Evlilik Hikayeleri "Duanın Gücü"

Birkaç haftadır evlilik hikayelerine ara vermiş gibi olunca ben çok konuşmadan direk bu güzel hikayeye sizi yönlendirmek istiyorum.

Ben BAYANX.
Benim hikayem aslında benim çocukluğumla başlıyor...

Şöyle ki; dayımların çocukları olmamış, bu nedenle ara sıra onlarla vakit geçirirdim. Akraba oturmaları, bayram ziyaretleri olunca beni de yanlarına alırlardı. Bu sırada yengem de dayım da hayat tecrübelerinden kırıntıları bana atarlardı. Ben de beğendiklerimden yemlenir, beğenmediklerimi görmezden gelirdim. İşte bir bayram sanırım 7.sınıfa falan giderken yengem dedi ki, "kızım bekarken evleneceğin erkek hakkında güzel dualar et" Bu sırada anlamamış gibi bakmışım demek ki açıkladı:

"bekarken insan çok saf oluyor, bana da demişlerdi de ben sadece dış görünüşü için dua ettim. Yakışıklı olsun da ne yaparsa yapsın dedim, şimdi çok pişmanım" (dayımın mesleği yengemden uzun süre ayrı kalmasını gerektiriyor "tır şöförü" kadının canına tak etti demek ki...) Tabi o an başımda bir ampul yandı. Tamam, dedim kendi kendime... Bundan sonra etrafımı izleyip istediğim tür erkek nasıl olmalı dualarımı ona göre yapacağım. :)))

Yaptığım duaları sonucuyla anlatmak istediğim için sona bırakacağım. :))

İşte yıllar yılları kovaladı... Bu sırada lise hayatımda da üniversite hayatımda da kimseyle flört usulü de görücü usulü de görüşmedim. Çünkü Allah-u Teala eşleri misli misline yaratmıştır. Aslında kendimi değil eşimi koruyordum. Bu sayede O'nun da hayatına kimse giremiyordu. (kıskançlık dozumu anlayın artık) :)))

Ben üniversitede okurken annem bir arkadaş edindi. Arkadaşıyla uzun süre komşuluk yaptık. Babaları vefat etmiş ve bekar iki kardeşi vardı. Sürekli anneme gelip onları anlatırdı. Özellikle de erkek kardeşine baktıkları kızları, o kızları beğenmeyişini, kardeşinin mükemmel (ben de hıı tabi tabi öyledir kesin derdim içimden 😒) olduğunu falan...


Üniversite 4. sınıfın ilk döneminde annem ve kardeşim bir süre şehir dışındaydılar. Derken annem aradı dedi ki,  malum komşunun kız kardeşi bir dersi anlamamış git de yardımcı ol... Akşam vakti kardeşim ve babam da benle geldi. Başka bir komşuda komşumuzla buluştuk neyse ben dersi anlattım. Babam erkeklerle koyu sohbeti bitirdi ve ayrıldık. (Tabi bayan erkek ayrı oturur bizde) Neyse asansöre binerken de aynı hassasiyetle bindik; babam kardeşim ve ben... Asansöre binince fark ettim ki kitaplar orada kalmış kardeşime sen yukarı çık al, biz aşağıda bekliyoruz, dedik. Ve asansör durdu, ben hemen indim.(Arkada romantik bir fon müziği ile mi anlatsam bilemedim) Meğer yanlış katmış ve bizim komşunun kapısında BAYX; utanıp hemen asansöre bindim.

Aradan bir ay geçti. 

Malum komşu aradı müsaitseniz size geleceğiz,normal tabi gelebilirler... Geldiler de... Neyse bir ara komşu annemi kenara çekip konuştu. Sonra devam ettik, konuşmaya bana bazı konularda ne düşündüğümü sordu. Ben olaydan bihaber tüm görüşlerimi söyledim. Benim erkek kardeşim de hep senin gibi düşünür çok iyi bir insandır dedi (ben içimden yine hııı kesin öyledir dedim:))))

Tabi komşu gidince annem aslında bana talip olmak için geldiklerini söyledi. Ben şok hem de ne şok geçirdim anlatamam tüm gece bir sağa bir sola... Tabiii dayanamayıp netten araştırmaya başladım, kimdir necidir, diye. Ama bunca zamandır kadının kardeş övgülerini kulak ardı etmesem gerek kalmazdı belki bunca araştırmaya. :))) Sonunda birkaç bilgi buldum ama BAYX neye benzer bilmiyorum... Binada 1 saniyelik anlık bir görüş de yeterli değildi... Benim ilk talibim ve annem de babam da sevdikleri komşularının kardeşi ile görüşmemi onaylayıp topu bana fırlattılar. Ne konuşacağımı bilirkişilere sordum, oradan şuradan buradan (cidden ifade buydu, bir içerik yok) diyerek epey yardımcı oldular.

Ve gün geldi çattı. BAYX eve geldi, ablası ile birlikte. Neyse biz bir odaya geçtik. Oturduk kendimizi tanıttık sadece sonra BAYX ablasını çağırıp kalkalım, dedi. Ablası çıkarken kararımız olumlu sizden cevap bekliyorum, dedi. (Bu 5 dk nasıl karar verip bunu ablasına iletti? el-cevap: TECRÜBE) Ben öylece kalakaldım... Benim ilkim olduğu için olumlu mu düşünüyorum olumsuz mu anlayamadım bile... Bilirkişi komisyon başkanı bana bir görüşme daha talep etmemi söyledi. Talebim olumlu karşılanınca BAYX ile dışarıda 1 saat kadar görüşüp kararımı açıkladım: OLUMLU

Bu sırada konuşulanlardan çok tavrı ve davranışlarına bakıyorsunuz... Yoksa konuşma insanı yanıltabiliyor.

Şimdi dualarım ve sonuçları:

Annemin çok kardeşi var ve hepsi birbirine tutkun hep özenirdim benim de çok kardeşim olsa diye ama kendimde olmayınca eşime istedim :))) 8 kardeşi var BAYX in. :)))

Yaş farkı... Ben biraz yaşıma göre fazla olgunum... Hatta o kadar ki bazen annemden bile büyük olduğumu düşünürüm. Bir de evin en büyük ablasıyım hep benden büyük birine ihtiyaç duyduğum için büyük birini istedim eş olarak. En fazla 10 yaş dedim 8,5 yaş var aramızda :)))

Misli misline bir eş istedim; ben onun ilkiyim, o da benim ilkim. 😊

Fazla yakışıklı olmasına gerek yok, önemli olan ahlakı dedim. :)))  Siz ikisini birden isteyin. :))) Bu kadarını veren hepsini verir 😊
Ben ilahiyat mezunuyum, eşim ihl mezunu olmasın, başka bölüm okusun, dedim. :)) Bu da kabul oldu.

Benden her konuda daha bilgili olsun, dedim, maşallah baya bilgili bazen fazla bilgili.

Tabii daha bir çok şey var yazabileceğim... Ama benim size asıl demek istediğim halen bekarsanız duanızı güzel yapın. :))

Bir de sakın başka evlilikleri izleyip büyük konuşmayın;

evlenenler bayanlar neden saçının rengini değiştirir çok saçma dedim ve başıma geldi.

Asla bir X burcu ile evlenmem, dedim; evliyim. :))
Çocuğa çift isim eziyet neden koyarlar, dedim ve çift isim koyduk :)))) Bunu da ben ettim siz etmeyin. :)))

Not: Siz de hikayenizi bizimle paylaşmak isterseniz ki çok mutlu oluruz, nabrutvebiz@gmail.com adresinden benimle iletişime geçebilirsiniz.





Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Maşallah gerçekten kalbi temizmiş arkadaşın, ne güzel dualarına cevap niteliğinde bulmuş hayat arkadaşını :)) Bundan sonra elimi korkak alıştırmayıp tam liste halinde dua edeceğim ben de :))

    YanıtlaSil
  2. Ya ne kadar samimi bir yazı olmuş sanki aile dostumuz bir ablanın tavsiyelerini dinliyor gibi hissettim. Gerçekten bende duanın gücüne inanıyorum annemin de buna benzer bir hikayesi var duaları ve büyük konuştukları hep gerçekleşmiş. Bundan sonra dualarına daha dikkat edeceğim çok teşekkür ederim bayan x ablacığım 😆😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar pardon bayan x adına ben de çok teşekkür ediyorum :)

      Sil
  3. Ya ne kadar güzel bir hikaye 😍

    YanıtlaSil
  4. "Çünkü Allah-u Teala eşleri misli misline yaratmıştır" ne de güzel açıklamış. Ahh keşke çevremize anlatabilsek bu durumu. Kaderimizdeki kişi zaten belli neden her gelen kişiyle içim ısınmasa dahi görüşmeye zorlarlar bizleri. Ben de o yüzden bol bol dua ederim geleceğim için her konuda.... bir süredir yoğunluktan yazılarınızı okuyamıyordum özlemiştim iyi geldi. insan kendine de pay çıkarıyor bu hayat hikayelerinden

    YanıtlaSil
  5. hangi burç olmasını istememiştiniz? benim en çok o kısım aklıma takıldı

    YanıtlaSil