Misel Su Ne İşe Yarar? Cilt Temizliğinde Tek Başına Yeterli midir?

Micellar su, Misel su sanki sadece makyaj temizlemek için kullanılan bir cilt ürünü olarak biliniyor. Ama çok nazik bir yüz temizleme ürünü olduğunu, yüz temizleme jeli gibi kullanılabileceğini anlatmak istiyorum. 

Peki, her markanın misel suyu yüz temizleyici olarak, durulanmadan kullanılabilir mi?

Hayır. Misel suyun durulanmadan kullanılabilmesi için içeriğine dikkat etmek gerekiyor. Bu noktaya değineceğim.

Misel su genelde makyaj temizleme suyu olarak kullanılıyor. Makyajı temizledikten sonra son adım olarak yüz temizleme jeliyle yüzümüzü temizliyoruz. 

Peki micellar suyu durulamamız gerekir mi? Sadece misel suyla temizledikten sonra diğer bakım aşamalarına geçebilir miyiz?

Evet!

Anlatayım;

Misel su yüzey aktif maddesi ve suyun birleşiminden oluşuyor. Pamuğa döktüğünüz ürünü cildinizde gezdirirken yağı, kiri ve makyajı adeta bir mıknatıs gibi çekip ciltten arındırıyor. Çalışma mantığı böyle. Cildimizi misel su ile sildiğimizde ise ürünün bir kısmı, yani aktif madde ciltte kalıyor. Misel suların bazısının içeriğindeki yüzey aktif madde çok kuvvetli iken bazılarında ise aşırı naziktir.

Kuvvetli yüzey aktif maddelerin ise ciltteki faydalı yağları da topladığını ve cildi irrite ettiğini daha önce söylemiştim. Bu sebeple yüzey aktif maddesi nazik olan bir misel suyu durulamadan cilt temizleyici olarak kullanabilirsiniz. 

Peki yüzey aktif maddesinin nazik olduğunu, içeriğinde yüzünüzde kalması zararlı olamayan bir madde olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Daha fazla içerik bilgisine girip sizi sıkmadan misel su alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağım.

İçeriğinde;

PEG, Polysorbate, Poloxamer var ise yüzünüzü temizledikten sonra yıkamanıza gerek kalmaz. 

Cetrimonium chloride ve cocoamphoacatate varsa cildinizi durulamanız gerekir.

Mesela Misel su denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Misel su Bioderma Pigmentbio h2o içeriğinde PEG grubu yer alıyor. Yani durulamanıza gerek kalmadan yüz temizleme ürünü olarak kullanabilirsiniz.


Yine çokça tavsiye edilen misel su markalarından Gariner'in içeriğinde ise Cocoamohodiacetate bulunuyor. Yani durulanması gereken bir misel su.


Bu örneklerden yola çıkarak kendi kullandığınız miceller su markalarının içeriklerini okuyabilir, durulamanız gerekip gerekmediğini belirleyebilirsiniz.

Yani;

Evden dışarı çıkmadığımız bir gün, sabah yüzümüzü yüz temizleme jeli ile yıkadık, akşama kadar da makyaj yapmadık. Yatarken yüzümüzü tekrar yüz temizleme jeli ile yıkamaya gerek var mı? Eğer aşırı yağlı bir cildiniz varsa hiç gerek yok. Cildinizi köpükle yormayın. Onun yerine yukarıda belirttiğim maddelerini içermeyen bir misel su ile yüzünüzü temizleyin.

Ben de iki tane miceller su var. Birisi Isana 3 in 1 Mizellen Reinigungswasser yani Isana 3'ü 1 Arada Makyaj Temizleyici Misel Su.

Diğeri ise HC Care Micellar Cleansing Water.

İkisinin de içeriği temiz ve ciltte kalmasında bir sorun yok. Ama Isana misel su kullandıktan sonra cildimde bıraktığı hissi sevmiyor, yıkama ihtiyacı hissediyordum. Bu sebeple Isana Misel Suyu sadece makyaj temizleyicisi olarak kullanıyorum. Ardından yüz temizleyici jel ile yüzümü yıkıyorum. 

Hc Care misel su ise mükemmel bir içeriğe sahip, yüzümde bıraktığı hissi de seviyorum. Fiyat kalite olarak da çok başarılı bir ürün olduğunu düşünüyorum. Akşamları cildimi sadece bu ürün ile temizleyip cilt bakım rutinimi uyguluyorum.

Benim diyeceklerim bu kadar. Sormak istediğiniz bir şey varsa yine seve seve yardımcı olurum.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Çok faydalı bir yazı, emeklerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. merhaba yağlı bir cilde sahibim güneş kremi kullanıyorum sabah su bazlı temizleyici akşam misellar su ve su bazli temizleyici kullanıyorum. cildime zararı olur mu? yaşım 20 tabi temizleyici sonrası nemlendirici de sürüyorum

    YanıtlaSil
  3. mıcellar su tek basına yeterlı mı yoksa kalıtelı bı cılt temızlıgı ıcın yag ve su bazlı temızlık mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt hassasiyetiniz varsa, sabahları sadece misel su hatta sadece su ile yıkamak bile yeterli.

      Sil