Mehmet Bey'den Medeni Durum Güncellemesi

Birçok kişi Mehmet Bey evlendi mi, diye soruyordu. Mehmet Bey de bize bir ara bilgilendirme yazısı yollamış.

Mehmet Bey kimdir, bilmeyenler varsa öncelikle onun diğer yazılarının linklerini sırasıyla ekliyorum.

Evde Kalmış Bir Erkek
Mehmet Bey'in Cevap Hakkı
Evde Kalmış Bir erkek Yazısına Cevaben
Mehmet Bey'in Hanımefendi'ye Cevabı
Mehmet Bey'İn Yeni Yazısı
Mehmet Bey'in Yeni Yazısı 2
Mehmet Bey'in Son Sözleri

Görücü Usulü Görüşmelerde Erkek Tarafı Ne Düşünüyor?
Hesabı Erkek mi Ödemeli?

Mehmet Bey'in güzel duası için çok teşekkür ediyorum, amin...
Sözü ona bırakıyorum.

Mehmet Bey'den Medeni Durum Güncellemesi


En son yazmamın üzerinden sanırım 1,5-2 yıl vakit geçti. Dürüst konuşmak gerekirse bu süre içinde buraya yazmak aklıma gelmedi. Aslında en son yazdığım yazıdan sonra abarttığımı hissettiğim için bundan sonra yazmamam gerektiğini düşünmüştüm ancak son 2-3 haftadır anlamadığım bir yazma hissi oluştu. Biri beni mi andı, başka bir şey mi oldu bilmiyorum ama işte burada bu satırları yazıyorum.

Öncelikle en başta Nabrut Hanım’ın evliliğini duyduğuma çok sevindiğimi belirtmek istiyorum. Sanki bir ablam evlenmiş gibi mutlu oldum. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in şöyle bir duası var : “Allah’ım seni sevmeyi, seni sevenleri sevmeyi, senin sevgine ulaştıracak amelleri sevmeyi senden isterim”. diye. Bende Nabrut Hanım için bu duaya niyetle, Allah’ım seni seven kişiler olarak birbirlerini sevmelerini ve senin sevgine ulaştıracak amelleri beraber yapabilmelerini nasip eyle diye dua ediyorum. Ne zaman biri evlense içimden böyle bir dua ederim. Allah bir yastıkta kocatsın, Huzurlu, güzel bereketli bir yuva nasip etsin İnşallah ☺.


Kendi boyutuma gelirsek aslında bu yazıyı hayırlı bir işimin gerçekleştiğini söylemek için yazmak isterdim ama öyle bir şey olmadı. Sadece şunu demem gerekiyor eğer bir gün hayırlısı ile bir evlilik yoluna girersem buradan haber edeceğim İnşallah. Zira benim sıkıntılarımı buradan okuyup paylaşan insanların aynı şekilde mutluluklarımı da paylaşmasını gönülden isterim.
Daha önceleri evlenmemek düşüncesi ve yalnız kalma fikri beni büyük bir dehşete düşürüyordu ancak artık yavaş yavaş kabullenmeye başladığımı hissediyorum. İnsan evlenmeden de bir ömür yaşayabilir sanırım. Artık bunu kabul edebiliyorum. Aslında bu gerçeği en başından biliyordum ve farkındaydım ama duygularım o kadar yoğun ki bâtınen kabul ettiğim bu gerçeği zahirde yaşayamıyordum. 

Hayatımda keşkelerim yoktur çok ama keşke bu kadar duygusal olmasaydım diye söylerim hep. Etrafımda 30-40 yaşına gelip ya evleniriz aman diyen kişilere öyle özeniyorum ki. O kişilerin umursamaz ve rahat tavırları o kadar hoşuma gidiyor ki. Keşke bende onlar gibi umursamaz olabilseydim diyorum. İnanır mısınız bilmiyorum ama 20 yaşımdan beri evliliği düşünmediğim bir gün bile olmadı. Hep aklımın bir kenarında evlilik. Hem de bu çevre baskısından dolayı da değil çünkü etrafımda hiç ne zaman evleniyorsun diye soran ne mahalleli amcalar var ne de başka kişiler. Ama ben her gün kendimle çatışıyorum. Her gün nefsimle cenk ediyorum.

Sanırım artık içimde olan bu çatışmaya alıştım, kendimle olan cengimle barıştım. Her seferinde çizginin dışına çıkma korkumu aştım. Bu saatten sonra tek dileğim sapmadan sapıtmadan, bu meseleden dolayı bir hataya düşmeden hayatımı sürdürmem fakat eğer bir gün nasibim olan kişi ile bir evlilik yoluna girersem, emin olun buraya Nabrut Hanım’ın izni ile yazacağım. O zamana kadar herkese hayırlı, güzel ömürler. Allah gönlünüzdeki hayırları nasip eylesin ☺

Yorum Gönder

42 Yorumlar

  1. Yaaa fake haber bu haksızlııık evlendi sandııım :D

    Gelelim bu evlilik obsesifliğine ben esasen çok takılmamaya çalışıyorum lakin herkes teker teker yuvadan uçarken acaba ben de o günleri yaşayabilecek miyim düşüncesi aklımdan geçmiyor değil, fakat nasip. Biliyorum ki bu da imtihanın bir çeşidi. Belki imtihan belli bir zaman beklemek, belki imtihan bir murada erememek. Biliyorum ki Allah benim için benden daha iyisini, daha hayırlısını biliyor. Tüm kalbimle bunu kabul ediyor, etmeye çalışıyor,Allah'tan imanımı artırmasını diliyorum.

    Bakıyorum,beyefendinin ilk yazılarını okuduğum zamanlar başka çırpınışlar içindeydim şimdi başka bir şehirde hiç ummadığım yerlerde kabul edilmiş dualar üzerine yaşamaktayım. Bundan sonra da dilerim bana ve herkeslere hayra açılan kapılar görünsün inşaallah.

    Ohhh Allah'ım çok şükür verdiğine de vermediğine de :))

    birgaripŞeyma

    YanıtlaSil
  2. :D galiba o ananlardan biri de benim Mehmet beyi. Gecenlerde dedim aceba ne yaptı? Evlendi , dileğini buldu mu ?
    Inşallah bir gün evlilik yazısını da okumak nasip olur. Durumu kendi için daha normal hale getirmiş olması da güzel olmuş.
    Ben bu blogda insanların yaşamlarından kesitleri okumayı çok seviyorum. Böylelikle iyi kötü deneyimler geçiren herkese , en azından okurken iyi dua ve dilekleriniz oluyor. Her yeni yazıyı heyecanla bekliyorum . Uzun ömürlü bir blog olmadı duasıyla:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 yıldır yazıyorum hep buradayım inşallah ^^
      Yazar adına da çok teşekkür ediyorum

      Sil
  3. Mehmet Beyin bu yazısını okurken kendimi blogda okuyor gibi hissettim .Hayırlı eşler karşımıza çıksın insaAllah 😊

    YanıtlaSil
  4. Mehmed Bey siz zaten olayı kendiniz açısından çözümlemişsiniz fakat size şöyle bir bakış açısı göstermek isterim: siz 20 yaşınızdan bu yana evliliğe hazır olabilirsiniz ama gelecekteki eşinizin hazır olduğunu nereden biliyorsunuz? Belki onun evlenmeden önce yaşaması gereken şeyler var ya da sizin. Belki şimdi tanışsanız ne siz onu seversiniz, ne o sizi sever. Siz evliliğe hazır olduğunuzu hissetseniz de, eşinize hazır olmayabilirsiniz. Bir nehrin denize kavuşmadan önce geçmesi gereken yollar vardır sonuçta.

    Nabrut bu da sana: Mehmed beyin yazılarını görünce merak ettim, acaba Fadıl beyin de nabrut hanıma olan yıldırım aşkını okuyabilecek miyiz? Sanki o da kendi açısından yazmayı düşünüyordu? Bir de aşık erkekler nasıl düşünüyor onu öğrenelim.
    Bu arada hayırdır inşallah ben sizi rüyamda gördüm. Şahısları tanımıyordum ama isimleri nabrut ve fadıldı 😁 kıkır kıkır gülüyordunuz her şeye, mutlu olduğunuz belliydi. Nabrut sen bana kısmet bile buluyordun ahahhaha. Belki bir gün iki Ankaralı yollarımız kesişir. Nasip

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına teşekkür ediyorum.

      Kendi adıma da öncelikle hayırdır inşallah diyorum. Neden olmasın yaz bana Instagramdan :D Benden de bir Esra Erol olur yani. Hhaha..
      Fadıl çok yoğun çalışıyor tatile çıkınca bir sorayım bakalım ^^

      Sil
  5. Ben de 40 da evlenememis bir bayanim.bazen neden evlenemedim neden benim esim yok diye uzulurum ama kismet boyleymis allah bana es yazmamis demekki.dosaridan soranlara yok ya ne evlenmesi der icten icede nedenini meraknederim ne yapalim kismet boyleymis.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah gönlünün muradını versin. Kısmet, kader...:(

      Sil
  6. Mehmet Bey'i ve yazılarını başından beri biliyorum. Kendisini kah eleştirdik kah hak verdik, hakkını helal etsin :)
    Yaşını söylemiştir belki hatırlamıyorum ama merak ettim kaç olduğunu.Kendisini de bayağı durulmuş yani sakin gördüm yazdıklarından. Az önce bir ayet okumuştum, yazıyı okuduktan sonra da tekrar aklıma geldi. Belki birinin yüreğine su serper diye buraya da bırakıyorum: ''Beni yaratan elbet yolumu gösterir''.
    Rabbim Mehmet Bey'e ve bizlere tez zamanda hayırlı bir yuva kumayı nasip etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  7. Tam da hiç alakam yokken karşılaştım yazdıklarınızla. Genel bir yorum olsun diye yazıyorum.. Samimiyetle yazmışsınız, istifadeyle karşılık bulacak kendi adıma. Mevla ömrünüze bereket, o berekete bir yoldaş nasip etsin. Bir hayli dua edeniniz de varmış yorumlarda görebildiğim kadarıyla. Beklemeye değecektir elbet.

    YanıtlaSil
  8. Bir an mehmet beyin evlilik haberini alacağız zannettim ama öyle değilmiş hayırlısı diyelim nasipte varsa gününü saatini bekliyordur nasipte yoksa da imtihan olarak bakıp sabretmek gerekir.

    YanıtlaSil
  9. Mehmet Bey yazısında "son 2-3 haftadır anlamadığım bir yazma hissi oluştu. Biri beni mi andı, başka bir şey mi oldu bilmiyorum ama işte..." demiş.. O kadar şaşırdım ki.. Çünkü sanırım iki hafta kadar öncesinde senin yazılarını okurken "Acaba Mehmet Bey'e ne oldu? Hakkında hayırlısı olsun" diyerek içimden geçirmiştim.. Gerçi büyük ihtimalle bu şekilde düşünen sadece ben değilim.. Benzer şekilde düşünen arkadaşlarla kendisine hissettirdik sanıyorum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir :)
      Ama maalesef sevindirici bir haber gelmedi.

      Sil
  10. Efenim o iki üç haftadır yazma hissinin gelmesine sebep olan, sizi anan kişi benim Mehmet bey. Nerede ne yapıyor bu adam acep diye merak etmiştim, evren iletmiş sağ olsun. 😁😂
    Evlilik haberi için yazamadım demişsiniz lakin artık kendimle daha barışığım demişsiniz, fikrimce bu da hayırdır. İnşallah evlendiğiniz haberini de verirsiniz vakti zamanı gelince. :))
    Allah hayırlar çıkarsın karşınıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.
      Yazar adına çok teşekkür ediyorum.
      Yukarudaki yorumu da oku mutlaka :)

      Sil
  11. Mehmet Bey Allah gönlünüzdeki hayırlısıyla nasip etsin. İnşallah o mutlu haberinizi okumak nasip olur.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar Mehmet Bey,
    Şöyle dönüp eski yazılarınıza göz gezdirdim de beni rahatsız eden bir şey vardı adını koyamamıştım. Şuan farkındalığım arttığı için daha iyi görebiliyorum
    Çoğu konuda ciddiyetle, hassas düşünen ve duygusal biriyimdir. Fakat bana bile fazla gelmişti.
    Farkında değilsiniz ama herkes sizin değer yargılarınıza sahip olmak zorundaymış gibi davranıyorsunuz. İnsanalar tüm hayatlarını geride bırakıp evlenmek için şehir değiştirmek zorunda değiller ya da kariyer yapıp sonra evelemeyi düşünüyor olabilirler. Ya da hiç evlenmeyi düşünmüyorsa olabilirler bu onların değer yargısı kimse buna karışamaz. Nasıl ki sizin erken yasta evlenmenize kimsenin karışamayacağı gibi. Ha birini bulamayışınız sizin değer yargılarınıza sahip birine rastlamadığınızdan ama bu diğerlerini yargılama hakkını size vermez. Bu konuda aileler,kızları önüne geleni sizin gibi düşünmüyor diye eleştirmişsiniz. Hatta birinde bir kızın kendine odun demesini bile yakıştıramamışsınız. Kime göre ve neye göre o ayrı bir tartışma konusu.
    Dış görünüşünüz iyi ,ii bir aileniz var (Eski kuşak İstanbullu ve akademisyen olduklarını tüm yazılarınızda vurgulamışsınız), kültürlüsünüz kendinizi geliştiriyorsunuz. İyi bir işiniz de var. Ama kızlar tüm bu özelliklerinize rağmen sizi geri çeviriyor. Peki hiç sordunuz mu? Neden?
    Bu kadar mükemmellik insanlara fazla geliyor olabilir mi? Siz mükemmel olmaya çalışıyorsunuz. Bunun için de çok çabalıyorsunuz. Üzgünüm ama Mehmet Bey, mütevazi görünüp kendinizi fazlasıyla övmüşsünüz. Bunu görüşmelerde yapıyorsanız çok itici geliyor olabilir. Sizin ulvi değerlerine ulaşmak çok zor ve aslında bir insan için bu çok fazla. Eminim bunu okurken buna itiraz edeceksiniz ama üzgünüm içinizde gizli bir narsis var. Mükemmelliği arayan her insanda olduğu gibi. Egonuz çok yüksek. Ailenizden ve kendinizden övgüyle bahsederken ve bunu mütevazilik altına gizlerken karşıya vermek istediğiniz mesaj: Ben mükemmel ve kusursuzum. Buda sizin omuzlarınıza büyük bir yük yüklüyor.
    Hiç kimse mükemmel değildir Mehmet Bey. Olmak zorunda da değildir. İnsanlar hatalarıyla güzeldir. Hata yaparak pek çok şeyi deneyimleyip öğrenirler. Sizi çıkmaza sokan şey kendinizde ve dolayışla çevrenizde mükemmeli arıyor oluşunuz.
    Yalnızlık bazen taşınmaz bir yük olarak geliyor ve kendiniz boğuluyormuş, kimse tarafından anlaşılamıyor hissediyorsunuz. Sizi çok iyi anlıyorum. Neden mi? Bende bayağa bir süre mükemmel olmaya çalıştım. Muhtemelen yaş olarak sizden büyüğüm ve ailem uzakta başka bir şehirde bende yalnız aşıyorum. Sonunda Kendimi o kadar köşeye sıkıştırdım ki ansiyeteyle yüzleştim. Sonra fark ettim ki kendimi o kuyuya ben atışım. Bende hep duygusal olmayan rahat kafadaki insanlara özenirdim. Artık özenmiyorum. Terapi gördüm ve kendimi keşfettim. Çünkü Hatalarım var eksik ve güçlü yanlarımı kabul ettim. Kendimi bütün bunlarla sevmeyi öğrenmeye çalışıyorum. İnsanları daha az yargılıyorum ve daha çok saygı gösteryiorum ve bu insana inanılmaz bir hafiflik hissi veriyor. Kendinizi sevmeden sizi birinin sevmesini beklemek çok boş bir gayrettir Mehmet Bey. Kendinizi bütün hata ve kurslarınızla sevmeyi öğrenmelisiniz. Bunun için profesyonel yardım lamanızı naçizane bir dost tavsiyesi olarak alın. Bu yolculuğu birinin tek başına yapması çok zor. Kendinizi mükemmelleştirme çalışmayın.
    Hata yapmayı dini hassasiyetler konusunda algılamayın. Sadece kendimize konduğumuz prangaları esnetmekten bahsediyorum. Son olarak Allah bizden hatasız olmamızı beklemiyor. Hata yapacağımızı biliyor. Bizden masum olmamızı değil, mahsun olmamızı bekliyor. Zira masum olduğumuzu düşünmekte biraz kibir barındırıyor çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum.

      Sil
    2. Rukiye hanımın yazdıklarına bende katılıyorum kötü bir insansınız demiyorum ama mütevazi gibi görünüp durmadan kendinizle övünüyorsunuz size göre o kadar mükemmelsiniz ki nasıl reddedilebilirim beni kim reddedebilir diye düşünüp anlam veremiyorsunuz mehmet bey,ve açıkcası ben bunun rahatsız edici bir durum olduğunu düşünüyorum belki görüştüğünüz hanımlar da bunu düşünüp sizi reddetmişlerdir. Hakkınızda hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Sevgilerimle.

      Sil
  13. Ya ne çok istedim mutlu son olsun..bu kadar zaman geçti, olmustur artık demistim..nabrut evlenince nasıl sevindiysem, mehmet bey izdivacinada öyle sevinicem.. Rabbim isteyen herkese hayirli bir eş nasip..Aminn

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun.
      Yazar adına da kendi adıma da çoook teşekkür ediyorum.
      amin

      Sil
  14. Sanırım ben de merak edenler arasındaydım 🙈 nerden aklımda kalmış bilmiyorum şöyle bir cümle var aklımda; kavuşmak için önce vazgeçmek gerekir diye. Gece gündüz sürekli kafaya takınca insan umutsuzluğa düşüyor sanırım. Ben de bazı konularda ısrarla olmasını bekledim çok çok uzun sürdü moralim bozuldu kafama çok taktım kendimi yıprattım ama ne zamanki boşverdim olduysa oldu olmadıysa olmadı her ikisi de imtihanım dedim tam vazgeçmişken hatta nerdeyse unutmuşlar Rabbim muradıma en güzel şekliyle kavuşturdu hep. Bazen böyle işte insanın çok istediği şeyler imtihanı olabiliyor. Yukarıdaki yorumda da bahsedildiği gibi belki kendini evliliğe hazır hissediyor olabilir ama aslında hazır değildir ve Rabbim her iki tarafı da en Hayrlı zamanda en güzel şekliyle buluşturacaktır. Rabbim Hayrlı anlayışlı kişilerle karşılaştırsın tüm bekarlara mutlu huzurlu evlilik nasip etsin. İnşallah Mehmet Bey’den en kısa zamanda evliliğe adım attığına dair güzel haber de alırız 😌

    YanıtlaSil
  15. Rabbim Hayrlı olanı en kısa zamanda karşısına çıkarsın. Bizim hayr bildiğimizde şer şer bildiğimizde hayr olabilir.

    Nabrut’cum senin şu evlenememe, görüşememe hikayelerinden bende çok yaşadım bir gün cesaret edersem ve cümlelerimi toparlayabilirsem yazmayı istiyorum ama öyle tek post yetmez sanırım 😁 hani derler Ya bir kızı bin kişi ister bir kişi alır diye sanırım ben o kişiyi gerçekten bin kişinin arasından seçecem az kaldı bin olmasına 🙈
    Blogundaki yazıları okuyunca insan tek olmadığına aynı duyguları hiç görmediği insanlarla paylaştığına mutlu oluyor diye düşünüyorum.
    İyi ki varsın nabrut😌

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Yazar adına çok teşekkür ediyorum..

      Yazsana çok mutlu oluruz. Hepsini bir anda yazman şart değil, ara ara yaz yaz yolla ^^
      Rabbim en kısa zamanda gönlünün muradını verir inşallah.
      Kocaman öpüyorum

      Sil
  16. Mehmet Bey kim ciddi ciddi merak ettim 2 günde tüm yazılarına okudum Allah yolunu da bahtını da açık etsin .Amin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına teşekkür ediyorum o da bir Allah'ın kulu işte... amin

      Sil
  17. Merhabalar Nabrut Hanim, ben buralardan gelip gecen bir garip seyyahim. Kore dizi tavsiyelerinize bakarken Mehmet Bey le ilgili yazi serisi karsima geldi. Hikayesini okudum ve hatta gunumuzde bu denli hassas dusunen arkadaslarimizin olmasi beni sasirtti diyebilirim. Fakat sonra biraz ustunde dusununce sanki bir seyler eksikmiş, tuhafmis gibi geldi bana. Mehmet Bey in kendini ifade etme yetenegi, kalemini kullanma sekli gayet basarili. Yasadiklarini samimi bir dille anlatmis olarak gözüksede acaba sadece tribunlere oynayan birisi mi diye de kendime sormaktan alikoyamadim. Maalesef zaman oyle bir hale geldi ki, insanlar birden cok maske takiyorlar ve kime guvenilecegi belli olunmuyor. Hepimizin dikkatli olmasi gerektigine inaniyorum.
    Ayrica, yorumlara baktigimda, Mehmet Bey in kendisini ve  ailesini ovduguyle ilgili yorumlar dikkatimi cekmisti. Bende yapilan  o yorumlara biraz katilmiyor degilim. Zira Mehmet Bey, hikayesini, kendisinin ve ailesinin sosyo-ekonomik durumuna deginmeden de anlatabilirdi.  
    Birde su Avustralyali erkek benzetmesini soylemeden gecemeyecegim. Baya guldugum bir benzetmeydi. Daha oncesinde erkeklerin yakisikliklariyla ilgili, Yunan veya Italyan erkegi benzetmelerini duymustum fakat Avustralyali erkek tabirine ilk defa burda rast geldim. Hatta yorumlarda yazan diger arkadaslar gibi bende Google a Avustralya erkegi yazmaktan kendimi alikoyamadim desem yalan olmaz.
    Nacizane fikrimi burda paylasmak istedim. Selametle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin marhabalar ^^
      Mehmet Bey benim misafirim. Ben aracıyım ama sizin görüşlerinize de saygı duyuyorum aynı onun görüşleri gibi...
      Bazen yazıyla kendini anlatmak zor olabilir belki de o da bu yüzden zorlanıyor olabilir. Kimseyi buradan yüzde yüz tanıyamayız orası da bir gerçek.
      Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum.
      Her zaman beklerim

      Sil
  18. Merhabalar Nabrut Hanim, ben buralardan gelip gecen bir garip seyyahim. Kore dizi tavsiyelerinize bakarken Mehmet Bey le ilgili yazi serisi karsima geldi. Hikayesini okudum ve hatta gunumuzde bu denli hassas dusunen arkadaslarimizin olmasi beni sasirtti diyebilirim. Fakat sonra biraz ustunde dusununce sanki bir seyler eksikmiş, tuhafmis gibi geldi bana. Mehmet Bey in kendini ifade etme yetenegi, kalemini kullanma sekli gayet basarili. Yasadiklarini samimi bir dille anlatmis olarak gözüksede acaba sadece tribunlere oynayan birisi mi diye de kendime sormaktan alikoyamadim. Maalesef zaman oyle bir hale geldi ki, insanlar birden cok maske takiyorlar ve kime guvenilecegi belli olunmuyor. Hepimizin dikkatli olmasi gerektigine inaniyorum.
    Ayrica, yorumlara baktigimda, Mehmet Bey in kendisini ve  ailesini ovduguyle ilgili yorumlar dikkatimi cekmisti. Bende yapilan  o yorumlara biraz katilmiyor degilim. Zira Mehmet Bey, hikayesini, kendisinin ve ailesinin sosyo-ekonomik durumuna deginmeden de anlatabilirdi.  
    Birde su Avustralyali erkek benzetmesini soylemeden gecemeyecegim. Baya guldugum bir benzetmeydi. Daha oncesinde erkeklerin yakisikliklariyla ilgili, Yunan veya Italyan erkegi benzetmelerini duymustum fakat Avustralyali erkek tabirine ilk defa burda rast geldim. Hatta yorumlarda yazan diger arkadaslar gibi bende Google a Avustralya erkegi yazmaktan kendimi alikoyamadim desem yalan olmaz.
    Nacizane fikrimi burda paylasmak istedim. Selametle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldin marhabalar ^^
      Mehmet Bey benim misafirim. Ben aracıyım ama sizin görüşlerinize de saygı duyuyorum aynı onun görüşleri gibi...
      Bazen yazıyla kendini anlatmak zor olabilir belki de o da bu yüzden zorlanıyor olabilir. Kimseyi buradan yüzde yüz tanıyamayız orası da bir gerçek.
      Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum.
      Her zaman beklerim

      Sil
  19. Oncelikle Rabbim Mehmet Bey e bu mucadelesinde yardìm etsin inşallah.

    Diğer bir nokta Nabrut hanım "mahalleli teyzeler" derdiniz ya , Mehmet Bey in de "mahalleli amcalar" ı varmış demek ki . Cok güldüm mahalleli amcalar yazdığını görünce. Bir farkla mahalleli amcalar ilk fırsatta dürtüp evlilik ne zaman demiyorlarmış :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :D Evet mahalleli amca olayı şahane :D
      Amin çok teşekkür ediyorum yazar adına.

      Sil
  20. Merhaba, Mehmet beyin arada gelip gidip tüm yazılarını sırasıyla da değil karmaşık şekilde okudum sanırım. Evliliği 20 yaşından bu yana düşünmediği gün olmadığını yazmış ya aklıma hımym'daki Ted Mosby geliyor. Tabi kültürel ögeler din ayrımı işin içine girmeden... O da hep mükemmel eş kavramı üzerine hayatının aşkını bulmak istiyor ve pek çok insanla ilişkiye giriyor(din kültür farkı burda devreye girdi..) En sonunda her şeyden vazgeçtiği ve hayatını tamamıyla değiştireceği gece aslında pek çok kez farkında olmadan aynı yollardan geçen aynı ortamlarda bulunan ama bir şekilde tanışamadığı o kadınla tanışıyor. Harika bir düğün hayaliyle evlenmeyi düşünen Ted bey düğünü yapmıyor bile.
    Belki yazdıklarım alakasız ya da örnek teşkil etmeyecek şeyler. Fakat ne zaman Mehmet beyin yazılarını okusam aklıma Ted ve sarı şemsiyeli asla yüzünü göremediğimiz o kadın geliyor.
    Ben Mehmet beyin aksine evliliği korku duyacağım ve sorumluluk dolu bir kelepçe gibi görüyorum. Belki hiç ilişkim olmadığı için hisler işin içine girince farklı olacak belki ama şaşırıyorum Mehmet beyin cesaretine.
    Onun için dileğim Allah hayırlısıyla/hayırlısıysa birini çıkarsın karşısına. Tam vaktinde.. ne önce ne de sonrasında.


    dipnot: Yıllaaar önce kore için baktığım birkaç blogdan biriyken ne ara olay evlilik muhabbetine döndü hiç bilemiyorum ama sevgili Nabrut umarım senin hikayeler olaylar devam eder. Sevgiler/Selamlar

    YanıtlaSil
  21. Merhabalar;
    sondan başlayım;
    aslında blogun en başından beri evlilik üzerine yazıyorum. Eski yazılarıma dönersen göreceksin. Hep muhafazakar kadınların evlilik problemleri üzerine yazdım ama google aramalarında Kore dizileri daha çok çıktığı için sanırım herkesle yolumuz orada kesişiyor :)

    Mehmet Bey de Ted gibi aslında çok yakınındaki birini bekliyor hep bilemiyorum ama umarım gönlünün muradını bulur.

    Ve sen de... ^^

    YanıtlaSil
  22. Bir çırpıda Mehmet Beyin tüm yazılarını okudum.İnşAllah hayırlı bir zaman da gönlüne göre bir eş bulur. Mehmet Bey görür mü bilmiyorum ama evlilik ile ilgili okuduğu kitapları çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil