Parasite Konusu ve Yorumu

 


Parasite Konusu

Oldukça fakir bir aileden gelen genç bir adam, zengin bir ailenin kızına İngilizce dersi vermeye gider. Bu vesile ile anne, babası ve kardeşini bu zengin ailenin arasına katacaktır.

Ters köşeli, bol sürprizli bir film olduğu için daha fazla bilgi vermek istemiyorum.

Parasite Yorumu

  • Öncelikle Oscar ödüllü film denilince daha kasvetli, belki sıkıcı bir film diye düşünebilirsiniz ama asla öyle değil.
  • Çok keyifli, yüksek tempolu, ters köşeli bir filmdi.
  • Afişi sanki dram türünde kasvetli bir film hissi veriyor ama alakası yok. Türü için komedi, kara mizah, gizem diyebilirim.
  • Özellikle erkekleri Kore sinemasına alıştırmak için mükemmel bir tercih olacaktır. 
  • Ben eşimle izledim ve hala film üzerine konuşuyoruz, çok sevdi.
  • Güzel başlıyor, yükseliyor ve pat! Çok çarpıcı bir olay ile kafaları karıştırıyor. Üzerine uzun süre konuşacağınız şekilde sona eriyor.
  • Zengin fakir ayrımını anlatırken kullanılan metaforlar mükemmeldi.
  • Hatta bu film Türkiye'de çekilse idi nem, bodrum kokusu değil, soba kokusu üzerinden ilerlerdi, diye düşünüyorum. İzlerken bununla ne demek istediğimi anlayacaksınız.
  • Sonunu beğenmeyenler de var ama siz izleyince ne düşüneceksiniz, izleyenler ne düşünüyor, yorumlarınızı merakla bekliyorum.
Beni Instagram hesabımdan takip etmek isterseniz: 
https://www.instagram.com/nabrutvebiz/

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Bende filmi çok sevmiştim ama keske filmi izlemek için sinemaya erkek arkadaşımla gitmeseydim. Bazı mustehcen sahneler filmi öneren ben olduğum icin beni zor duruma soktu hhhhh ama film güzeldi 😁👍🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müstehcen sahne benim izlediğim filmde yoktu demek ki kestiler :D

      Sil
  2. Ben de çok beğendim ve filmde işlenen koku konusu çok iyiydi beni en çok etkileyen küçük çocuğun ailenin kokularının aynı olduğunu farketmesiydi ayrıca fakir insanların daha üst sınıflara tırmanmak ya da daha iyi şartlarda yaşamak motivasyonu mu onları bu kadar akıllı yapıyor bunu düşündüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çaresizlik insanı daha çok çözüm üretmeye itiyor bence

      Sil
  3. Bu filmi ödüllü olduğu için uzuun bir süre ertelemiştim. Bahsettiğin bu metaforlarla ilgili bir yazı dikkayimi çekti ve seyrettim. Hit ilk 10 kore filmim arasına girdi çok net.
    Özellikle zengin ve fakirin ayrıldığı aynı kare içindeki keskin çizgiler tüm film boyunca insanı ikiye bölen cinsten. Sonu ise kesinlikle filme yakışır iyi bir sondu.

    YanıtlaSil
  4. Ben beğenmedim sonu çok abartılmıştı kore sinemalarının genel uzatılan son yapma . Sadece my. Mister in koku yüzünden öldürülmesi beni üzmek yerine kara mizah filmleri gibi güldürdü 2 gün güldüm. Oskarlık olduğunu düşünmüyorum toplum eleştiri yapılmış güya ama dolandırıcılık üzerineydi zengin olan kadın kimseyi küçümsemiyordu mesela. Üzerinden çok uzun zaman geçti de isimleri hatırlamıyorum 😊 o yüzden my. Mister yazdım oyuncu ben de my mister le bütünleşti çünkü kore dizi sektöründe izlediğim en güzel drama da top 10 da 1. Sırada. En iyiler arasında . Çok insaniydi çok doğaldı sanki yaşamın ta kendisiydi. Arada başka dizi övdüm😂 şimdi de son zamanlarda zaman kaybı dediğim ve ilk defa bir dizinin senaristine baktığım tek dizi olan mause dizisi en kötüler arasındaki listemde 2. Sırada 😂 senariste bakma nedenim kim oynarsa oynasın bir daha yazdığı dizilerini izlememek😒 çünkü izleyicinin aklıyla dalga geçilen senaryoları sevmem. Benim fikrim bunlar 😊

    YanıtlaSil
  5. Nabrut izlerken ben de çok beğendim. Sonra yorumları okudum . Bir kısmı fakirleri kötü gösterdiği için bir kısmı zenginleri saf gösterdiği için, bir kısmı gerçekte bu kadar ayrım olmadığı için vs. eleştirilmiş. Bense o insanların kendilerine her şeyi reva görüp diğer bir hizmetçiye aynısını yapmamasını bir de genç adamın evin kızını kullanmaya çalışmasını hoş bulmadım. Zengin kadının saflığı da inanılır gibi değil. Hem çoğu zaman her zengin o kadar da kibar olmuyor. Ama koku meselesi çok güzel işlenmişti. Adamın partiye katıldığın için ücretini alacaksın demesi vs. Bir de her şeyin domino taşı gibi bir anda patlaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oscarlı olduğu için çok eleştirilmiş çok ince detaylar konuşulmuş. Açıkçası ben çok fazla anlam yüklemeden keyifle izledim. takılmadım o kısımlara

      Sil
  6. Ben çok Kore filmi izlemedim dizileri kadar en azından ama bu film iyiydi. Yani mesaj da apaçık ortada güzeldi. Konu belli olmasına rağmen sürekli heyecan tavandaydi. Tavsiye ederim gayet iyiydi.

    YanıtlaSil
  7. Nabrutçumm sen evlendin evleneli gitti güzelim blog yazıları nerde o ayrıntılı olarak ele alınan yazılar gifler videolar resimli replikler spoilerli kısım bile yok çok üzüldüm o kadar da bekliyordum hevesle...
    Filmi bayıldığımı da söyleyeyim gelmişken :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ev hem iş... Artık öyle yazılar yazmam mümkün değil, o kadar çok vakit alan bir uğraş ki çünkü. Anlayışla karşılayacağınızı umuyorum :)

      Sil