Elseve Köpüksüz Şampuan Yorumu (Blog)

Bu şampuanın en büyük eksisinin Elseve markasının yanlış PR çalışması olduğunu düşünüyorum. Bazen markalar, vlogger ve bloggerlara ücretsiz ürün gönderimini abartıyorlar ve her yerde karşıma çıkan ürün bende istem dışı antipati oluşturuyor. 

Halbuki köpüksüz şampuanın market ürünü olarak raflara inmesi fikri güzel.
Ürün  her yerde pohpohlanmaya ihtiyaç duymayacak kadar başarılı.
Lakin yanlış PR çalışmaları ürünü bende itici hale getiriyor.

Siz de bu ürüne benim gibi sıklıkla denk gelmiş ve bıkmış olabilirsiniz ama ben şimdi kendi paramla aldığım bu şampuan hakkında dürüstçe tecrübelerimi aktaracağım. 

Saç tipim kıvırcığa yakın yoğun dalgalı ve çok kuru. Dalgalı ve kıvırcık saçlarda saç derisi salgıladığı yağı saç uçlarına iletmekte zorlandığı için genellikle çok kuru ve fazlaca elektriklenen bir yapıya sahip oluyor. Bu yüzden de ekstra bakım istiyor, gün aşırı yağlamak gerekiyor. Aksi halde düz saça göre çok daha çabuk kırılıyor. 

Elseve köpüksüz şampuan ise 3 uygulamayı birlikte sunduğunu iddia ediyor. Yani tek seferde hem arındırıyor hem saç kremi işlemini görüyor hem de bakım yapıyor. Bu açıdan değerlendirildiğinde bir defada bu işlemleri vaat etmesi benim gibi sık duş alıp banyoda çok vakit harcamayı sevmeyenler için ideal görünüyor.

Ürünü bir şişe bitirmeden yorumlamak istemedim, şişeyi bitirdim ve gözlemlerimden bahsedeceğim. 

Elseve köpüksüz şampuanı kullanırken aynı zamanda şurada bahsettiğim saç dökülmesi için tercih ettiğim Bioxcin'i kullanmaya devam ediyorum. Öncelikle saç diplerini Bioxcin ile yıkayıp bir müddet köpüklü bekletiyorum. Duruladıktan sonra iki defa Elseve köpüksüz şampuan uyguluyorum. 

Şampuanın yapısı saç kremine benziyor ve tabii köpürmüyor. Köpürmeyen şampuanların temizleme mantığı, misel sulara benziyor. Köpürmeden mıknatıs gibi kiri içine çekerek durularken ürün ile beraber kiri de saçınızdan arındırmış oluyorsunuz.


İlk kez köpüksüz şampuan kullandım ve yeniliklere çok açık olduğum halde köpürmeden temizlenme olayı beni de ilk başta tereddüte düşürmüştü. Sanki saçım arınmayacak gibi bir hisse kapılsam da saç temizliği açısından köpüren şampuanlardan hiçbir farkı yok.

Elseve Köpüksüz Şampuan Sonrası

Kuruttuktan sonra saçım daha az elektirikli ve bukleler daha sakin oluyor. Kremsi yapısı, saç üzerinde kaldığı için saç daha ağır oluyor ama bu kuru ve dalgalı saçların memnun olacağı bir durum. 

Elseve Köpüksüz Şampunı
n Eksileri

Boyun bölgemde sivilcelenme yaptı. Kremsi yapısı ve zor durulanır oluşunun bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Saçlarım boynuma süründükçe böyle bir etkileşime giriyor olabilir. Cildim aşırı hassas olduğu için genel bir sorun mu, bana mı özel bilemiyorum.

Diğer eksisi ise saçların normal döngüsünden daha kısa sürede yağlanıyor oluşu.

Elseve Köpüksüz Şampuanı Kimler Kullanmalı?

Köpüksüz şampuana geçmek isteyenler bu ürünü basamak olarak kullanabilir ve deneyimleyebilir.
Kuru ve kıvırcık saçları olanların bu ürünü deneyimledikten sonra normal şampuana dönemeyeceğini düşünüyorum.

Tekrar Alır mıyım?


Daha iyisini arıyorum, bulursam almayacağım.
Bu şampuandan edindiğim deneyim sayesinde köpüksüz şampuana dönüyorum ve marka araştırması içindeyim. 
Sizin önerileriniz varsa memnuniyetle denerim.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sevgili Nabrut, köpüksüz şampuanlar konusunda, bildiğim kadarıyla, asıl önemli olan şampuanın SLS, SLES gibi yapay köpürtücüler içermemesi.. Ben Rosece markasının şampuanını kullanıyorum ve kesinlikle tavsiye ediyorum. (Sadece şampuanını değil, organik cilt bakım yağlarını, losyonlarını, scrub larını da kullanıyorum ama bu başka bir yorumun konusu olmalı :) ) www.rosece.com
    Marka ilk olarak organik anne-bebek ürünleri ile ortaya çıktı şimdi ise saç/vücut ürünlerine de sahipler.. Kargo da gönderiyorlar, bir dene derim.. Hoşçakal :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, köpüksüz şampuan derken sls'siz şampuanı kastediyorum
      Çok teşekkür ediyorum bilgim yoktu. Markayı inceleyeceğim.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Bir şey diyeyim mi ilk kez duydum köpüksüz şampuanı. Neler çıkaracaklar, düşünsene telekinezi yoluyla falan kendiliğinden temizlendiğini :D Bu tarz şampuanlara nedense güvenemiyorum ben. Market raflarına giren birçok üründe zararlı maddeler olduğuna yönelik araştırmalar yayınlanıyor ya o nedenle zararlı maddelerin en az olduğu, sertifikalı ürünlere yöneliyorum. Saçlarımız aynıymış. Ben Novocrin şampuan ve krem kullanıyorum. Memnunum. Belki bu markanın da böyle bir şampuanı çıkarsa deneyebilirim neden olmasın :) Ellerine sağlık, bitmesini bekleyip yorum yapman ne büyük incelik, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :D O da çıkar şüphem yok.
      Novocrin markasını da ben duymadım, saç tiplerimiz aynı olduğuna göre bir de ben inceleyim o markayı. teşekkür ediyorum

      Sil
  3. Köpüksüz şampuanı hiç denemedim açıkçası ilk defa sizin yorumunuzdan bilgi alıyorum hatta ve deneyeceğim ama elseve pek tercih ettiğim bir ürün değil . Hiç bir ürünü bana iyi gelmedi maalesef(şampuan,şaç kremi, bakım kremler...) O kadar rahatsız etti ki saçlarımı kafa tasımı kazıyıp atmak istedim kaşıntıdan ötürü. Tabi kişiden kişiye değişebilir ama siz yinede bulabiliyorsanız farklı bir markanınkini de deneyip bir karşılaşırma yapın bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kaşıntıyı ben de yaşadığım için diplerime bioxcin kullanıyorum, hiçbir market şampuanı kullanamıyorum

      Sil