Evlenme Engeli Olarak Din Farkı Evlenememe Hikayeleri

Hani bir boşanma hikayesi vardı, sonu mutlu bitmişti, en sonunda yaralarını iyileştirecek birini bulmuştu Bayan B. 

Bu hikayenin sonu da öyle biter ve biz o mutlu sonu okuruz inşallah. Bayan J. dini hassasiyetlerinden dolayı, Allah için sevdiği adamı ardında bırakmış. Allah'ın daha güzel yollar açacağından şüphem yok...

Sözü Bayan J'ye bırakıyorum.

Selamün aleyküm;

Bloğunuzu uzaktan takip eden biriyim. İlk başlarda Kore dizilerinin yorumlarıyla keşfettim sizi, daha sonrasında ara ara girip bakmaya başladım ve bu evlilik yaşam adına hikayeler yaşanmışlıklar paylaşmışsınız, çok severek okudum bazıları oldu, ağladım dakikalarca.

Bu arada hayırlı olsun evliliğiniz, dedim ya uzaktan arada sayfanıza girip bakan bir takipçinizim, ama şu aralar bir KPSS süreci içerisindeyim teknolojiden fazla anlamıyorum o yüzden buradan yazmak istedim. 

Beni size yazmaya itense benim de başımdan geçen bir evlenememe hikayesi...

Ben bundan bir buçuk sene önce pamukların üzerinde gezen pembik bir gelin adayıydım, nişanlanmıştım aslında sizinle tanışmayı çok isterdim, bloğunuzdan takip ettiğim kadarıyla sizinle aynı zamanlarda evlenecektim. Nişanım da neredeyse sizle aynı zamanda olmuştu, içten içe size dua ediyor, sizin gibi mutlu olmak istiyordum, ama bana nasip olmadı.

Her şey güzel başlamıştı ama sonu gelmedi. O zamanlar sanki bulutların üzerindeydim ta ki yüzük takılana kadar sürdü tüm bunlar. Bir sürü olumsuz şey yaşandı ve hepsi ardı ardına... Asla ama asla aklımın ucundan bile geçmeyen şeylerdi. 

Bir zaman sonra anladım ki aslında Yüce Rabbim bu nişanı evlenmem için nasip etmemiş bana, imtihanmış evlilik yolunda atılan bir adım değilmiş aslında. Sadece benim anlamam gereken bazı şeyler varmış ve Rabbim bu şekilde görmemi istemiş. 

Arada sevgi yoktu dersem yalan söylemiş olurum, seviyordum gerçekten karşı tarafta seviyordu ama asla göze alamayacağınız (yani Müslüman bir kızın en azından ahiret kaygısı yaşayan ve ümmetini ve peygamberini çok seven bir kızın göze alamayacağı bir durumdan bahsedeceğim size) bir durumla karşı karşıya kalmıştım.

Peygamberimizi ve ümmeti reddeden biriyle karşı karşıyaydım. Başlarda bu tarz insanları daha önceden hiç görmemiştim bu insanlara farklı farklı isimler veriliyor vehhabiliğin bir çeşit devamı gibi nişanlım sürekli olarak Kuran meali okumamı isterdi ama sadece meal! Başka hayatında hiç bir şeyi kabul etmezdi, ne sünneti ne de Peygamber Efendimizi... Özellikle sünnet-i seniyye düşmanıydı, namazlarına riayet etmez ve sünnetleri terk ederdi. Çok üzülüyordum bir yandan ben de tam tersi dinine bağlanmaya çalışan kendi çapında biriydim, ne yaptıysam ikna edemedim onu yanlış düşündüğüne.

Bu şunu anlamama sebep oldu, gerçekten ne kadar eksik olduğumu... Dinen evet, ben mükemmel değildim ama bazı yanlışların yanlış olduğunu da biliyor ve karşımdaki kişiyi ikna edemiyordum. Daha sonra öğrendim ki bu ancak Allah'ın nasip etmesiyle olacak bir şeymiş. Hidayete ermek, Rabbim kalbe perde indirdiyse bunu bizim kaldırmaya gücümüz yetmez sadece dua edebiliriz. 

Karşımdaki kişi çok iyi bir insandı ama hayatındaki tek eksik dininin inancının eksik olmasıydı, bunu biliyordum ama düzeltemiyordum, elimden gelmiyordu. Hatta öyle bir hale gelmişti ki kendim de ona benzemekten ölesiye korkuyordum ve bunun için Rabbime dua ettim. Daha sonra ayrıldık, yanlış olduğunu biliyor ama ona karşı hala duygular besliyordum ve çok yıprandım, göz yaşı döktüm. Kurban bayramı zamanıydı, bana bir hayat dersi oldu bu olay aslında. Bizim dış dünyamızda olduğu gibi iç dünyamızda da kurban etmemiz gereken şeyler varmış kurban etmeliyiz ki Allaha yaklaşalım. Eski nişanlım da meğerse benim kurbanımmış Rabbimin rızası için vazgeçtiğim ve Rabbime yaklaştığım. Bunu anladım, geç de olsa sevgim de hala var ama hep içimde beni korkutuyor, bundan sonra evlenme adına adım atacağım kişiye haksızlık yapacakmışım, hakkına girecekmiş gibi geliyor. Biliyorum olmaz, eski nişanlım da ben de göze alamam zaten bahsettiğim nedenden ötürü.

Uzun zamandır bu haldeyim. Karışık ama dayanmaya devam ediyorum, alıştım. Sanırım çok uzun oldu hakkınızı helal edin. İnşallah eşinizle çok mutlu olursunuz. Bir gün bu hayatta karşılaşmak isterdim, hep mutlu olun inşallah. Rabbim yuvanıza dareyn saadeti versin, iki cihanda da sizi mutlu eylesin. Kazanmışlardam eylesin, Rabbim hakkınızı helal edin.

Selametle.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Bence üzülmesine ve o kişiyi sevmesine artık gerek yok çünkü peygamberimizi kabul etmeyen insan müslüman değildir kardeşimiz yanlış anlamasın ama benim dinime düşman olan birini sevmek istmezdim içim almazdı ne kadar o kişi iyi görünmeye çalışsa da herşey ortada ve kardeşimizin nikahı dahi kabul olmazdi bence o insandan Rabbim korudu diye şükür namazı kilsin büyük bir beladan musibetten Allah onu muhafaza etmiş demek ki Allah'ın sevgili kulusun kardeşim daha çok Allah'a yönel zira sevdiğine dert verir dertten de kurtarır kurban olduğum Allah.. Rabbim cümle müslüman kardeşlerimize hayırlı kısmetler nasip etsin hayirsizdan kötüden muhafaza etsin Amin 🤲

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum.
      Allah razı olsun.
      Amin.

      Sil
  2. Rabbim kalbinize sekinet, serinlik ve dayanma gücü versin İnşaAllah, ne hissettiğinizi kendimce anlayabildiğim kadarıyla anlıyorum ve insanın kalbini, hislerini kontrol etmesi çok zor bende fazlasıyla duygusal bir insanım farkındayım. Seveceğimiz kişiyi seçmemiz mümkün değil ki sevemediğimiz insanları da seçemiyoruz aslında, o yüzden zamanla unutamasakta dayanmaya çalışarak,dualar ederek,kendimizi meşguliyetlere vererek acısını hafifletmeye çalışıyoruz. Müslüman olarak başımıza gelen her türlü olayı imtihan olarak görüp bu imtihanları kazanmaya gayret etmeliyiz ne kadar zor da olsa... Rabbim size hem bu bu dünya da hem de ahirette hayır versin, selametle hanımefendi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum.
      Allah razı olsun.
      Amin.

      Sil
  3. Okurken tam dizilerde ki gibi imkansız bir evlilik hikayesinin gerçek olduğunu bilmek tuhaf hissettirdi. Benim kurbanım nişanlımmış derken bayağı dokundu bana en zor sınavlardan birini vermişsiniz sanırım hala da seviyorsunuz. Allah kolaylıklar versin diyeyim içim buruk oldu. Allah eski nişanlınıza hidayet versin diyeyim iyi bir insanmışta Rabbim gönül perdesini tez zamanda açmayı nasip etsin. Size de ne hayırlıysa onu nasip etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çok teşekkür ediyorum.
      Allah razı olsun.
      Amin.

      Sil
  4. Canım kardeşim ... Üzülme... Beterin BİN beteri var...
    Benim gibi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatsana bize kendini. Belki dua edenler olur, içini hafifletir.

      Sil