2020 Kore Dizi Önerileri

2013'den beri En iyi Kore dizileri listesi yapıyorum. Geçen sene malum nedenlerden dolayı 2019'un en güzel Kore dizileri listesini yapamadım.

Aslında hepsi hakkında Netflix Kore Dizileri başlığı altında yazdım ama benden özellikle 2019 ve 2020 yıllarına ait dizilerin listesi çok istendiği için burada hepsini toparladım.

Yıllara göre en iyi Kore dizileri listesine şuradan ulaşabilirsiniz.

temsilidir

Bu sefer 2019'dan bugüne kadar izlediğim Kore dizileri hakkında ufak ufak değerlendirmeler yapacağım. Yine uzun değerlendirmeler ve spoiler içeren yorumlar için dizi isimlerine tıklayabilirsiniz. 




Kore'nin ilk sopranosu Yun Sim Dok ile tiyatro eleştirmeni Kim Woo Jin'in gerçek hayat hikayesinin anlatıldığı diziyi izlenebilir kılıyor. İkisinin trajik sonu ise sarsıcı. 

İlla izlenmeli mi? 
Bence hayır.




Her bölüm sonundaki sürpriz ve ters köşeler sizi diziye bağlıyor. Eğitim için çıldıran anne ve babaların savaşını izliyorsunuz. Kablolu kanallarda yayınlanan diziler arasında rekor kırarak şimdiye kadar en çok izlenen dizi olmuş. 10. bölüm sonrası daha akıcı. Ama beni yaş itibarıyla hedefleyen bir dizi değildi.

Kimler izlemeli?
Ebeveyn iseniz ve sınav çağındaki çocuklarınız varsa,
Kendiniz herhangi bir sınav maratonundaysanız,
Ya da yakın zamanda böyle bir maraton yaşamışsanız...




Aslında bir romantik komedideki tüm unsurları barındırıyor. 

Romantik, komik... Adam yakışıklı, kız güzel...
Mekanlar, giysiler mükemmel.
Entrika yok.
Güzel tempolu da başlıyor ama...

Ama 8-14 bölümleri arasında tempo düşüyor ve sürünerek izliyorsunuz ve tam da bu sebepten ortalama bir romantik komedinin üzerine çıkamıyor.

Kimler izlemeli?
İlla romcom olsun, izleyecek tüm romcomları bitirdim diyenler...




Boy bakımından Feriha ile Emir'i andıran çiftimizin yer aldığı dizi, 13 bölüm boyunca eğlenceli bir romantik komedi olarak ilerliyor ama sonrasında işler karışıyor, anlamsız bir hal alıyor. İlla izlenmesi gereken bir dizi olduğunu söyleyemem.

Kimler izlemeli?
Çok boş vakti olanlar.




Çok sağlam ve vay be dedirten bir fikir üzerine kurulan şahane bir senaryosu vardı. İlk bölüm itibarıyla çok heyecanlandım. Ama Hong kardeşler klasiği olarak dizinin son 3 bölümü berbattı, bağlayamadılar. Bu yüzden de şimdi geriye bakıp diziyi düşününce olumlu duygular besleyemiyorum. 

Kimler izlemeli?

Fantastik sevenler.




Dizinin seveni çok ama ben sevemedim. Çok kasvetliydi ve hareket yoktu. Yine siz dizi ile ilgili geniş yorumuma bir göz atın, öyle karar verin.

Kimler izlemeli?
İzlemeseniz olmaz mı? :)




Çerezlik ve içi boş olmayan dolu dolu hoş bir romantik komediydi. Mahalle içinde geçen samimi bir aşk hikayesi. Ortalamanın üzerinde bir romantik komedi diyebilirim ama keşke 20 bölüm yerine 16 bölümde toparlansaydı.

Kimler izlemeli?
Hoş bir romantik komedi arayanlar.



Slice of life türündeki dizi 30'lu yaşlardaki kadınların hayat mücadelelerini eğlenceli bir dille anlatıyor. Muhteşem tespitleriyle öne çıkan dizi türünün gereği olarak biraz durağan olsa da hitap ettiği yaş kitlesini tatmin ediyor.

Kimler izlemeli?
25 yaş ve üzeri hatunlar,

Slice of life türünü sevenler...




Afişi ağır bir dram hissi uyandırsa da komedisi ağır basan bir melodram. İlk bölümler biraz yavaş ilerlese de zamanla açılıyor. Son bölümler ise oldukça eğlenceli.

Kimler izlemeli?

İzleyecek ortalama bir şeyler arayanlar.




Mükemmel bir fikri nasıl heba ederiz adlı bir çalışmaya örnek gösterebilir. Çizgi roman karakterlerinin benlik bulup kendi hayatını yönetmeye kalkmasını konu alan dizi harika başlasa da devamı hayal kırıklığı oluyor.

Kimler izlemeli?
Belki 15-20 yaş arasını memnun edebilir.



Senaristin Reply serisi daha başarılı olsa da mükemmel kadrosuyla izlenmeye değer bir dizi. Şu iki hususu eklemek istiyorum; birincisi senaristin en iyi dizisi değildi. Dizilerini en iyiden en kötüye sıralarsam; Reply 1988, Reply 1997 ve Hospital Playist ve Reply 1994 şeklinde olur

Kimler izlemeli?
Arkadaşlık hikayelerini sevenler...




Her bölüm farklı konular üzerine değinmesi dizinin temposunu yükseltiyor. Komedi türüne daha yakın olan dizi keyifle izleniyor.

Kimler izlemeli?
Çerezlik eğlenceli bir şeyler arayanlar...





Aksiyonu bol, merhale merhale çıkan sırlarıyla kendisine bağlayan bir dizi. Mantık hataları var mı, evet! Ama rahatsız etmiyor. Tek kusuru finali. 2. sezonu gelmezse çok anlamsız olacak.

Kimler izlemeli?
Heyecanlı, sırların açığı çıktığı aksiyon türünü sevenler.




2020'de izlediğim en başarılı dizilerden biriydi. Karakterlerin yalnızlıkları çok başarılı işlenmişti. Gizem unsuru diziyi üste taşımış. Ama esas kız muhteşem bir oyunculuk sergilemişti. Sonuç olarak keyifle izlenebilecek bir dizi.

Kimler izlemeli?
Kore romantik komedisi sevenleri tatmin edecektir.



Kim Eun Sook Mr. Sunshine, Goblin, Descendants of the Sun, The Heirs, Gentleman's Dignity, Secret Garden, The City Hall gibi kaliteli dizilere imza atmış bir senarist. Hal böyle olunca beklentiler yüksek oluyor ama maalesef bu dizi o beklentileri karşılamadı. Kötü bir dizi değil. Ortalama diyebilirim ama dizideki en büyük eksiklik esas kız ile esas oğlanın birbirlerine olan derin aşkının birden bire gelişmiş olması ve bu duygunun size geçmeyişi. 

Kimler izlemeli?
Ortalama romantik komedi arayanlar...



Go Back Couple dizisinin senaristinin elinden çıkan bu dizi aynı onun gibi kalpleri ısıtacak cinsten bir yapım olmuş. Bolca empati yaptıran, herkesin kendince haklı olduğu, zaman zaman gözlerinizi dolduran bir senaryosu var. Severek izledim.

Kimler izlemeli?
Anneler ve evli hatunlar mutlaka izlemeli.



Konu, verilen mesaj ve işleyişi çok güzeldi. Zaman yolculuğu temasına zaten bayılıyorum. Hızlı başlıyor, 10. bölümde şimdi tek düze olacak derken tekrar yükseliyor. Eğer bu adam ya da bu kadınla evlenmeseydim hayatım nasıl olurdu sorusuna muhteşem bir cevap veriyor. Çok severek izledim.

Kimler izlemeli?
Herkes.



Kaybedenlerin hikayesi. Karakterlerin yükselişini görme arzusu diziyi izlenir kılıyor ama illa izlenmesi gereken bir dizi değil.

Kimler izlemeli?
Park Bo-gum sevenler...


Sonuç olarak henüz 2020 bitmedi ama en iyi Kore dizileri arasına girer diyebileceğim bir şey izlemedim. Şu an 2 dizi izliyorum, onlar başarılı gibi ama daha bitirmedim. Tabii sene sonuna kadar 2020 en iyi Kore dizileri listesini güncelleyeceğim, kaydetmeyi unutmayın.

Yorum Gönder

17 Yorumlar

  1. Eternal Monarch izlemeyi düşünüyor musun Le Min hoo olunca ben beklentimi biraz yüksek tuttum ama sen onay vermeden izleyemem galiba 😅😅

    YanıtlaSil
  2. Hyun Bin iyidir beaa,fantastik olanabayılmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayılarak izledim, konu muhteşemdi. Ben hiç romantiklik beklentisiyle izlemediğim için bu dizi son zamanlarımın favorisi <3

      Sil
  3. Abla itaewon class izlemediysen kesin izle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemedim o kadar güzel mi? Merak ettim :)

      Sil
    2. Ortalarda biraz sıksa da sonunda bayağı tatmin ediyor 👍tavsiye ederim

      Sil
    3. İnsanın kendini tanıması ve motive açısından muazzam bir dizi her canım sıkıldığında ve pes edicek gibi olduğumda izlediğim bir dizi itaewon class . Kesinlikle izlenmeli...

      Sil
    4. teşekkür ediyorum izlemeye çalışacağım ^^

      Sil
  4. Henüz bitmeyen Mr. Queen dizisi de harika.. benzer dizi zevkimiz var senin yorumlarını merak ediyorum . 9 yıldır takip ediyorum yazılarını. Kararsiz kaldığım dizide once senin yazılarını inceliyorum✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum tavsiye için inceleyeceğim^^
      Merak ettim

      Sil
    2. Evet bencede çok güzel ama güncel dizi.16.bölümü harikaydı.17.bölümden umutluyum baya bakalım.

      Sil
  5. The king yorumuna katılmıyorum malesef..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir sorun değil her şeyde aynı düşünecek değiliz canımız sağ olsun ^^

      Sil
  6. Park hae-jin in başrol olarak oynadığı forest dizisini izledin mi çok güzel

    YanıtlaSil
  7. 2022 yılının en güzel dizilerinden bir tanesi olan kinporsche var kesinllikle izlemenizi tavsiye ederim

    YanıtlaSil