Evlilik Hikayeleri 36 "Zengin Kız Fakir Oğlan"

Görücü usulü evlilik hikayelerindeki başroller genellikle kızlar oluyordu. Bu sefer başrol bir erkek. 

Sözü Zeycan'a bırakıyorum.
Herkes annesinin hikayesinden bahsetmiş, ben de babamın evlilik hikayesini paylaşmak istedim. Dolayısıyla annemin de hikayesi oluyor ama baş karakter babam! Okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Babam fakir bir ailenin çocuğu. Ortaokulda çok zengin bir ailenin kızına aşık oluyor. Sonraki senelerde bu kızı hiç görmüyor,  Uzun bir zaman sonra aynı üniversiteyi kazanıp okumaya gidiyorlar. 

Babam üniversitede de aşkının devam ettiğini anlıyor, biraz imkansız bir aşk. Kızın ailesi çok farklı, babam çok farklı. Üstelik inançlarına da uygun değil kızın yaşamı. 

Babam ne yönü göstereceğini şaşırmış bir pusula gibi gezmiş epeyce. Daha sonra kızla konuşmuş bir şekilde ve hatta kızı da ikna etmiş. Ama bir yandan babamın içi içini yiyormuş. Sonuç olarak inançlarına ters bir hayat yaşamaya adım atacağını düşünüyormuş. Ne yapacağını şaşırıyor, düşünüp duruyormuş.



En sonunda bir gün böyle düşünürken ezan sesiyle uyanıyor. İç dünyasında yaşadığı şeyler neticesinde beraber dini bir yaşantı yaşayabileceği biriyle evlenmeyi tercih etmeye karar veriyor. O zengin kızla ilişkilerini bitiriyorlar. Kız da hemen başka biriyle evlenmiş zaten. 

Sonraki zamanda babama da annemi tavsiye ediyorlar. Annem de dini bütün, mazbut, babamın istediği gibi bir kadınmış. Böylece babam annemi seçiyor. Birlikte mutlu oluyorlar. Nur topu gibi çocukları oluyor (O ben oluyorum :). 

Hayatın bütün sıkıntılarında, zorluklarında annem hep yanında olmuş babamın. Ve babam verdiği bu karardan hiç pişman olmamış. 

Gökten 3 elma düşmüş...


Not: Siz de hikayenizi bizimle paylaşmak isterseniz ki çok mutlu oluruz, nabrutvebiz@gmail.com adresinden benimle iletişime geçebilirsiniz.




Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Çok tuhaf ya her hikaye kendine has okudukça şaşırıyorum :D inşallah hayırlı kişilerle hayatımızı birleştiririz ne diyim..

    YanıtlaSil
  2. Sonu şaşırttı 😅 Daha farklı bekliyordum nebileyim zengin kız fakir çocuğun yaşantısına ayak uyduru evlenirler falan diye. Ama kader demek ki rabbim yazmamış. Belki şimdiki eşi hakkında daha hayırlı bir tercihtir 😊

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim yorumlariniz için . Hayatın gerçekleri farklı ama guzel

    YanıtlaSil