organik hindistan cevizi yağı blog yorumu

Son bir iki yıldır hindistan cevizi yağı ile saç bakımı üzerine sıkça tavsiyeler okuyorum. Mutlaka siz de denk geliyorsunuzdur. 

Nedense sıkça duyduğum şeylere karşı algıda seçiciliğim kapanıyor. Hindistan cevizi yağı kullanımı konusunda da durum böyleydi bende...

Aslında çocukken hani ilk aşkımın başladığını anlattığım şu sıralarda saçımı uzatmak adına evdeki güzel kütüphanemizde olan şifalı bitkiler kitabında saç uzatmak ve sağlıklı saçlar için hindistan cevizi yağı tavsiye ediliyordu. O zamanlar böyle şeyleri bulmak imkansız olduğu için şansıma küstüğümü hatırlıyorum.

Son yıllarda bu kadar tavsiye edildiği ve yoğun dalgalarından dolayı kabarmasıyla başa çıkamadığım saçlarıma onlarca ürün denediğim halde hindistan cevizi yağını neden daha önce denemediğim için üzüldüğüm bir durumdayım.

4-5 ay önce Gratis ya da Watsons'da (hangisiydi hatırlamıyorum ama) the life eco hindistan cevizi yağı kasada indirime giren ürünlerden biri olunca yine aklımda yokken alıverdim. Sonrasında internet üzerinden nasıl kullanıldığına dair önerileri okudum.

Banyo öncesi maske yaparak kullananlar çoğunlukta olsa da ben saç kremi olarak durulamadan kullanıyorum. Banyo sonrası ıslak saça sürüp tarıyorum ve kurutuyorum. Yağlanma yapmıyor, ilk kurutma sonrası yatıştıktan sonra buklelerim belirginleşiyor ve saçlarım parlak ve sakin oluyor. 

Ayda bir defa da diplerine uygulayıp maske yapıyorum. Organik olduğu söylense ve ne kadar "organik" olduğunu bilemesem de  saç kremine göre daha masum olduğu için gönül rahatlığı ile kullanıyorum.

Hindistan cevizi benim çok sevdiğim bir koku olduğu için bu noktada da çok memnun olduğum bir ürün oldu.

Tek sıkıntı şu ki; yağlı saçları ağırlaştırıp yağlanma süresini kısaltabilir. Benim saçlarım kuru olduğu için böyle bir sorun yaşamasam da bu dezavantajı öngörmemek mümkün değil diye düşünüyorum. Yağlı saçlarda kullanan varsa bu noktada bizi bilgilendirirse seviniriz.

Sözün özü benim gibi görüp görüp eliniz gitmiyorsa, aklınızda bulunsun.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Accayip işe yarıyor ben kullanmıştım bir ara teşekkürler Nabrut :)

    YanıtlaSil
  2. Sizin ki 300 ml sanirim benjm alacağım 150 ml çok mu az var için de acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok az değil ama saçınız uzunsa çabuk bitiyor bilginiz olsun

      Sil