Defendant Konusu ve Yorumum

İzle diye başımın etini tatlı tatlı yediğiniz diziyi sonunda bitirdim.



Önce dizinin konusundan bahsedeceğim.

Defendant Konusu

Ji Soo iyi bir koca iyi bir baba olmanın yanı sıra mesleğine bağlı namuslu bir savcıdır. 
Um Ki Joon Sun Ho ve Min Ho isminde büyük bir şirketin varisi olan ikizleri canlandırmaktadır. 
Min Ho tek yumurta ikizi olduğu için tıpa tıp birbirine benzeyen kardeşi Sun Ho'yu öldürüp yerine geçer. Bunu tespit eden savcı olayın üzerine gidince kendini hücrede bulur.

Defendant Yorumum;

  • Suç, gerilim, aksiyon türünde daha iyi diziler izlemiştik.
  • Daha iyisini izlemiş olsak da bu, dizinin kötü olduğu anlamına gelmez. 
  • Temposu düşmeyen izlerken sıkılmadığım bir yapım oldu. Özellikle ilk 5 bölüm heyecan dolu idi. 8. bölümde artık hadi, çıksın sırlar ortaya diye sıkılırken 9. bölümde dizi tekrar yükseliyor.
  • Ama mesela bir Secret gibi derin izler bırakan bir dizi de değildi.
  • Şu sıralar romantik komediden daha çok bu türe ilgim arttığı için severek izlediğimi söylemeliyim. Türü sevmeyenler için illaki izlenmesi gereken bir dizi olmasa da Ji Sung seviyorsanız bu türü de izlerim diyorsanız mutlaka izleyin.
  • Ji Sung yine yeniden efsaneydi demeye ihtiyaç duymuyorum.
  • Not: Dizide gram kadar romantizm yok, biline. :)
Instagram adresimden beni takip ederek yeni dizi yorumlarına ulaşabilirsiniz. ^^

Edit: Anket Sonucu


Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

  • Savcı dizinin sonunda ancak hapisten çıkar diye düşünüyordum açıkçası ama klasik olarak suçsuzluğunun kanıtlanmasından önce bir şekilde çıkması ve sonrasında kendisinin gerçek suçluları bulması benzer dizilerden onu ayırdı.
  • İlk başlarda hafızasını kaybetmiş olması, ne oldu, nasıl hapse girdi diye düşündürmeleri çok güzeldi.
  • Hücrenin yerine bazı şifreler yazması, aklına gelince hücreye girmek istemesi ama onu yan hücreye koymaları, şifreleri yazdığı hücreye hapse attırdığı mafyanın hapsedilmesi etkilendiğim sahnelerdendi.
  • Sonradan o mafyanın suçsuz olduğunu bile bile yem olarak hapse attırması, hapiste ilişkilerinin gelişmesi gibi detaylar güzeldi.
  • Jun Hyuk'u ilk bölümlerde bir türlü çözemedim, iyi adam mı kötü adam mı diye düşünürken;
  • Gece zili çalıp eve gelenin o olması ve Kayıp Balık Memo oyuncağına ses kaydı yapması, sonrasında yaptığı kalleşliler :P beni katil yapacaktı ahah :) Neyseki sonrasında imana geldi. :)
  • Hapisteki çocuğu en son Doctors dizisine izlemiştim ve bu çocuk sıradan bir mahkum değil altından bir şey çıkacak diye bekliyordum ki çocuğu kaçıranın o olduğunu öğrenince dizi daha da hareketlendi. Hele Savcının hatırlayamadığı için karısını ve kızını öldürdüğünü sanarak kendini asmaya kalktığında onları ben öldürdüm diye çıkış yapması off'tu!
  • Min Ho gıcığın önce gideniydi. Hahah! Hele savcıyı öldürmek için kendini hapse attırması falan çok acınasıydı.
  • Gerçi Savcının hafızası yerine gelince onu çıldırtmak için hücre duvarına kanı ile Min Ho yazması dehşetti!
  • Kanıt olarak kanlı bıçağın olması güzel bir ters köşe oldu ama gerçi o da işe yaramadı.
  • En sonunda sözde karısı tarafından hapse attırılması, onun verdiği ifade üzerine Min Ho olduğunu itiraf etmesi dizinin can alıcı sahnelerindendi.
  • Hapishaneden kaçma planı, o kaçma sahneleri mantığa uydurulmak ve inandırıcılık adına çok çalışılmış olduğu belli idi ve zevkle izledim.
  • Kızını bir türlü kurtaramayınca bir höh dedim. 
  • Koğuş arkadaşları çok eğlenceli idi. Piyango hikayesi çok iyiydi. Beybaba'nın hep bir sırrı var gibi duruyordu ama aslında doktor olması ve bir kadın yüzünden hapse düşmesi, yani hikayesi güzeldi.
  • Aslında Beybaba avukatın babası çıkar diye bekledim ama olmadı.
  • Dizinin sonunda hepsinin bir masada buluşması sevimliydi.
  • Birde o hapishanedeki doktorun altından bir şey çıkar diye bekledim ama olmadı.
Diziden diyeceklerim bu kadar ama son olarak diziden en çok kızdığım şey neydi biliyor musunuz?

O gardiyan; eniştesinin, böylesine yakışıklı bir adamın, katil olduğuna nasıl inandı? 😂


Instagram adresimden beni takip ederek yeni dizi yorumlarına ulaşabilirsiniz. ^^

Yorum Gönder

34 Yorumlar

  1. Ya nabrut ne zamandır defendantı yazmanı bekliyordum.bu harika dizi hakkındaki düşüncelerini merak ediyordum. yazın güzel ama çok kısa olmuş diziden resimler filan koysaydın.hele bitane de jeneriği vardı.Ben diziye bayıldım .ilk defa içinde aşk olmamasına rağmen bi diziyi izledim.ji sung farkı işte.. Bir diziyi izerken hiç bu kadar meraklandığımı bölümleri sabırsıLıkla beklediğimi hatırlamıyorum.ilk güncel dizim bu arada.. Özellikle adamın bağırıken ki hali ağlaması çok gerçekçiydi ya.. kısacası süperdi kesinikle izleyin hele ji sung hayranıysanız hiç beklemeyin..bu arada sayfana ilk kez yorum yapıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar :) güzel yorumun için teşekkür ediyorum.
      Böyle dizinin sahnelerinden öte olayları ön planda olan dizilerin repliğini çıkarmak maalesef mümkün olumuyo :)

      Sil
    2. Katil kimm meraktan çatlayacağım

      Sil
  2. Önüne konup tadına baktıktan sonra yorum yapman istenen bir yemekten, bir kaşık alıp ağzını buruşturup baş parmağınla yanındaki iki parmağı hafifçe birleştirdiğin esnada, bir şey anlamadım bir kaşık daha alayım deyip böylece tüm tabağı bitiren, en sonunda aslında güzel ama "eksik bir şey var hayatımda" şarkısını mırıldandığın bir diziydi galiba.

    Yemeği sindirir biraz dinlenirsin sonra o eksik şeyin aslında en önemli şey olduğunu hissedersin. Yemekte aşk yoktur. Ya karısı ile olan aşkını hatırlatsalardı ya da ortaya avukatla bir aşna fişne katsalardı. Böyle pek bir tatsız tuzsuz oldu.

    Geçen sene ji sung kara para aşk'tan engin'e, benzer bir hikaye sebebiyle yenilmişti malum. Belki de içinde kalmıştır. "Benim neyim eksik ben de polisiye yapabilirim" demiştir. Yapmıştır da aslında ama bir eksikle. Kara var para var aşk yok aşk..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk paragraf çok iyi bir tespit :)
      Dizide aşk mı eksikti bilmiyorum ama evet muadillerine göre bir şeyler eksikti bu çok doğru.
      Son paragraftan haberim yok ama :D

      Sil
  3. Aynen abla ben de o hapishane deki doktor teyzenin altindan birşey çikmasini beklemistim ama olmadi.kkk ama sonda o adamla yapiş yapış sevgili olmalari ahahah pek komiti

    YanıtlaSil
  4. sanki romantizm olmayınca yorumlayacak bişey de kalmıyo gibi hihhiihih^^ gördüğüm en kısa yorum olmuş. valla ben de yorumlasam böyle olurdu ama. sanki dizilerin tadı tuzu iki gram sevgi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani romantizm de sahneler replikleniyor ama olayları repliklemek mümkün olmuyor.
      ama evet azıcık insan romantizm katar yani :D

      Sil
  5. Nabrutcum dizi de ki ayrintilar ve bakış açımız hemen hemen ayni. Zevkle okudum.Kalemine sağlık. Ama sen sanirsam güzel ama öyle aman aman degil diyorsun.Benim fikrime gelince çok beğenerek izledim.Tabi bir Jİ SUNG hayrani olarak...�� Sürükleyici ve tempo dolu idi. Hiç romantizm olmadan izlettirdi kendini...Bu da bence büyük başarı. ..Simdi de ayni türden olan VOİCE' e basladim.Bakalim o nasil?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani güzel dizi kötü diyemem ama bu türde çok daha iyi diziler var. O da ayrı mevzu.
      Ama Ji Sung bir efsane o da ayrı :D

      Sil
  6. yemin ederim kaç haftadır defendant yorumunu beklediğimi bilemezsin hdghfdjg
    Sen gerçekten bu türde daha iyi yapımlar gördüğün için öyle çok etkilenmemişsin ama benim unutamayacağım bir diziydi. Abartıyor olabilirim ama her bölümü ağzım açık bitirdiğim gerçeğini değiştirmiyor bu. Teşekkürler yorumun için artık rahatlıkla ölebilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aHH çok tatlısın ^^
      Kötü dizi değil o bir gerçek ama bu türde dediğim gibi daha iyilerini izledim bu da doğru :)
      çOK YAŞA emi?

      Sil
  7. Ben de izledim tüm yorumuna harfiyyen katılıyorum sadece avukat kız savcının heyacanlı oyununa biraz eşlik edebilseydi daha renkli olurdu gibi.Bu sene zaten bi polisiye furyası sapık tipli insanlar acayip modada çoğunu izlemedim ben de .Şu sıralar hoş bir dizim var onu takipdeyim

    YanıtlaSil
  8. Bu dizinin yorumunu sizden merakla bekliyordum bende eş zamanli izledim diziyi her hafta merakla bekledim çok güzel bir diziydi ama diğer dizilere göre sizin yorumunuz kısa kalmış resimsiz yorum görmek sizden aliskın olmadigimiz bir durum 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdi durum şöyle ki yukarı da da bahsettim :) Sahneleri resimlemek kolay ama burada olayların n planda olduğu bir senaryo vardı ve bunu resimlemek zor tabi:)

      Sil
  9. Defendant simdiye kadar izledigim diziler arasinda asik oldugum dizi ve tabi jenerigi ayri harikaydi 😍Karisinin olmesine cok uzulsemde kizi yasadigi icin acayip mutlu olmustum hapisten cikmak icin ne kadar cabaladi hafizasi geri gelsin diye tirnaklariyla yazmasi yazilari icimi parcalamisti 😍Yaptiklari planlar aksiyonlu kacma sahneleri hepsi harikaydi ama dizide en guzeli iceri tiktirdigi adamin ona inanip yaninda olurken arkadasinin ihanet etmesi cok sinir bozucu bir durumdu sonunda gene adalet yerini buldu galiba kore dizilerinin sonu mutlu bitiyor diye seviyorum tum bunlari izlerken icimi ferahlatan mutlu sonlu olmasiydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlu sonlu olmaları Kore dizilerini sevme nedenimiz sanırım :D

      Sil
  10. Jisung döktürmüş, ben izlerken ağzım açık kaldı ^^ hayran kaldım adama . Bütün dizi Jisungum yapmaz diyerek geçti :D

    YanıtlaSil
  11. dizilerde çok aşk arayan biri değilim o yüzden aşk eksikti demem ama izlediğimiz daha iyi diziler vardı dediniz. hangileri? bahsettikleriniz benim de izlediğim dizilerse kıyaslayayım. ona göre başlayacağım. ji sung severim ama konu beni sıkarsa ji sungdan da soğurum diye korktuğum için diziye başlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkacak gibi değil, mesela Secret Love daha iyiydi :D

      Sil
  12. Merhaba nabrut cum bende bu diziyi izlemeye karar verdim ama senin yorumunu okumadan başlayamadım. Bu tür dizilere yönelmeme sebep olan dizide remember war of the son oldu mükemmel oyunculukları mükemmel senaryosuyla beni içine çekti eminim ki izleyen bütün insanlarda benimle aynı fikirdedir.

    YanıtlaSil
  13. Yaaa ben son'nu izledim ama şu olayı anlamadım; Cha min-ho ölüm cezası'mı yoksa hapis cezası'mı alıyor?

    YanıtlaSil
  14. Ben genelde dizileri izliyorum sonra sizin yorumunuzu okuyorum genelde benim demek istediklerimi demiş buluyorum yorumlarda teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşündüğümüze sevindim her zaman beklerim ^^

      Sil
  15. Admin sana bir şey soracağım diziyi tanıtırken şöyle bir şey yazmışsın ; Suç, gerilim, aksiyon türünde daha iyi diziler izlemiştik. Demişsin peki bu daha iyi diziler nedir gabi önerebileceğin diziler neler?

    YanıtlaSil
  16. Nabrutcan Mahkum dizisinde ece helen savcı ne ayak adil suçlu o mu? Barış mi

    YanıtlaSil
  17. Nabrutcan Mahkum dizisinde ece helen savcı ne ayak adil suçlu o mu? Barış mi

    YanıtlaSil