Yine Evlenemedim Konulu Bir Görücü Usulü Buluşma Yazısı

Daha önce başımdan geçen görücü usulü bir buluşmadan bahsetmiş, bu tarz şeylerden bahsetmeyi sevmediğimi söylemiş ve hatta bu yazılar bir müddet sonra kendini imha edecektir demiştim. 

Lakin bir seri halinde paylaştığım bu yazılar üzerine çok fazla yorum ve mail aldım. Mail ve yorumların içeriği aşağı yukarı şöyleydi; “kendimi tek sanıyor yalnız hissediyordum, benim gibi düşünen, bunları yaşayan bir tek benim sanıyordum, senin bu satırlarını okumak bana çok iyi geldi”

İşte bu içerikteki yorum ve mailler üzerine yazıları kaldırmamaya karar verdim.

Ara verdiğim şu uzun müddette başıma gelen yeni ve yeniden evlenememe hadisesini de size ayrıntıları ile yazacaktım ama bu sefer görüştüğüm kişi hakkında yazacaklarım onu rencide etmeye çok müsait şeyler. O yüzden nasıl ayıklasam, damıtsam diye düşünerek bu satırları yazıyorum.

Sorun sadece elektrik alalamam olmadığı, yine ailemi nasıl ikna edeceğim diye kıvranmadığım için mutlu olmakla birlikte böyle arıza erkeklerin varlığını öğrenerek biraz ürktüğümü de söylemeliyim.


Mesela;

Yaşı ilerlediği için dört bir yanını evlilik korkusu saran bu abimiz konuşma esnasında İzmir’deki (İzmir’de çalışıyor) evli çiftlerin boşanma oranının çok yükseldiğini 2016’da binde 2,77 olduğu söyledi. Boşanma oranının çetelesini tutuyor, gerisini siz düşünün.


Yine gayet dürüst olan abimiz –beni de hep dürüstler buluyor, ama hani her doğru da her yerde söylenmez kuralını bilmeyen dürüstler- mühendis olduğu için, her mühendis gibi asosyal olduğunu, iş kolik olduğunu, geç saatlere kadar çalıştığını itiraf etti. Asosyalim deyince ben de o zaman dans diye içimden halaya durdum tabii.


Şartlar sizi asosyal olmaya iterse siz de zaten bundan rahatsızsınızdır ve bu noktada sorun çözülebilir. Ama asosyal olup bundan mutlu, evden işe işten eve hayatından gayet memnun ise kanına işleyen bu hastalığı ben tedavi edemem. Bu yüzden zaten ben bunu duyunca adios abi diyerek masadan uzaklaşmak istedim. Orada kayış kopsa da daha neler duyup neler öğreneceğim diyerek konuşmaya devam ettim.

Günün en komik anını sorarsanız eşinizin çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz; diye sorduğum sorunun cevabını dolar çok yükseldi, kriz kapıda'ya bağlaması idi. Zaten biz de doların hali ne olacak konulu bir toplantı yapmak üzerine buluşmuştuk ama değil mi? :D

Mesela bunu Dürr-ü Yekta’ya anlattığımda çok heyecanlanmış, ne konuşacağını şaşırmış adam, gibi bir tepki verse de ben heyecana değil asosyal bir iş kolik olmasına bağlıyorum. 

Daha yazacağım çok şey var, bazısına güler, bazısına ağlarsınız ama ben yazarsam kınamış olurum, siz okurken kınarsınız.

Sonra ne olur?

Kınadığımız başına gelir. Allah düşmanımın başına vermesin diye düşündüğüm için de bu beyefendi hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum. 

Ha, düşmanımın başına vermesin dedim ama annem insanları geri çevirdiğimizde o kadar mahcup oluyor ki benden çok karşı taraf için “Allah bizden daha iyilerle karşılaştırsın sizi” diye dua ediyor. Sonunda ise bana değen kişi 3 aya kalmadan gerçekten evleniyor. –Bunu defalarca yaşadım- Ah anne az bana da dua et. Hahah!

Bir de bu görüşme üzerine eve gelince annemle babamdan yediğim azar ve asosyallik hakkında annemin yaptığı yorumlar var ki, evlere şenlik bu konuyu yarın yazmak üzere burada kesiyorum.

Yorum Gönder

29 Yorumlar

  1. Yazının devamını çok merak ediyorum. Ne var canım ben de asosyalim dermişim ahah :D

    YanıtlaSil
  2. Aaah çok güldüm.. çok komikmiş. Ay allah gönlüne göre versin.

    YanıtlaSil
  3. Merak ediyorum kaç yaşındasin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hanımlara yaş sormayalım lütfen :DD Ama neden merak ettiğini de ben merak ettim :D

      Sil
    2. Aynı şeyleri yaşamamiz sanki yaşıt gibi hissettirdi de :) Misal ben 23 yaşındayim :D

      Sil
  4. zaten bu durumların en acınası hali eve geldiğinde ailene olumsuzlukları tek tek anlatmak zorunda kalman. kalplerimiz uyuşmadı işte, nedeninden size ne? diyemiyorsun ki.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah işte en son daralıp öf işe sevemedim dediğinde bizde sevmeden evlendik zamanla evlendik gibi acayip saçma laflar ediyorlar :DD o yüzden maddi sebepler bulmak daha akıllıca :D

      Sil
  5. Şuraya ne yazıldıysa o der susarım :D Sonuçta nasip kısmet diye bir şey var. Bu adamcağızla da buluşman da bir hayır varmış demek ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki kısmeti açılması için annemin duasına ihtiyacı var. umarım o da 2-3 aya kadar yuvasını bulur :DD

      Sil
  6. nabrut ya hayat görüşümüz vs pek çok konuda epey farklıyız ama pek çoğunda da çok benziyoruz. ne vardı izlediğimiz dizilerdeki gibi mükemmel erkeği buluverseydik, böyle angarya işlerle uğraşmamıza gerek kalmasaydı... çok mutsuzum adeta :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne gibi konularda farklıyız merak ediyorum ^^
      Dizilerdeki erkekler gibisi olmadığı için evlenmeyi çok da gerekli ve acil görmüyorum o yüzden de evde kaldım sanırım. Benim evde kalma sebebim diziler ama dizilerdeki gibi birini aradığım için değil dizilerdeki gibi bir erkek olmadığını bildiğim için. Mükemmel de olmasına lüzüum yok da iş gene kader olayına bağlanıyor sanırım.

      Sil
  7. sen yine görüşmeye gidiyorsun ben ön yargılarımla yaşayıp yok o bana göre değildir deyip kestirip atıyor annemi ablamı çıldırtıyorum :) severek okuyoruzzz, devam.. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim malum önce kuruldan geçtiği için hepsi zahiren bana uygun görüldükten sonra olay görüşme kısmına geliyor. Görüşmeye gitme meselesine gelirsek o kısmı da bir sonraki yazımda uzun uzadıya anlatacağım. adamı beğenmedim diye bana atar yapan annem görüşmek istemiyorum dediğimde beni izmirden denize falan döker mazallah yani :D

      Sil
  8. Selam Nabrutcum , yazını okuduğumda benim başıma gelenleri hatirladim ve cok güldüm Ah ah daha ne tiplerle karsilacaksin bir bilsen :)) Insallah karsilasmadan evlenecegin insan gelir karsina.. Merak ettigim bir konuda kac yasinda oldugun yani mahalledeki teyzeler bu kadar baskı neden yapiyor anlam verebilmis deilim.. Allah hepimizin karşına iyi insanlar cikarsin :) E.A.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ve aleyküm selam..
      Umarım öyle olur daha çok sahalara çıkarım gibi gözüküyor ama Allah yardım etsin :)
      Yaşım blog yazmaya başladığım yıllarda hakikaten mahalleli teyzeye kızacak gibiydi ama artık onlara kızamayacak noktaya geldim sanırım :DDD
      Allah razı olsun amin

      Sil
  9. Ben başka bir şey sormak istiyorum izninle. Birisiyle evlenmek için mutlaka görücü usûlü ile mi tanışman gerekiyor? Kendimden örnek verirsem ben eşimle aynı iş yerinde çalışıyordum o şekilde tanıştık. Arkadaşları sayesinde tanışanlar var bildiğim. Baştan söyleyeyim hiç birine karşı değilim kısmet bu her şekilde olabilir. Sadece acaba alıcı gözle baktın mı hiç çevrene yoksa bu inanışına ters mi onu anlamaya çalışıyorum. Sevgiler, Seda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :)
      böyle kibar bir yorum için çok teşekkür ediyorum öncelikle çok incesiniz.
      Diğer mevzuya gelirsem sorun şu ki ben bu buluşmalara da zorla gidiyorum. Evlilik fikrine pek yakın değilim hatta evlilik fobim var :D Yoksa islami sınırlar aşılmadığı müddetçe tanışarak evlenmeyi de abes görmüyorum

      Sil
  10. Kendi açımdan evlilik için daha erken olduğunu düşünsem de ailem, özellikle akrabalarım ne erkeni demesi beni çileden çıkarıyor. O derece ki bazen diyorum gerçekten geç mi kalıyorum ama zaman çoook değişti. Bunlar sen görücü usulü yazılarını yazınca hep aklıma geliyor ama ne kadar diretseler de gerçekten erken ve gerçekten kader kısmet işi. Allah herkese hayırlısını versin, içinde bizlere de^^ Ellerine sağlık, her zaman yorum yazmasam da takipteyim. :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşünüyorum her zaman dediğim gibi nikah vaki diye bir gerçek var ki geç erken dinlemiyor. Kimsenin sözüne de bakmıyor :)
      Amin hayırlı ve mübareğini...
      Çok teşekkür ediyorum eskilerden arkadaşlarımı görmek her zaman mutlu ediyor :***

      Sil
  11. Abla seni ne zamandır takip ediyorum düşüncelerimiz, görüşlerimiz gerçekten benziyor ^_^ Bu sefer yorum atmaya karar verdimm Ay Abla Allah iyiliğini versin adios abi yazısını okuyunca gülmekten parkelere yattım :D :D :D Ah gönlü güzel Rabbim sana en hayrlısını nasip eyler inşaAllah dualarımdasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın. Hoş geldin. Memnun oldum.
      Allah razı olsun tebessüm ettirebildiysem ne mutlu bana. Amin cümlemize :*

      Sil
  12. Asosyal çok severim dermişim , aman Allah korusun , mühendisleri çok iyi tanırım , çevremin yüzde doksanı filan onlarlardan bıktırdılar :D yani hepsi asosyal değiller ama biraz mantıkları , hareketleri aklına ne gelirse tam mühendis kafası denir ya ona göre hareket ediyorlar :D Allah en hayırlı insanla karşılaştırsın seni ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun canım benim zamanı gelince seni de inşallah.

      Sil
  13. Çok samimi bir yazı olmuş. Asosyallik bir müddet sonra insanı yaşının ilerlediğinin farkına vardırtıyor

    YanıtlaSil
  14. Çalışma meselesini doların yükselişine bağlayarak şunu demek istiyor herhalde: hayat pahalı, geçinmek zor, karım da çalışsın ki iki maaş girsin eve. Kınamak istemiyorum ama en leş erkek tipi.. Müzmin bekarlıkta beraber ilerliyoruz nabrut, bakalım kim totemi kıracak:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama eşinin çalışmasını istemiyormuş. İnan ne dediğinden bile habersizdi ya ahaha :D off ya halimiz günden güne kötüleşiyor :D evlen ayağını sürü ve önümü aç lütfen :DDD

      Sil