Saç Uzaması İçin Ne Yapmalı? Hc bitkisel bakım kompleksi yorum

Saçları geç uzayan talihsizlerdenim.

Şöyle söyleyim; yeğenim doğduğunda saçımı ateş kızılına boyamıştım, dip boyası yapmadım ve uzadıkça renk uçlarda kalsın istiyordum. Yeğenim 4 yaşında ve boyadan tamamen kurtulmam yeni oldu. Uzama hızını anlatabildim umarım.

Saç tipim ise yoğun dalgalı, kıvırcığa yakın. Bu tarz saçların ise kırılma oranı düz saçlara göre daha yüksek. Çünkü saç dibinde oluşan ve saçlara nem veren, vücut tarafından üretilen doğal yağların saç uçlarına ulaşması daha zor oluyor. Nemsiz kalan saç ise daha çabuk kırılıyor.

Saçlarım daha çabuk kırıldığı için daha sık kestirmek zorunda kalıyorum ve saçımı istediğim uzunluğa ulaştırmam mümkün olmuyordu.

Ocak'ta saçımı kestirdiğim halde saçım ömrü hayatımda en uzun halinde ve gayet sağlıklı. Yani çok kısa bir süre de inanılmaz hızlı bir şekilde uzadı.

Saç uzamasını hızlandıran şey neydi, derseniz;

HC Bitkisel Bakım Kompleksi

Bu cümle de tam bir reklam cümlesi gibi oldu ama valla son kuruşuna kadar alın teri. Hahah!

İçeriğinde birçok bitki özü ve bitkisel yağ bulunuyor ve marka, toz zerresi kadar kimyasal içerik olmadığını iddia ediyor.


Hc bitkisel bakım kompleksi içeriği

Ben saçımı hızlı uzatacağını düşünerek satın almadım. Saçlarım için hindistan yağını düzenli olarak kullandığımı ve çok memnun kaldığımı şurada anlatmıştım. Hindistan cevizi haricinde dönüşümlü olarak kullanabileceğim saçlarımı besleyebilecek doğal içerikli bir yağ arıyordum. Çünkü drugstore ürünleri olarak niteleyebileceğim Loreal gibi markaların bakım yağlarının saçları yumuşatmaktan başka hiçbir işe yaramadığını bizzat tecrübe ettim. 

Bunca çeşitli yağı bir araya getiren bu formülü görünce de hızlı uzamasından ziyade daha sağlıklı uzaması için bu ürünü satın aldım. Satın almadan önce de birçok forumda okuduğum yorumlar da pozitifti.



Hc complex bitkisel bakım kompleksi nasıl kullanılır?

Haftada bir defa HC Bitkisel Bakım Kompleksi kullanıyorum. Saç diplerine masaj yaparak uyguluyorum. İçinden çıkan boneyi takıp sabaha kadar saçımda bekletiyorum. Sabah saçımı yıkıyorum. Saç diplerim çok parlak ve canlı gözüküyor, hızlı uzaması da cabası. Saç dökülmemi kesinlikle azaltıyor.

Hc hair complex bitkisel saç bakım kompleksi tüm saç tipleri için uygun deniliyor ama yağlı saçlarda nasıl etki gösterir bilemiyorum.

HC Bitkisel Bakım Kompleksi fiyat performans açısından değerlendirdiğimde bence fiyatını alasıyla hak eden bir ürün.

Hc Care Türk menşeili bir marka ve bir Türk markasının böyle kaliteli bir ürün üretiyor olması beni çok gururlandırdı. Ayrıca son bir aydır SLES, SLS, Paraben ve Formaldehit içermeyen şampuanını kullanıyorum, biraz daha tecrübe ettikten sonra onu da yazacağım.

Not: Ben ürünü kendi sitesinden aldım. Şuradan inceleyebilirsiniz. 

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Nabrutcum benim saç diplerimde egzama var acaba ona iyi gelir mi ki egzama aynı zamanda saç derisini kurutuyor kabuk kubuk döküyor yani saç derin nemlendimi sence ona göre bende deneyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah bak onu bilemiyorum, siteden direk sorarak bilgi edin istersen ne desem atmış olurum :)

      Sil
  2. Saçın geç uzaması nasıl zor bir durumdur çoook çok iyi bilirim:) Senin adına çok sevindim Nabrutcum. Ürünü nereden aldın peki? İnternet, eczane...?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekmeyen bilmez :) gören saçımın bu kadar uzamasına şaşırıyor tarihte tek :D sana da yarar umarım :)
      Ben yazıya link ekledim, direk kendi sitesinden aldım.

      Sil
    2. Umarım :) Çok teşekkürler.

      Sil
  3. Nabrutcum evlilik hazırlıklarında olduğunu biliyorum. Haliyle saç uzaması cilt bakımı gibi şeyler seni meşgul ediyordur. Kendi zaviyemdem zorluk yaşadığım bir durum olarak diz kapağı kararması için onerebilecegin bir şeyler var mi .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik hazırlıkları adına değişik hiçbir şey yapmadım açıkçası. Hep cilt bakımına meraklıydı çünkü.
      Kararma ile ilgili bir problem yaşamadığım için hani kullandığım bir şey yok bu konuda ama belki sana yardımcı olacak birileri çıkar ^^

      Sil
    2. Hayırlı olsun Nabrut. Şimdi yorumda okudum :)
      Sevgili Unknown arkadaş, kararmalar için çevremde ve ailemde bi ürün kullanıp memnun kalanlar oldu. Ben bizzat denemedim ama dediğim gibi hem aile üyelerinden hem de tanıdıklardan kullanıp beğenenler oldu. (Nabrutcum yorumda ürün adı verebiliyor muyduk:D) Farmasi'nin aydınlatıcı serisinden özellikle sabun, krem ve koyu leke giderici serum. Denemek isterseniz bilginiz olsun

      Sil
    3. Yaaa ^^
      Çok thank you.
      Reklam parasını bölüşelim ama olmaz öyle :D
      UMarım soran kişinin işine yarar ^^

      Sil
    4. :DD Bedava işçilik bizimkisi, keşke faydamız olsun da duaları bölüşelim :)

      Sil