Love Beauty and Planet Şampuan Yorum (Sles ve Sls İçermeyen Şampuanlar)

Love Beauty and Planet Murumuru Yağı ve Gül Özlü Şampuan için şöyle bir tanım yapılabilir;

Yüzde yüz geri dönüştürülmüş şişeler kullanan vegan ve cruelty free markanın sülfatsız şampuanı.

Sülfatsız şampuan kullandığımı biliyorsunuz. Sülfatsız şampuan kullanmaya başladıktan sonra;

  • Saçım kendi özüne kavuştu,
  • Buklelerim çok daha net bir hal aldı,
  • Silikon içermedikleri için saçımdaki elektiriklenmeler azaldı,
  • Ve en önemlisi saç dibimdeki kaşıntılardan kurtuldum.
Sls ve Sles içeren şampuanların sağlığa olan zararlarından zaten daha önce bahsettiğim için tekrara düşmek istemiyorum. Love Beauty and Planet markasının sülfatsız şampuanını indirimde uygun bir fiyata görünce de denemek istedim.


Satın alırken şuna dikkat edin; 

Love Beauty and Planet şampuan serisinin sadece Murumuru Yağı ve Gül Özlü olan şampuanı sülfat içermiyor ve bu sebeple özellikle indirimlerde bu ürün daha hızlı tükeniyor. Serinin diğer şampuanları sülfat içeriyor.

Birçok sülfatsız yani Sles ve Sls içermeyen şampuan deneyimlemiş biri olarak bu şampuan hakkındaki düşüncelerim şöyle;

  • Kullandığım sülfatsız şampuanlar içerisinde en çok köpüren ürün oldu. Hatta ilk kullandığımda o kadar çok şaşırdım ki yanlış mı aldım diye banyo çıkışında kutuyu tekrar inceledim. Genelde şampuanın az köpürdüğü üzerine yorumlar okudum ama muhtemelen bu kişiler sülfatsız şampuanla ilk kez tanışanlardı. Sülfatsız bir şampuana göre oldukça iyi köpürüyor.
  • Ama diğer sülfatsız şampuanlar gibi bunun da köpüğünü stabil bir şekilde tüm saça yaymak oldukça zor. Köpük ürünü uyguladığınız kısımda kalıyor ve çoğalıp tüm saçı kaplamıyor. 
  • Hayatımda kullandığım en güzel kokan parfüm olabilir. İlk kullandığımda saçımı kuruttum, etraftan güzel bir koku geliyor bu ne acaba diye epey araştırıp saçımdan olduğunu anlayınca epey gülmüştüm. Saç parfümü sıkmış kadar yoğun bir kokusu var ve bu koku çok uzun süre saçınızda kalıyor.
  • Sağlıklı bir yorum yapabilmek için tüm şişeyi bitirene kadar bekledim. Ama bu süre zarfında saçımdaki etkisi market şampuanından öte geçmedi. Kaşıntı yapmadı ama yukarıda bahsettiğim sonuçları da görmedim.
  • Genel olarak sülfatsız bir şampuandan beklediğim sonucu vermedi.
Beklediğim sonucu vermedi ama bu şampuanı kullandığımda saçlarım o kadar güzel kokuyor ki sırf bunun için indirimde bulduğumda alabilirim.

Diğer şampuan yorumlarım;

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Sülfatsız şampuan olarak watsonsta satılan live clean markasını kullanıyorum. İçerik anlamında muhtemelen araştırırsan daha yetkin bir yorum yapabilirsin, ama kullanıcı tavsiyesi olarak çok hassas bir saç derim ve sürekli dökülen zayıf ama keçe gibi saçlarım vardı. Hiçbir şampuandan alamadığım faydayı gördüm ve saçlarımı baya onardı, zayıf olmasına rağmen bukleleri belirgin hale geldi. Eğer ilgini çekerse sana da öneririm. Belki bu ürüne de bir inceleme yaparsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında marka hakkında bilgim var ama bana pahalı geliyor, genelde uygun fiyatlı bir şeyler bulmaya çalışıyorum ^^ Sen böyle övünce de almadan edemeyeceğim sanırım :)

      Sil