Bana Büyü Yapmışlar!

Bekârlık sultanlık, tabii sultanlık da zor zanaat, büyük makamın büyük sıkıntıları oluyor.

Şereflü İzzetlü Sultan Hacı fışfış olmanın ise bazı evreleri var;
Son olarak "kimseyi beğenmiyor, kesin bir beklediği var" sürecinden sonra yeni bir döneme geçtim:


Bu kızda “bir şeyler” var. Bu kıza “bir şeyler” yapmışlar. Bu kıza “bir şeyler” yedirmişler. 

Mahalleli teyzenin "bir şeyler" ile muradı bana büyü yapılmış olabileceği, yazdıkları reçete ise acilen uygulanması gereken hocaya gitmek!

Dedem mahalleli teyzenin bu dediğini duysa tövbe estağfurullah makamında;


Allahu Ekber, der.

Ergun duysa; (Seksenler Dizisi)


Aha da ranza, der.
Cumhurbaşkanımız duysa;

Ya Allah Bismillah, der.

Bir Hristiyan duysa haç çıkarır.

Bir Yahudi duysa ağlama duvarında benim için gözyaşı döker.

Ben ise ilk duyduğumda hobarey deyip dans etmeye başladım. Disco, Disco. 


Büyülenmiş olabileceğimi öğrendikten sonra aklımdan geçirdiğim düşünceler merhale merhale şöyle gelişti;

1- Acaba kim yaptırdı? 
2- Neden yaptırdı?
3- Hayırlısı olsun. (Tevekkül aşaması)
4- Büyü kısmet kapamak için yapılmıyor muydu, benim neden gönlüm kimseye ısınmıyor, böyle bir büyü de mi var acaba?
5- Acaba benden nefret eden birisi mi yaptırdı yoksa arkamdan kimse almasun senü yine bana kalasun, diye türkü çığıran biri mi?
6- Kader böyleymiş.(Kabulleniş aşaması)
7- Saçmalama, ne büyüsü? (İnkar ve özüne dönüş)

Mahalleli teyzenin en vurucu çıkışı buydu. Şimdiye kadar ki çalımları ile beni tökezletemediler bile ama bu sefer bir anlığına da olsa acaba? dedim. Bu açıdan beni bile tereddüde düşürdükleri için kendilerini tebrik ediyor, artık bundan böyle sanatları karşısında şapka çıkararak yollarından çekiliyorum. 

Bu yaşıma geldim, evlenmek benim için hiçbir zaman nihai bir hedef, bir varış noktası olmadı. Kendime bir yol çizdim, bu yol üzerinde doğru insana denk gelirsem iki kişi olarak yolum üzerine devam edecektim. Şimdi zaten benim bir yolum var ve evlenmemek bu yolumdan beni saptırmadığı gibi, hedefime geciktirmiyor da. (ya da doğru insan deyip karşıma çıkan insanlara bir suç bulmak istemiyorum, gönlümün istediği gibi bir insan daha doğru bir tabir olabilir, kendi özünde değil de benim için doğru olan insan)

Aile huzurum, maddi imkânlarım hamdolsun yerinde. Evlilik bana fazladan bir şey katmayacak ya da evlilik benim için bir çıkış yolu da değil.

Durum böyleyken ve bahsi geçen mahalleli teyzeler bunu çok iyi de biliyorken neden hiçbir şey bulamayınca hayal gücünün sınırlarını aşıp bunları uyduruyor ve neye, kime geç kaldığım için bu kadar dertleniyorlar, merak ediyorum.

Hayır, korkum; bunun üzerinde büyü var diye birine şirinlik muskası falan yapıp yollarlamaları ve benim yanlışlıkla, yanlış kişiyle evlenmem. Ahaha, hayal gücüm mahalleli teyzeler kadar geniş. Hem kim bilir belki ileride ben de bir mahalleli teyze olurum, nasılsa boş konuşmak bedava!

Not: Sağ taraftaki anketi cevaplarsanız çok sevinirim. ^^

Yorum Gönder

44 Yorumlar

  1. Düğünlerde yaşlı teyzeler dirsekleriyle dürtüp '' sıra sana geliyor'' demediler mi daha ? :D

    YanıtlaSil
  2. :-))) çok güldüm demek büyü ha derhal karşı büyü yaptıralım o zaman

    YanıtlaSil
  3. 😂😂😂 bu ülkede niye insanlar ille de evlenmek zorunda gibi bir önyargı var hala anlayamadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ülke de değil bence. Yani dizilerden izlediğimiz kadarı ile Amerika'da da kadına evlen baskısı var, taa Kore'de de var. Erkeğe böyle bir baskı yapan yok ama tüm ülkelerde durum böyle

      Sil
  4. Sesli güldüm :))) Dünyaya geliş itibari ile senden bir iki adım önde olmanın verdiği tecrübe birikimim bu yaşadıklarını daha evvel yaşamama neden oluyor. Sırf bu nedenle de her okuduğum da "yalnız değilmişim" diyorum, rahatlıyorum. Aynı evrede ben de senin gibi "acaba" demiştim, bütün soru işaretlerini silip süpürsem de derinlerde bir tane kalmış olabilir. İyi bir hoca bulursan lütfen beni de çağır :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sırada ne var abla :D Acaba eş cinsel olduğum falan mı konuşulacak ahahahahah :D
      İyi bir hoca bulunca kendime bir tane dizilerdeki adamlardan muskalayacağım sonra ver eline paris seni hatırlayacağımı sanmıyorum :DDD

      Sil
    2. Kızlaaar bende geldim ayrıca ben ikinizden de bir adım öndeyim valla hem okudum hem güldüm gülerken annemle yengemde yanımdaydı birde onlara okuyup güldüm tabi annemin önceki senelerde beni hocaya baktırma teşebbüslerini annanemin benden gizlice umreye giderken atletimi götürüp her gün zemzemle yıkayıp getirmesini hatırlayıp tekrar güldük(nerden duyduysa böyle yapılınca kısmet açıldığını duymuş tabi ben atletimin renginin morarmasından şüphelenip annemi çamaşırlarımı renklilerle mi karıştırdın diye sıkıştırınca öğrenmiştim mevzuyu!!)ama annemle yengem hocaya baktırma konusunu hala ciddi ciddi düşünüyorlar ama geçti Borun pazarı benim için :(( ikinizi burda birarada görmek çok güzel

      Sil
    3. yazının son kısmına binaen bende sürekli ölçüp tartıyorum huzurum yerindeyken maddi olarak da elhamdülillah kimseye muhtaç değilken neden gönlümün ısınmadığı biriyle evlenip niye hayatımı kendime zindan edeyim diye düşünüyorum işimide oturtabilirsem dünyayı olmasada Türkiye ve başka ülkeleri gezmeyi planlıyorum yaş olmuş 36 artık çocuk hayaliminde zamanı geçiyor olmayana bel bağlamadan elimdekilerle yetinicem Allah ömrümüzü hayretsin...

      Sil
    4. "Kendisi için istediğini mümin kardeşi için de istemeyen tam anlamıyla iman etmiş olmaz" buyuruyor Peygamberimiz.. hatırlatayım istedim :))

      Ben henüz bu turu oynamakla meşgulüm ama level atlayan arkadaşlarım var, onlardan biliyorum, sırada terapist randevuları olacak. "Acaba bağlanmaktan mı korkuyorum?" sorusu ile başlayan terapilerde çoğunlukla çocukluğuna inen terapistin, gelir seviyene göre her seansta maaşının üçte birini alıp "her şeyin hayırlısı" diyerek seni evine yollayacak..

      Umarım o evreye gelmeden evlenir barklanırsın, yoksa son turda Esra Erol'la başbaşa kalırsın demedi deme :))

      Sil
  5. Ya bu mahalleli teyzelerle ve akrabalarla yarışılmaz onlar ne diyorsa hı hı , şartlar , kısmet böyleymiş deyip geçiyorum ( üstüme nişanlananlar hamileymiş de bizimde son gündemimiz bu bal gibi biliyorlar üniversite sonrası yüksek lisans, staj, askerlik sıralamasını )

    Ahah anketteki seçeneklerden birini seçebilene aşkolsun ben hepsini seçtim hepsini yaz hepsini okumayı çok seviyorum :******

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nişan yapmayıp sevgili kalsanız bu sefer de ona laf ederlerdi :S
      Koca bulanı rahat bırakmıyorlar manyak bunlar :D

      canım arkadaşım ayy çok utandım. teşekkür ediyorum

      Sil
  6. Benim ablama da 30 yaşında olması vesilesiyle yıllardan beri 'büyü' yapılıyor.Gittiği her hacı ya da hoca 'Aaa!Kızım sende büyü var.' dedi.Her gidilen büyücü de bozdu güya büyüyü.Ya kardeşim inanmayın böyle şeylere diyorum,anlatamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hocaya gidip de üzerinde büyü olmayan duymadım zaten. yok dese nasıl para kazanacaklar :D

      Sil
  7. Abla bu durumlarda benim diyeceğim Allah belkide sana daha güzel daha iyi bir sadet nasip etmiştir ve beklemen gerekiyordur...Yalnızlık Allaha mahsustur seninde ruh eşin vardır... Belki bu dünyada belki öbür dünyada önemli olan öbür dünya sevdiğimizi bulmak ama bu dünyada da karşımıza çıkar ama biz görmeyeyiz ışte ordada devreye kalbin giriyor... ilk önüne çıkanla evlenip sonu keder olacağına bekle olgunlaş sonra kader de ışte bu diyeceğin biri ile evlenip saadetine sadet kat... O teyzeler benim çevremde yok ama nasıl bir durum olduğunu tahmin edebiliyorum işi gücü birakmişlar elegini asmislar ışte napacan...sadet zor kırmak zor devam ettirmek daha zor ama seninde dediğin gibi herşeyin var bir kaçış olarak evlenmek istemiyorsun gerçekten seni anlayan biri olsun istiyorsun(kabine dokunan biri) (bir öğretmenim vardı hep kötü birşey yaptığımızda "Allah yolunu açık etsin düğününü güzun etsin" derdi) bende sana söyleyim ...:)

    YanıtlaSil
  8. Zaten o mahalleli teyzeler bi sussa da biz gençlerde bi rahata ersek:) Keşke herşey evlilikle son bulsa ama evlensen bu sefer yine bi şey bulur seni deli ederler. Ne zaman öğrenicez acaba başkalarının hayatlarına karışmamayı ya da her yerde gizli kolları olan bu minnak teyzeleri susturmayı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biliyorum evlensem çocuk için musallat olurlar. susmayacaklar ben pes ettim :D

      Sil
  9. Kıbrıs'ta da mı var öyle teyzeler ya? :) Ben oraları daha farklı hayâl ediyorumdum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yoook burada yok, türkiyeden dilleri uzananlar var :D

      Sil
    2. Vay be nereye gidersen git kurtuluş yok demekki :)

      Sil
  10. Allah kimseyi mahalle teyzelerinin diline düşürmesin sana da sabır versin :D her şeyin bir vakti saati var sonuçta kadere inandıkları halde neden bu kadar baskı yapıyorlarsa anlamadım gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onları anlamaya çalışmayı bırakıp böyle onları tiye aldığım yazılar yazmaya başlayalı uzun yıllar oldu :D

      Sil
  11. Aklımdan bir sürü şe geçiyor da yazmayacağım kimseye kötü örnek olmak istemem ama halkımızın bu evlilik olayına neden bu kadar taktığını anlamıyorum. Evlenince ne oluyor? Aha ben evlendim de ne oldu ? Koskoca bi hiç. Bu zamanlarımı ailemle değerlendirmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte mahalleli teyze sanırım bizim bekar hayatımızı kıskanıyor ne bileyim :DDD

      Sil
  12. Ya of tamam itiraf ediyorum ben yaptırdım..
    Kimseye yâr etmem Nabrut'umu dedim ve soluğu büyücü Hayri Efendi'nin yanında aldım :D
    Ben de 'Ablacığım takma sen şu teyzeleri' diyecektim ki takmayı bırakmışsın zaten sonradan :D
    Teyzeler de sanırım konuşmak için konuşuyorlar. Sonuçta Yahya Kemal'in de dediği gibi "Hiç şaşmayan saat gibi işler durur kader." Yani büyüyle ne kadar engellemeye çalışsalar da mutlak kader değişmez ki. En fazla ertelenmiş olur ama son sözü hep alınyazısı söyler.
    Ya bu teyzelerin başka işi yok mu ya Allah Allah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayri efendi bana söyledi çoktan karşı büyü yaptırdım ve artık benimsin :D
      Yahya kemal ne güzel söylemiş ımm nefis.
      Teyzelerin başka işi yok evet sorun burada başlıyor işte :D

      Sil
  13. Çalıkuşu dizisinde Maria' nın dedigi gibi "ayy hemşire acaba biri bana domuz büyüsü mü yaptırdı nedir? kimseyi sevemiyorum." :D sana kim ne yaptirmissa bizim evde 31 yasindaki abime de biseyler yapildigindan mahalleli teyze supheleniyor. Şuphelenmekle kalmiyor tatile evine gelen abimin huzurunu kaciriyorlar. Sanki onu görünce evlenmek. Evlenmek diyince abim akillarina geliyor. Ayy valla bana daral geldi. Isin zor nabrutcum. Bosver kulak asma. Rabbim gonlunuze gore birini çıkarır insallah. Onemli olan bulundugun zamanda huzurlu olmak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkeklere o kadar baskı yapılmıyor işte. baskıyı size yapıyorlar bunu evlendirin diye ahaha olan yine kadına oluyor.
      ne zavallıyız biz :D
      Allah iyi insanlarla karşılaştırsın pişnman etmesin en önemlisi bu yoksa zamanı değil elbette

      Sil
  14. İlk baş mahalledeki teyzelerin bu kadar kollektif bir şekilde çalışmaları beni çok etkiledi :)
    Düşünme aşamaları beni çok eğlendirdi Farklı konularda da olsa hep aynı düşünce aşamalarından geçtiğimi fark ettim Tabi ki son aşama hep aynı özüne dönüş
    Evliliğe insanlar nasıl bakıyorlar bilemiyorum ama benim de düşüncelerim seninkiyle aynı
    Sonuçta imzayı attıktan sonra dünya falan durmuyor Yeni ve ağar sorumluluklar, yeni bir hayat ve olgunluk geliyor Doğru zaman da doğru kişiyle yapılmadıktan sonra bir anlamı yok
    Ama teyzeler bu kadar kollektif çalışırken kesinlikle bir şirinlik muskası ve muska sayesinde atılan bir imza bekliyorum :)

    Bu gerçek olursa teyzeleri bana da çaya bekliyorum o ayrı konu :)

    YanıtlaSil
  15. İlahi yaaaa :D :D :D
    Evlenme-evlenmiyonmuuuu
    sözlü kal-nişan ne zaman
    nişan yap-düğün ne zaman
    düğün yap-bebek ne zaman
    bebek yap-2nci ne zaman(bu konudan muzdaribim)
    amaaaaannnnnnnnn hayat senin onlara ne ya. Takmıyorsun biliyorum da ben gıcık oluyorum :D

    Ankete hepsini didim seviyorum seni okumayı sadece eskisi gibi yorum yaz(a)mıyorum. Kendi bloguma da... MEB engel bastı açılmıyor eskisi gibi..
    Sevgiler cicim :*

    YanıtlaSil
  16. kimseyi beğenmiyor kesin beklediği biri var evresindeyim ben :) demek ki bi sonraki evrem bu :/ hakkımızda hayırlısı olsun her şeyin..bir bakışa bir ömür sığdırmak duasıyla..

    YanıtlaSil
  17. Hahaha , çok güldüm bu teyzeler ilginçler . Fazla flash tv dizisi izlemişler :D

    YanıtlaSil
  18. Amiiin Nabrut boşver teyzeleri hiç kafana takma. Onlar evlensen de susmaz .Evlenirsin çocuk ne zaman.çocuk olur ikinci ne Zaman .iki kızın olur bi oğlan yaparsın artık.Bu böyle sürer gider.Teyzeler hiç susmaz.Rabbim herşeyin hakkında hayırlı olanını nasip etsin.Zehra

    YanıtlaSil
  19. Amiiin Nabrut boşver teyzeleri hiç kafana takma. Onlar evlensen de susmaz .Evlenirsin çocuk ne zaman.çocuk olur ikinci ne Zaman .iki kızın olur bi oğlan yaparsın artık.Bu böyle sürer gider.Teyzeler hiç susmaz.Rabbim herşeyin hakkında hayırlı olanını nasip etsin.Zehra

    YanıtlaSil
  20. Amiiin Nabrut boşver teyzeleri hiç kafana takma. Onlar evlensen de susmaz .Evlenirsin çocuk ne zaman.çocuk olur ikinci ne Zaman .iki kızın olur bi oğlan yaparsın artık.Bu böyle sürer gider.Teyzeler hiç susmaz.Rabbim herşeyin hakkında hayırlı olanını nasip etsin.Zehra

    YanıtlaSil
  21. Amaniiiinnn nabrut un başına gelenler, gülsem mi ağlasam mı bilemedim ki, offf 🙄🙄🙄

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Nabrut. Kore dizileriyle tanışma ve onları sevme sebebim sendin . Her zaman ki gibi eğlenceli ve samimi bir yazı döktürmüşşün .

    YanıtlaSil
  23. Merhaba, ne zamandır yazmıyorsun, merak ettik.
    Son hafta yaşananlar malum. Ama memleketimizin durumu iyiye gidiyor inşallah, bu ülkeyi kimseye bırakmayız.
    Şehitlerimize rahmet diliyorum, sevgiler.

    YanıtlaSil
  24. Amaan boş ver takma kafana.Ne bu baskılar nede sözler biter.Evlenirsin 20 yıl emek sarfedersin,sana söyleme geregi duymadan teyzelerle sana haber gönderirler "20 yıldır sevmedim boşasın beni"diye.Teyzelere göre buda büyü...Boşverin milletin lafını sözünü.Siz sadece kendiniz için en iyisini Rabbimden istemeyi unutmayın.Dualarınıza en başta kendinizi katın.Galiba ben dualarıma kendimi katmayı unuttum.Teyzeleri amcaları boş verin anın tadını çıkarın.Bir mahalle teyzesinden tavsiye :)
    (nabruuut burdanda bir türlü profil isim yazamıyorum nasıl oldugunu bilmiyorum )

    YanıtlaSil
  25. ay şu huzursuz günlerde güldürdün beni :)
    seneler önce kuzenim bir rahatsızlığından dolayı bir hocaya gitmişti
    orada benim ön adımı bilirsin bilindik bir addır o adımı vererek böyle bir akraban
    var mı varsa ona söyleyin kısmeti bağlanmış demiş
    tabi ben senin hemen 7.maddene bağlayıp "Saçmalama, ne büyüsü? moduna girip senelerdir bekar geziyorum :))))

    YanıtlaSil
  26. Nişanlıyım şu anda. Düğün tarihi soruluyordu. Merakları itinayla giderildi. Sonra corona çıktı ee ne olacak sizin düğün soruları yine gelmeye başladı :D bu da bizim şansımız galiba :D
    Neyse, çok şükür ki cevap kolay. Nikah olacak hayırlısıyla.

    YanıtlaSil