Memories of the Alhambra Yorumu


Artık Nabrut Kore dizilerine come back yap diye yorumlara boğuldum ama ben zaten bu mereti bırakmış değilim. :)  

Sadece blogumu boşladığım için izlediğim dizileri yazamadım ne zamandır, bir de caps alamamak, replik dünyasına gömülememek, yazmamı engelliyordu.

Sonrasında çoğu kişi replikler olmasa da yaz, önemli olan yorumların, biz ona göre dizilere başlıyoruz deyince hiç değilse bir yerden başlayayım dedim. Umarım tatmin edici olur.

Memories of the alhambra konusu hakkında şurada bilgi vermiştim.

Heyecanla beklediğimiz dizilerden biriydi.
Çünkü dizinin senaristi bir fantastik dizi uzmanı olan Song Jae-Jung idi!
Yani;
Queen inhyun's man,
Nine Travel,
ve W Two Worlds 

dizilerinin senaristiydi. 

Peki, beklediğimize değdi mi?

Memories of the Alhambra Yorumu

  • İlk bölümün sonunda vay be! dedim. Çok iyi bir şey izleyeceğiz. 
  • Ve nitekim 12. bölüme kadar da iyi bir şey izledim.
  • Ama 12. bölümden sonrası Hong kardeşlerin dizileri yani, Big, Hwarang ve Gumiho'nun bahtsız sonlarına benziyordu. Vay be, ben ne izliyorum, muhteşem derken, off! ben ne izledim şimdiye doğru kayan bir grafik oluştu.
  • Dizinin senaryosundan bağımsız olarak Hyun Bin'i çok donuk ve ruhsuz bulduğum bir dizi olduğunu söyleyebilirim.
  • İspanya'nın o güzel sokaklarını dolaşmak, Endülüs ve İslam mimarisini izlemek keyifliydi. Keşke gitsem hissini kesinlikle verdi.
  • Sonu çok ucu açık bitti, en nefret ettiğim şeydir ki sahalardan uzak kaldığım için bilemiyorum ama belki 2. sezonu gelecektir. ( Hiç 2. sezonu gelen dizi de görmedim sayılır ama neyse)
  • Sonuna rağmen, bilimkurgu ve fantastik sevenleri tatmin edecek bir diziydi. Romcom sevenler uzak durabilir. Pek bi' romantizm görmedik.
  • Ben diziyi Netflix üzerinden izledim, zaten Netflix orijinal dizilerinden birisiydi. Ama yine şunu net olarak söylemek isterim ki bağımsız çevirmenler Netflix çevirmenlerinden çok daha kaliteli.
Diziyi izleyeli epey olduğu için aklımda kalanlar bunlar.
Siz eksiklerimi tamamlarsanız sevinirim.

Böyle repliksiz, spoiler olmadan eksik gibi oldu ama yine de yaz derseniz diğer izlediğim dizileri de bu usul üzerine yazmaya devam edeceğim.


Yorum Gönder

21 Yorumlar

  1. Tuğba andırın18 Ağu 2019 21:12:00

    Bayıldım ya ben diziye, aslında dizi çok güzeldi, değişik ti. Uzun zamandan sonra hyun bin izlemek iyi geldi. Sonu evet çok açık bitti. Ancak ben fantastik olmasını ve hyun bin ikilisini çok sevdim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü diyemem ben de. Çok sağlamdı. Kabul ama ah o sonu :/

      Sil
    2. Ya senin özgün bir tarzın var.şimdi öylece değiştiremezsin.ben seni yorum ve replikleri bir arada gördüm hep o uzun uzun açıklamalarınla .şimdi memories of the alhambra'yı okurken hiç senlik değil diye düşünmeden edemedim.eğer zaman sıkıntıysa bekle yazma böyle üstten geçiştirilen diziler yazmanı istemiyorum.seni böyle hatırlamak istiyorum

      Sil
  2. İzlediğiniz diğer dizileri de bu şekilde yazın bence. İzlediğim diziler bile olsa sizin yorumlarınızı okumayı seviyorum. ♥️

    YanıtlaSil
  3. ;dizinin senaryosundan bağımsız olarak Hyun Bin'i çok donuk ve ruhsuz bulduğum bir dizi olduğunu söyleyebilirim.;, çünkü karşısında oynayan kadın park shin di :( romantizm hiç geçmedi, aşkla seven hyun bin yoktu.. sanki sonradan sürpriz olarak park shin karşısına çıktığı için sahnelerde hyun bin de duygu özensizdi. senaryoyu ilk olarak hyun bin kabul etmiş senaryo güzel olduğu için mecburen oynamıştır :))
    abartıyor olabilirim ama park shin yakışmamıştı. dizide başta çok iyi efektler ve görüntü vardı sonradan 12 den sonra zoraki izledim beni en çok şok eden final bölümünde hyun bin in olmayışıydı araları bozuldu senaristle rastgele bir son mu yazıldı diye düşündüm sonu fiyaskoydu benim açımdan.çok fazla kılıç sallama sahneleri vardı kadın oyuncunun üzerine dönecek olan senaryo aslında bunu son bölümlerde anladım kadın oyuncu etkisiz bırakılmış arkada sadece bir fon olarak kalmıştı bence. park shin in yakın sahnelerde çok heyecanlı olduğu hissediliyordu :) hyun bin olunca anladık:)
    neyse 2. sezondan bahsedilmedi olsa da izlemem artık ne kadar saçmalayabilir ki senarist. repliksiz yazın biraz eksik kalmış diğer postlarındaki zevki alamadım capslele çok eğlenceli oluyordu nacizane fikrim.. ama evlilik erefesinde olduğun için yazmasan da olur bence zaten streslisin. pembik gelinler gibi de bir yapıya sahip olmadığını hissediyorum .. umarım her şey gönlünce olur.mutluluklar diliyorum..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Park Shin Hye'yi doctors da çok sevmiştim bu dizide yine ortalamanın üzerine çıkamadı.
      Aynen Park shin Hye'nin tamamen fon adeta bir görsel olarak yer aldığı bir senaryo idi.
      İllaki daha güzel olur ama stresten değil, vakitsizlikten ve özellikle netflix caps almaya müsade etmediği için yazamıyorum

      Sil
  4. Psh ve hyun bin hayranı olarak diziyi heyecanla beklemiştim ama 5 bölüm anca dayanabildim . Nedense şu aralar hiç dizide izleyemez oldum. Çıtamı yükseldi, ya da işlenen konular tatminkar değil bilemedim. Önerilerini heyecanla bekliyorum. ❤ mesaj isimsiz olarak gelecektir. Mesajın sahibi ise Fatma 😄sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatmaa <3
      Cidden mi?
      ilk bölümler heyecanlıydı halbuki.
      Benim de sana tavsiye edebileceğim şahane şeyler izlemişliğim yok aslında :D

      Sil
  5. Bu usulu çok beğendim. Diziyle alakalı bir fikrim olması için ihtiyacım olan tüm bilgileri içermiş. Diğer yazı tipi de izlediğim dizileri gözden geçirmek için güzel, fakat bu şekil daha bile kullanışlı bence:) Yani bu yazı şekline devam lütfen.

    Ayrıca Nabrut, eğer fazladan iş çıkarmayacaksa, dizilerin ahlak seviyelerini de belirtebilir misin? Kore dizilerini Hollywood'a tercih etmemin en büyük sebebi daha az harama şahit olmam, ama son zamanlarda Koreliler de +13 sahnelerde açılıma gittiler:/ O yüzden dizi yorumlarında kaç kere hoş olmayan sahnelere denk geleceğimiz konusunda bir fikir de verebilsen süper olur. Hayırlı günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok sevindim işine yaradığına. Böyle devam o zaman ^^
      Bahsettiğin sahneler genelde Kbs ve Mbs yapımı olmayan netflix ve diğer kablolu tv kanallarının dizilerinde yer alıyor.
      Dizi seçerken KBS VE mBS seçersen ki bunlar devlet kanalı, öyle sahneler olmaz.
      Ama ben yine de uyarırım, mutlaka.

      Sil
  6. Nabrut dizi yorumu paylaştığını görünce bi heyecanlandım, ellerine sağlık ama ben eski o uzun uzun, replikli yorumlarına bayılıyorum. Yoğunluğun geçince eminim gelicektir. :)

    Dizi bence fantastik dizilere bakıldığında çok iyiydi ve ben epey beğendim. Uzun zaman oldu izleyeli bende detayları çok hatırlayamıyorum.
    PSH’yi bu diziye yakıştırmayanlar vs. vardı ben onu da beğendim, hyun bin’e yakışan, durgun aşk hayatına uygundu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de özledim öyle yazılar yazmayı ^^
      Ben psh'den öte HyuN bİN'E taktım sanırım çok ruhsuz ve soğuktu

      Sil
  7. İlk defa tv de olduğu için , hyun bin olduğu için eşimle izleyeyim dedim ama 🙄 sonunu getiremedik . Biz İspanya turu yapmıştık hem nostalji olur dedim ama senaryo değişik olmasına rağmen olmamış dizi, çok yavaş ilerliyor, psh sahneleri baya bir bayıyor, ( eşim bu kadın beren saatden bile kötü dedi😬) zaten basta eşim korelilerin konuşma tarzına baya bir güldü( aigooo):) bende zorlamadım ve malesef yarım kaldı dizi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel olarak erkekler içinde aksiyon olmayan dizileri sevmiyor bence, hangi ülkenin olursa olsun :D

      Sil
  8. Ahh memorieess ahh.. çok daha büyük beklentilerim vardı diziden. Ama tam olarak beklediğim karşılığı alamadım çünkü beklentilerim başrollerdendi. Dizi konu olarak çok harikaydı. Değişikti bi kere. Çekildiği yer de güzeldi. Ancak başrollere gelirsem; iki tane çoook çookk çook sevdiğim oyuncular resmen dizide birleşemedi ya sanki ülkede romantizm bitmiş tencere dibini de hyun bin le psh sıyırıyo gibi bişeydi. Garibim güzelim psh resmen aşk dilendi Gamzelimden. Senaristte azıcık ucundan tattırdı sağolsun ama yine de tam bi aşk göremedim. Hani beklerdim yani psh oyunun içinde kalsın biraz onu kurtarmaya çalışsın ama hyun bin onun yerine kardeşini kurtarmaya çalıştı. Biz süper mario nesli olarak dizide mario luk bekledim 😂😂 neyse velhasılı kelam diziyi yine de çok sevdim ili başrolü yan-yana izlemesi zevkliydi ne diyim ❤😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha :D Tencere örneği efsaneydi :D
      Bu iki hoş isim bir araya gelsin ama dizide pek birbirlerini görmesinler! ne anladık ama de mi :D
      Yani an azından şu kırmızı baş örtülü kızımızdan üzerinden bir şey çıkarsalardı falan ama neyse önümüzdeki dizilere bakacağız artık :D

      Sil
  9. diziye çok büyük beklenti ile başladım hyun bin olunca ama ah o sonu yok mu bir an bütün diziyi fırlatıp atasım geldi. dizi yorumlarını özlemişim nabrut arayı hiç açma :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim ^^ İnşallah telafi edeceğim.
      Ya sonu beni delirten diziler içinde ilk onda yer alır kesin

      Sil
  10. Açıkçası ben diziyi ilk 10 bölümden sonra pek sevemedim zoraki izlediğim bir yapım oldu. Hyun bin senaryo güzel diye kabul etmiş gibiydi, Shin Hye de Hyun Bin ile anılan bir dizi olduğu için kabul etmiş izlenimi verdi bana. Ah... Nerde o Secret Garden gibi efsane diziler... Hyun Bin'in baş yapıtıydı resmen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hyun Bin'in başka da dizisi yok zaten sanırım. Üzücü

      Sil