Eyvah! Evde mi Kaldım Becky Monson

Arka kapak yazısına bayılarak okumaya başladığım bir kitaptı.


Kitabın adı: Eyvah Evde mi Kaldım?
Yazarı: Becky Monson

Arka kapak yazısını aynen ekliyorum.


"Sözlük anlamına göre kız kurusu:
1.İyi bir aileye mensup evlenmemiş kadın
2.Evlenememiş kadın, özellikle evlenme çağını geçtiği halde evlenememiş kadın
3.Evlenme ihtimali olmayan kadın

Merhaba, ben Julia Dorning; 32 yaşındayım ve tam bir kız kurusuyum. Sosyal hayatım yok, işimden nefret ediyorum ve kedim Charlie ile beraber ailemin bodrum katında yaşıyorum.

Belki de kabul etmem gerek; kedimle ya da kedilerimle birlikte yalnız ve sevilmemiş bir kadın olarak öleceğim. İnsanlara ne zaman durup dururken bağırmaya başlayacağım acaba? Kendimi olası bir aşk için kandırmayı bırakmalı ve bir an evvel sadede gelip bağırmaya başlamalıyım: " Bahçemden uzak durun lanet olası serseriler!"

Ya da içimdeki sünepeyi bir süper kahramana dönüştürmeliyim. Süperkızkurusu! Kostüm diktirip aniden ortaya çıkmalıyım. Benim gibi umutsuz kadınları toplar, dağlarda kedilerimizle beraber inzivaya çekilebiliriz böylece. O da olmadı kız kurusu ordusu kurar, dünyayı ele geçiririz!

Bir gün, hiç beklenmedik bir anda aşk kapıyı çalarsa ne olur? Aşkın gücü yaşama sil baştan başlamaya yeter mi? Bir ihtimal… Denemeye değer, güzel bir ihtimal…"

Kitap kız kuruluğu üzerine efsane tespitlerle başladı. Gerçi  kız kurusu olmayı kompleks edinen kesimi rahatsız edebilir ama ben bayıldım.
Hatta başında yazar ben evde kalmış kızlar hakkında yazdım ama ben çoktan evlendim ve mutluyum benzeri bir not bile yazmıştı. Hahah!

Tam anlamıyla ciklet bir kitaptı. 
Tek sıkıntı yazar kız kurumuzu mutluluğa ulaştırmak adına epey ütopik bir hikayeye başvurmuştu ama ben kendi adıma Kore dizilerinden bu ütopik sonlara alıştığım için rahatsız etmedi.

Son olarak diyebileceğim bir ciklet kitaptan ne beklerseniz onu vaat ediyordu, ne eksik ne fazla...

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Kitabın arka kapak yazısından da çıkarılabileceği gibi her evde kalmış kız kurusunun içinde hala beyaz atlı prensi ile karşılaşacağı umudu yatmaktadır. Bunca zaman beklenildi ise boşuna olmamalıdır. Eninde sonunda büyük ikramiye o kız kurusuna vurmalıdır. Paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha durdu durdu turnayı gözünden vurdu desinler olayı :D
      Amin :D

      Sil
  2. Sahi nabrut; ay yeterrr evde kalmış kız olamam, evlenicem!!!!
    diye ne zaman bağıracaksin da; biz de blogunda Çeyiz yazıları okuyacağız ya.seni okumaya basladigimda bekardim evlendim çocuğum oldu.lutfen torunumu bekleme:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazan 3 şıkka da giriyorum.
      3. şıkta da senin sorunun cevabı var bence :D
      Takma kafanı :D

      Sil
  3. Kız Kurusu ordusu fena fikir değil bence namrut ne dersin. :) Gerçi yeni gelin ordusuyla mücade edebilir miyiz emin olamadım :))

    YanıtlaSil
  4. Kitabı iki gecede okumuştum, hala umudum var bir gün bende karşılaşacağım beyaz atlı prensimle :)))))

    YanıtlaSil