Tesettür Mayo Markaları Hangi Haşema Kullanışlı?

 Denizi pek sevmiyorum ama önce dedemin yazlığı, sonra 8 yıl süren Kıbrıs maceram derken denizden uzak kalamadım. Bu süreçte de birçok haşema eskittim.

Size deneyimlerimden yola çıkarak, hangi haşema daha kullanışlıhangi marka tesettür mayo alınmalıtesettür mayoda hangi kumaş iyidir, haşema modelleri arasından hangileri seçilmeli gibi soruların cevaplarını vereceğim.

Tesettür Mayo Modelleri Hangileridir?

Genel hatlarıyla 3 çeşit tesettür mayosu var.

1-Dalgıç model mayolar 

Genellikle üç parçadan oluşuyor. Mayo kumaşından yapılan bu modellerin altı tayt şeklinde üstünüze yapışan bir parça, badi şeklinde yine vücudu saran diğer bir parça ve bu parçaların üzerine giyilen kolsuz yelek tarzındaki bir tunikten oluşuyor.

Avantajı

Bu tarzdaki haşemalar ile yüzmek çok keyifli oluyor. Dalgıç kıyafeti gibi üstünüzü sardığı için su içinde kolayca hareket edebiliyorsunuz. 

Dezavantajı

Mayo kumaşından yapıldığı için kolay kolay kurumuyor. Sudan çıktıktan sonra tüm vücudunuza yapışan soğuk ıslaklıkla baş başa kalıyorsunuz.

Alt kısmı tayt şeklinde olduğu için sudan çıktıktan sonra bacaklarınızı iyice sarıyor ve tesettür konusunda hassas biriyseniz rahatsız ediyor. Ayrıca yaşken çıkarmak tüm vücudu sardığı için oldukça güç.

2-Tam Kapalı Önden Fermuarlı Tesettür Mayolar


Fotoğraftaki gibi tunik pantolon tarzındaki tesettür mayo modelleri de bulunuyor. Bu modeller genelde paraşüt kumaştan yapılıyor.

Avantajları

Paraşüt kumaştan yapıldığı için kolayca kuruyor. Tesettür için ideal.

Dezavantajları

Kol kısımları vücüda yapışmadığı için kulaç atarken kolun içine su dolup yüzmenizi zorlaştırıyor. Hatta yüzmek epeyce keyifsizleşiyor. Paçaları lastikli olan modellerde de sudan çıkarken içine su doluyor, ayaklarınıza ağırlık takmışsınız gibi sudan çıkma anınızı zorlaştırıyor. Paçaları lastikli olmayanlar ise bileklerinizden yukarı çıkarak tesettürü zorlaştırıyor. Instagram'da paylaştğımda bazı arkadaşlar böyle modellerde bacaklarına siyah saç lastiği taktıklarını söylediler, mantıklı bir çözüm, aklınızda bulunsun.

Bu tarz bir haşema alacaksanız şuna dikkat etmeniz gerekiyor;

  • Tüm vücut paraşüt olsa bile kol kısmı dalgıç kumaştan yapılan modelleri var. Bu modellerde kol kısmı vücuda yapıştığı için içine su dolmuyor ve yüzmek daha kolay oluyor. Bu noktaya yani kol kısmının dalgıç kumaştan olmasına dikkat edin.
3-Üst Kısmı Sabit, Tek Parça Haşema


Birde yukarıdaki fotoğrafta olduğu gibi günlük kıyafet formunda tasarlanan bol pantolon ve tunik tarzında haşema modelleri var. Ben bu modelden hiç kullanmadım ama Instagram'da paylaştığımda kullanan birisi şöyle bir fotoğraf yollamıştı. 


Bel kısmını birbirine bağlayan ipler sayesinde açılma olmuyormuş. Bacak kısmına da suya girileceği zaman saç lastiği takılıyormuş. Bu modeller görüntü itibarıyla çok şık ama yüzme kalitesinin çok yüksek olmayacağı kanaatindeyim.

Instagram'da tesettür mayo markaları önerisi istediğimde en çok memnun kalınan markalar; Heqa ve Mevra oldu.

Özellikle Heqa markası hakkında o kadar çok tavsiye geldi ki başka rengi kalmadığı halde siyahını aldım. Aslında model itibarıyla yüzmenin zor olacağını az çok tahmin ediyordum ama çok fazla öneri gelince bu noktada özel bir dikiş tekniği ve mükemmel bir kumaşla demek ki bu sorunu en aza indirdiler diyerek aldım.

Aldığım Model ve Renk Bu
Aldığım Model ve Renk Bu

Memnun kalmadım. Şöyle ki, evet denildiği gibi çabuk kuruyor ama belindeki lastik kısmı kurumuyor. Tam karnınıza değen yer yaş ve buz gibi oluyor. Sağlık açısından hiç uygun değil. Benim Kıbrıs'ta hala kullandığım Odema marka tesettür mayom model olarak çok yakın ve lastik kısmı da kolayca kuruyor. Yani bir tesettür mayosunun en önemli kıstaslarından birisi de bel kısmının da kolayca kuruyor olması...

Ayrıca umduğum gibi yüzmeyi kolaylaştıran bir tarafı yok. Güreş tutar gibi kulaç atmak zorunda kalıyorsunuz. Paçalarına su doluyor. Yani yüzmeyi son derece keyifsizleştiriyor.

Benim için tek tesellisi eşofman gibi bir tavrı olduğu için parasaling gibi su sporları yaparken ya da ne bileyim tekne ile açılırken bu tarz ıslanacağım ama yüzmeyeceğim mecralarda kullanılabilirim.

Sözün özüne gelirsem haşema ile yüzmek zaten çok konforlu değil. Mayo ile yüzme konforunu almak imkansız ama bu bahsettiğim kısımlara dikkat ederseniz en azından mümkün olan en yüksek keyfi alabilirsiniz. 

Ne yapalım yüzmeden keyif alma işini de Havz-ı Kevser'e bırakalım. ^^

Sizde deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar