Garnier Nem Bombası Sprey Ne İşe Yarar? Blog Yorumu

Asit ürünleri kullandığım için cildim güneşe daha da duyarlı hale geliyor. Bu sebeple rutinlerim arasında güneş koruyucu krem de yer alıyor. Güneş koruyucuyu gün içinde tazelemek gerektiği için de daha pratik, sprey formundaki güneş koruyucuları deneyimlemeye çalışıyorum.

Daha önce Bioderma Hydrabio Eau De Soin bahsetmiştim. Bu üründen memnundum ama daha uygun fiyatlı muadil olarak ne kullanabilirim diye arayışlar içindeyken Garnier Nem Bombası Koruyucu Nemlendirici Sprey 'e denk geldim.

Garnier Nem Bombası Sprey Ne İşe Yarar?

Gün içinde nemini kaybetmesine yol açan dış faktörlere karşı cildi koruması ve ihtiyacı olan nemi ona kazandırması üzerine formülize edilmiş ve içine 30 SPF güneş koruyucu da eklenmiş sprey formunda bir krem.

Garnier Nem Bombası Sprey Nasıl Kullanılır?

15 cm uzaktan yüzünüze püskürtüyorsunuz. Termal sular gibi su sadece su püskürtmüyor, gaz ile beraber nemlendirici pürkürtüyor. Bu nemlendirici kolayca emiliyor, elinizle müdahale etmenize hiç gerek kalmıyor.


Garnier Nem Bombası Sprey Yorumu

İçeriğine bakmadan aldım, bakmadım çünkü o kadar küçük yazıyordu ki okuyamadım. Acil ihtiyacım olduğu için de aldım. Ama sonrasında içindeki maddelerden birinin Asya'da kullanımı kısıtlanan, östrojen salgısını artıran bir kimyasal olduğunu fark ettim. Yani temiz bir içeriği olduğunu söyleyemem. 

Komodejenik olmadığı yazılmış ki gerçekten bende sivilce yapmadı. Şöyle de bir nokta var eğer gün sonunda güneş kremini çift aşamalı temizlik ile temizlemezsiniz ne kullanırsanız kullanın sivilce oluşumunun önüne geçemezsiniz.

Sıktıktan sonra inanılmaz yoğun bir gaz kokusuna maruz kalıyorsunuz ve genziniz yanıyor. 

Cilt üzerinde koruyucu kalkan gibi yayılan ve cildi yumuşacık yapan bir sprey. Ben de beyazlık yapmadı, kimyasal filtre içerdiği için beyazlık yapmaması gerekiyor diye düşünüyorum.

Garnier Nem Bombası Spreyi Tekrar Satın Alır mıyım?

Nemlendirici yerine termal su püskürten Bioderma'nın şu spreyini daha çok sevdim. Yapısı itibarıyla da çok daha hafifti.

Garnier'ın bu spreyindeki gaz kokusu ise çok rahatsız ediciydi.

Ve 75 ml olmasına rağmen o kadar çabuk bitti ki inanamadım. 

Çabuk bitmesi, içeriğinin çok da güvenli olmaması nedeniyle bir daha alacağımı düşünmüyorum.

Cilt bakımı ile ilgili tüm yazılarıma şuradan ulaşabilirsiniz.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Nabrut aşırı kuru cildim için vücüt nemlendiricisi olarak ne tavsiye edersin. Bir de la Roche posay ürünleri hakkında bilgin var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. la Roche posay hakkında çok bilgi sahibi değilim açıkçası.
      Kuru cilt için de cerave'nin vücut kremlerini tavsiye ederim.

      Sil
    2. Nabrutçum vücut için sabun kullanmak doğru mu

      Sil
  2. 23 yaşında olup hâlâ güneş kremi kullanmayanlardanım.Yüzüm karma ama yazın o kadar yağlı oluyor ki yüzüm parlıyor resmen.Güneş kremini herkes söylüyor ama nedense yağlı cildime sürünce esmerleşirim gibi geliyor.
    Ne kadar araştırsam da bir türlü almadım senin içeriğe hassasiyetinden ötürü sormak istiyorum önerdiğin bir güneş kremi var mı esmerleşmek istemiyorum,şimdiden cevabın için teşekkürler🌸

    YanıtlaSil