


Finalinde ise bize romantizm adına sunulan sadece şu sahneler var.



Diziden bunlardan başka değineceklerim;
Kalem yalamak olayına ilk kez Come Back Mister dizisinde rastladım. Daha önce hiçbir Kore dizisinde denk gelmedim.


Şimdi çok geçmeden burada da karşımıza çıktı. İlginç. :)


Diğer dikkatimi çeken şey ise düğün hediyesi olarak para verilmesi;


Hatta bu paranın kime verileceği noktasında tam manası ile Türk kafası yaşamalarıydı.


Bir diğer nokta Urk neresiydi? 
Urk Hollanda'nın bir şehri olarak karşımıza çıksa da Bm'nin orada ne işi olabilir? Hadi oldu diyelim, neden oradaki yerleşik insanlar müslüman olarak lanse edildi, müslümanların orada ne işi vardı? Bu soruların cevabını bulamadım. Zaten Urk için Hollanda sonucu çıksa bile dizinin Yunanistan'da çekildiğini biliyoruz.


Tabi bilmeden önce bu sahneyi görüp yok artık diye büyük bir şaşkınlık yaşasam da sayemizde Gürkan ile Berrak meşhur oldular. :) Yunanistan'a giden Türk turistler ya da Yunanistan'da az da olsa Türk yerli bir nüfusun varlığından haberdarım (arkadaşlarım var) onlardan biri bu aşk ilanını yazmış olabilirler.

Buradan sonra birazda edebi repliklerden paylaşacağım.

1-


2-


3-


4-


5-


6-


Kim daha önce seviyorum demeli  içerikli videoyu da ekliyorum.


eğitim2 paylaşan: nabrut1231

Bu videoda arka planda çalan müzik şudur:


Hatta bu parça The time we were not in love dizisinde de kullanılmıştı orada da söz etmiştim.

Ve sonunda benden buraya kadardı.
Asıl sizin bu dizi hakkında ne düşündüğünüzü çoktan da çok (yazar cheese in the trap dizisine gönderme yapıyor) merak ediyorum.
Zira genel düşünceleri biliyorum ama beni okuyan kesimin bu dizi hakkındaki düşünceleri ne olacak, eleştirdiğim noktalara katılıyor musunuz merak ediyorum.

Facebook Kore Dizileri Sayfamı takip etmek için: https://www.facebook.com/koredizifilmreplikleri1

Blog'umda yazdığım tüm dizi ve filmleri alfabetik olarak sıraladım.
Dizi listesine Buradan film listesine ise Şuradan ulaşabilirsiniz.

Bana ulaşabileceğiniz diğer sosyal medya hesaplarım

Yorum Gönder

86 Yorumlar

  1. Baştan sona sana katılıyorum :)) Tesbitlerin çok doğru.
    Diziyi Kore halkının % 50'sinin izlemiş olmasına anlam veremiyorum. Ya da veriyorum ama doğru bir anlam mı bilmiyorum.. Bence bu dizinin koreliler tarafından bu kadar çok sevilmesinin sebebi amerikanvari bir hikayesinin olması.. Malum Korede bu tarz diziler çok az yapılıyor. Bununla beraber senin de söylediğin gibi aşk sahneleri dışında çok sıkıcı bir diziydi. Bence dizi çok kötü ama replikleri bir harikaydı. Sırf dialogları hatırına katlandığım bu dizi de subliminal mesajlarla "İslamofobi'nin karşısında Tanrı'nın çocukları -Amerikan ordusunun- kahramanlıklarının" uzak doğuya da empoze edilmesini sinir krizleri geçirerek seyrettim. Sanırım bu konu benim bam telim..
    Sonuç olarak dizi benim de ilklerim arasına girmedi. Diologlar 10, Hikaye 10'dan 1 eksik 0..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana katılan birilerini bulmak şahane^^
      İslamafobi beni o kadar rahatsız etmedi çünkü daha beter şeyler izledik şimdi bu normal geldi bana :(
      Kesinlikle yazar kişisi şahane romantizm yazıyor

      Sil
    2. beni en çok rahatsız eden de kaç kere vuruldu o hastaneye gelme sahnesinde ama ameliyat bile edilmedi. kızı kurtarma sahnesinde de vurulmadı mı bu ama dimdik ayaktaydı ben de orlarda kriz geçiriyodum :D

      Sil
    3. Seyrettiğim en kötü Kore dizisi idi

      Sil
    4. Çok kötü biz diziydi çok saçma idi

      Sil
  2. Haahhahaa okurken o kadar çok güldüm ki anlatamam. Bunca zaman sonra ilk defa bu kadar zıt düşüncelerimiz var çok şaşırdım^^ Rastlantıya bak ki ben de bugün Descendants of the Sun yazısı yayınladım ve 180 derece farklı fikirlerle hihihihi

    Öncelikle ben Urk'daki sahnelere özellikle deprem sahnelerine bayıldım. Ağladım ara ara yani çok duygulandım o derece. Sonra o sert, karizma Jin Goo'nun aşkı yüzünden yer yer yumuşayıp kılıbıklaşması çok sevimli gelmişti bana^-^ Sonu da tatmin olabileceğimiz kadar mutluydu işte Kore'li senaristlerden daha fazla bi beklentim yok zaten hahahah. Haa en sondaki o dizi/gerçek arası sahne biraz garipti ama göz yumabildim diyelim^^ Ama heryerde Yunanca yazılar ve bariz Yunan mimarisi olan bi Yunan mahallesini Hollanda diye yutturmalarına gıcık oldum.

    Bu sefer cidden ters düştük Nabrutcuğum, ama daha eğlenceli oldu okumak sanki^^ Olsundu, benim en sevdiğim yazılar yine de relik yazılarıymıştı^^ Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deprem sahnelerine bayılan birine ilk kez rastladım :)
      Koreli senaristlerden evet son konusunda beklentimiz yok ben o konuda hem fikirim ama bir dizi bu kadaaaaar övülüyorsa böyle bir son olamaz. Daha kaliteli olmalıydı.
      Olsundu arada ters düşüp düşündürmek acaba ben mi yanlış düşünüyorum dedirtmek de güzel :)
      sevgiler. öpücükler

      Sil
    2. Hollanda diye yutturmaya çalışmış değiller. Yunanistan'da ve Kore'de çeşitli mekanlarda çekim yapıp bu görüntüleri montajlayarak Uruk adlı kurgusal bir ülke ortaya çıkarmışlar. Bence bu hayalî ülke isminin doğru yazılışı “Urk” değil, “Uruk”. İki türlü yazılışına rastlayışımızın sebebi Korecede Urk ile Uruk’un aynı şekilde yazılabiliyor olması. Altyazıyı İngilizceye çeviren kişi dizideki ülkenin günümüzde mevcut bir yer olduğunu sanıp Hollanda’nın “Urk” bölgesini seçmiş olabilir veya sadece, kelimeyi bu şekilde latinize etmenin doğru olduğunu düşünmüştür. “Uruk” ise antik bir Sümer şehri. Dizideki ülke kurgulanırken bu kadim şehirden esinlenildiğini düşünüyorum. (Korece sitelerde bu tezi destekleyecek yazılara denk geldim.) Uruk şehri, bugünkü Irak topraklarındaymış. Bu durum dizideki Uruk’ta dilin Arapça, dinin İslamiyet olmasını da açıklıyor. Bu arada, Uruk şehrinin kalıntıları Irak’ın Mutanna vilayetindeki Semave şehrindeymiş. ^^

      Sil
  3. dayanamayıp spoi yemeyim diye bende dizinin yarısı yayınlandıktan sonra izlemeye başladım. yoksa çok kötü spoiler yiyordum bütün heyecanı kaçıyordu. ben genel olarak son zamanlarda dizilerden zevk almamaya başladım. bu dizi zevk aldığım dizi oldu benim açımdan. tamam wwaaoooww bir dizi değil ama song joong kii şahaneydi sanırım senaryoyu ve mantık hatalarını geri plana atıp izlemiş olabilirm. kabul ediyorum izlerken gözlerde kalp fışkırtıp kendime hakim olamayıp baygın baygın bakmış olabilir bu bir itiraftır :) benim iyiler dizi listesine eklemiş bulunmaktayım. Şuan tek merak ettiğim joong kinin bir diğer projesi ne olacak ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kötü dizi demiyorum o noktada hem fikiriz sadece bu kadar övgüyü hak eden bir yapım değildi.
      En iyiler listene bile ekledin demek vay be :D

      Sil
    2. En iyilerim arasina girdi diyorum ama en ust siralarda degil tabiki o konuda yanlis anlasilmasin. Son zamanlarda dizilerden zevk almiyorum o yuzden bu iyi geldi bana ama bak bundan sonrada hic bir dizi zevk vermiyor bana dikkatimi ceken yok.karsimizda olumsuz bir fantastik asker vardi. :) mantik hatalari ve senaryo konusunda hem fikiriz .3 ayri ask hikayesi ile ayri ayri bakinca karakterleri sevdim.

      Sil
    3. aynı düşünüyoruz temelde ^^ tamam üst sıralarda değilse kabulleniyorum ilk 20 listemiz içine alabiliriz hihi :D

      Sil
  4. Merhabalar, ilk yorumumla buradayım =) Harika bir yazı olmuş ellerine sağlık =) Gerçekten duygularıma tercüman olmuşsun. Bazı sahnelerin dandikliği üst seviyedeydi. Urk'da güzel güzel manzaralar sunmuş olmaları dışında, diziyi izlerken bayağı sıkıldım ben de. Sürekli bir atraksiyon oluşturmaları bu atraksiyonların da virüs, deprem ya da savaş büyük durumlar olması çok bayağıydı. Şu anda Another Miss Oh dizisini izliyorum. Dots' dan kat kat kaliteli bir dizi =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhablar hoş geldiniz efendim :)
      teşekkür ediyorum
      değil mi o üst üste olaylar bakın size romantik sahneler koymak istiyoruz ama arada da saçmalaycağız der gibi bariz bağırıyordu. O dizi de eric moon severliğimden dolayı listemde ama çevirisi bitince :D

      Sil
  5. Son videoda arka planda çalan şarkının ismini biliyor musunuz?Ayrıyetten DoT dizisi iyiydi ama bana göre Comeback Mister daha iyiydi😁

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyorum yazıyı editleyim sizin için cevabını yazıya ekledim :)

      Sil
  6. Ben beğendim yaa, sırf joon ki için başlamıştım diziye ama baya sardı beni :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim o konuda hemfikiriz yanlış anlaşılma olmasın ama abartıldığı kadar iyi değildi. Mesela Korede %50 reyting almış son zamanların en iyi dizisi diye düşündüğümüz She Was Pretty bile 18 almıştı. demek istediğimi anlatabilmişimdir umarum :D

      Sil
    2. Aynen bi' şişirilme vardı.

      Sil
  7. Ben bu diziyi yarım bıraktım. Fazlasıyla şişirildi dizi ilgimi kaybettim. Bir sonraki bölüm ne olacak hiç merak etmedim ve nihayet de diziyi bıraktım pişman değilim. :D

    Ayrıca Secret Garden dizisi de bence öyle ahım şahım değil nesi bu kadar çok seviliyor şaşıyorum açıkçası ve sadece bu diziyle tanıyıp, diğer yapımlarını izlemeyen izlese bile yine Secret Garden diyen insanların hyun bin amcayı yere göğe koyamamaları da ayrı bir şaşılacak durum. Adam ömrü boyunca başka dizi neyim çekmesin bu şöhret yeter yani :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm secret garden olayına gelirsek ben o diziyi çevirilir çevrilmez izlemiştim 2010'da yani. Şimdi izlesem o tadı verir mi bilemiyorum, hatta 6 yıl olmuş sıkça repliklerini gördüğüm yerler haricini hatırlamıyorum bile. Ama o zaman izlediğimde dizi beni o kadar etkilemişti ki 1-2 hafta depresyona girmiştim o ağlak sahneler üzerine. Ve dizi bittikten sonra epeyce içimde diziyi yaşamıştım. O sebeple benim için efsanedir. Diziyi hatırlamasam bile yaşattığı duyguları hatırlıyorum. Şimdi izlesem bu kadar çok ve hatta bu kadar güzel dizi üzerine sever miyim? ya da o zaman izlememiş olsam ve ilk defa izlesem sever miydim bilemiyorum. Bazı şeyler tavında güzel eğer sen sonradan izlediysen böyle hissediyor olabilirsin.

      Sil
  8. Ben henüz izlemedim, fırsatım olmadı. Ama gerçekten beklentim çok büyüktü. Bayaaa bir övgü aldı çünkü. Senin yazını okuduktan sonra beklentimi biraz düşürdüm. Sanırım ancak böyle diziden keyif alarak izleyebilirim :) Büyük beklentilere girince elim boş çıkıyorum genelde. Yazı için teşekkürler :) Eline, emeğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. rica ederim ne demek. Evet tavsiyem beklentiyi düşürüp izlemen yönünde olacaktır

      Sil
  9. Sonunda bana katılan biri ya :D Ben diziyi Song Joong Ki vurulduktan hatta ölüp dirildikten 5 dk sonra nasıl kalktı olaya müdahele etti hala inannamıyorum o sahnede diziyi kapatıp birkaç gün sonra sırf 2.çiftte ne oldu diye izledim :D Dizide beni saran tek şey Song Joong Ki'nin muhteşemliği 2.çiftin aşkı ve biraz Onew'nun şapşal halleriydi :D Bu dizi biraz overrated şuan pek anlaşılmıyor ama bir 5 sene sonra biri izlese anlar tıpkı bizim eski dizileri beğenmediğimiz gibi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şişirilmiş olduğu konusunda hem fikiriz kesinlikle. Ve maalesef bazıları da bu galeyana gelip diziyi objektif değerlendiremiyor. 5 sene sonra anlaşılmak ümidiyle :D

      Sil
    2. Bunun sebebi hep song joong ki koreli çinli hatunlar adamın dibine düşmekten diziyi tabi rica etse at gözlüğü ile izlediler :D

      Sil
    3. doğru adamı özlediler de sanırım askerlik falan :D

      Sil
    4. 6 sene olmuş ben beğendim valla gayet sarıyordu tamam mantık hataları var ama güzeldi

      Sil
  10. Ben de pek sevemedim bu diziyi , yani kötü değil fakat abartılcak kadar da değildi.

    YanıtlaSil
  11. Ne zaman yazacaksın diye gözüm yollardaydı. Öncelikle eline sağlık . Keşke Yunanistan 'a kadar gelmişken Joong ki yi Türkiye' de bıraksalardı.:) Genel yorumlarına katılıyorum.Romantik sahneleri güzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ^^
      bana katılan birilerini bulmak çok güzel :D
      Türkiyeye bıraksalardı arkasından oppaaa çabal diye koşsaydık demi :D

      Sil
  12. Senin yazdığın bütün noktalara katıldığım için upuzun bir yorum yazmayacağım çünkü dedikodularını çoktan yaptık :)
    Bizim bu kadar memnun kalmamamızın sebebi seninde söylediğin gibi beklentimizin yüksek olması idi. Sıradan bir Kore dizisi olarak düşünseydik bu kadar rahatsız etmezdi bizi. İşin içinde Joong Ki ve beklediğimiz senarist olması çıtayı yükseltti. Ve hakkında yapılan reklamları unutmayalım.. Virüs olayında buzlu küvet sahnesi.. O sahne de hatunun gerçekten buzlu suya girmiş olması helal olsun delirtmiş idi bana. Ama ben Argus olayını sevdim. Keşke romantizm dışındaki tüm hikaye onun etrafında dönseydi.. Çünkü romantizm dışında başka bir konu yoktu.
    Joong Ki arayı çok açmasın da.. Gerisi önemli değil artık :D
    Son olarak Türkler her yerde! :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsine katılıyorum onu biliyorsun da beni Argus bitirdi biliyor musun :D
      bunlar kötü ingilizce konuştukça o adam karşımıza çıkıp durdukça ne özentiler diye öldüm öldü dirildim ahaha :D bunu konuşmamaıştık bak bunu da konuşup noktayı koyduk :D

      Sil
  13. Eğer ki izlediğim ve izleyeceğim bir diziyi yazmış isen genelde spoiler kısmına kadar okur fikrine bakar dizi bittikten sonra tekrar döner ve yazının spoiler kısmını da okurum. Bu yazında da aynı şeyi yaptım hatta bir an diziyi izliyor olmama rağmen spoiler kısmına girmeyi bile düşündüm. Bende diyorum herkes çok beğenmiş, bir ben beğenmemişim demek ki bende sorun ruh halim falan iyi değil diye düşündüm sonra seni okudum. Hakikaten romantik sahneleri saymazsam dizi benim için şu ana kadar nerdeyse vasat. Zorla izliyorum. Hala gelebildiğim nokta 6 yada 7. bölüm. Tamamen sana katılıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya işte canlarım benim ^^ objektif ve etki altında kalmadan dizi izleyebilen güzel insanlar :D
      7 den sonra açılıyor ama rahat ol. özellikle 6-7-8 höh oluyorsun için darlanıyor falan ama sonrası selamet :D

      Sil
    2. Şu an farkettim biraz önce aynı diziye ikinci olumsuz yorumumu döşemişim. Bayağı bayağı sevmemişim demek ki :)

      Sil
  14. Boyle dızı yazılarıyla ne kadar ugrastıgını yazmıştın bırgun ondan berı bu postları okurken senın bıze ne kadar deger verdıgını dusunup eline saglık dıyorum nabrut yoksa begenmedıgın bır dızıyle nıye bu kadar ugrasıp vaktını harcayacaksın dımı:)) onun için blog camiasında cok sevılıyorsun işte :) dızıye gelirsek ben kadın karakterı cok severım onun için izledim zaten herzamankı gıbı en guzel yerlerını almışsın tek yorum bende o geminin oldugu sahıle gıtmek istiyorum :(( (tamam gemiye ismimi yazmam söz :D )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gene bana gaz veren şahane yorumuyla gecemi aydınlatan güzel insan :)
      ahh giderken beni de al. ama ben yazarım söz veremem türküm ben ahah :D

      Sil
  15. Dizide ben kizi sevemedim olaylar da absurddu de kiz,kahramanimizin yaninda onun enerjisini yakalayamamis gibiydi. O da biraz daha kipir kipir olsaydi daha iyice olmazmiydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız beni rahatsız etmedi ben kendisini full house dizisinden severdim ama beni kızda rahatsız eden senin değindiğin kısım değil de Joong ki yanında büyük kalmasıydı

      Sil
  16. Dizi Jongkiye ragmen bana cekici gelmemisti herkes cok övünce reytingleri tavan yapınca bi izleyeyim dedim.Ama yok yarısına kadar anca dayandım.Kadın karaktere de gıcık olmuştum zaten. Bi de o sırada Signal dizisine başlayınca çok sıradan gözükmüştü gözüme Dots.Signali bi haftaya kalmadan soluksuz bi şekilde merak çatlayarak bitirdim.O nedenle hiç devam edesim gelmedi Signalden sonra Dotsa.
    Bu diziyle anladım ki Kore halkı da bizim Türk halkı gibi klişe romantik dizilerden hoşlanıyor. Bolca romantik sahne Yakışıklı ve güzel başrol varsa tamamdır gerisi önemli değil heralde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Signal ile Dots'u karşılaştırmazdım açıkçası hani farklı kulvardalar bence.
      İşte bu tespitin şu açıdan çok güzel aslında Kore dizileri insanı aptal yerine koymaz cidden 16 bölüm bile olsa bir sürü şarkı yazılır o dizi için özel, dizide kızın odası bile gerçek yaşanır mekanlardan seçilir bizim dizilerdeki gibi sanki mobilya shoowroom'u gibi değil de orada gerçekten bir genç kız yaşıyor bunu hissedersin. vesaire vesaire... ama bu dizide halklarının zekasını biraz küçümsemişler bizim türk dizilerinde olduğu gibi diye dşünüyorum

      Sil
  17. tesekkürler nabrut,sana soranlardan biri de bendim.atlaya atlaya zor bitirdim.cok fazla amerikanvari olmus.bu tarzi amerikan dizilerinde ,filmlerinde o kadar cok izledikki.kore dizisi beklentim cok baska.yalnizca romantik komedileri izliyorum,hatta dizinin sonuna bakar,mutlu son garantiliyse,izlerim.zevk meselesi.

    senarist, secret garden de citayi öyle bir yükselttiki,dolayisiyla beklentimizde cok fazla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de öyle düşünüyorum böyle bir şeyler izlemek istesem zaten Amerikan dizisi izlerim.
      ve sanırım beklentimizi karşılması biraz zor görünüyor.
      aynı düşündüğümüze sevindim^^

      Sil
  18. Nabrut ablam hatırlarsan Mayıs ayının başında yazmıştım sana. Bu DOTS dizini çok abarttılar; çok da matah bir dizi değil demiştim. Bunları sana yazdım çünkü herkes diziyi yere göğe sığdıramıyordu. Bende mi bir tuaflık var dedim ve Nabrut ablamıza soralım dedim :). Benim aklımdan geçen her şeyi yazmışsın; KALEMİNE YÜREĞİNE SAĞLIK ABLAMMMM...

    Kabul ediyorum senaryo biraz değişik ama tutarsızlıklar çok! Senaryonun başı çok iyi... Bir doktor ile bir asker tesadüfi bir şekilde karşılaştıktan sonra birbirlerine aşık olamaları yaşanan ideolojik sorun ile ayrılmaları ve ikilinin tekrar farklı bir ülkede tesadüfen bir araya gelmesi... Asıl sorun bundan sonra başlıyor! Tasvir edilen ülke ile yayımlanan bölümlerde yaşananlar birbiriyle tutmuyor! Barışı sağlamak üzere gidilen bir ülkede savaş ortamı hiç yok! Bu anlamda senaryo çok zayıf kaldı. Başrol oyuncularının tatil beldesinden farksız yerlerde vakit geçirmesi çok talihsiz bir durumdu. Ki güya Uruk diye bir yerde savaş varmış ama orada sürekli Yunan müzikleri çalıyor, sanki bir turizm beldesinde hissediyorsunuz kendinizi! Yine yanlış hatırlamıyorsam 6. bölümde bir deprem sahnesi vardı. Bu sahneler hiç gerçekçi değildi. Nitekim Song Hye Kyo kısa eteğiyle tertemiz üstüyle her işin üstesinden gelmesi hiç de gerçekçi değildi. Savaş yerinde hele hele deprem olan bir yerde bunun olması mümkün olabilir mi? Yine ilerleyen bölümlerde Song Joon Ki'nin vurulduktan hemen sonra ayağa kalkması mantık hatalarından sadece biriydi. Valla bende mi bir gariplik var herkes çok övüyor bu diziyi dedim ama dizide Song Joo Ki oynamasa bu kadar da abartılmazdı diye düşünüyorum. Çünkü aynı dönem yayımlanan Signal dizisi konusu, senaryosu ve oyunculuklarıyla kat be kat daha iyiydi. Lakin Descendants of the sun yüzünden harcandı. DOTS dizisinde başrol oyuncularının aşkı çok yapmacıktı ama yardımcı oyuncularının aşkı bana gerçekten samimi geldi. Şunu da belirteyim bu dizi gerçekten öyle bir abartıldı ki aynı dönem çekilen Goodbye Mr. Black dizisini de harcattı resmen... Bu diziyi izleyeceklere kolay gelsin. Herkes "ay iple çektim yeni bölümlerini" diyor ama ben hiç iple çekmedim. Hatta izlerken canım o kadar sıkıldı ki bitse de gitsek modundaydım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kardeşim hatırlıyorum yorumunu o zaman da sana demiştim ki dizi hakkında söyleyecek o kadar çok şeyim var ki yoruma sığdıramam :)
      Ahaha bak bunu fark etmen çok hoş böyle detayları yakalayan kaliteli izleyiciyi çok seviyorum. O oturup kahve içtikleri yerde arka fonda Yunan müziği çalıyordu koptum orada :D
      Bir de o kısım var. Urk ve güya şartlar çok kötü bir yer ki Bm gelmiş insnaları kurtarmaya. Hatta sivrisinek var ünüformanı çıkarma diyor Jii Go diğer kıza. Ama doktor hanım mini eteği ve şortu hiç ayağoından çıkarmadı. Ne güzel bir yermiş orası öyle :P
      Kalan kısımda ise senin kadar beni sıkmadı signal ile de tür bakımından o kadar farklı ki onla da karşılaştırmayalım bence. Sorun şu ki Kore de çok abartıldı okey, ama bizimkiler de gaza gelmeseydi diziye normal bir meseafede kalıp akılcı düşünebilselerdi daha iyi olurdu diye düşünüyorum

      Sil
    2. Aynen Nabrut ablam, bizimkiler çok abartmasalardı bu diziyi belkide dizi bu kadar eleştirilmezdi. Harika tespitler yapmışsın. Sen bir tanesin :)

      Sil
    3. aynen öyle
      çok teşekkür ediyorum efendim. çok incesiniz. öpüldünüz.

      Sil
  19. uruk diye bahsedilen yer zannettiğinin aksine hollanda değil ırağa ait bir bölge bu sebeple müslüman ve savaşın ortasındaki bir halk gözler önüne serildi zannımca. dizi kötü bir dizi değildi abartılamasının sebebi ise joon ki ve go hye sun un -herkes hye sunu eleştirdi fakat bence çok güzel- parıl parıl parlamasıydı bence. ha tabi bir daha izler misin desen izlemem sıkılırım. klişe sahneleri çoktu.
    benim de dizide bariz en hoşuma giden yansıtılan doktor hayat kurtararak asker öldürerek korur zıt görünsede aynı amaç düşüncesini vurgulaması ve onlar bir çift imajıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Irak da olduğunu da ilk defa sizden duyuyorum. İnternetten aradım ama Irak'ta öyle bir yer bulamadım. Ben bulamamış olabilirim tabii. Go hye sun severim ben eleştiren taraf değilim açıkçası.

      Sil
    2. Uruk, antik bir Sümer şehri. Kent, Fırat Nehri'nin bugünkü yatağının doğusunda, nehrin eskiden kurumuş bir kanalının üzerinde bulunmaktadır. Bugünkü Irak'ta Al Mutanna ilinin başkenti Samava'nın 30 kilometre doğusuna denk gelir. Uruk, Babil döneminde de varlığını korumuştur. Kitab-ı Mukaddes'te şehrin adı Erek olarak geçer. (Kaynak:vikipedi)
      Song hye kyo'yu yapmışım go hye sun özür dilerim öncelikle :D sen de şaşırmışsındır go hye sun nalaka diye cümleyi de kuramamışım cidden çok özüüür dileriiim

      Sil
    3. hiç sorun değil. konu şimdi açığa kavuştu anladım. teşekkür ediyorum bu güzel bilgi için.
      sevgilerle :*

      Sil
  20. Ben Kore dizilerini izlemeyi bırakmıştım. Çünkü bağımlı olmuştum bir dizi bitene kadar uyumadığımı bilirim. Ama Nihan ve Ayşe övünce izleyeyim dedim (son 15 dk sı hala izlenmedi) genel olarak sevdim diyebilirim. Hatta Song Joong Ki hakkında kocama '' velede bak çok yakışıklı'' dediğimi ve aldığım cevabın '' Ela'yı bana bırak git Kore'ye '' olduğunu bildirir ve kaçarım ahahahah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kerimeeeee sesli güldüm Allah'ım neyseki Ela'ya sahip çıkacakmış iyi açıdan bakmak lazım :DD

      Sil
  21. sırf Song Joong Ki için izledim diyebilirim dizi genelde güzeldi sizin kadar dizi geçmişim yok klişelerle yeni yeni karşılaşıyorum o yüzden. Bi sahnede ismini bilemedim şimdi diğer asker diyelim kıvırtık bi el hareketiyle kız vari bi hareket yapması çok komikti başka tüm yazdıklarınıza katılıyorum :D :D :D

    Ama bi ara 14. bölümde bitseydi dedim 15. bölüm yedi bitirdi bi türlü song joong ki olmayınca çekilmedi :D :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jin Goo'yu diyorsun evet o sahnede gülmekten karnım ağrımıştı unutmuşum iyi oldu hatırlattığın gene sırıtıyorum :D
      Katılıyorum o olmasaydı çekilmezdi bu dizinin karşılığı 15. bölümdü :D

      Sil
  22. Allah affetsin Song Joong Ki'nin büyüsüne kapıldığımdan mıdır nedir, sen yazana kadar hiç birine dikkat etmemiştim. :)

    YanıtlaSil
  23. hmm bu kadar irdelemiyorum sanırım (: deprem fasa fisolarından ben de sıkıldım, bi de minicik adamların böyle azılı kahraman olmaları tebessüm ettirdi.
    hatun kişi ve beyefendi muazzam olunca gerisi teferruat gibi bişi oluyor (:
    çözemediklerimden biri de Daniel miydi neydi hani ultraa yakışıklı olarak gördükleri gönüllü doktor onun olayını anlamadım baştan sonuna kadar başlarına bişi gelecek sandım (: çok ünlü falan dedim baktım göremedim (:
    bi de jong ki çok bebek kaldı ya yani bu adam kahraman dedirtmiyor aksine böle yanaklarını sıkıp ayyy yerim seni şeker diyesin geliyor (: neyse sustum (öpcük)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de bir romantik komedide mantık şu bu aramam. Bilirsin eski yazılarımı ki bir romantik komediyi yorumlarken mantık hatası vardı diye bik bik etmem. Ama öve öve göklere çıkarılan bir dizi olunca durun arkadaşım o kadar da iyi değildi, sandığınız kadar iyi olsa bunlar olmamalıydı demek istedim^^
      Al benden de o kadar ayrıca. O daniel olayı da ayrı bir komedi.
      öyle öyle. Kası falan yok, süt çocuğu gibi ki asker güneş altında kavrulur normalde. bu kim askerlik kim bea :D siz onu bir şirket ceosu yapın olmadı cheabol falan olsun ahaha
      bende öptüm kocaman :D

      Sil
  24. Ben ikinci bölümün ameliyat sahnesine kadar izledim. Kan görünce bayılmam ama kan verirken bayilirim, kana kesinlikle bakamam ve çığlık ata ata uzaklasirim. Eşim tv karşısında uyuyakalmiş, ben de açtım diziyi izleyelim diye, ay o sahne gelince refleks olarak telefonu elinden at! Allahtan cami kirilmadi, adamcagizi uykusundan irkilterek uyandir.. bir de bir ton laf işit, senin dizilerine de korelilere de diye başlatip uzanan ;) kız doktor olduğu için benim için bu dizi başlamadan bitti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy bu erkekler başka açığımızı bulamayıp Kore dizileri ile vuruyorlar hep ya :D bıktım usandım ahah :D
      Çok bir şey kaybettin mi ımm bence hiç değilse şu paylaştığım videoları izle mutlaka :D

      Sil
  25. Kore dizilerinin zaten genelinde mantık aramak hata oluyor :D Bu dizide de aynı şekilde esas olay romantik komedi kismiydi ve bence bu açıdan gayet başarılıydı senarist halkın damarini biliyor öncelikle asker temasından kazandı zaten dizi bununla birlikte replikler vs orjinaldi demiyorum ki klasık sahneler yoktu onlar vazgeçilmezi zaten kore dizilerinin neredeyse .d
    Tabi bir faktörde Joong ki şahsen onun yerine bir başkası oynasa bu şekilde olmazdı.Genel olarak Song hye Kyo için o kadın ne yapsa hit olur deniyor ancak burda kilit Joong ki ydi ses tonundan mimiklerine sebekliklerine herkesin gönlünde taht kurdu neredeyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her dizide sadece kore ile sınırlamadan mantık hataları oluyor. o kısımda hemfikiriz. lakin bir dizi bu kadar çok övülüyorsa övüldüğü oranda mantık hatalarının da az olmasını beklemek doğal hakkmız diye düşünüyorum :)
      Ben klişe çok severim denk geldin mi bilmiyorum zaman zaman klişe yazıları da yazarım o yüzden klişeler beni rahatsız etmiyor ya da onları eleştirmiyorum.
      Dizinin lokomotifiydi Jk evet. hatta senaryo direk onun üzerine yazılmış gibiydi.

      Sil
  26. Kim ji won da özellikle çok başarılıydı.Cidden iyi bir aktris heirstaki de ji won muymus dedim bir an :D

    YanıtlaSil
  27. Yunanistan da yasayan Turkleri de unutmayip yazisin da bize de yer veren sevgili yorumcuya sevgiler :) sizi daha buradan takip ediyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar mutlu olduğumu söylememe bilmem gerek var mı?
      Kocaman sevgilerimi yolluyorum.

      Sil
  28. Açıkçası ben diziyi sevdim. Çok güçlü bir konusu olmasada güzeldi .Koreliler baya abartmışlar bu konuda sana katılıyorum . Başrol oyuncuları dizinin hakkını verdiler popüler oyuncular olmasaydı dizi bu kadar reyting almazdı diye düşünüyorum .

    Ve son olarak kuzey koreli askeri yakışıklı bulan tek ben miyim ? : D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Popüler oyuncularla da alakalı olabilir haklısın.
      Evet sanırım yakışıklı bulan hatta dikkatini çeken sadece sensin :D belki sana yandaş çıkabilir :D

      Sil
  29. Ben diziyi beğenmiştim fakat dediğiniz gibi bir Secret Garden değildi.Urk meselesini bende anlayamamıştım.Müslüman olmalarını ise hiç...Amerikanvari diye bahsettiniz,haklısınız da ancak 2013 yılından sonra çekilen dizilerin neredeyse tamamı Amerikanvari olmaktan öteye geçemedi bence,o yüzden fazla gözüme batmadı.Joong Ki'den ise bu kadar iyi bir performans beklemiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de beğendim aksini iddia etmiyorum sadece övüldüğü kadar iyi değil diyorum. :)

      Sil
  30. Ben dizi kötüydü diyemem ama ben pek beğenmedim sanırım. Çok bahsedildiği zamanlarda izleseydim sanırım bu muydu bu kadar övülen dizi diye nefret bile ederdim. Yada beklentim çok başladım diye mi emin değilim. Ben senin yazını çok önceden okumuştum ama unuttum tabi şimdiye, diziye ne hikmetse romantik komedi diye başladım sınavdan sonra bol stres atmalık dizi izlemek istemiştim ama beni hayal kırıklığına uğarattı. Tamam dizi fena değildi ama işte bir gıcık kaptım diziden esas kızdan da bir türlü hoşlanamadım ama yo si jin efsaneydi. Ben daha çok ikinci çiftimizi sevdim. Bir de şu ölüp geri geldikleri bölümde çok saçmalmışlardı. Urk denilen yerden hiç hoşlanmadım sürekli geri dönsünler dedim ama 10 küsür bölümü öyle çektiler. Kore dizisi dediğin korede çekilmeli değil mi ama. Dizide beğendiğim sahneler de var tabi mesala şu gemili sahneler bence güzeldi, romantik sahnelerde fena değildi esas kızın ya da çocuğun sarhoş oldukları sahnelerde komikti bence :) Bu diziden sonra acilen romantik komedi dizi aramaya girişeceğim umarım güzel bir tane bulabilirm. Neysem eline sağlık güzel bir post olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklentin çok başladığın ve geleneksel kore dizilerinden farklı olduğu için çok beğenmemiş olabilirsin.
      diğer kısımlarda yukarıda da okuduğun üzere hemfikiriz. Saçmalık!
      teşekkür ederim sayın sınavlarını atlatmış özgür bayan. Nice dizilere :D

      Sil
    2. Evet aynen öyle tam bir özgür bayanım bu günlerde, hatta bunun üzerine bi dizi daha izledim inşallah kafayı yemem :))

      Sil
  31. hislerime tercüman olmuşsunuz gerçekten. :) söylediklerinizin her kelimesine katılıyorum ve sizin bahsetmediğiniz ama benim gözüme çarpan bir şey var. Bence song joong ki ve kang mo yeon'u canlandıran kadın yakışmıyorlardı. kadın çok büyük durmuyor mu yanında? abla-kardeş gibiydi resmen...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı düşündüğümüze sevindim :)
      Abla kardeş olayı ise evet kadın daha büyüktü ama beni çok da rahatsız etmedi sanırım.

      Sil
  32. Ben daha yeni biterebildim bunu ki başlayalı bir asır geçmişti. Düşün nası ilgisiz mişim. Fikirlerine katılıyorum bende ayrıca son iki bölüme ne koyucağımızı bilemedik hadi gereksiz bir ölüm sahnesi ile milleti bayalım olayına girmek yerine zamanda ilerleme, belki evlilik yada çocuk tarzı birşey olsaydı eğer belki bir tık daha iyimser olabilirdim. Ama gel gör ki hey hat baydılar !
    Son olarak da Secret Garden vari yapmak istemişlerde Baymak Garden olmuş sanki ! Secret Gardeb candır, kandır. Benim depresyonda ilaç niyetine günde üç öğün izlediğim yegane dizidir bunun onunla alakası bile olamaz arkadaş !
    Ayy ne uzun yazdım, ne çok biriktirmişim ! Kusuruma bakma Nabrut !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet senarist bu dizide beni de baydı ama yeni dizi ve Gong Yoo ile dönüyor bakalım nasıl olacak merak içindeyim ^^

      Sil
  33. Bir zamanlar yarım bıraktığım diziyi sonunda tamamlama fırsatı buldum
    Yazına tamamen katılırken fazla bir şey söylemek de istemiyorum
    Senaristi büyük hayranlık duyduğum biridir
    The Heirs
    A Gentleman's Dignity
    Secret Garden
    City Hall baş yapıtlardan sonra oyuncu kadrosu ve konusuyla estirecek derken tamamen bir fiyaskoydu
    Song Joong Ki yine döktürdü
    Song Hye Kyo nun güçlü ve baskın karakterini sevdim

    Bir kaç etkilendiğim sahneye gelirsek:
    3 çifte bayıldım
    Kang Mo Yun / Yoo Shi Jin ve Seo Dae Young / Yoon Myung Joo karşılaşma ve ayrılık sahneleri iyidi
    İki doktorun içme sahnesi, geçmişteki erkek kavgaları, paket gelince oğlanları aklamaları eğlenceliydi
    Yüzbaşını hayalet sandıkları kısım da bence acayip güldüm
    Kang Mo Yun un aşkını ilan ettiği kaydı herkes dinlerken eğlendim
    Hastane de yer kazma çalışması yapılırken deprem sanıp masanın altına saklandıklarında acayip güldüm
    Virüsün hangisine bulaştığı açıkladıkları sahne çok çarpıcıydı
    Müdür Go nun ölümü etkileyiciydi
    havaalında yaşanan sahne etkileyiciydi
    Kang Mo Yun kaçırıldığında Yoo Shi Jin ona dokunma korkutma sadece benimle konuş demesi çarpıcıydı
    iki askerinde vasiyet mektupları etkileyiciydi
    Vasiyet verilirken Yoon Myung Joo un kabul etmemesi, onu okursam, kabul edersem öldü anlamına gelir sahnesi etkileyiciydi

    ve tüm bu ve benzeri sahnelerin hepsi ikili diyaloglardı Çünkü dizinin geri kalanı tamamen saçmalıktı Çok abartıldığını düşünenlerden biriyim Sadece finalinin kötü olduğunu düşünmüyorum Tüm çiftlerin güzel sahneleri vardı Sonunda ki tüm ekip yürüyüşünü de sevdim Fazla bir şey söylemek istemiyorum dedim ama yine uzun bir yazı oldu sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğin detayları hiç hatırlamıyorum dersem inanır mısın? Hayal meyal.
      Neyse ki benim gibi abartıldığını düşünen bir çok kişi var bu açıdan mutluyum en azından ^^

      Sil
  34. konu kapanali cok olmasina ragmen yazmak istedim..Cünkü sizin yorumlariniz benim icin izlenilecek listesine ciddi katki yapiyordu. burdaki yorumlara bakip izlemedigim bir diziydi bu.En önemli ayrinti yüzbasi BM´de bir asker deil,sadece baris gucu olarak Güney Kore ordusunu temsilen giden bir askermis.Amerika kahramanligi yapilan filmleri sevmedim icin izlemek de istememistim acikcasi.Ama gercekten güzelmis ve Amerikan hayranligi uyandirmiyorumus..dizi secerken dizilerin ön hazirlik ve haber kisimlarini takip etmedigim icin ne kadar abartildi bilemiyorum ama dizi gercekten izledigim kore dizileri arasinda ciddi emek verilip nerdeyse her bölümü bir sinema filmi tadinda cekilmis,güzel bir diziydi.genel olarak aksiyon iceren dizileri sevmem ama bu dizide beni rahatsiz etmedi o sahneler.Oyunculuklar cok iyi,duygular guzel akratilmisti.basindan baslayip sonuna kadar merakla sonlandiracagimiz bir olay örgüsü olmayan bir senaryosu vardi dizinin zaten.Bu nedenle senaryoda akicilik ve merak uyandirmasi gereken arkasi yarin eksikligi oldunu düsünmüyorum.Ayrica korede izlenmesinin amerika sempatisi oldugu yazilmis yukarda bir yorumda,buna katilmiyorum aksine Kore askeri ve kore vatan duygusu daha cok hissediliyordu dizide.hatta bazi yerlerde amerika elestirildi bile..

    YanıtlaSil
  35. Aslına bakarsanız bütün yorumları okudum fakat tarihi göremedim bu yüzden yorum yapmalı mıyım emin olamadım ama yazmaya karar verdim ... İzlediğim ilk kore dizisiydi ve dizi benden izler taşıdığı ve sizin klasik replikler dediğiniz şeyler benim için yeniydi bu yüzden sanırım diziyi çok sevdim ayrıca song Joong-ki benim için efsaneydi. İleride ki hedeflerim ve hayatım ile çok uyusuyor bu yuzden daha iyisini izleyebilecegimi sanmiyorum ama bahsettiginize daha iyileri varmış lütfen önerebilir misiniz ? Özellikle savaş ve doktor asker falan çok hoşuma gitti . Cevap veeirseniz çok mutlu olurum 😊

    YanıtlaSil
  36. Diziler beni sarmayınca yarıda bırakıyorum ve boşa vaktim gidiyor. O yüzden izlemeden önce yazılarını okuyorum ve tavsiyelerine güveniyorum. Gerçekten çok güzel yazıyorsun teşekkürler! Bu arada herkese "Strong Woman Do Bong Sonn" ' u öneririm. Şuan en sevdiğim dizilerin başında. Çünkü hem aşk vardı hem komedi vardı hemde kaçırılma olayları oldugu için heyecanda vardı. Pişman olmazsınız izleyinn çok güzel

    YanıtlaSil
  37. epey geç izlemiş olsam da, diziyi ben çok beğendim. Hele joong ki😊 Allah’ım bütün tatlılık bir adama mı verilmiş?
    Aradaki olaylar biraz abartı olsa da, ben çok bu tarz dizileri izlemediğimden kötü veya klişe gelmedi.
    Gerçek hayatta evli olmaları sebebi ile gerçek bir çift olarak gördüm hep, çok yakışıyorlar bence.
    Nabrut çook uzun zaman oldu, büyük ihtimalle pek hatırlamıyorsun diziyi ama ellerine sağlık, detaylı bir yorum yapmışsın. 😊

    YanıtlaSil
  38. Deprem sahneleri benim çok hoşuma gitmişti fakat hoşuma giden deprem sahnelerinin veriliş tarzı değil doktorların ve askerlerin bu durumda verdikleri tepkilerdi. mesela yorumunuzda hiç bahsetmemişsiniz ama lee chi hoon ve kençana alperin sahneleri çok dokunaklıydı. Virüs sahneleri, Arap liderin ameliyat sahnesi, uzun zamandır birbirine aşık olan doktor ve hemşirenin klasör sahnesi, dizide tek bir karaktere odaklanmamış olmaları, song joong ki"nin marcusun fotoğrafını yakarken ağladığı sahne, Kuzey ve güney askerinin birbirini kurtarması güzeldi. Kötü olan yanlarına geçecek olursak; bazı sahnelerde song joong ki" nin hislerini anlayamadım yani o an kızdın mı kızmadın mı naptınnn :) sanki sürekli aynı mimik varmış gibi hissettim. operasyonlara genellikle abd ile birlikte çıkılıyordu ama Güney kore daha fazla ön plandaydı bu biraz saçma geldi, ölüm sahnesi çoook saçmaydı yani bunu bu şekilde uzatmış olmaları çok boştu ve zaten ölmediklerini biliyoruz yani niye kastılardı ki ama kadının her gün çocuğa mesaj atması güzeldi :) izlediğim dizi - film ve belgesellerden sonra mutlaka defterime inceleme yazısı yazıyorum ve diziyi izlerken telefonumun not defteri - kamerası ve ses kaydı kısmı mutlaka açık oluyor :) ve genel olarak verilmek istenen mesaj ya da kendim çıkartabileceğim mesajlara daha fazla odaklanıyorum ama genel izleyici daha üstünkörü bakıyor olaylara.

    YanıtlaSil