Eşin Ne İş Yapıyor Sorusu

Geçenlerde Instagram'da bana soru sor atraksiyonuna gelen sorulardan biriydi;

Eşin ne iş yapıyor?

Soruyu görünce istemsizce tebessüm ettim. Çünkü nişanım olduğunda eşimin ne iş yaptığını bilmiyordum. Cidden!

Şöyle oldu;

Şuradaki yazımdan hatırlarsınız, bizi tanıştıran kişi eniştemdi. Eniştem yaptığı işi bize söylemişti ama biz tam olarak anlayamamıştık. Bence o da tam anlamamıştı.

Sonra ben görüştüm bana bir iş yerim var, yanımda şu kadar çalışan var, şu işi yapıyorum, dedi ama ben yine yaptığı işi kafamda oturtamadım. Neyse, babamlar anlamıştır herhalde dedim.

Bizim onun işinin anlamadığımız yönündeki gelişmeleri duyunca abimi iş yerine götürmek istedi. Abim Helvacızadelerden Fadıl Fıdıllıoğlu helva imalathanesine gitti, gördü. O anlamıştır nasılsa, dedim.


Sonra bizim nişanımız oldu. Nişanda soranlara serbest meslek erbabı diyordum, çok iyi anlamış numarası yapıyordum, gülüyorduk.

Nişan bitti, sanırım ertesi gün falandı. Baba sen ne iş yaptığını anladın mı, dedim. Yok, dedi, anlamadım.

Ne iş yaptığını bile anlamadığın bir adama beni verdin mi, dedim.

Allah bir ekmek verir nasılsa, dedi.

Başkası olsa işte gelişme raporu, savcılıktan temiz kağıdı falan bile isterdi. Hatta  daha önce fotoğrafta boyu gözüme kısa geldi, seni taşıyamaz, gözümle göreyim diye gizlice buluşma mekanına gelip damat adayını dikizlemişliği bile var. İşte bu adam tam olarak ne iş yaptığını anlamadığı bir adama beni verdi.

Neyse sonrasında gülüştük tabii. Ne yapabilirdik ki, verdik gitti kısmını çoktan geçmişiz bile. Ahaha!

Evlenene kadar da Fadıl'ın ne iş yaptığını tam olarak anlayamadım.

Yani demem o ki, kader yazıldıysa sadece sizin ağzınız diliniz kapanmıyor. Herkesin gözünün önüne perde iniyor. Başka zaman çok dikkat ettiğiniz ayrıntılar kader vakti geldiğinde önemsizleşiyor.


Not: Fotoğraftaki benim. Giydiğim elbiseyi ise geçen gün şurada bahsettiğim gibi aşağıdaki hesaplarımda satıyorum. Bu elbise ve daha fazlası için:

Gardrops Hesabım: https://www.gardrops.com/nabrut

Dolap Hesabım: https://dolap.com/profil/nabrutvebiz

ModaCruz Hesabım: https://www.modacruz.com/dolap/Nabrut

İnstagram Hesabım: https://www.instagram.com/nabrutvebiz/

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. e biz hala anlamadık enişte ne iş yapıyor nabrut haha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben evlendikten sonra ancak anlamışım şimdi size nasıl bir seferde anlatayım haha :D

      Sil
  2. Nabrut yaa çok tatlısın. Benim dr böyle bir görüşmem olmuştu çocuğun ne is yaptığını anlayamamistik. :D bir de boy meselesine gelince her şeyi yerinde ve benimle aynı boyda . Nabrutcum olur mu sence:) daha da böyle bir şey sormam cok komik ama napim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan sevince boyu posu hiç önemli değil. Aynı eve girince boyuna ekmek banıp yemeyeceksin ya :D Önemli olan ahlakı, sana nasıl gözüktüğü, kalbine hitap edip etmediği...

      Sil
  3. damat beyin ne iş yaptığından ziyade , nikahında merdivenden inerken çekilen ve bu fotonu görünce seni daha büyük zannederken bildiğin çıtırımsı birşey çıktın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gidişle büyük bir şey olacağım sanırım, annemler Kıbrısta da ben de kendimi yemeğe verdim :D Boşluk doldurmaca :D

      Sil
  4. Yani sonuç olarak eşiniz ne iş yapıyor?? Vallahi merak ettim bu anlaşılamayan işi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben evlenince ancak anladım size bir seferde nasıl anlatayım :D

      Sil
  5. Ahh nabrutcum nerdeyse 15 yıllık eniştemin hala ne iş yaptığını ablam da dahil hiç birimiz anlamış değiliz. Çalıştığı kurumu falan biliyoruz ama orda ne iş yapıyor anlayamadık ve Ya çözemedik daha:)) Gerçi artık emekli oldu bir bilinmez olarak kaldı öyle 😁 neyse ki artık falanca kurumdan emekli oldu deyip üstünü kapatıyoruz (bu arada erken emeklilik istedi şimdi de onu sorup duruyorlar onu açıklamaya çalışıyoruz 😁)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha tek değilmişim. Erkeğin işi sanırım her ailede kilit soru :D Ablan da annen de çok çekmiştir bu yüzden eminim :D
      Rabbim mutlu etsin.

      Sil