Familiar Wife Dizi Yorumu

 


Familiar Wife konusu hakkında şurada bilgi vermiştim. Ji Sung hastasıyım ve Protect Boss'tan beri tüm dizilerini izlemiştim. Bunu da izleyip sıraya Doctor John'u koydum.

Familiar Wife Yorumu

  • Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo ve Oh My Ghost'un senaristinin elinden çıkan diziyi izlemeden olmazdı. 
  • Nasıl ki YEH etkisi varsa bir de Ji Sung etkisi var. Bir diziyi izlenir kılan bir oyuncu. Entartainer dizisinde de bu böyleydi. Tabii bu dizi Entertainer'dan çok daha iyi.
  • Konu, verilen mesaj ve işleyişi çok güzeldi.
  • Zaten zaman yolculuğu temalarına bayılıyorum bu dizi de bu türün başarılı örneklerinden birisi.
  • Dizi yüksek başlıyor. Güzel devam ediyor. 10. bölümden sonra e ne olacak şimdi derken dizi tekrar yükseliyor.
  • Sonunda tekrar yükselen bir dizi olarak beni şaşırttı. 
  • Size şunu sorgulatıyor, eğer bu adam ya da bu kadınla evlenmeseydim hayatım nasıl olurdu? Ve bu sorunun cevabını esas oğlanla beraber aramak epey eğlenceliydi.
  • Oh My Ghost'un şefi Cho Jung-Seok'un yine aynı şef karakterinde konuk oyuncu olarak yer alması hoş bir sürprizdi.
  • Ortalamanın üzerinde ama mükemmel de olmayan severek izleyeceğiniz güzel bir yapımdı. İyi ki izlemişim.
  • Son olarak Familiar Wife Netflix dizileri içinde yer alıyor.
Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Familiar Wife Blog Yorumu Spoiler İçeren Kısım

  • Geçmişe gittiğinde bindiği taksi ile arkadaşının kaderini değiştirmesi ve yeni dünyasında arkadaşının bekar olması,
  • İlk aşkıyla evlenmesi,
  • Kayıpederinin zengin olması,
  • Esas karısının da onu tanımadan devam ettiği hayatının daha iyi olması,
  • Karısını motosikletten kurtarması ve Wu Jin deyip gözünden yaş gelmesi,
  • Bu süreçte karısına olan aşkını hatırlaması,
  • Wu Jin'in evine gelmesi ve herkes kendi yaşamına devam etmişken alzeimer hastası olan kayınvalidesinin onu tanıması, damadım demesi,
Güzel detaylardı. Ama arkadaşı karısına çıkma teklif edince tabi işler sarpa sardı.

Ve burada dizinin ana teması, vermek istediği mesaj öne çıktı. Karına dedi ki;

Sen canavarlaşmadın! Ben seni bir canavara dönüştürdüm.


Rüyasında eski yaşamına dair anılar hatırlayan Wu Jin bunları teyit etmek için başını okşatırken Cha Joo-Hyuk'un yeni karısı çıkageldi. Bir burada bir de parkta Wu Jin'in şu sözlerinde yükseldim.

Senin yanındayken kendimi evimdeymiş gibi hissediyorum.

Burada Cha Joo-Hyuk onu reddetse de kızımız onu öptü. Ama yine de gitti.

Sonrasında tabii kızımız rüyasında onu gördü ve olayları anlamlandırmaya çalıştı. Annesi ondan nefret etme, dedi. Ve caddenin ortasında birbirlerine koşmaları... Güzeldi.

Cha Joo-Hyuk buradan sonra beni affet, daha düşünceli olsaydım kendi ayakların üzerinde durabilirdin deyip ağladı ki, dizinin bir diğer kült kısmı buydu sanırım.

Ve dizinin bir diğer yükselen kısmı Wu Jin'in Cha Joo-Hyuk'tan vazgeçmeyip geçmişe gitmeye çalışması ve her ikisinin tekrar lise günlerine dönmeleriydi.

  • Bu geçmişe dönüş işlerinde annesinin parmağı olduğunu öğrendik güzel bir detaydı ama biraz havada kaldı.

15. bölüm sonunda yıllar geçip çocukları olduğunda; ayyy yine aynı oldular derken bu sefer Cha Joo-Hyuk'un karısına karşı özverili olması, iş birliği içinde olmaları, verilen mesaj çok güzeldi.

Aklımda kalanlar bunlar.

Sizin dizi hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum. Çünkü Ji Sung oynadığı için tam olarak objektif olmayabilirim. Haha!

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Go back couple I izledikten sonra bana pek samimigelmeyen bir diziydi. Sadece aşk üzerinden gitmiş aile bağları çocuklar önemsenmemiş gibi. Çocuğu aklıma bile gelmiyordu adamın. Bana çok antipatik geldi bu yüzden dizinin devamını getiremedim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bakış açısıyla haklısın ama benim de çocuğum olmadığı için sanırım pek çocuklar aklıma gelmedi. Öncelik olarak birbiriyle geçinebilen aklı başına sağlıklı bir çift. sonra çocuklar geliyor :)

      Sil
  2. Go back couple I izledikten sonra bana pek samimigelmeyen bir diziydi. Sadece aşk üzerinden gitmiş aile bağları çocuklar önemsenmemiş gibi. Çocuğu aklıma bile gelmiyordu adamın. Bana çok antipatik geldi bu yüzden dizinin devamını getiremedim

    YanıtlaSil
  3. Go back couple I izledikten sonra bana pek samimigelmeyen bir diziydi. Sadece aşk üzerinden gitmiş aile bağları çocuklar önemsenmemiş gibi. Çocuğu aklıma bile gelmiyordu adamın. Bana çok antipatik geldi bu yüzden dizinin devamını getiremedim

    YanıtlaSil
  4. Evlilik üzerine gerçekçi bir bakış açısı vardı, çocuklarla birlikte değişen karı-koca ilişkisi, kadının ev ve çocuklar içinde boğulması ve başka bir insan haline gelmesi, erkeğin tüm sorunların ve zorlukların kendisi tarafından iş dünyasında yaşandığı yanılgısı, kadının sorunlarını ve yaşadığı zorlukları önemsemeyip göz aradı etmesi gerçek hayatın ya kendisi .. ama en sonunda aynı hayatın saygı samimiyet ve paylaşımla herkes için çok daha güzel olduğu, çile olmaktan çıkıp birlikte yürünen bir yol haline geldiği mesajı çok anlamlıydı. Sevdiğim bir diğer mesaj da “ kolay ve sorunsuz hayat yoktur” idi. Sorunlardan kaçıp başa sarmak kolay gibi geldi başlarda ama Her alternatifin getirilerle birlikte kendine özel başka sorunları oldu hep. Kaçmak yerine yanlışı bulup yoluna koymak için çaba harcamak gerekliydi. Kahramanımızın bu noktaya ancak 3. Denemede gelebilmesi fakat bizlerin ancak tek şansımız olması ironik😁 benim çok sevdiğim ve bazen kendimi görerek izlediğim bir dizi oldu. Sadece bu zaman yolculuğu temasını işlerken yazarlar genellikle kendi oluşturdukları gerçeklik içinde de çelişip bisürü mantık hatası yapıyorlar. Bu dizide de bolca vardı, o kısma takılmadan izlemek gerek.

    YanıtlaSil
  5. Ben sevdim. Uzun zamandır sonra izlediğim kore dizisiydi. Mesajlar hayatın içindendi. Dizide kendimden bir şey bulmak diziye bakışımı etkiliyor artık. 😊Tavsiyemle izledim .Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  6. Aslında şuan 12. bölümdeyim. Biraz spoiler yedim. ama bilerek amacım wojinin annesinin olayını öğrenmekti. öğrenemedim. böyle paralel evrenli kore dizilerinde nedense hep bi boşluk kalıyo

    YanıtlaSil