Gerçek Evlilik Hikayeleri-11

Bu evlilik hikâyesinde uyuduğu için prensini kaçıran bir prenses, saygıdeğer bir baba ve yıllar sonra ortaya çıkan ihtiyar prens var.

Aşk her yaşta diyerek sözü uyuyan prensesin torunu Bettılı Bettılı’ya bırakıyorum.

Görücü usulü evlilik hikâyelerini zevkle okurken az önce ben de babaannemin hüzünlü hikâyesini anlatayım dedim. Hüzünlü diyorum çünkü babaanneminki mutsuz sonla bitiyor. 

Hikâyenin sonunu baştan söyleyerek yanlış yaptım mı bilmiyorum ama gelelim anlatmaya. 

Babaannemin başından geçen her olayın sorumlusu babası aslında. Yine de hayatımda babasını bu kadar çok seven bir insan görmedim. Köyün imamı olup,  dini konulardaki bilgisinden dolayı babaannemin gözünde ayrı bir saygınlığı var.  17 yaşına kadar baba evinde kalan babaannemin babasıyla gecen bitmek bilmeyen anıları var. "Gakgo böyle demişti, gakgo böyle yapmıştı..."  der, durur. Babasına hiç "baba" diye hitap etmemiş. Gakgo, der hep. 

Gelelim babaanneme. Köyün güzel kızlarından.  Sarışın, beyaz tenli. Köylü milleti tarlada çalışır esmerleşir ya, babaannem öyle değil, kar gibi beyaz, etli butlu hoş bir kadın.  Bu hoş kadın köyün bir delikanlısına gönlünü kaptırmış. Delikanlı uzaktan akrabalarıymış. Tabi o da babaanneme gönlünü kaptırmış. Kaptırmış dediysem de flört, konuşma falan yok. Tarlada orağa giderken (bahçe işleri) göz ucuyla bakarlarmış birbirlerine. Sevdalanmışlar işte. 



İstemeye gideceklermiş ama aldıkları haber onları kızı istemekten geri çevirmiş. Babaannemin Gakgo dediği babası babaannemi, amcasının oğluna vermişmiş bile. Güya Gakgo o zamanın saygın büyüğüne sormuş; Fatoş'u (Babannem) kime vereyim? O da demiş ki; Ahmet'e ver. Ahmet Efendi, dinine düşkün biri. Tabii Gakgo da kırmamış babaannemi vermiş, amcasının oğluna. 

Bunu haber alan babaannemin sevdiği haber yollatmış babaanneme. "Kaçalım, seni şu saatte bekleyeceğim, oraya gel, demiş. Kabul etmiş babaannem.  İnsan birine kaçarsa gece boyu uyuyamaz heyecandan değil mi? 

Allah işte... Kaderindeki kişi o değil demek ki. Babaannem o geceden öğlene kadar uyuyakalmış. Gidememiş, kaçamamış sevdiği adama. Babaannemin o gün kaçacak haberini duyan babası ise babaannemi sürükleye sürükleye amcasının oğlu yani dedeme vermiş. 

Yıllar önce vefat etti dedem. Dedemle mutlu oldular mı diye sorarsanız? Yedi çocuk vermiş dedeme ama sevgi mi? Bence hayır. Sevmedi babaannem dedemi. Hep hırçındı ona karşı.  
Peki, o sevdiği adama n’oldu derseniz?  O da başka bir kadınla evlenmiş ama eşini hiç sevmemiş. Gecen seneler onları tanıyan biri anneme anlatmıştı. Güya babaannemin sevdiği adam evlendikten sonra eşine "ben seni sevmiyorum, Fatoş' u seviyorum" dermiş hep. 

Son olarak bir şey ekleyeceğim, inanması zor ama gerçek. Birkaç yıl önce de babaannemin sevdiği adam eşi ölmediği halde babaannemin kapısına dayanıp babaannemi istemeye gelmiş. :D Hem de nikâhlı eşiyle. Eşini de alıp ikinci kadın getirmeye babaanneme gelmişler yani. :) Tabii babaannem yaka paça onları evden kovmuş. Adamdaki sevgiye bak bee! Ama yazık olan onun eşine olmuş bence. Yıllarca başka bir kadının gölgesinde yaşamış. 

Ben hikayenin sonunda kime daha çok üzüleyim bilemedim.
Sizce hangisinin durumu daha hüzünlü?

Not: Hediye çekilişime katılırsanız mutlu olurum. Özellikle düzenli okuyucularımın katılmasını çok istiyorum. Katılmak için: http://nabrutvebiz.blogspot.com.tr/2016/05/missha-nuxe-ve-tantasia-hediye-cekilisi.html

Yazı dizisi:

Görücü usulü evlilik nedir?

Görücü usulü evlilik "Usulü"

Görücü usulü evlilik hakkında bilinmeyenler




Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Hangisinin durumu daha hüzünlü mü? Valla karar veremiyorum. Evlilik hikayelerini gördükçe hep okudum ama ilk kez benim tüyler diken, ben iptal, ben yokum aslında. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kişi olaylara dokunuyor ve domino etkisi ile herkesin hayatı etkileniyor :(

      Sil
  2. Kavuşamayan aşıklara mı üzüleyim yoksa zorla evlendirildikleri kişilere mi 2 açıdan da çok zor bir durum.Sevenleri ayırmanın ne manası var anlamıyorum... Ama adamın evlendiği kadın neler çekmiştir ya düşünsenize her kızın hayalidir mutlu bir yuvasının olması ama evlendiğiniz kişi ben seni sevmiyorum başkasını seviyorum dese neler hissederdiniz.Benim en çok üzüldüğüm kişi o kadın oldu açıkçası

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü o kadının olaya hiç bir dahli yoktu diyorsun değil mi? Sanırım bende en çok ona üzülüyorum. Hiç değilse diğerleri kavuşamasalar da gönülden sevmek ve sevilmek nedir yaşamış oldular.

      Sil
  3. Bunu okuyunca sonu mutlu bitenlerdense mutsuz bitenler daha çoktur diye olan düşüncelerim biraz daha gerçeklik kazandı. İnsan birini nasıl sever hiç bilmiyorum çünkü hayatım boyunca kimseyi biraz bile sevmedim. Kalbinde başkası varken evlenmek zor ve karşı tarafa haksızlık olurdu gerçekten ama kimseyi sevmeden daha öncede sevmediğin biriyle anlaşıp mutlu olabilir misin? o da muamma. Arap saçına dönen düşüncelerim ve ben. :( Kusura bakmayın. Çevremde herkesin ağzında bir evlenmek, kısmet dolaşıp durduğu için çok muzdaribim. Neyse ki gelin adayı ben değilim de oradan kurtarıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anlıyorum. mevzular karmaşık ve bizim çözebileceğimiz gibi değil. en iyisi kadere teslim olmak..

      Sil
  4. yaaa :D nasıl da bir sevda hikayesi tam... çok üzüldüm uyuya kalmış olmasına, ama varmış bir hayır belli ki bilemeyiz biz.. hay allah... çok şaşkınlıkla okuudm. elinize sağlık =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyuyakalmış olması özellikle masal gibi...
      İllaki bir hayır vardı bizim anlayamadığımız.

      Sil
  5. Açıkçası babanne'nin sevdiği adamın karısına üzüldüm.Birazda adama kızdım.Sevmese bile şefkat gösterip öyle bir cümleyi yıllarca kurmasaymış keşke...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bende en çok ona üzülüyorum. Hiç değilse diğerleri kavuşamasalar da gönülden sevmek ve sevilmek nedir yaşamış oldular. Ama o kadın bunların hiç birini yaşayamadı

      Sil
  6. Her biride ayri magdur. Kaderde eblenmek olmayacak ya nasilda uyuya kalmis. Benim babaannemde dedemden hic bahsetmezdi. Cesme basinda su doldururken kacirmis. Istenmeyen bi evlilik olunca insanin icinde bi ukte kaliyor. Soyleyemesende yasmaya devam ediyorsun bi sekilde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaçırılmış mı? Ayy bu da beni çok etkiledi şimdi. Hani gönüllü kaçma tamam ama kaçırılma olayı :(

      Sil
    2. Evet. Zaten akrabalarmis taniyorlarda birbirlerini. Babaannem genckenn guzelmis oyle derler. Baska birine nisanliymis hatta dedem de sevmis babaannemi kacirmis. Babaannem hic anlatmazdi nasil kacirildi.

      Sil
  7. Eşine çok üzüldüm, zavallı kadına yıllarca öyle seni sevmiyorum demek , ne diyeceğimi bilemedim .

    YanıtlaSil
  8. Bence insanlar hayatta bir şey olmayınca o şeyden vazgeçmeyi beceremiyorlar olmayan şeyleri takıntı yapmayı ne kadar seviyoruz ya 😑 ayrica iki tarafta artık evlendik deyip kendi eşlerinin sevilecek yanlarını bulup mutlu olmaya baksalar daha iyi olurdu ayrıca ben şu aşk olayını da anlayamıyorum yani o kadar yıl sevecek kadar vakit gecirmemisler özel bir şey de paylaşılmamış neden bu kadar uzun sürmüş? Bu aşk mı takıntı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu soruların cevabı bende yok :D çok yanlış kişiye geldin :DD bilemiyorum yaşarsak öğreneceğiz

      Sil
  9. Gece Gece pembe gözlüklerimin kırılıp hayatın gerçeklerin yüzüme vurulması...
    Allahım inşallah herkesi sevdiğine kavuşturur, resmen hikayenin sonu trajikomik o dedenin eşiyle istemeye gelmesi falan.. Ya bilemiyorum insanın hep seçemediğinde gidemediğinde aklı kalır ya.. Oysa belki onlar da birbirileriyl evlenselerdi mutlu olamayacaklardı. Yani kadınız ya hep duygusal yaklaşıyoruz ama gerçekten bir hayır vardır mutlaka , Allah bu şekilde sınamış demek ki ama çok değişik ya ne tepki vermem gerektiğini bilemedim resmen :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten öyle... Allah bizi böyle imtihanlara tabi tutmasın inşallah...

      Sil
  10. Ay bizdeee yaşlı bey amcalara gakho derler ��

    YanıtlaSil