Slice of Life Kore Dizileri

Slice of Life ne demek, önce bu sorunun cevabıyla başlayım;

Slice of life filmlerde, dizilerde ve özellikle mangalarda gündelik hayatın basit yaşanmışlıklarının gerçekçi bir bakış açısıyla anlatılmasını tanımlar. Esas itibarıyla idealize edilmemiş, mükemmelleştirilmemiş karakterlerin bulunduğu yapımlardır ve bu yapımların çoğu ucu açık sonlara sahiptir çünkü gerçek hayatta mutlu sonlar yoktur, hayat devam etmektedir.

Kore dizilerinde benim çok sevdiğim türlerin başında da slice of life geliyor sanırım. Mesela en sevdiğin dizi diye sorsanız düşünmeden My Mister derim ki o da slice of life türünde bir dizidir.

Yalnız bir dizi ya da filmi tamamen bu türe oturtmak mümkün değil. Zira sinema literatüründe romantik diziler var, komedi var, fantastik var vesaire... Ama slice of life diye keskin sınırları olan bir tür yok. Bu yüzden bu türe yakın olduğunu düşündüğüm dizilerden tamamen kişisel bir liste yapacağım.


Slice of Life Kore Dizileri Listesi
Dizi isimlerine tıklayarak diziler hakkında daha fazla yoruma ulaşabilirsiniz.




Afişine bakınca insanın gözü dolar mı? Her seferinde doluyor. Dizinin türü dram değildi ama karakterlerin yalnızlığını derinden hissediyordunuz. Mükemmeldi. Ajusshi'nin sokaktaki ayak tıkırtıları hala kulağımda. 



Kitap okur gibi izlediğim, mükemmel tespitleri olan, üniversitede okumuş, yurt hayatı olmuş herkesin mutlaka kendinden bir şeyler bulabileceği gerçekçi bir diziydi.



İkinci sezonu ilk sezonunu aratmayan nadir dizilerden biri diyebilirim.



Bir tur kafilesinin içine gizlice kamera yerleştirilmiş de olan biteni çekmiş gibi hayattan bir kesitti. Benim hikaye itibarıyla sevdiğim diziler arasında yer almasa da mükemmel tespitleri olduğunu söylemeliyim.



Gerçek hasta hikayeleri, ağır temposu ve durağanlığıyla slice of life türüne örnek dizilerden biriydi.



Sessiz, sakin, durağan ama sahici ve sıcak. 30 yaşlarındaki kadınlar hakkındaki mükemmel tespitleriyle slice of life türünün güzel bir örneği.



Reply serisinde tam olarak slice of life türünün hakkını veren Reply 88 idi diyebilirim. En sağlam Kore dizilerinden biriydi.

Slice of life tarafı ağır basan dizileri listeledim. İzledikçe de listeyi güncelleyeceğim. Sizin bu türe eklemek istediğiniz, mutlaka izlenmeli dediğiniz dizi önerilerine açığız.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Benim favorim de açık ara My Mister'dır. The light in your eyes ve My dear friends'i izlemiş miydiniz? My mister'ı çok seven bir arkadaş slice of life olarak bunları önerdiğinden listeme almıştım. Yorumları da çok iyiydi iki dizinin de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemedim ama My Dear Friends çok tavsiye ediliyor. Belki izlerim bir ara :)

      Sil

  2. Buraya ışık hızıyla bir Misaeng ekleyeyim benim için en iyi kore dizisidir net. Bu türün bence dünyada ki en iyi örneklerinden. Prison Playbook'ta ağır temposuyla girebilir bence. Birde İngiliz yapımı The Night Of var ki tek kelimeyle mükemmel 😍😍 ilk önce siz suç aksiyon olacak sanıyorsunuz ama temposu ağır alt metni çok kuvvetli bir dizi. Açıp sadece izleyin derim. Güzel yapıldığı takdirde ben bu tür dizileri çok seviyorum. Chocolate'ı sevdim ben ama senarist elindeki malzemeyi maalesef tam kullanamamıştı. Ortaya gayet harika bir dizi çıkabilirdi. Tavsiye ederim izlettiriyor ve başroller yetenekli oyuncular bu dizi vasıtasıyla Seung Jo'yla da tanışmış olursunuz😍

    YanıtlaSil
  3. Misaeng bir beni çekmedi sanırım. Devam edemedim. Ama evet slice of life türüne girer kesinlikle
    Prison Playbook çok ters köşeli bir dizi tam olarak slice of life diyemeyiz sanırım.
    İngiliz dizisini de inceleyeceğim teşekkür ediyorum ^^

    YanıtlaSil
  4. Slice of life nedense en sevdiğim türdür. Yani vazgeçemiyorum. Benimde bu türde top 3 dizilerim sizinkiyle aynı ki ilk 3'ü her yaz ve kış izlerim. Daha iyisinin geleceğine dair umudum yok çünkü :D
    My Mister'a zaten gelmezde bari Age of Youth olasılığı daha fazla gibi. Umarım da olur. Öneri olarak verebileceğim A piece of your mind'da 16 bölüm olsaydı şahane olabileceğini düşündüğüm bir diziydi. Bakmanızı öneririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netflix'e gelirse aklımda bulunsun mutlaka. Teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  5. My mister dizisini bende çok başarılı bulmuştum hatta moon loversı ne kadar sevsemde IU nun en başarıyla canlandırğı karakterdi. Because this is my first life bu tür için en uygun dizilerden biri. eğer izlemediysen mutlaka izle kesin seversin diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moon Lovers bundan önceydi ki bence onda da çok iyiydi bu diziyle ise zirve :)
      Onu 25 yaş üstü için diziler listesine koydum buraya tekrar almadım o yüzden

      Sil
  6. Slice of life türüne benim için en yakın dizi kesinlikle Something In the Rain dizisidir. Dizilerde merak ettiğim ne varsa cevabını aldığım dizidir. Örneğin hep bir olay yaşandıktan sonra karakterler ne yapıyor, nasıl konuşmaya başlıyorlar gibi sorular aklımı kurcalardı. Diğer dizilere bakıyoruz karakterler öpüşmüş ardından hop başka bir yerde konuşuyorlar. Ee insan soruyor haliyle o arada ne oldu, siz oraya nasıl gittiniz hiç mi konuşmadınız diye. Karakterler aşırı gerçekçi bir biçimde, doğal durumlarıyla gösterilmişti bu dizide. Yönetmeni tebrik etmek gerekir kesinlikle o çekimleriyle doğallığı çok güzel yakalamıştı. Peri masalı havasında değil gerçekti. Resmen gerçek bir çifti gizli kamerayla izliyormuşum gibiydi. Hatta yer yer sıkıcı bile olsa bana çok doğal geldi:) Age of Youth dizisi de kesinlikle bu türe örnek başarılı bir diziydi. My Mister izleme listemde olmasına karşılık tanıtım afişlerindeki aşırı dram havası yüzünden hep ertelemekteydim ancak en kısa zamanda izlemeye karar verdim. Diğerlerini de izleme listeme alıyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Something'i 25 yaş üstü kategorisine alınca buraya tekrar koymadım ama tespitlerine katılıyorum kesinlikle.
      My Mister da dram bir mevzu yok aslında. Nasıl desem, çiftlerin inanılmaz bir yalnızlığı var, sana çok yakın gelen. Üzen kısım o aslında. Ama izle ne demek istediğimi anlayacaksın.

      Sil
  7. Merhaba Nabrut :). Harika bir yazı olmuş teşekkürler :). Eklemek istediğim bazı şeyler ve sormak istediğim bir şey vardı.

    Gerçekçilik barındırması bence bir diziyi basitlikten de alıkoyuyor. Gerçek hayatta olamayacak şeyler barındıran diziler beni daha az etkiliyor, gerçek bir hikayeden ve dolayısıyla karakterlerin hislerinden de uzaklaştırıyor. Böyle olunca işlenen konu her neyse -romantizm vs- hiç mi hiç inandırıcı olmuyor.. Ama bahsettiğim şey, mutlaka senaryo gerçek hayatta gerçekleşebilir olmalıdır demek değil. Çünkü bazen aşırı fantastik bir dizi izliyoruz ama yine de dizi değil de gerçek bir yaşanmışlık izliyor gibi oluyoruz. Bu başka nasıl açıklanabilir bilemiyorum. Mesela buna bazı örnekler şunlar
    Cheese in the Trap
    Reply serisi
    Hospital Playlist
    Prison Playbook(sanırım bu senaristin tüm dizileri böyle şahane. Bu yüzden bahsettiğim tür her neyse onun adı verilmeli :) )
    You Came From Stars
    Goblin
    DOST
    Go Back Couple
    ..
    Uymayanlar ise;
    My Secretary Kim
    Her Private Life
    ...
    Uymayanlar benim izlediğim en kötü dizilerdi sanırım. Sahneler, senaryo o kadar basit geliyor ki. Bir türlü içine çekememişti beni bunlar. Tiplerin hareketleri bayağı ve zorlama gelmişti özetle. Beğenenlere sonsuz saygılar tabii :)

    Son olarak tanımıma uyan diziler için belirtmeliyim ki diziyi izlerken sizi alıp çekiyor içine. Hiçbir sahnede offf yok artık bu kadarı da demiyorsunuz. Hayatın içinden olmasa bile sanki gerçekten böyle insanlar varmış hissi uyanıyor. Sıcacık bir his kalıyor kalbinizde :)

    Soruma gelecek olursak, bana önerebileceğin böyle sıcacık, bayağı ve zorlama olmayan, romantizm dolu bir dizi var mı Nabrut? Maalesef şimdiye dek bloğunda yayınladıklarının tümünü tükettim.. Umarım benim için bir önerin vardır, tabii bu yazıyı okuyanlardan da varsa önerilerini merakla bekliyorum!


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel yazmışsın ve haklısın da...
      Bloğumda yazdığım dizilerden başka izlediğim bir şey yok ama :/ izler izlemez yazıyorum hemen.
      Ama okuyanların önerileri olur umarım.

      Sil