2018 En İyi Kore Dizileri (Kore Dizi Önerileri)

2018 En İyi Kore Dizileri listemi yapacağım.
Kendi beğenilerim doğrultusunda yazacağım bu liste bilimsel bir değer taşımaz. Tamamen kişisel düşüncelerimden ibaret olup, eleştiri kabul etmez, ama önerilere açıktır.

2018'in son aylarında başlayıp 2019'da bitecek diziler ve henüz çevirisi bitmeyen diziler 2019 yılının değerlendirilmesinde yer alacak, doğal olarak. :)



2018'in en iyi romantik komedileri şunlardı.

1- Why Secretery Kim


İlk 5 bölüm her şey çok klişe, tüm senaryoyu da tükettiler, artık ne anlatacaklar derken, sırlar, sürprizler, ters köşelerle sonuna kadar tempoyu yüksek tutan tam tadında bir romantik komediydi. Dizi hakkındaki yorum ve repliklere şuradan ulaşabilirsiniz.

2- I'm not Robot


Bu dizi hakkında tek bir cümle kur deseniz, 

Çok şekerdi,

derdim.

Fantastik olduğu gerçeğini unutmadan izlerseniz, fikir olarak orijinal, romantik sahneler açısından oldukça hoş bir romantik komedi idi. Dizi hakkında daha fazla yorum ve anket sonuçları için şuraya bakabilirsiniz.

2018'in en iyi dizisi: My Mister 


My Mister dizisi kategorilendirmekte zorlandığım, klişelerden uzak, herhangi bir diziye benzetemediğim, herhangi bir caps'ini gördüğümde bile hala duygulandığım, benim için çok özel bir diziydi. Bütün bunlara rağmen herkesin sevebileceği bir dizi de olmadığını düşünüyorum. Sebebini de şurada açıklamıştım.

2018'in En İyi Komedisi: Eulachacha Waikiki 


Gençlik dizisi diye kategorilendirsem, akla 18 yaş üstü, bel altı sahneler gelir ama böyle sahneler olmadan da gençlik dizisi yapılabileceğinin kanıtı niteliğinde bir yapımdı. İnanılmaz eğlenerek izledim. Kahkahalarım üst kattan duyulmuştur. 
Dizi hakkındaki yorumum ve anket sonuçları için şuraya bakabilirsiniz.

2018 En İyi Okul Dizisi: Age of Youth 2


Şahane! Şahane! Şahane! Mükemmel tespitleri, sırları ve karakter tahlilleriyle, ilk defa ilk sezonu aratmayan bir dizi izledim. Gençlik dizisi diye kategorilendirmek bile hata olur, daha fazlası! Dizi hakkındaki yorumum ve anket sonuçları için şuraya bakabilirsiniz.
Not: 2017 yapımı ama 2018 yılında izlediğim için bu listeye dahil ettim.
En İyi Dram: Mr. Sunshine


Kaliteli, yüksek bütçeli, çekim teknikleriyle film tadında bir diziydi. Eugene karakterini unutmayacağıma eminim. Benim açımdan kusursuz değildi ama uzatmayacağım onları da şurada yazdım.

En İyi Kara Mizah: Prison Playbook


Kara mizah türünde fazla Kore dizisi izlemedim sanırım ama inanılmaz şahane bir yapımdı. Bu senenin en iyi yapımlarından biriydi. Hapishane dizisi diye önyargınız mı var, şöyle söyleyim; 
onların olduğu hapishaneye girmek istedim!
Dizi hakkında daha çok şey yazdım, okumak için şuraya bakabilirsiniz.


****

Benim uydurduğum, 25 yaş ve üstüne hitap ediyor diye nitelendirdiğim, Slice of life olarak da kategorize edilebilecek bir tür var ki bu sene bu kategoride iyi yapımlar izledim.
Ama bu yapımlar da şu unutulmamalı, hayatın içinden, gerçekçi hikayeler olduğu için biraz tek düze, heyecansız ilerliyor.

25 yaş ve üstü hatunların çok seveceğini düşündüğüm bu seneki en iyiler şöyle:



My Husband Oh Jak Doo dizisinin bu sene hakkının yendiğini, hak ettiği popülerliğe ulaşamadığını düşünüyorum. Bunun sebebi biraz da temiz bir alt yazısı bulunmaması. Klişelerden uzak, çok farklı bir konusu olan ama alt yazı sorunu çözülmeden yeterince keyif vermeyecek bir diziydi. Dizi hakkındaki yorumum ve anket sonuçları için şuraya bakabilirsiniz.



My Husband Oh Jak Do tarzında, görücü usulü, mecburi bir evliliğin aşka dönüştüğü, hayatın içinden, hoş bir diziydi. 
Not: 2017 yapımı ama 2018 yılında izlediğim için bu listeye dahil ettim. Dizi hakkındaki yorumum ve anket sonuçları için şuraya bakabilirsiniz.

3-Matrimonial Chaos


Boşanmak üzere olan bir çiftin gitgelleri, herkesin yaşayabileceği evlilik sorunları üzerine çok gerçekçi bir diziydi. Daha detaylı yorum ve diziden replikler için şuraya bakabilirsiniz.



*****

Bu sene 3 dizi vardı ki, Muhteşem başladı, muhteşem devam etti, ama hüsranla bitti. Son 3 bölümüyle hüsrana uğratan bu 3 dizi, güzel bağlansaydı şüphesiz bu senenin en iyi Kore dizileri arasına adlarını altın harflerle yazdırırdı.



Bu dizi için kısaca şunu söyleyebilirim; 13. bölüme gelene kadar, ben bu diziyi 2018'in en iyi romantik komedisi ilan ederim kesin, diyerek izledim. Ama gel gelelim son 3 bölüm işler biraz karıştı. Sonunu kötü bağlamadılar gerçi ama ah o 3 bölüm! Dizi hakkındaki yorum ve repliklere şuradan ulaşabilirsiniz. 

2-Black


Dizi karmaşık sırları, ters köşeleriyle bu senenin en iyi fantastik dizilerinden biri olarak öne çıkabilirdi. Ta ki son bölümlerdeki mantık hatalarını görene kadar... Çok yazık olan yapımlardan biriydi. Dizi hakkındaki yorumum ve anket sonuçları için şuraya bakabilirsiniz.



13. bölüme kadar şahane ilerleyen bir dizi daha! Çok, çok iyiydi! Ama Hong kardeşlerin son yazamama sorunu bu dizide de kendini göstererek saç baş yoldurttu. 13. bölümden sonrasında dizi düştü, kötü sonuyla da 2018'in en iyi fantastik dizisi olma hakkını kaybetti. Dizi hakkındaki yorumum ve anket sonuçları için şuraya bakabilirsiniz.



********

Jüri Özel Ödülleri
Jüri özel ödülleri her yıl olduğu gibi bu yıl da sahiplerini bulacak elbette. Jüri ben oluyorum takdir edersiniz ki, hihi!

İlk Ödül Kalbimizin Prensi, Kore'nin Mehmet Aslantuğ'u, yürüyen karizma..... diye sayfalarca güzelleme yapabileceğim Jang Dong Gun'un dizisine gidiyor:

💗Suits💗


Defalarca izleyebilirim. Güzel dizi mi, yooo! Ama Jang Dong Gun'un devleştiği bir diziydi. Seviyorum, annee! :D Dizi hakkındaki yorumum ve replikleri için şuraya bakabilirsiniz.

*************

Erkeğin daha çok sevdiği, naif bir aşkın anlatıldığı, sessiz sakin ama gerçekçi bir diziydi Something in the Rain. 
Genel olarak beğenildi mi, ne kadar izlenildi inanın bilmiyorum ama ben çok severek izledim. Joon Hee'nin aşkı çok güzeldi, çok! Dizi hakkındaki yorum ve repliklere şuradan ulaşabilirsiniz.


********

İstediğim romantik sahneleri bulamasam da kara mizah olarak beni tatmin eden, So Ji Sub'un göz doldurduğu, ortalama devam eden Terius Behind Me dizisine burada yer vermeden olmazdı. Dizi hakkında daha detaylı bilgi için şuraya bakabilirsiniz.


2018 yılında izlediğim ortalamanın altında kalan, bu listeye alamadığım diziler de var elbet. 2018 Kore Dizileri Tam Listesi ve yorumları için şuraya bakabilirsiniz.

2018 yılında çok güzel Kore filmleri de izledim. En iyi Kore filmleri ve mini dizileri listesini de en kısa zamanda yapacağım.

Benim listem böyle! Sizin için 2018'in en iyi 3 Kore dizisi hangisiydi?

Yıllara göre en iyiler listelerine şuradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

56 Yorumlar

  1. Öncelikle Seninle ve önerilerinle yine çok güzel geçen bi senemin daha sonuna geldim Sevgili Nabrut :) benim bu sene favorim Why secretery Kim oldu. Zaten park seo joon hastası olarak bu dizide bir kez daha hayran oldum. Benim ikinci dizim because this is my first life. Son olarak da güncel olarak takip ettiğim bu senenin en harika dizisi diyebileceğim henüz tam olarak herhangi bi kategoriye koyamadığım Memories of the alhambra dizisi. Hyun Bin ve gamzeleri görsel şölen ve tabi bir de park shin hye olunca dizi izlenmez mi :) tavsiye ediyorum izlenmeli ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memories of the alhambra hala devam eden bir dizi olduğu için artık onu 2019 listesine dahil ederiz :)
      Beraber bir senenin sonuna geldik demek :) E nice senelere o zaman ^^

      Sil
  2. Prison Playbook ( 2018 di yanlış hatırlamıyorsam),why secretary kim sevdiğim 2018 dizilerinden sanırım ben bu yıl daha geriden gelerek izliyorum, çok eskiler ve 2016, 2017 dizileri ağırlıklı. The last empress güncel izlediklerimden arada sinirlensemde sevdim ama güncel diziler sıkıntılı oluyor sonu bozulabiliyor, merakla bekliyorum. Eski sezon dizileri seviyorum yorum okuyup fikir edinip izlemek bana daha çok hitap ediyor. 2019 da görüşmek üzere sağlıklı mutlu huzurlu yıllar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben prison playbook dizisini atlamışım, listeyi güncelledim. Nasıl atlarım çok şaiırdım bu senenin en en en iyilerinden biriydi.
      Teşekkür ediyorum iyi seyirler ^^

      Sil
  3. Ne güzel bir liste olmuş bu böyle eline, emeğine sağlık :) Ben de diğer listelerini bitirmek üzereydim pek makbule geçti Nabrut kardeşim, maillere cevap vermeyen kardeşim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün hepsine döndüm umarım seninkine de dönmüşümdür :D

      Sil
    2. Maalesef Nabrut kardeş, hala bir cevap gelmedi. Acaba mailim mi ulaşmadı. Annem ve babamın hikayesini anlatmıştım. Olmazsa tekrar göndereyim :D

      Sil
    3. Maalesef Nabrut kardeş, hala bir cevap gelmedi. Acaba mailim mi ulaşmadı. Annem ve babamın hikayesini anlatmıştım. Olmazsa tekrar göndereyim :D

      Sil
  4. My mister en en iyi filim .tek geverim.

    YanıtlaSil
  5. NUMBER ONE: MEMORİES OF THE ALHAMBRA:

    Henüz tamamlanmasa da eğer böyle bir dizi izlemeseydim bu seneden umutsuzdum. Gerçi bu dizinin de sonuna dair endişelerim var ama yine de izlediğim diziler arasında açık ara önde gidiyor. Beni büyüleyen yanlarından en önemlisi çekimlerinin Endülüs'te olması. Bir ikincisi ise savaş oyunlarına en ufak bir ilgim olmamasına rağmen bütün dövüş sahnelerini bana büyük bir heyecanla izlettirmesi. Bu dizi mazi ve İstikbalin muhteşem uyumu gibi. Hakkında konuşacak çok şeyim var. Bitirdikten sonra devam etmek isterim.

    SECOND: DEVİLİSH JOY:

    Bu diziye Choi Jin Hyuk nedeniyle torpil yapıyor olabilirim. Aslında baş roldeki kızla aralarındaki boy farkı beni benden almadı da değil. Hikaye klişe sayılabilirdi. Ama Adam güzel gülüyor :))

    NUMBER THREE: ARE YOU HUMAN:

    Yine gelecek ve teknoloji konulu bizde kolay kolay bulamayacağımız bir hikaye. "Robotlar da insandır, onların da canı vardır" dedirtti. Ufukumu genişletti. "Acaba bir kaç yüz yıl sonra mı dünyaya gelseydim" demeden edemedim.

    BONUS: 100 DAYS MY PRİNCE:

    Mükemmel değildi ama sıkmadan izletti kendini. Kafa yormayan, darda koymayan bir diziydi.

    Yukarıdaki bir çok diziyi izlemediğimi fark ettim, tavsiyelerini dikkate alacağım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MEMORİES OF THE ALHAMBRa'yı artık 2019 senesine ekleriz henüz Netflix'te 7. bölüm yayınlandı. :D
      Senariste güveniyorum ama sonunu da bağlar o :D
      DEVİLİSH JOY izleyip izlememe arasında gidip geldiğim dizi. Kafamı iyice karıştırdın :D

      Sil
    2. ARE YOU HUMAN'a farkt ettiysen hiç yer bile vermedim o kadar sevdim :DDD
      100 DAYS MY PRİNCE çevirisi nasıldı? İyiyse başlayacağım senden haber bkliyorum:)

      Sil
    3. Aslında "Are You Human" dizisini çok beğendiğim söylenemez fakat hikaye bende geleceğe dair çok farklı fikirler ve düşünceler uyandırdı. Diziden çok zihnimde uyandırdıklarını beğendim diyebilirim. Sırf bu nedenle dizi listemde 3 numarada yer almayı hak etti. :)

      Zaten bu sene çok dizi de izlemedim. İzlediğim bütün dizileri yazmış olsam bir top 10 çıkaramazdım herhalde.

      100 Days My Prince'ye gelince alt yazıda ben bir sıkıntı yaşadığımı hatırlamıyorum fakat sen daha dikkatli bir izleyicisin, beğenir misin bilemiyorum. İlla izle demem, izleyecek daha iyi bir seçeneğin yoksa tavsiye edebilirim.

      Sil
    4. Diziden zihninde ne uyandı acaba :DD tahmin ettiğim şey mi :D
      Teşekkür ediyorum şöyle bir kaç bölüm deneyim bakalım

      Sil
  6. Sena TANRIVERDİ31 Ara 2018 23:10:00

    Yılın dizisine Prison Playbook diyordum ama kesinlikle Sky Castle. Muhteşem senaryo ve akıcılığı var mükemmel işlenmiş. Herkese tavsiye ederim gözüm kapalı. Bu yıl diziler yönünden pek de verimli bir yıl olmadı maalesef eski tatları alamıyoruz özellikle romantik komedilerde. Life On Mars'ta çok övülenler arasındaydı. Mistress de çok duydum Secret Mother da hoştu özellikle başrol iki kadının oyunculuklarını çok beğenirim. Sekreter Kim'de ki partner uyumu da çok iyiydi Söylemeden geçmeyeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Prison Playbook dizisine bayıldığım halde listeye eklemeyi unutmuşum iyi mi :D Güncelledim listeyi :D
      Bu sene kara mizah da çok iyi diziler izledik, My Mister şahaneydi. Sadece romantik komedi alanında bir Goblin gibi baş yapıt çıkmadı.
      Ama Sky Castle'ı da ilk kez tavsiye alıyorum merak ettim.

      Sil
  7. 1. The smile has left your eyes çok romantik çok güzeldi.
    2. My mister
    3. Ms hammurabi ben sardırmadan dizi çok nadir izlerim bu diziyi hiç sardırmadan ve sıkılmadan izledim tüm karakterleri izlemek bir keyifti kitap uyarlaması bir dizi tavsiye ederim. Değerinin pek bilinmediğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The smile has left your eyes... ya sanırım Seo in Guk için izleyeceğim. çünkü izlemediğim dizisi yok, aramız açılmasın :DD
      Ms. hammurabiyi'de şimdi izliyorum fena gitmiyor, Go A ra'yı bolca merve aksak'a benzetsem de :DD

      Sil
    2. Seo In Guk için izlenir evet, ama senaryo.. :( Her ne kadar Japon versiyonuna göre iyi olsa da sonuç pek değişmemiş. İzlediğim için çok mutluyum diyemeyeceğim. Ms Hammurabi de idare eder. Aman aman bayılmıyorsun ama yine de bir gülümseme oluyor sıfatta :)

      Sil
    3. Ms Hammurabi iyi geldi bana :) İç hesaplaşmaları falan yapıyorum kendi kendime :D

      Sil
  8. Benim de favorim why secretary kim. Aslında about time,ı da sevmiştim ama dediğin gibi sonlara doğru ittire ittire izledim, elimde telefon arada bi bakaraktan :D
    My mister çok drammış gibi geliyor bana afişinden, kızın bakışlarından falan. Ama herkes çok beğenmiş, listeye ekledim izleyeceğim. Son olarak da bu liste bi yıla yetmezmiş gibi nabrut, birkaç dizi daha eklesen çok güzel olur, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. My mister dram mı bilemiyorum. Eylül romanını okumuş muydun? Biraz ona benzer.

      Sil
  9. 1- (Kesinlikle) Pretty Sister Who Buys Me Food
    2- Wok Of Love + Prison Playbook
    3- I'm Not A Robot + Feel Good To Die
    (5 isim yazıp nasıl da 3 müş gibi gösterdim ama:) )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :D
      Benim wok of love'ı yarım bırakmam :D
      Diğerlerinde hem fikiriz sanırım. Feel goog to die dizisini indirdim bir ara başlayacağım ama başroldeki adamın ismi neydi, kwang ... :D neyse işte adama bayılırım. Beğenmesem de bitiririm gibi :D

      Sil
  10. Nabrut sky castle mutlaka izlemelisin. tek kelimeyle muh te şem. gerçekçilik çok iyi işlenmiş.

    YanıtlaSil
  11. 17 yaşındayım my husband oh jak do favorimdi dbbdbdb oh jak do monsta x ten shownu yu da andırıyo hem yahuşuklu yani nys.

    YanıtlaSil
  12. Merhaba
    Bu sene bitirilemeyen dizi senesiydi benim için. Çok izlemekten artık sıkıldım galiba hiçbir dizi beni tatmin etmedi. Şu yukarıdaki lerin çoğuna başlayıp yarıda bıraktım. Bir kaç tane bakacağımda var. Özellikle sen yazdın diye.. 25 üstü diziler olabilir. Orijinal sıkı seneryasu olan dizi ya da film malesef bu sene izle edim. Ya da çok izlemekten çok zor beğeniyorum. Artık şeker tadında romwntik komediler pek içimi açmıyor hep aynı hikaye. Bu sene seyrettiğim en iyi her halde la casade papel diki onda bile 'bu kadar palnla okyanusu geçip dere de boğul' dedirtmesin değil Ama iyiydi. O yüzden varsa sıkı dizidir dediğiniz öneriniz lütfen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar haricinde nasıl bir tavsiye istiyorsunuz anlayamadım. Hani bu senekiler hakkında her şeyi söyledim. Önceki seneleri mi soruyorsun

      Sil
  13. rain or shine dizisini beğenmiştim ben de (gerçi aralık 2017-ocak 2018 tarihlerinde yayınlanmış ,2018e giriyor dimi üstad :)gerek dizi müzikleri gerek çekim açıları olarak hoştu, başrollerin yakaladığı uyum da gayet iyiydi senaryo da benim hoşuma gitmişti çünkü artık sürekli klişelere kaçan romantik komediler bir süre sonra bayıyor ve fantastik de pek tarzım değil. benim gibi düşünen varsa bu dizi önerimdir. ikinci olarak smile has left your eyes senaryo açısından bence değişikti ve beni sardı yine başrollerin uyumu da fena değildi. sa,as iyi forumlar ehehh tüm kore dizisi müptelarına ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Girer tabii :) Biz isteyelim yeter ki :D
      Önerilerini değerlendireceğim teşekkür ediyorum

      Sil
  14. Geçen yıl çıkan dizilerden The Beauty İnside'ı severek izlemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bitti mi çevirisi? Çok merak ediyorum aslında o diziyi.

      Sil
    2. Evet evet bitti çoktan :)
      Ben Koreantürkten izlemiştim.

      Sil
  15. Oo liste harika ellerine sağlık Nabrut seni özlüyorum 😚🤗
    2018 e ait 2 dizi beni vurdu. Seyredilesi yapimlar vardı, hayal kırıklığına uğratan çöktü vs ama 2 diziyi net bir çizgi ile ayırarak zamansız kategorisine ekliyorum.
    ↪#My Mister ve #Prison Playbook↩
    Çok kemik roller, klişeden uzak çok içten çok gerçek, ruh halini sürekli değişken tutan, biktirmadan zevk veren, sanki bir masa başında toplasip dertleşiyor gibi hissettiren 2 dizi.
    2019 da sade ekranlarda değil hayatın tamaminda güzel seyirlerle dolu keyifli zamanlar dilerim 🙋🙋💓

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle iki diziyi çok güzel özetlemişsin. Bayıldım.!
      Son duan için çok teşekkür ediyorum. Amin.

      Sil
  16. Selam Nabrut :) her sene yaptığın en iyi Kore dizileri 2018 güncel listeyi yapacak mısın �� merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2019 demek istemiş olabilir misin?

      Sil
    2. Olabilirim :) her sene tekrar tekrar güncellediğin tüm yılların en iyileri listen vardı ve çok sevmiştim bütün dizileri.. tekrardan yapsan keşke bu sene için de.. sevgiler

      Sil
  17. Merhaba Nabrut hanım,
    1. About Time’ı benim dışımda seven kimse yok diye düşünürken sizin de beğenmeniz🖤
    2. Hwayugi için çoğunlukla kötü yorumlar gördüğüm için izlemedim ama yorumunuzu okuduktan sonra 2018 ocak dizisini 2019 ocakta izlemeye karar verdim🐵🙈
    3. Wok of Love dizisini niye yarım bıraktınız? Wok of Love’la ilgili ayrı bir yazı yazar mısınız?
    4. Öneri olarak Familiar Wife’ı önerebilirim. Çok güzeldi, izlerseniz pişman olmazsınız💛
    5. İhtiraslı bir öneri de Misty için😅(Aslında yorumunuzu merak ediyorum)
    Yorumunuz için teşekkürler, güzel bir 2019 dilerim size🥳

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      1- Bayılabilirdim hatta ama işte bahsettiğim gibi :)
      2-O da işte bahsettiğim gibi son bölümler maalesef. Ama başlangıç başarılıydı.
      3-niye yarım bıraktığıma dair yazım var. Linkini eklemiştim.
      4- Çok kararsız kaldığım bir dizi. Bir yandan mutlaka izle diyenler bir yandan izleme.:D
      5-Misty hımm bunu düşüneceğim :D
      Teşekkür ediyorum ben de size :)

      Sil
  18. Aigooo Nabrut Ablam liste yapmış ve ben yeni gördüm. Möhteşem olmuş. Elcağazlarına sağlık. Kalp kalp kalp çok kalp 💐Benim favorim My id is Gangnam Beauty. Nabrut abla, bu arada sana mail atabilir miyim? İletişimde reklam için yazıyor ama. Mesela farklı konuda bir dememe göndersem dönüş yapar mısın? ♥️

    YanıtlaSil
  19. Aman aman ablasının gülü :)
    Ben izlemedim onu, netflix de var izlesem mi acaba :D
    Tabii ki atabilirsin. Her konuda. Başım üzerine

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ablacım. Ne güzel değer veriyosun okuyucularına sen... Hemen dönüş yapıyosun çok mutlu ediyor...
      Dizi klasik estetik konulu gençlik dizisi gibi gözükse de iç güzelliğin önemine, aile ilişkilerine, insanların göründüğünden veya davrandığından çok daha farklı kişiliğe sahip olabileceğini çok güzel anlatıyo. Hele bi Sua var, izlersen eminim benzer şeyleri düşüneceğiz. Öyle böyle değil, nasıl anlatsam bilemiyorum, spoiler da olmasın şimdi 🌼

      Sil
  20. öncelikle eline sağlık harika bir yazı olmuş. Sayende gözden kaçırdığım dizileri yazınla haberdar oluyorum. Bu sene çok az dizi izledim. Izlemediklerim epey fazla dizi isimleri yerine direk yazıyı kaydettim :) sağolasın harikasın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum işine yaradıysa ne mutlu bana ^^
      İyi seyirler

      Sil
  21. 1. MY MİSTER, izlemeyenler 1 numarayı boş bırakmalı bence. Her insanı hüzünlendirebilecek bir kurguya sahipti romantizm de vardı gayet. Lee Sun Kyun un karakterine hayran da oldum sinir olduğum yerlerde oldu. Nabrut dizi yorum yazını okudum da masada karısının fotosu yoktu sanki ya yalnız oğlu vardı ve karısı gitmişti boşanmıyorlar ama ayrı yaşayacaklar gibi anlamıştım ben. Lee Sun Kyun un diğer rol aldığı dizi filmlere baktım ama adamı çok sevmeme rağmen yapımlar kalitesiz geldi içlerinden aen kalitelisi sence hangisi. Miss Korea ya başladım ama devam edemedim mesela.
    2. SKY CASTLE, klişelerden uzak ciddi bi yapımdı son böşüme dek çok iyi gitti güzel bitti.
    3. MR SUNSHİNE, yukarıdaki yapımlar o kadar iyiki Lee Byung Hun aşkıma rağmen dizisi 3 te kalıyor. Tarihi dizi izlememiş izlemeyen ve sevmeyen beni izletti. Dönem itibariyle tek dizi nile olabilir 1800 sonu 1900 başı. En çok etkilemdiğim yerse LBH dan sonra tabiki, bize çook benzemelri oldu. Kore kurtuluş savaşını izliyor gibi hissettim. Bize ne yapıldıysa onlara da yapılmış. Topraklar bölünmüş paylaşılmış halk baskı altına alınmış üstelik hiçbir azınlık yokken bunlar kolaylıkla yapılmışki bizde azınlıklar büyük sorundu. Bu diziyle ilgili yorumunu da merak ettiğim bi soru var nabrut. Biz dünya savaşı sonrası bağımsızlığımızı ilan edip ülkemizi kurabilmişken onlar neden 30 küsür yıl Japon işgali altında kaldı. Fark Atatürk ten mi kaynaklanıyor sadece, sence nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2. diziyi yorumlayacağım yakında :)
      Soruna gelirsem;
      Kore tarihi hakkında çok bilgim yok açıkçası. Bizde azınlıklar kullanılmış, onlarda da soylular ve köylüler olarak halk ayrıştırılmış diye düşünüyorum.
      ve belki bağımsızlığını ilan etmesine izin verilmiş ama bir millet kuzey ve güney diye ikiye ayrılmış, düşünebiliyor musun? Hiç bir ırk farkı yok, bizim gibi araplar, kürtler, çerkezler vesaire vesaire birlikte yaşamıyor. Sadece Koreliler ama ikiye bölünmüşler. Çok ilginç gerçekten. Tarihini okumak lazım.

      Sil
  22. nabrut listende de göremedim ama beğendiğim değil beğenmediğim diziyi yazmak isterim. The smile has left your eyes😬
    Kendisi nasıl depresif bir dizidir, içimi şişirdi. Başladım mı da o diziyi bitirmek gibi kötü bir huyum var maalesef mecburen izledim, tabii azıcıkta merak ettim. Diziyi her izlediğimde modum düştü, kederlendim. Bir daha komedi yazmayan dizi izlemem. 😅

    YanıtlaSil
  23. Eline sağlık çok güzel bir liste olmuş merakla en iyilerini bekliyordum sayfada görmemişim yeni denk geldim:) prison playbook ve my mister harikaydı gerçekten ikisi de hayatın içinden ve yüreğe dokunan dizilerdi. En iyiler listemdeler :) en son kasımda my mister i izledim o zamandan beri dizi izlemiyorum. Senin en iyilerden seçeceğim <3

    YanıtlaSil
  24. Öncelikle çok güzel bir liste olmuş ellerine sağlık:) My Mister ve Prison Playbook kesinlikle tüm zamanların en iyileri arasında yerini aldı. İkisi de o kadar hayatın içinden, o kadar gerçek duygular barındırıyordu ki. Harikalardı. Prison Playbook ile hem güldüm, hem ağladım zaman zaman. My Mister ise çoğunlukla inceden bir hüzünle izleniyordu ama hem tespitler hem o duygular yetti sevdirmeye.

    YanıtlaSil
  25. Öncelikle çok güzel bir liste olmuş ellerine sağlık:) My Mister ve Prison Playbook kesinlikle tüm zamanların en iyileri arasında yerini aldı. İkisi de o kadar hayatın içinden, o kadar gerçek duygular barındırıyordu ki. Harikalardı. Prison Playbook ile hem güldüm, hem ağladım zaman zaman. My Mister ise çoğunlukla inceden bir hüzünle izleniyordu ama hem tespitler hem o duygular yetti sevdirmeye. Ama onlar dışında hiçbir dizi çekmedi beni açıkçası uzun zamandır izleyemiyorum. Bu önerilerin çok iyi oldu o yüzden Why Secretary Kim ve Terius Behind Me yi izlemeyi planlıyorum :) Teşekkür ederim kendi adıma güzel yorumların için :)

    YanıtlaSil
  26. Ben de benzer hikayelerden, mantıksız, sebepsiz olaylar örgüsünden sıkıldığım için çok zor beğeniyorum en son ‘Heard it trough the grapevine’ adlı diziye bayıldım resmen. tabir caizse çok şık bir senaryosu vardı, oyunculuklar muhteşemdi kesinlikle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  27. my mister bu senenin bence en etkileyici dizisiydi.

    YanıtlaSil