İnsanlar Google'da Nasıl Aramalar Yapıyor?

Google'ın bana yönlendirdiği aramaları zaman zaman yazıyorum. Bazen gülüyoruz, bazen şaşırıyoruz ama bugün epey üzüldüğüm şeylerle karşılaştım. Aramayı yapanları bulup beraber bir kahve içesim geldi. 



Başlıyorum.



Bir insanın işi neden rast gitmez, aksilik çıkar, sorusunun cevabını bilmiyorum ama bazılarının işi neden hep rast gidiyor, biliyorum. Şurada anlatmıştım.



İslama göre bir kızı evlendirmek önce anne babasının üzerine vazife oluyor, anne babası yoksa akrabalarından başlayarak en sonunda hiç kimsesi yoksa mahalledeki en büyük dini yetkilinin üzerine vacip oluyor. Yani evlilik çağındaki bir kızla ilgilenilmesi farz-ı kifaye oluyor.



Bir ara da temizlik malzemelerine kafayı takmıştım ama vazgeçtim, artık gelen abla ne isterse o! Haha! Ama Domol gerçekten şahane! Şurada yazmıştım.



En iyi diş macunu ben daha iyisini bulana kadar şu! :)



Fakir kızın prensese dönüştüğü filmler, çirkin kızın güzelleştiği filmler, şişman kızın zayıfladığı filmler, bu klişeler benim de en sevdiklerim!



Çok hüzünlendiğim aramalar derken bahsettiklerimden birisi buydu. "Görücü usulü görüşmelerde erkekler neden kaçar?" Bu aramayı yapan ne yaşadı acaba diye mi üzüleyim ya da yaşadığı şeye internet üzerinden fikirler aramak zorunda kaldığına mı üzüleyim bilemedim. 



Görücü usulü ilk buluşmada ne konuşulur?
Bu arama hep var. Hep de yazacağım deyip unutuyorum. Hatta bir misafir yazarımız çok güzel bir yazı kaleme almıştı bu konu hakkında, şurada. Bu tür aramalar beni üzüyor. Bu aramayı yapan bir kızın halet-i ruhiyesini az çok tahmin edebiliyorum.



İnsanın aynada kendini 5 kat güzel gördüğü gerçeğini öğrendiğimde inanılmaz bir hayal kırıklığına uğramıştım. Hahah :D



Gayet sağlıklı bir zaaf. Kimin yok annem. :D



Beni nabrut abla diye aratan o güzel kardeşimin de gözlerinden öpüyorum. Çok tatlı ama ^^ Bana gelsene bir gün, ciddiyim.

Bu ay bana gelen aramalardan sizin için seçtiklerimi okudunuz.
Bir daha ki aya yeni aramalarda görüşmek üzere. 

Adios!

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Sesimiz bize farklı duyuluyormuş, görüntümüz beş kat daha güzel geliyormuş. Ve daha hatırlamadığım neler neler. Böyle düşününce insanlara görünmeden yaşayayım diyorum. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş
    Kızıl Tilki

    YanıtlaSil
  3. İnsanın aynada kendin beş kat güzel gördüğü gerçeğini an itibariyle öğrenmiş bulunuyorum. Aman Yarabbi 😱

    Şu görücü usulü işi cidden benim de derdim oldu artık ya, ne yapılsa doğru olur, ne sormalı, nasıl davranmalı, karşıdakinin doğru veya yalan söylediğini nasıl anlarım.... Uzar da gider 😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok acıklı değil mi :)
      Zor durumlar. Umarım bunları öğrenecek kadar çok tecrübe edinmek zorunda kalmazsın.

      Sil