X Hanım'ın Flört Meselesi Hakkındaki Son Sözleri

Geçen hafta X Hanım şuradaki yazısında muhafazakar kızlar flört mü etmeli temalı beyin fırtınası yaratan bir yazı yazmıştı. Sayesinde çok güzel fikir teatisi yapıp farklı bakış açıları kazanmıştık.

Bugün de bize bir sonuç yazısı yolladı. 
Sözü X Hanım'a bırakıyorum. 

Nabrut;

Sana olan teşekkür ve minnet duygumu Nasıl anlatsam bilmiyorum. Arkadaşlarımla rahatça konuşamadığım, bütün içtenliğimle yazdığım bir konuda hiç beklemediğim kadar güzel dualara nail oldum, kendi hatalı davranışlarımı fark ettim, bütün samimiyeti ile bana hatalı düşüncelerimi açıklayan bir de buradan bak diyen tavsiyeleri okudum. Beni içtenlikle düzelten ön yargılarımı değiştiren yorumlar okudum. Bunun bana ne kadar iyi geldiğini kalbimi ne kadar ferahlatıp genişlettiğini anlatamam. Çok teşekkür ederim sana ve kıymetli takipçilerine. Gerçekten. Tüm samimiyetimle. 

Yorumları da cevabını da defalarca okudum. Az önce kafamda sana yazacaklarımı toparlarken teyzem bir hikaye anlattı. ‘Bir medresede öğrenciyi hocası suya göndermiş. O da Çeşme başında arkadaşlarına dalmış aradan iki saat geçmiş suyu alıp medreseye dönmüş. Arkadaşları çıkışmışlar neden geç kaldın diye. Hoca onları duyunca demiş ki ona kızmayın bizim içeceğimiz su daha çeşmeye gelmediği için o farkında olmadan rızkı beklemiş.’ Teyzem bunu anlatır anlatmaz senin yazdıklarınla birleşiverdi bir anda. Rabbim öyle bir denk getirdi ki koşarak yukarı odama çıkıp sana yazmaya başladım. Çünkü şunu fark ettim ben tefekkürü bırakmışım rızkın ondan geldiğini söylüyor ve biliyorum ama bunu hayatıma uygulamıyorum. 



Duaya sarılıp gerisini ona bırakmak varken ben kendi telaşıma düşüyorum. İnsan bilse bile bazen uygulamakta zorlanıyor demek ki kendimde bunu hissettim. Senden ve takipçilerinden bunları okuduğumda çok yanlış bir yerden baktığımı anladım. Rabbim affetsin. Ama demek ki her şeyin olduğu gibi bunun da vakti varmış buna vesile olacaklar varmış belki de bundan kendine dersler çıkaranlar olacakmış.

İyi ki sana yazmışım Nabrut. İyi ki seninle ve takipçilerinle iletişim kurma şansını bana vermişsin. Hayatıma dokundunuz, başta sana sonra yazan okuyan alaka gösteren herkese Allah teker teker iki cihanda da güzel rızıklar nasib etsin inşallah. Teşekkür ederim. Kalbimi ferahlamış içimi genişlemiş hissediyorum. :) 

Not: Meslektaşlarım en kısa zamanda atanmanız ve o güzel kalplerinizle harika öğrenciler yetiştirmeniz için dualarım sizinle.

X Hanım'ın ilk yazısı için şuraya,
Cevaben Muhafazakar kızlar flört etmeli mi yazısı için şuraya bakabilirsiniz.


Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Herşeyin bir sebebi olduğuna bir örnek daha.
    Elhamdülillah. Farkına vardırana.

    YanıtlaSil
  2. Teyzenizin anlattığı hikâye çok etkileyici duruma da çok uygun olmuş. Beni çok etkiledi. Her nasip vaktinin esiri hakikaten. Umarım tez zamanda hayırlısıyla nasibinizle karşılaşıp hayırlı bir yuva kurarsınız. Ayrıca bir meslektaşınız olarak yazının sonunda yapmış olduğunuz dua beni çok etkiledi, gözlerim doldu. Dua için çok teşekkür ederim. Umarım o güzel kalbiniz ve niyetinizle Rabbi'm her şeyin en güzelini size nasip eder. Selametle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah en yakın zamanda güzel haberlerini alırız.
      yazar adına teşekkür ediyorum

      Sil
  3. Konudan biraz bağımsız ama liseye gidiyorum ve muhafazakar bir ailenin muhafazakar bi kızı olark soruyorum lise ilişkilerin muhtmelen biliyırsundur bu konudaki dişüncelerin neler aceba bana saçma geliyor bu yaşta çıkma meseleleri felanda arkadşlarım her yakuşıklıya aşık ılduğu için bazen bana kalbinöi dondurdular senin gibi lakpşar takıyolar tabiki kötğ anlmada şakşaşmak amacıyla ama bazen aceba benimi yanlış yapıyorum diye düşünmğyo değilim eğkencesşne çıkyoruz diyolar aşkın eğlencesimi olur diyorum öylesine ya takılıyoruz diyolar bence bu yaşta hiç sağlılı şeyler değik tabiji babamın değişiyle "düya zevkleri için ahiretinizi satmayın" düşüncesindeyim senin fijlerin neler yada benim yaşımda nasıl davranırdın yardımcı olrmusun nabrut abla 😘😇😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tehlikeli bir yaş aralığındasın, senin yaşlarında kız okulunda olduğum için böyle şeyler yaşamadım ama sen zaten bunları yazarak doğru yolu kendin bulmuşsun.
      Arkadaşlarına gelirsek, senin kalbin donmuş olduğu için değil, dirayetli ve kaliteli duruşunu takdir edenlerle beraber ol. Kendin gibi düşünen kişilik sahibi, sağlam duruşlu arkadaşlar bul.
      Diğer arkadaşlarını eleştirdiğim için değil herkesin kendi tercihi ama birbirlerinin tercihine saygı duyan arkadaşlar edinmek en güzeli.

      Sil
  4. sevgili nabrut,
    bilsen ki şu yazılarını kaç yıldır okuyorum.
    lise zamanlarımda da bloğunu okur, hatta ben de blog yazmaya heves ederdim. Şimdi üniversite bitmek üzere, ben hala senin yazılarını okuyorum. Hevesim kırılmış, yıllar beni kendimden geçirmiş sanırım :) Yine de gerek diziler olsun gerekse yaşanmışlıklar üzerine yazıların olsun senin dilini hoyratça , lafını esirgemeden kullanmanı seviyorum. Yani sanal da hoş oluyor. Reel de eminim ki düşmanın boldur senin. Ben de sevmezdim belki seni.Ama Nabrut Fıdıllıoğlu liseden üniversiteye ne ben değişmişim ne de sen. Senin yaşam enerjin burdan öyle parıl parıl gözüküyor ki. Kim bilir sen de kendi içinde nice savaşlar veriyorsun. Eğer gerçekten öyleysen bunu ustaca gizliyorsun. Ne bileyim, gizlemeye çalışmasan bile burdan hayat dolu gözüküyorsun. Hep böyle kalman dileğiyle.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ^^
      Beraber büyümüşüz desene.
      Bilmem sevenim az mı çok mu? Benim sevdiğim beni sevsin yeter :)
      Kendimle savaşımı bitirdim. Uzun sürdü hatta. Ama herhalde kendimi en sevdiğim dönemdeyim.
      Hayat dolu muyum? Eskiden daha çok.
      Şimdi bilmiyorum, rasgele yaşıyoruz işte.
      Umarım sen de kendinle olan savaşından galip çıkarsın, hayatın tadını çıkarırsın.
      Kocaman sevgiler. Daha nice yıllara inşallah

      Sil