Neden Evlenemiyorum?

Evlilik yoluna girersem bile bloğumu boşlamam diyordum ama yok annem ya sözümü tutamadım, ben nişanlansam falan sizi tanımam kesin. 😄 Evlensem Fadıl'ın Bıdığı, Fadıl'ın Lütfiyesi, Fadıl'ın Çocuklarının Anası diye kendim olmaktan bile çıkarım. Daha ne var kınadığım, unuttuklarımı yazın ki başıma geleceklere hazırlıklı olayım.

Benim başarılı evlenememe sürecimden sonra bahsedeceğim.

Şimdi daha acil bir konumuz var. Z. Hanım'ın bize bir mail yollamış. Ben susuyorum, daha da evlilik adına tek kelime konuşmam. (yalancının... :) Çok konuştuğumdan böyle oluyor, biliyorum. 🙈

Söz Z. Hanım'da!

Merhaba nabrut nasılsın?
Ben de sana ve takipçilerine kendi hikayemden kısacık bahsedip danışmak istiyorum. Ben mazbut bir ailenin il dışında okuyan bir kızıydım. Haliyle okul bitene kadar talibim, soranım, tanışmak isteyenim olmadı. Okul bitince bir yılda 5 talibim geldi. Bunun dışında düşünenler, soranlar, imada bulunup elinde tutmaya çalışanlar, kahve içmek isteyenler mevcut tabii. 

Bu gelen talipler de ailesinin isteğiyle gelmiş insanlardı. Tabii böyle olunca istemem yan cebime koy modundalar gibi geldi sanki. Her neyse şartlar da uymadığından ilk başlarda görüşmem olmadı. Daha sonra hakkında hiçbir şey bilmeden bir kişiyle görüşmeye gittim. Bu da bir yanlışmış tecrübe etmiş oldum. Daha sonra ben en son bir görüşme yaptım. Genel olarak şartlar olumlu aramızda denklik de var ancak kalben tam mutmain hissetmedim. Karşı taraf ise ilk defa beni çok beğendi, sevdi, üzerime titredi. Hemen evlendik moduna bile girdi.




Buradaki sorum da şu: ben eşimin beni yönlendirmesini eğitmesini isterdim.(gerçi yönetilmeye gelmeyen bir tabiatım olduğunu söylerler) Oysa görüştüğüm kişiyi biraz benim çekip çevirmem gerektiğini fark ediyorum. Aslında erkekler genel olarak böyle galiba. 


Bu konuda siz ne dersiniz?  

Bir de ben eşimin benden daha dindar olmasını isterdim. Bu kişiyi de o yönden biraz yine benim idare etmem gerektiğinin farkındayım. Tüm bunlar bir yana karakter olarak da birbirimize benzemiyoruz. Ben hırslı, ağır, soğuk biriyim. O ise sakin, samimi, daha rahat bir tip. Yani aslında dışarıdan bakılsa züppe bir tip gibi görünüyor ama öyle değil tabii sadece görüntü öyle. Bense dışarıdan ağır hanım hanımcık görünüyorum. 

Yani sizce birbirine benzemek mi önemli birbirini tamamlamak mı? Bu şekilde olursa birbirimizi tamamlayabilir miyiz?


Bir de görüntüsünü beğendim ama hal ve tavır ve konuşma şeklini konuşma tarzını beğenmedim sizce bu önemli mi? Ne yapmalıyım?

Hepinize saygılar sunuyorum. Şimdiden emekleriniz için teşekkürler...
...

Yorum Gönder

30 Yorumlar

  1. Benim anladığım adamın sadece tipini beğenmiş, diğer herşeyine takılmış nerdeyse...
    Ö yüzden sadece tiple olmaz bu iş bence, diyorum.
    Hakkında hayırlısı.
    Ve birşey demek istiyorum.
    Takılmayın bu kadar bir şeye. Olsun diye odaklanmayın, tüm gün bunu düşünüp kendinizi hırpalamayın.
    Olacağı varsa olur elbet. Hayırlısıyla.

    YanıtlaSil
  2. Ya inanamıyorum, Z Hanım ben resmen. Ağır, hanım hanımcık, soğukkanlı. Bende eşim benden daha bilgili olsun istiyorum özellikle dini konularda. Yani bu konuda beni daha da bilgilendirsin, teşvik etsin istiyorum. İnşallah Rabbim Z Hanıma da bana da böyle bir eş nasip eder. ♥️

    YanıtlaSil
  3. Kardeşim oldurmaya çalışıyorsun lakin olsuramayacaksın. Zaten ne istediğini biliyorsun lütfen istediğin kişiyi bekle.
    Çünkü bu ifadelerden anladığım bu bey senin icin kesinlikle doğru kişi değil. Lütfen acele etme istişare et. Tabii ki takdir Allah hakkında hayırlısını versin.

    YanıtlaSil
  4. Hepsi çok önemli, ama öncelikle şunu düşünün, ben bu insanı çekip çevirirken egom nemalanıyor mu? Bu sorunun cevabı evetse kabul etmeyin. Her ilişkide akıl almak akıl vermek, her türlü alışveriş iyidir zaten bu sizi birbirinize bağlar. Konuşma şeklinde ise: neden böyle konuştuğunu ve hal tavır içinde olduğunu analiz edin, sahip olduğu olumsuz huylardan kaynaklanıyorsa (kibir, eziklik vs) kabul etmeyin. Karşınızdakinin esas kalbine bakın ben bu kalple yaşar mıyım diye sorun kendinize, içiniz cevap verecektir, mutluluklar diliyorum.

    YanıtlaSil
  5. off,kötü şeyler söylemek istemiyorum iyi şeyler söylemek istiyorum ama evliliğin içinde olup bunu zor şartlar altında yürüten yüzlerce insandan biri olarak bir şeyler söylemek zorunda hissediyorum kendimi. Hak verirsiniz ki evlilikte paylaşım çok önemli;bu maddi konularda, evdeki iş bölümü gibi günlük hayatın sorumluluklarıni kapsar gibi gözükür,oysa zevkler, hobiler ve birlikte yapmaktan hoşlanilan aktiviteler ortak olmayınca kendinizi zamanla yanlız hissetmeye başlıyorsunuz,bu sefer birlikte eğlenen,film izleyen ve gezen çiftlere imrenerek baktığınızi farkediyorsunuz.baska başka örneklerle çoğaltabiliriz.oysa evlilik birlikte yapılan ve zevk alınan paylaşılan birşey olduğunda anlamlı bence,illa herşey ortak olmalı demiyorum ama sen telefonda o telefonda kendi aleminde takılıp paylaşınız yaşamak bir süre sonra öğrenci evinde yaşamak gibi bişey dönüşüyor.dindarlik önem verdiginiz biseyse simdiden söyleyelim ileride baya bı sorun olabilir,dindariyla bile tartışacak pek çok olay yaşanıyor.skn olarak zaten nasibse bu şekilde olur hakkınızda hayirlisi

    YanıtlaSil
  6. Merhaba canımnabrut ♡
    Bir an nabrut evleniyor mu çanları çaldı zihnim de, açıkçası çok yakışır boşlarsın belki falan ama en hayırlısı, hakkında her şeyin en güzeli olsun. hep iyi insanlarla karşılaş inşallah...

    Şu hayatta en aceleye gelmemesi gereken konu evlilik. Evliliği zaten kadın yönetiyor ama yönetici olarak görünmek bir zaman sonra evlilik içinde sorun yaşamaya sebep oluyor. Sen yoruluyorsun.
    Bir de birbirine benzemek, belki ev içindeki uyum için faydalı ama tamamlayıcılık denilen şey boşluk doldurmaksa bunu iyi ayırt etmek lazım. Çünkü yine sen daha çok yoruluyorsun.
    Hal, tavır, konuşma şekli dış görünüşten çoook çok daha önemli. Yarın görüntüsünü beğendiğin ama konuşma tarzından etkilenmediğin adamın en basit "çamaşırları yıkadın mi, akşam yemekte ne var" gibi soruları bile batabiliyor. Her şeyi tek tek düşünmek gerekiyor.
    Naçizane düşüncelerim...
    Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.. bu süreçte olan herkese de, doğruyu yanlışı evlenmeden görmeyi nasip etsin...

    YanıtlaSil
  7. Öhöm öhm yorumuma giriş yapıyorum :)

    Öncelikle ilk sorunuza cevap vereyim Z Hanım. Ben buluşmalarımda genel olarak erkek tarafını köşeye sıkıştıracak sorular sorarım. Burada amacım ufak bir tartışma ortamı yaratıp hem karşımdaki kişinin tartışma adabını öğrenmek hem de bana mantıklı cevaplar verip kendini savunabiliyor mu bunu anlamak. Savunabiliyorsa benim açımdan olumluluk hanesine bir tik koydurur. Tersi ise 2. görüşmeyi yapmam çünkü ben baskın bir karaktere sahibim ve karşımdaki insan pasif olursa onu sindirme yoluna gidiyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Ayrıca şunu belirtmeliyim ki ilişkide ne siz karşı tarafı çekip çevirin ne de o sizi çekip çevirsin. Çünkü bu yorucu bir eylem olur bir süre sonra. Daha çok birbirinizi tamamlama yoluna gidin derim nacizane.

    2. sorunuza ise şöyle bir cevap vereyim.Biz kadınlar olarak daha pimpirikliyizidr her zaman. Bu nedenle erkek kişisi daha rahat olmalı diye düşünüyorum. Ya da tam tersi durum da söz konusu olabilir. Erkek kişisi rahat bir yapıya sahip ancak bunu sorumluluklarını aksatacak raddeye getirmişse koşarak uzaklaşın. Zira erkeğin güzeli çirkini olmaz çalışanı çalışmayanı olur derler.Ve ben tarafların birbiriyle aynı özelliklere sahip olmasından ziyade biraz daha zıt olup birbirlerini tamamlaması gerektiğini düşünüyorum. Diğer türlüsü çok sıkıcı olmaz mı sizce?

    3. soruda ise sizin nasıl bir çizgiye sahip olduğunuz önemli. Bir de karşınızdaki kişinin yaşı. Erkek kişisi 25 altı ise biraz daha fokur fokur oluyor ve hal tavır olarak bayağı rahat takılıyorlar. Ancak 25 üstü ve hala bu tavır içinde ise bence sıkıntılı. Bir debu tavrı her yerde mi yapıyor yoksa sadece sizinle birlikte iken mi? Bence asıl önemli olan bu. Yani bu hal tavrın içeriğini yazmamışsınız keşke yazsaydınız ona göre bir cevap verirdim. Şimdilik diyeceklerim bu kadar. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah Z Hanım.

    YanıtlaSil
  8. Benim yazıda ilk dikkatimi çeken evlensem bloğumu boşlamam deyip sözümü tutamam 🤔🤔🤔 var birşeyler hadi hayırlısı😃

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dimi dimi var birşeyler nabrutta.. güzel haberler alırız inşallah haydi hayırlısı az kaldı bence:))

      Sil
  9. Z hanım'a nacizane tavsiyem. Görüştüğü kişi kendisine değer verebilecek mi ? Kendisine kadir kıymet gösterecek mi ? onları bir düşünsün kararını ona göre versin

    YanıtlaSil
  10. Eh be marut bir önceki yazın pırlanta fiyatı olunca ve aradan uzun zaman gecip bir şey paylaşmayınca ben de birini buldun sandım yine mi gol değil ☺ haydi hayırlısı bakalım.. vallaaklim sende kaldığı için arkadaşın yazısına odaklanamadim kusura bakmasın. Onun da hakkında hayırlısı olsun
    -betul

    YanıtlaSil
  11. Hemen fikirlerimi söyleyeceğim.
    1.Erkeği çekip çevirmekte bir sıkıntı yok, genel olarak evlilikler böyle zaten aile mutluluğu tam da kadının kocasını nasıl idare ettiği ile ilgili zaten.
    2. Birbirinize saygı duyduğunuz sürece birbirinize benzemeniz de gerekli değil.
    3. Hal ve tavır görüntüden önde gelmesi daha sağlıklı bence sonuçta dış güzellik geçici, bir gün sana dış güzelliği çekici gelmediğinde ne yapacaksın? İçini sevebiliyorsan(Tavrını, duruşunu,hitap şeklini) dışı da zaten güzel gelir.
    Sana tavsiyem kendini iyice değerlendir.

    YanıtlaSil
  12. Selamün aleykum
    Malesef ki insanlar tamamlatım diye evleniyor ancak aşırı zıdlıklar birbirinden bağımsız ıkı farklı hayatın yaşanmasına sebep oluyor ki bu evlilik için iyi bişey değil. Karı koca birbirine bağlı olmuyor. Tabi ki iki farklı hayat olacak benim kast ettiğim birbirlerinin hayatlarında olmuyorlar.
    Evet bende tanımadan gorustum cok yanlısmış. Önce mesaj yada mail yoku ile ilk tanımayı yapım gitmek daha mantıklı. Birde acele etmemem gerektiğini görüyorum. Evlilik nasip işi olsunda nasıl olursa olsun mantıgı insanları kausa sürüklüyor.

    YanıtlaSil
  13. Eğer içinize sinmedi ise asla kabul etmeyin derim ben.Yok yüzük takılsın seversin,biraz zaman ver tanı seversin gibi sözlere fazla güvenmeyin önemli olan sizin ne hissettiğiniz sonuçta bu evlilik basit bir şey değil size tavsiyem kendinize sorun bunu ben bu insan ile bir ömür geçirebilir miyim? ondan çocuk sahibi olmayı ister miyim? ben bu insan ile bir hayatı paylaşabilir miyim? Yani kısası azizim kalbine hislerine güven. :)

    YanıtlaSil
  14. Aaa Nabrut kız evleniyor musun yoksa? Sözümü tutamadım demişsin ya, Ay ne sevinirim hadi hayırlısı :) hikayeye gelince bence birbini tamamlamak önemli ama herkese göre değişir tabi. Diğer soru içinse görüntüsünü beğenip hal ve tavrını beğenmemesi ve bunu sorması bana garip geldi. Ne yapacaksın ayol adamın ağzını bantlayıp süs diye vitrine mi koyacaksın? Bence bütün bir insan olarak değerlendirsin, Allah hayırlı yazılar yazsın...

    YanıtlaSil
  15. Nabrutcan neden bu bloğu boşluyorsun Nabrutcan? Olmuyor ama.

    YanıtlaSil
  16. çok sıcak samimi bir yazı. hayır anlamadığım ben kendimi tek sanırdım ama şu blogta bin kadar ben'e rastladım :) düşünce itibariyle çok yakın geldi yazar. ama bence insanlar birbirini tamamlamalı. sen de hırslı o da hırslı olursanız bu bir yarış olur ama tam tersinde birbirinizi dengelersiniz.yani bana göre öyle. hem sıkıntı etmeyin ben de evlenemiyorum:)

    YanıtlaSil
  17. Açıkçası sende güven yok gibi Z hanım. Evlenmekte en önemli şey güven değil midir?

    YanıtlaSil
  18. Z hanım sizde beyefendiye karşı güven yok gibi hissettim.Evlilikte en büyük hata güvensizlik değil midir? Ayrıca nabrutcum evleniyorsun da bize haber vermiyorsun...

    YanıtlaSil
  19. Merhabalar Nabrut, seni ve yazılarını özlüyorum. İnşallah fırsatın oldukça buraya yazmaya devam edersin.

    "Bu konuda siz ne dersiniz?" Hayattan, evlilikten beklentilere göre değişen bir durum bazen erkek ilişki de baskın olurken bazen kadın baskın olabiliyor. Ben şöyle düşünüyorum ilişki de tabi ki artı eksi yönler olacak önemli olan senin bu durumu tolere edip edemeyecegindir karşı taraf içinde aynı durum geçerli oluyor tabi.

    "Yani sizce birbirine benzemek mi önemli birbirini tamamlamak mı? Bu şekilde olursa birbirimizi tamamlayabilir miyiz?" Bu soruya bilimsel bir araştırma sonucu yazılan makaleye göre cevap yaziyorum. Yapılan araştırmalar birbirine benzer karakterdeki insanlarin ilişkilerinde daha mutlu oldukları ve doyum sağladıkları söyleniyor. Farklı karakterde olup ilişkisini devam ettiren çiftler belli bir zamandan sonra kendi karakterinden ödün verdiğini düşünerek kendini mutsuz hissediyor. Örneğin, içe dönük ve sakin bir hayat yaşayan bir erkek haftasonunu evde geçirmek isterken, eşi dışa dönük ise o arkadaşlarıyla bir pikniğe gitme ya da eşiyle kısa bir tatile çıkmak, sinemaya gitmek isterse bu durumda bu çiftten biri kendi karakterinden ödün verip uyum sağlayacaktır. İliskinin ilk zamanlarında bu durum eğlenceli gelse de doyum sağlasa da ilerleyen yıllarda sorun çıkartabiliyor. Bu durumda senin ve karşındaki kişinin farklı durumlara uyum sağlayabilme veya baş edebilme durumu belirleyici olabilir.

    "Bir de görüntüsünü beğendim ama hal ve tavır ve konuşma şeklini konuşma tarzını beğenmedim sizce bu önemli mi? Ne yapmalıyım?"
    Tabi ki karşı cinsten etkilenmeyi sağlayan durumların başında fiziksel görüntü geliyor. Ancak bir ilişkiyi devam ettirmek için fiziksel görünüm maalesef tek başına yeterli olmuyor. Burada fiziksel görünüm yerine hayattan, evlilikten, kendinden beklentileri hakkında konuşarak ki bence ilk olarak ailesiyle ilişkileri üzerine konuşulmalı çünkü aileyle ilişkileri nasılsa gelecekteki ailesiyle ilişkisi de buna benzer olacaktır.
    Verdiğim cevapların net olmadığını biliyorum. Çünkü her ilişki kendi içerisinde biriciktir, farklıdır, farklı dinamikler barındırır. Burada senin kendine sorman gereken bazı soruları yazabildim. Bu konu senin ve karşı tarafın evlilikten beklentileri üzerine konuşup birbirinizi anlayarak bir karara varabileceğinizi düşünüyorum. Sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Dizi yorumları bekliyoruz 😂

    YanıtlaSil
  21. 5 yıllık evli ve 2 çocuk annesi bir kadın olarak şunu söyleyebilirim ki evlilikte bir eş diğerini çekip çevirme düşüncesi söylemi beklentisi bence çok yanlış. İnsanlar koyun değil ki çekip çeviresin herkesin bir fikri bir karakteri var önemli olan ortak bir paydada buluşabilmek konuşabilebilmek. Bence ilk şart karşıdaki insanla konuşabiliyormusunuz söyledikleriniz ona ulaşıyor mu sizi duyuyor mu yoksa dinliyor mu bu önemli.

    YanıtlaSil
  22. Himet Anıl Öztekin in ruh eşi ile ilgili videosunu MUTLAKA izle....

    YanıtlaSil
  23. Nabruttt nerdesinn, kesin evlendin diye düşünüyorum artık 😅
    Ama bizi bu kadar boşlaman üzdü 🥺

    YanıtlaSil
  24. Nabrut nerelerdesin Bu kadar uzun zaman olmadı görünmeyeli. Ben bile fark ettiysem diğer takipçilerini düşünemiyorum :) umarım iyisin-izdir

    YanıtlaSil
  25. Günlerdir gelip gelip bakıyorum tık yok. Artık uğramayacağım. Elbette hayatun bloktan ibaret değil ama alıştırmasaydın bari bizleri.

    YanıtlaSil
  26. Nabrut neden reklama yöneldin ne oldu blogunu ele mi geçirdiler 😊

    YanıtlaSil
  27. nabrutu kaybettik. reklamcı oldu çıktı. daha da gelmem artık.

    YanıtlaSil
  28. Nabrut nerelerdesin???

    YanıtlaSil
  29. Bence önemli olan birbirini tamamlamak kesinlikle . Sen ağırbaşlı o ağırbaşlı bu bu şekilde gitmez . Birinin biraz daha çocuk olması lazım ,birinin biraz daha ilgili olması bir tarafın hep biraz daha sevmesi lazım ... Benim düşüncem bu evlilik konuşmasını beğenmediğin biri ile sürmez çünkü sabah ilk onunla konuşacak , gece son olarak yine onunla iki kelam edip yatacaksın . Evli bir kadın olarak söylüyorum ki ne görüntü ne bilmem ne kafa yapısı uyuşursa herşey gelir .

    YanıtlaSil