Memories of the Alhambra Konusu ve Oyuncuları / 2018 Kore Dizileri


Vay be! Hyun Bin ile Park Shin Hye başrolü paylaşacaklarmış. Şahane haber! Hyun Bin Secret Garden'dan sonra askere gitti, bekledik, gözlerimiz yolda kaldı derken Hyde Jekyll, Me ile kötü bir comeback yapmıştı. Üzmüştü, diziyi bitirememiştim. 3 yıl sonra hatta neredeyse 4 yıl sonra enteresan  bir senaryo ile izleyeceğiz. Gideyim de deniz yatağımı şişireyim, gamzesinde yüzmem gerekirse :D Ahaha!

Park Shin Hye ise Doctors dizisinde döktürmüştü. Oyunculuğunun üzerine çok şey katmıştı. Zayıflamış, hoş bir genç kadın olmuştu. Çok iyi bir çift olacağı su götürmez bir gerçek ama ama ama...

Eğer bizim Cesur ve Güzel dizisi misal iki pahalı oyuncuyu bir araya getirdik, senaryodan çalalım demezler umarım da kaliteli bir iş izler, unutulmaz bir dizi olarak listelerimize ekleriz.

Memories of the Alhambra konusu

Hyun Bin bir yatırım şirketinin Ceo'sudur. Keskin bir zekası olan, kazanma hırsıyla dolu maceracı bir kişiliktir. Söz konusu işi olduğunda en küçük bir fırsatı bile kaçırma fikrinden nefret etmektedir. En yakın arkadaşı tarafından ihanete uğradığı için psikolojik olarak zor bir dönemden geçmektedir. Tam da bu esnada İspanya'nın Granada şehrine bir iş gezisi yapmak zorunda kalır.

Ceo olma fikrini sevdim de şu darbeden dolayı psikoloji bozuk adam tiplemesini sevmedim. Hhah!

Park Shin Hye ünlü bir gitarist olmak için İspanya'ya gider. Ancak işler umduğu gibi gitmez. Ebeveynleri ölür, beş parasız ortada kalır. Bu sebeple Granada şehrinde eski bir hostel (pansiyon) işletmeye başlar.

İkili Park Shin Hye'nin işlettiği pansiyonda karşılaşınca kendilerini tuhaf bir durumun içinde bulurlar. Ve fantastik olaylar başlar. 

İşte dizinin en sevdiğim diğer kısmı da bu! Fantastik...

Peki dizinin en bomba haberini vereyim mi?
Dizinin senaristi bir fantastik dizi uzmanı olan Song Jae-Jung!
Yani;
Queen inhyun's man,
Nine Travel,
ve W Two Worlds 
dizilerinin senaristi..

Memories of the Alhambra oyuncuları hakkındaki bilgiyi giriş kısmında verdim sanırım. 

Memories of the Alhambra ne demek derseniz; konu meşhur Elhamra sarayı ile alakalı olacak diye düşünüyorum çünkü saray da zaten fantastik! Efsane.

Dizi İspanya'da çekilecekmiş. Hatta aslında Mayıs ayında çekilmiş, çekimler tamamlanmış sanırım.

Bkınız: El hamra
El Hamra Sarayı, İspanya'nın Endülüs bölgesindeki Granada kentinde yer alan, Arap mimarisinin Qalat Al-Hamra örneğinde yapılan saray ve kale yapısıdır. Saray, ilk olarak MS 889'da Roma döneminden kalan surların üzerinde küçük bir kale olarak inşa edildi. 

Dizi TvN'de Aralık ayında yayınlanacak.

Fragmanları da ekliyorum.


Yorum Gönder

24 Yorumlar

  1. Hyun bin hayranıyım da shin hye ile yakıştıramadım

    YanıtlaSil
  2. Sena Tanrıverdi19 Eki 2018 23:34:00

    Ah ah o kadar Hyun Bin bekle yanına koya koya Shin Ye'yi koysunlar. Görsel olarak sıfır uyum kız genç ve üstelik yaşından daha küçük gösteriyor kardeşi gibi. Yani Lee Min Ho Seo Kang Joon gibi akranı olan aktörlerle sırıtmaz olgun bir kadın olur Hyuncuğumun yanına. Yani H Ji Won Moon Chae Won (tercihimdir kendisi) Gong Hyo Jin Park Min Young Shi Min Ah gibi olgun aktrislerin suyu mu çıktı adam zaten dizi çekmiyor bende büyük hayal kırıklığı oldu. Shin Ye'yi severim ama dram oynayacak bir yeteneği yok kesinlikle. Hyun Bin ilkinde senaryonun ikincisinde de partner kimyasının uyuşmaması azizliğine gidiecek. Ayrıca söylemeden geçmeyeyim İslam ruhunun sanata en güzel şeklinde yansıltılmış olan El Hamra'yı bizim dizilerin konu yapmasını isterdim gerçekten muhteşem bir eser ve her yerde ayetler işlenmiş. Müthiş bir hikaye var ve umarım Koreliler hakkını teslim ederler yoksa yapıyı yapan müslümanlara haksızlık yapmazlar sırf İspanya diye geçmişi görmemezlik etmezler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşlerler diye düşünüyorum en azından gözümüz gönlümüz açılır.
      Bir ban Psh nin partner olmasına üüzledim sanırım :D Ama doktor da gerçekten bambaşkaydı

      Sil
  3. Yakın zamanda İspanya turu yapmış biri olarak hem anılarımı tazelemiş hemde hyun bin izlemiş olacağım👍🏻. Gecen tvde denk geldi bir filmi , eşime diyorum bu adam Korede ne kadar ünlü bilemezsın diye bana boşboş bakıyor gerçekten mi der gibi 😏 Merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  4. Bu acı haberi çoktandır biliyordum😂😯😐 Park Shin i sevmiyorum doktors dizisinde iyidi ama yinede sevmem . Aramızda muhabbeti geçerdi nice dizilerini sırf sevdiğimiz erkek oyuncularla oynadı diye kadının mecburen dizilerini izlemiş bulunmaktayız. umarım Hyun Bin ile dizi çekmez diyorduk ki mecburen yine izleyecez Hyun Bin top 10 listemde 1. Sıradadır kendisi 😁😂😂 malesef kehanet gerçek oldu 😔 şunu hep merak etmişimdir. Bu kadını kim başrol yaptı acaba. Park Shin ne zaman görsem Kore dizi repliklerinde de geçen bir sözü aklıma getirir Park Shin. "Kesin önceki hayatında ülkeyi kurtarmış olabilir mi??? "😂😂Ne kadar şanslı bir kadın yahu😅

    YanıtlaSil
  5. PSH nin dizilerini gerçekten çok seviyorum uzun zamandan sonra ikisinde görmek beni mutlu etti şu dönemde ünlü eksikliği yaşıyorum eskileri görmek iyi olcak

    YanıtlaSil
  6. Favori izleyeceğim dizilere ekledim. Hyun bin ve park shin var bir de. Konusunuda beğendim. Ve elhamra sarayı da ilgimi çekti. Dizide ne kadarı olacak. Şimdiden heyecanlandırdı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tadı damağımızda kalan güzel bir dizi izleriz

      Sil
  7. Psh ye onyargili yaklasanlar genellikle heirsden etkilenmis oluyorlar orada oyunculugu gercekten kotuydu ama pinocchio ve doctors da oyunculugu goz dolduruyordu

    YanıtlaSil
  8. Selam nabrutcum.Youtube da videolari görünce merak ettigim bir diziydi.Senin yazını da okumuştum zaten.Iki bölümü izledim.Aklimda deli sorularla burdayim.Meraklandiran bir yapim olmuş kesinlikle sıkıcı değil.Fantastik olmasi da ayri güzel. gerçi ben gerçekçi dizi ve filmleri daha çok severim ama bazen sihir de gerekiyor.Senin yorumunu merak ediyorum.bitmeden izlemezsin sanirim.Bekleyecegiz bakalim benimle ayni fikirde misin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam :)
      Evet ben bitmeden izlemem. UMARIM çok güzel bir yapım olarak devam eder de güzel bir dizi izleriz.
      iyi seyirler :D

      Sil
  9. Şahsen PSH’nin gayet iyi bir oyuncu olduğu kanaatindeyim. Netflix tarafından senaryosu yazılan ve oyuncuları seçilen bir dizi ve başka kimi görmeyi bekliyordunuz çok merak ediyorum . Park Shin Hye her zaman sevdiğim bir kadın olmuştur benim. Ki kendisini bu dizide de çok başarılı buluyorum . Çünkü şu şekilde düşünüyorum . Yeni nesil aktrisler sizin düşündüğünüz gibi ‘kız kardeş’ değil, kızı gibi dahi durabilirlerdi. 30 yaş üstü insanlar ise bana sorarsanız biraz olgun kaçabilirlerdi ve dizideki karakter ile uyuşmayacaklarını düşünüyorum . PSH ise tam olarak o karaktere oturuyor .
    Ayrıca Nabrutcuğum doğrusu senin ne düşündüğünü anlayabilmiş değilim. Park Shin Hye’yi burada başarılı mu buldun , ondan hoşlanıyor musun hoşlanmıyor musun?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu diziyi henüz izlemedim.
      Psh'yi doctors dizisinde çok başarılı bulmuştum, öncesinde oyunculuğunu hiç beğenmiyordum ama doctors'da çok iyi iş çıkarmıştı.
      onun hakkında aşırı seviyorum diyemem nötr de değilim. ortalardayım :D

      Sil
  10. Nabrutcugum bu dizinin ikinci sezonu olacak mı acaba sen bilirsin belki 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani daha izlemedim ama ünlü oyuncuların oynadığı dizilerin ikinci Sezonu pek olmuyor

      Sil
  11. İzleyince neden sorduğumu anlayacaksın spoi vermek istemem 😂

    YanıtlaSil
  12. Mükemmel bir dizi. Her bölümünü kilitlenerek izledim. W'nun yapımcısı zaten. Aynı şekilde soluk kesiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakın zamanlarda yorumu gelir o zaman? Bu ay bitirdim ben de ve yorumunuzu bekliyorum ^^

      Sil
  13. Sonundan nefret ettim herşey havada kaldı... Sanki sondan bir önceki bölümde bitti. Aşk neredeyse yoktu daha çok oyun üzerine yoğunlaşmış senaryo tat vermedi. EXO dan birini koymuşlar yine :) izlensin diye ama bende tam bir hayalkırıklığı dizi oldu belki Hyun Bin ve PSH dan çok daha iyisini beklediğimden..Bu arada Hyun Bin The Negotiation da izledim Son Ye-jin ile çok yakışmışlar inşallah bir romans çekerler birlikte bir de oradaki tarzı acayip iyiydi kısa saçtan ziyade uzun saç çok daha yakışıyor bu adama..

    YanıtlaSil