En İyi Gül Suyu Hangisi?

Gül suyunun faydaları üzerine sayfalar dolusu şeyler yazılabilir.

Cildin Ph dengesini korur,
Sivilceleri kurutur.
Kızarıklıkları giderir.
Cildi canlandırır.
Cildin esnekliğini korur. 
Antioksidan özelliği vardır.

ve daha neler neler...

Zaten gülün kozmetik ve parfüm sanayisinin ham maddesi olduğunu biliyoruz.

Peygamber Efendimiz ile alakasına değinmeme hiç gerek yok sanırım.

Uzun zamandır Beyond'un hyalüronik asitli gül suyunu tonik olarak kullanıyordum ve çok da memnundum. Sonra geçenlerde size bahsettiğim üzere Isparta'ya gittiğimde Rossence'in gül suyunu alıp artık saf bir gül suyunu hayatıma dahil etmeye karar verdim.

Hem ülkemizde böyle bir güzellik varken, elimizin altındayken neden bulgar gülleri ile yapılan bir ürün kullanıyorum diye düşündüm hem de Peygamber Efendimizi anarak sürersem bana geri dönüşünün daha etkili olacağını düşündüm. Biraz kurnazlık ettim, ama dini açıdan böyle kurnazlıklara cevaz vardı, değil mi?

Gül suyu ile ilgili kendi tecrübelerimden bahsedecek olursam;

Tonik olarak yani essence ya da nemlendiricinin altına uyguluyorum. Ama gün içinde de abdestlerden sonra elime döküp yüzüme yedirdiğim oluyor. 



Gül suyu cildi kurutuyor mu derseniz karma bir cilt yapım olduğu halde gerginleştiriyor. Mesela Beyond'un gül suyu içerisinde  hyalüronik asitin bu sebeple konulduğunu tahmin ediyorum, onda böyle bir sorun olmuyordu hatta ekstradan nemlendiriyordu.

Gül suyunun kokusu rahatsız ediyor mu derseniz, açtıktan sonra buzdolabında muhafaza etmezseniz biraz ekşiyor ve kokusu değişiyor. Ama ben çocukken babamın Ispartalı arkadaşı hasat mevsiminde bize çuval çuval tomurcuk gül gönderirirdi. Salona serip kuruturduk, birazıyla reçel yapardık ve ev haftalarca ekşi gül kokardı. Çünkü bize ulaşana kadar çuval içinde o güller hafif ekşir, yanardı. Bu açıdan bana yabancı bir koku değil, seviyorum. Ama bazılarını rahatsız edebiliyor.

Gözle görülür inanılmaz bir fayda elde ettin mi? Hayır. Ama öyle bir beklentim yoktu, dediğim gibi benim amacım Peygamber Efendimizi anarak uzun vadede hem dünyaya hem ahirete uzun vadede yatırım yapmaktı. 

Benim bu noktada tek tereddüdüm kullandığım gül suyu markası. En iyi gül suyu markası hangisi, en doğal gül suyu hangisi ya da en organik gül suyu hangisi bu soruların cevabını henüz bulamadım.

Kesinlikle yerli bir marka kullanmak istiyorum, Rossence'de yerli bir marka ve %100 organik olduğu iddiasında. Ama bazı organik olduğunu iddia eden markalar da bu markanın iki üç katı fiyatlara satılıyor. Peki aralarındaki fark ne? 

Bu konuda beni aydınlatabilecek olan birileri çıkarsa çok sevineceğim. Ya da belki marka tavsiyesi olan vardır, kim bilir...

Verilen bağlantılar:

Yorum Gönder

22 Yorumlar

  1. Maalesef hiçbir fikrim yok.
    Içinde olanlar üstünde yazmıyor mu
    Karşılaştır diğer markalarla.
    Ben genelde öyle yapıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D
      Hımmm...
      Oranlarında farklılık vardır o zaman belki de.
      Ya da sırf marka diye pahalıdır.
      :)

      Sil
  2. Ben de tonik olarak gül suyu kullanıyorum. Önceden Rosense in tonigini kullandım. İstersen ona da bir bak Nabrut. Çok güzel bir ürün . Gozeneklerimi sıkılaştırmıştı . İçinde hyaluronik asit vardı . Ben şu an herhangi bir markası olmayan bir gül suyu kullanıyorum %100 doğal olduğunu iddia ediyor, Isparta'danmış. Isparta'dan bi kadın satıyordu . Gerçi pek inanmadım saf gül suyu olduğuna ama azarladı beni organik bu diye 😂 Bence en iyisi bu anlamda Rosense diye düşünüyorum bir de onun toniğini kullanmanı öneririm gül suyu içeren bir tonik . 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rossence toniği aklıma yazdım.
      Ben de açıkçası öyle ev yapımı bir şey aradım Ispartaya gittiğimde ama karmaşadan denk gelmedim. Sen teyzeye güven :D

      Sil
  3. Gülsha gül suyu çok övülüyor bende onu almayı düşünüyorken annem evdeki kurutulmuş güllerle kendin yapsana dedi kendim yaptım mis gibi olduu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de bahçedeki güllerle yapmayı düşündüm ama asidini falan tutturamam yüzüme zararı olur diye vazgeçtim :DD

      Sil
    2. Ayy hiç asit falan bilmeden düşünmeden yaptım valla çok şükür bir sorun olmadı :D

      Sil
  4. Sade pazar sitesinde satılan gül sularını daha güvenilir buluyorum ben. Birde son zamanlarda keşfettiğim büşrAna kozmetik var instagramda kendi üretimi her şey onu deneme fırsatım olmadı ama güvenilir geliyor. Tabi birde Isparta Barla'ya gittiğimde kendisi elde edip satan bir amca vardı ordan almıştım yolu düşenlerin aklında bulunsun derim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sade Pazar'ı yorumundan sonra inceledim. Deneyebilirim, güvenilir geldi. Teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Rica ederim :)))

      Sil
    3. Denedikten sonraki yorumunu ve karşılaştırmanı duymak isterim:)

      Sil
  5. Ben de aynı markadan.kullandım ve çokta memnundum. Sonra tembelliğim tuttu. Cild bakımıma ara verdim. Tabi tamemen dogal ürünlerle. Tek hazır aldığım bu gül suyu. Tekrardan bakıma başlayacağım. Aynı markayı bulursam alacağım. Hatırlattığıniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül suyu cidden geleceğe yatırım, şifa olsun ^^

      Sil
  6. Ben daha önceleri Rosense gül suyunu kullanıp memnun kalmıştım. Son iki seferdir otacı gül suyu alıyorum bundan da memnunum. Benim yüzüme şimdiye kadar aldığım bütün tonikler alerji yaptığı için gül suyu ile bir karşılaştırma yapamıyorum. Bu iki markada da en küçük sıkıntı yaşamadım. Gulsha nın da methini duydum ama bence gereksiz pahalı bulduğum için hiç almadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otacı da çocukluğumun markası. Sempatim var, bir deneyim ^^

      Sil
  7. Akita ve gülsha içinde gülyağı ayrılmamış olanlar ama biraz pahalılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım bu gül yağı ayrılmamış gül suları daha iyi sonuç veriyor. Deneyeceğim. teşekkür ediyorum

      Sil
  8. Kesinlikle Rosense gül suyu %100 saf tonik. 4.kez bitirdim fiyatı 5.yi kullanıyorum. Biraz pahalı olsa da etkisi fiyatına değer.

    YanıtlaSil
  9. Gül suyu, gül yağı üretilirken ortaya çıkan bir yan ürün. Yani üretim aşamasında ekstra bir maliyeti yok. O açıdan gül yağı ayrıştırılmamış vs. ibarelerine itimat etmeyiniz ve gül suyuna çok büyük paralar vermeyiniz. Amacınız cildi serinletmek,dinlendirmek veya makyajı temizlemekse güvendiğiniz herhangi bir markanın gül suyunu kullanabilirsiniz. Ancak gülün cilde esas faydalarından yararlanmak istiyorsanız kesinlikle gül yağını tavsiye ediyorum. Zamanında gram fiyatı altınla yarışıyordu. Şimdilerde de oldukça pahalı ancak içinde ne olduğunu bilmediğiniz kremleri, serumları, tonikleri mi yoksa %100 tabi bir yağı mı yüzünüze sürmek istersiniz, takdir sizin.

    YanıtlaSil