denebunu exclusive kutuları deneme!

Başıma açtığım işlerden biraz da size anlatayım ki, ben edip ben bulayım, siz bulmayın.

Efendim; belki duydunuz, belki duymadınız denebunu ücretsiz kutular oluşumu var. Şöyle ki; firmalarla anlaşıp yeni piyasaya çıkardıkları ürünlerle, yeni ürün deneyimlemeyi ve çevresi ile deneyimlerini paylaşmayı seven tüketicileri buluşturuyorlar.

Bunlar haricinde benim en çok ilgimi çeken kısmı ise her ay bir tane de ücretli dene bunu exclusive ismini verdikleri bir kutu çıkarıyorlar. İçinde bir tam boy bir kaç da tester makyaj ya da cilt ürünün bulunduğu exlusive kutular yolluyorlar. Fiyatları piyasaya göre biraz daha hesaplı olan bu kutular ilgimi çekiyordu.

İyi, güzel, hoş bir oluşum gibi gözüküyor. Ve hep sitelerin güvenliği konusunda araştırmalar yapar öyle sipariş verirdim. denebunu ekşi, denebunu süslü, denebunu nedir, denebunu yorum tarzı tüm aramaları yapmam gerekirken ve yapan biriyken bu sefer basiretim bağlanmış olmalı ki -ya da  ruj görünce mantıklı düşünememiş de olabilirim- sipariş verdim. 

Kutu ücreti 40 tl içeriği ise şöyle idi...
İşte her şey o melun gün başladı o.0...

22 Aralık günü dene bunu aralık ayı kutusu siparişi verdim. 5 ila 7 gün arasında ulaşacağı bilgisi verildi. 7 günün sonunda ise kutum dağıtımda görünmeye başladı.

Bakınz tarih:

Fakat 2 Şubat günü yani 6 haftanın sonunda kutu elime ulaştı.
Evet 6 hafta!

Yurtdışı menşeli sitelerden yaptığım siparişler bile bir ayı bile bulmuyor, gerisini siz düşünün!

Bu süreçte siteye yazdığım tüm mesajlara kutunuz dağıtımda en kısa sürede size ulaşacaktır şeklinde otomatik yanıtlar aldım.

Sonra Instagram üzerinden mesaj yazdım, yine aynı otomatik mesajı aldım. Yalnız bu süreçte hiç uyanmadım, sadece benim başıma gelen bir durum olduğunu düşünüyordum.

Sonra acaba başka kutusu gelmeyen var mı diye bakayım dedim ki, Instagram hesaplarındaki fotoğraflar yorumlara kapalı! Bir ticari sitenin hesabını yorumlara kapatmış olması, güvenirliği noktasında açıkça bilgi vermiş oluyor aslında. 

Sonrasında internet üzerinden araştırmalar yapınca gördüm ki, sitenin genel karakteri böyleymiş. Kutuları yollaması 3 ayı bile bulabiliyormuş. Kutum başkasına yollanmış, sistemde teslim edilmiş görülüyor ama ben teslim almadım minvalinde de onlarca mesaj okudum.

Ama durun bitmedi! 

denebunu hangi kargo kullanıyor da böyle bir şey yaşadın diye merak edenler olabilir tabii! 
İs-mail diye adını ilk kez duyduğum bir firmayla çalışıyorlarmış. Orayı da aradım ve şaka gibi ama aynı cevabı aldım. Kutunuz dağıtımda en kısa zamanda elinize ulaşacaktır. Herhalde dağıtımı yapan araba soyguncular tarafından rehin tutuluyor falan gibi düşünceler içine girdim, psikolojim bozulunca. 😜

İşin peşini bırakmadım. Çünkü Kıbrıs'a ne zaman döneceğim belli olmaz, sonra işin yoksa buradan birilerini bul da benim kargomun peşine düşsünler!

Sonunda sitenin kurucu üyesinin Instagram adresine mesaj yolladım ve çalışan hatası olabileceğini direk site hakkında kötü bir yargıya varmak istemediğimi ilgilenebilirse sevineceğimi yazdım.

Sağ olsun, hakikaten ilgilendi, 6 haftadır dağıtımda gözüken kutum 2 gün içerisinde başka bir kargo firması ile yollandı.

Bitti mi? Bitmedi. 

Eğer burada bitseydi, demek ki çalışan odaklı bir sıkıntı der ver şu an bu satırları yazıyor olmazdım.

Kutu gelmesine geldi ama ürünün ambalajı bile eskimişti. Soyguncuların eline geçtiğine iyice inandım. Fotoğrafları inceleyin.


Ve dahası içinde benim sipariş ettiğim ürünler de yoktu. Ben Touche rengini sipariş vermiştim ki, çok hafif hoş nude sayılabilecek bir renkti. İlk görselde rengi görebilirsiniz.

Bana geldi mi turuncu cart kırmızı bir renk! Tesettürlü biri olarak kırmızı rujla neler yapılır diye düşünmeye başladım. Tek yapabileceğim evde sürüp sürüp aynaları öpmek, bazı sabahlar asansörün aynasına günaydın yazıp gülücük resmi yapmak falandı sanırım.

Bitti mi? 
Bitmedi!

Ruju açınca karşılaştığım manzara ise şuydu;


Sanırım birisi acıkıp ruju yemek istemiş, bilemedim.

Tüm bunlar o kadar yorucu ve psikolojik olarak yıpratıcı bir süreçti ki artık yanlış kutu yollamışsınız bile demedim. Hoş desem, yine aynı cevabı alırdım muhtemelen, kutunuz dağıtımda en kısa sürede size ulaşacaktır. Devreler yandı, buhar tütüyorum.

Sonuç olarak size site ile ilgili deneyimimi ve araştırmalarımı anlattım. Yani 20-30 lira farkla aynı ürünün istediğim rengini zaten alabilecekken hiç kullanmayacağım bir renk elimde kaldı. Hani çok ucuza mal olan bir şey olsa ucuz etin yahnisi diyeceğim ama durum öyle de değil!

Ne diyelim benim canım sağ olsun, ama sizin de canınız yanmasın!

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Senin de değin gibi basiretin bağlanmış.Geçmiş olsun ablacım bunu öğrendiğim iyi oldu bende düşünüyordum böle bi kutu :'(

    YanıtlaSil
  2. Bende denebunu dan ürünün gelmesini çoook uzun süre beklemiştim :) kullandıkları Is-Mail ne olduğu belirsiz saçma sapan bir firma. Denebunu ya kadar adını bile duymamıştım firmanın :/ En sonunda ( 1 ay gibi bir süreydi sanırım yalan olmasın emin değilim) kargom aras kargo ile gelmişti :D Hayır madem bu IS-mail benim kargomu aras kargoya verecek siz niye ilk elden vermez de bu kadar insanı bezdirirsiniz değil mi ?
    Konuyu görünce yorum yapmadan edemedim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi ettin :)
      1 ay yine iyiymiş. aşağıdaki yorumlarda 3 ay bekleyen var :)

      Sil
  3. ben de bedava kutusu 3 aydır gelmedi, o yüzden siteye bile girmiyorum artık. ilk zamanalr iyiydi ama işi iyice bozdular. bu paralı kutulardan alıcaktım iyi ki almamıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 ay! Çok okudum böylesini. Para verdiğini de 3 aydır alamayanlar var.
      isabet etmişsin aman ha :D

      Sil
  4. Geçmiş olsun 😣 alışveriş siteleri ile böyle kötü deneyimler okuyunca kendin gidip almanın daha doğru olduğu duygusuna kapılıyorum 🤗 ne diyeyim inşallah bir daha başına gelmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. Yani daha önce de bir kaç aksilik yaşadım böyle online alışverişte ama böylesi ilk defa!

      Sil
  5. bende aylar önce denebunu ya üye oldum ama nedendir bilmem hiç bana uygun kutu bulamadılar. :P Üzülüyordum ama senin yaşadıklarından sonra şükretmiş olabilirim sen paranla böyle şeyler yaşadıysan ben ücretsiz deneme kutusuyla neler yaşardım düşünemedim :D :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıda kutusu 3 aydır gelmeyen var :D demek ki uygun ürün bulunsa da eline zaten geçmeyecekti .

      Sil
  6. Gerçekten tam delirmelik bir durummuş, geçmiş olsun :( Ben de geçen sene üye olmuştum ve ücretsiz kutularından yollamışlardı. Tam hatırlamıyorum ne kadar beklediğimi -ücretsiz olunca pek umursamamıştım :D- ama benim de kargom denilen sürenin çok çok sonrasında gelmişti. Bu yazı umarım diğer insanlara ders olur :D

    YanıtlaSil
  7. Bu tür olaylarla karşılaşmamak için hep ekşiden araştırıyorum yahut yorumları okuyorum. Özellikle kıyafetlerde daha dikkatli olmak gerekiyor. Ben yaşadım sen yaşama canım :') geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynen öyle yapıyordum amaaaa işte bazen basiret bağlanıyor.
      sağolasın ^^

      Sil
  8. Bu sistemin amerika da İpsy versiyonu var tabi ücretsiz değil 10 dolar civarı.Abone oluyorsunuz ve her ay kapınıza geliyor.Kardeşim amerika da yaşarken baya aldırmıştım. Harika desenli bir makyaj çantasının içinde geliyor ürünler,belki bilenler vardır. Keşke sağlam bir altyapı oluşturup sonra işe koyulsalarmış. Çok yazık olmuş o kadar beklemişsiniz,sizin adınıza üzüldüm ve sitem ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sistem nedense bizim ülkemizde bir türlü oturtulamıyor.

      Sil