Evlilik Hikayeleri-8

Görücü usulü nedir sorusu üzerine başladığım yazı dizimde bu noktaya geleceğimizi hiç düşünmemiştim. Bu sizden gelenlerin 8.’si olacak ve sırada bekleyen çok güzel hikâyeler var. 

Bugünkü hikâyeyi ilk okuduğumda tam manası ile tüylerim diken diken oldu. Uzun bir müddet de etkisinden çıkamadım. Sizin de benzer duygular hissedeceğinizi düşündüğüm hikâyeyi bizimle Seda Öztürk paylaştı. Kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. 

Evlilik hikâyemin biraz ilginç olduğunu başta belirteyim. Bazılarınıza masal gibi gelebilir. Tabii şu prens prenses masallarından değil. Daha çok şark masallarına benziyor, âşıkların kavuşmak için bir bin zahmet çektiği.

Neresinden başlasam anlatmaya. Genç kızlığım boyunca gördüğüm rüyalardan mı, yoksa daha da gerilere gidip aslında evlilik hiç aklımda yoktu kısmından mı? En iyisi size önce kendimden bahsedeyim. Üniversiteden mezun olup özel bir okulda öğretmenlik yapmaya başladım. Evliliği çok umursamıyor olsam da rüyalarımda sürekli nikâhım kıyılıyordu. Kiminle kıyıldığını da cismen olmasa bile ismen biliyordum. Babamın arkadaşının oğlu…

Babamın arkadaşı ve ailesi ile yakın ilişkilerimiz vardı ama hem haremlik selamlık yaşantımız gereği hem de oğullarının lise dâhil olmak üzere hep şehir dışında okuyup yine şehir dışında çalışma hayatına başlamasından dolayı kendisini hiç görmemiştim. Gelin görün ki bu hiç görmediğim adamla rüyalarımda defalarca nikâhım kıyıldı. Bir genç kız olarak bu rüyalarımdan epey utandığımı kimselere anlatamadığımı söylemeye hacet yok sanırım. 

Gel zaman git zaman, sonunda beni istemeye geldiler. Rüya ile gerçeği karıştırmıştım. Ortada hiçbir şey yokken gördüğüm rüyaların beni getirdiği bu noktada karmaşık duygular içindeydim. Sonunda rüyalarımda ismini gördüğüm kişi karşımdaydı. Sevdin mi, beğendin mi diye sorarsanız fark etmezdi derim. Zira rüyalarımdan biliyordum ki ben bu adamla evlenecektim, o benim kaderimdi. Alnıma yazdığı yazıyı Allah hikmeti ile bana önceden bildirmişti. 

Şimdi siz benim hikâyemin burada bittiğini sanıyorsunuz değil mi?
Hâlbuki işte hikâyem burada başladı. Ben alınyazımda olduğunu bildiğim bu adama çoktan evet demiştim ama annem istemiyordu. Benden ve babamdan habersiz diğer tarafı arayıp bu işin olmayacağını söylemişti, biz neden karşı taraftan haber gelmedi, neden cevabınız ne diye arayıp sormadılar, diye beklerken. 

Annemin neden istemediği kısmına değinmek istemiyorum, zira hayat boyunca annemle verdiğim kavganın son raundunda bana esaslı bir kroşe indirerek beni sahasından sonsuza kadar ayrılığa zorlamıştı. Acı ve kederli mevzular ve bu neşeli blogta olmaması gerektiğini düşünüyorum.



Bu olaylar akabinde 6 ay kadar sonra o adamın nişanlandığını öğrendim. Ne hissettiğimi sorarsanız; belki beni çok fesat ve lanet biri olmakla suçlayacaksınız, belki haklısınız ama hislerim aynen şunlardı: “3 ay veriyorum, 3 ay sonra bu iş bozulacak.” 

Tabii benim bu düşüncelerimden ne ailemin ne de karşı tarafın hiçbir haberi yoktu.

Ben bu sırada ne yapıyordum peki? Nasıl olduğunu bilemediğim bir şekilde kendimi sözde bulmuştum. İradem elimden alınmış gibiydi. Biri tanışmak için geliyor, susuyorum, suskunluğum ikrarıma veriliyor. Ve sonunda söz yüzüğü takılırken kendimi başrolde buluyorum. Ben varım ama sadece izleyici olarak. Sanki bir şey bana bunları yaptırıyor.

Bense hala bekliyorum, nişanı bozulacak, bu haber bana gelecek diye.

Geliyor da.

Ben de sözümden dönüyorum. Beklemeye başlıyorum. Ve evet, tekrar geliyorlar, beni istemek üzere. 

Kaderim olduğunu bildiğimden benim için her şey doğal akışında seyrediyor. İlk geldiklerinde yani nikâhımızdan 2 yıl evvel, demek ki nikâh vakti daha gelmemişti diye kendimi teselli ediyorum. Teselli ediyorum zira bu noktaya gelene kadar geçirdiğimiz söz ve nişan olayları bizi epeyce hırpalıyor. 

Şimdi evliyim, 2 çocuk sahibiyim ve evlenmek isteyip de evlenemeyen kardeşlerime kendi hikâyemi anlatıp nasihat veriyorum; nikâh vakti gelmeden kader tecelli etmez.

Seda Hanım mailin sonunda bana dedi ki; eğer okurların sıkılmazsa, arzu edersen olayı bir de eşimin ağzından aktarmak isterim. Siz ne düşünüyorsunuz, hikâyeyi bir de erkek tarafından dinleyelim mi?

Not: Sizde kendinizin ya da ailenizden birinin evlilik hikâyesini paylaşmak isterseniz nabrutvebiz@gmail.com adresinden bana mail atabilirsiniz.
Not 2: Yazıyı, sahibinin hem ricası hem de izni ile ufak dokunuşlar da katarak redakte ettim.


Görücü usulü evlilik nedir?

Görücü usulü evlilik "Usulü"

Görücü usulü evlilik hakkında bilinmeyenler


Evlilik Hikayeleri 123456,7

Yorum Gönder

52 Yorumlar

  1. Waav gerçekten tüylerim diken diken oldu

    YanıtlaSil
  2. Boyle dedigine gore beyefendinin tarafindan ilginc bir hikaye gelecek. Merakla bekliyorum. Boyle okuyunca ben de gelecegimi merak etmiyor degilim. Ama ne demisler her seyin hayirlisi. Biz de oyle deyip kaderimizin iyi olmasini bekleyelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığın gibi insanı bir çok düşünceye sevk eden bir olay

      Sil
  3. Degisik bir hikaye Allah gonlune gore versin denir ya tam da yerinde bir soz olmus bu hikaye icin. :)
    Birde erkek tarafından duymak isterim acikcasi ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkek kısmı ile ilgili bilgiler için hikayenin sahibi ile temas halindeyim :D

      Sil
  4. Evlilik hikayelerini büyük bir merakla ve gülümsemeyle okuyorum Ama en etkilendiğim hikaye bu oldu
    Bu konularda genellikle kaderciyimdir Eğer gerçek aşk varsa eninde sonunda hayatın onları birleştireceğine inanırım
    Neyse lafı uzattım Hikaye de erkek tarafı neler yaşamış acaba Beni şimdiden merak sardı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de en çarpıcı ve vurucu hikayelerden biriydi.
      Ben de kaderci biri olarak erkek tarafının hikayesini merakla bekliyorum :)

      Sil
  5. Şahsen ben birde eşinin ağzından dinlemek isterim, çok güzel bir hikayeydi. Mutlulukları daim olsun inşaallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin inşallah.
      Devamı için mailleştik inşallah en kısa zamanda onu da yayınlarım

      Sil
  6. Ben çok merak ettim eşinin düşüncelerini zira bu tarz durumlarda erkek tarafının durumu daha bir ilginç oluyor bana göre :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası hikayeyi bende daha almadım. Mailleştik ve bana dönecek Seda Hanım ve bende çok merak ediyoprum

      Sil
  7. Evet lütfen. Eşinin anlatımı ile de okumak isterim. Bu arada size de teşekkürler çok ilginç ve güzel bi bölüm olmuş. Devamını dört gözle bekliyorum. ~~~ namira

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda devamı da gelecek inşallah.
      sizden mailler geldikçe bölüm de devam edecek inşallah.
      çok teşekkür ederim. sevgilerle

      Sil
  8. Çok merak ettim acaba annesi neden istemiyordu,hikayenin en önemli kısımlarından biri bence bu.Hiçbir anne evladı için kötü bir şey istemez belki onunda his olarak içine sinmeyen şeyler vardı.Birde 3 ay veriyorum bu iş bozulacak, bozuluyor sonra bende sözü bozuyorum,sonra bekliyorum isteyecek kısımları biraz iddialı geldi. Tabi bunlar benim fikrim Allah evlatları eşi ile mesut etsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esasen biz o kısmı maillerde konuştuk kendisi ile ben de çok merak ettim. ve kendi istemediği için burada da yayınlayamadım lakin öyle şeyler anlattı ki teşbihte hata olmasın şu oklavalı bir video vardı hani yakın zamanda yayınlandı öz çocuğunu oklavayı ağzına.. Aman Allah'ım yani demem o ki bunu yapan da bir anne. Bu hanımefendinin de annesi işte biraz farklı. Allah yardımcısı olsun.

      Sil
  9. Wattpad hikayeleri gibi *.* bir de erkek tarafından dinlemek tam manasıyla olayı açıklayacak sanki. En yakın zamanda devamını okumak için sabırsızlanıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Watpadd hiç okumuyorum ama doğrudur :)
      evet kesinlikle ikinci kısım biraz daha kapsamlı olacak diye düşünüyorum ben de

      Sil
  10. Bu hikayeye söyle romantik bir dizi çeksinler izleyelim :)

    YanıtlaSil
  11. Bu serinin tüm hikayelerini okumuş biri olarak en sevdiğim bu oldu ve evet eşin ağzından da okumak isterim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çarpıcı değil mi? eşinin ağzından olan hikayeyi henüz bende bilmiyorum ve en az sizin kadar merak ediyorum ^^

      Sil
  12. Ben erkek tarafından da dinlemek isterim. O neler yaşamış neler hissetmiş acaba? Çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  13. Çok değişik bir hikayeymiş.Çok da etkileyici. Hikaye sahibinin eşinin dilinden de dinlemek isterim ben. Tabi sen bize ulaştırırsan sevgili Nabrut :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz istersiniz de ben yazmaz mıyım? Hikayenin sahibi iki çocuğundan sebep çok yoğun olduğundan bana henüz yollayamadı ama yollar yollamaz yayınlayacağım :)

      Sil
  14. Mehmet Aslantuğ Kördüğüm dizisinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off maalesef :( diziye ortadan girmiş ben nasıl izleyim hem de baba rolünde :/

      Sil
  15. Başından beri takip edıyorum bu yazı dızısını malum bizim nesilin cogu gorucu usulü evlilik yapmışız ama bu en ilginç olanıydı . Kaderdeki kişi degişmez deriz ya hep bu hıkaye onun tam da ıspatı olmuş . Yanlız ikiside baskaları ile nişanlanıp sonra nasıl vazgeçebilmişler tekrar erkek tarafını damat nasıl ikna etmiş cok merak ettım yazarsan onuda zevkle okuruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin bu merak ettiklerini bende çok merak ediyorum en son mailleştiğimizde çocukları ile çok yoğundu ve bana sessizlikte rahatça yazmak istediğini söyledi. Benden ondan haber bekliyorum yollar yollamaz yayınlayacağım

      Sil
  16. çok güzel olur, ben çok merak ettim kız bunları düşünürken acaba adam ne düşünüyordu, adamda kız seviyormuydu, istiyor muydu diye. işte Allah evleneceğin kişiyi kaderine yazıyor ve ne yaparsan yap bozulmuyor. Acaba bizimkiler nerde ne yapıyor nabrut abla :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacım seninki daha okuyordur falan ama benimki umarım çok fazla yaramazlık yapmıyordur :DD

      Sil
  17. Selam Nabrutcugum☺️☺️☺️hani hepsini okuyorum da firsat bulup shimdi bir yorum yapishtirayim dedim buraya.Allah mutluluklarini daim etsin,kaderin kedere degil mutluluga kapi acmasi en sevdigim tat😍 Agzinizin tadi bozulmasin Inshallah,P.S belki bir gun ben de annemlerin hikayesini anlatirim sana mailden istersen tabi☺️ her zaman dikkatimdesin
    Sevgilerle Saida Rashid

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam. yorumlarınız ve varlığınız her daim mutlu ediyor efendim.
      çok memnun olurum. fırsat bulduğun en kısa zamanda mailini bekliyorum öyleyse.
      sevgiler ve öpücükler

      Sil
  18. Evet ya eşini ona çeken ne olmuş merak ettim :)

    YanıtlaSil
  19. Baya merak ettim şimdi , erkek tarafının hikayesini

    YanıtlaSil
  20. Vaayyy iste bu kader galiba bende bu aralar ayni durumdayim ama bekliyorum Seda Haniminda dedigi gibi nikah kiyilmadan hic birsey evet oldu demek istemedigim icin Allaha biraktim olursa olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah yolunu açık etsin. işini rast getirsin o zaman^^

      Sil
  21. Bu arada bende beyfendinin agzindanda duymak isterim

    YanıtlaSil
  22. Çoook güzelmis seda hanım. Sagol nabrut bizimle paylastigin icin. :) ben de her zaman cok merak ederim kiminle evlenecem diye. Ne guzel ruyasinda goruyormus. Ama olayin seyri bi hayli ilgincti. Ne hos ^-^

    YanıtlaSil
  23. Ben de buna benzer bir şeyler yaşıyorum. Henüz mutlu son yok ama hissediyorum o günler de gelecek.Ne zaman umudumu yitirsem bu hikayeyi tekrar tekrar açıp okuyorum. Özellikle "nikâh vakti gelmeden kader tecelli etmez." nasihatinizi her okuduğumda içime su serpiliyor. Çok teşekkür ederim size. :) Rabbim eşinizle çocuklarınızla birlikte mutlu yaşamayı nasip etsin.

    YanıtlaSil
  24. Merak ettim eşinin nişanı bozacağını nasıl anlamış veya hissetmiş mi?

    YanıtlaSil