Evde Kalmış Kızların Atası "Sıdıka"

Sıdıka’nın kimlik bilgilerinde;

Medeni hali: Bekâr, çok bakire, ev kızı… 

yazılıdır.

Annesine sinirlendiğinde ise aynen şöyle der;

Sırf neslim tükenmesin diye ölmüyorum. Kâinatın hiçbir yerinde benim kadar bahtsız bir ev kızı kalmamıştır herhalde. Sosyolojik numuneyim ekmek çarpsın. Bir bilim adamı görse üstümde doktorasını yapar.

Sıdıka'nın, bu ev kızının, hayatımıza girmesi 1997 yılına tekabül eder. Daha ilkokul çocuğu olduğum o yıllarda evde kalmış bir kızın hikâyesini bu kadar sevmem, bu dizinin bende böylesine etki bırakması mı evde kalmama sebep olmuştur, yoksa taa o zamanlarda Sıdıka gibi entel dantel, kendimden büyük laflar etmem sebebiyle zaten evde kalacağım belli midir, bilinmez.


Zaman zaman tekrarını izlediğim bu güzel dizinin Atilla Atalay’ın kitabından uyarlandığını biliyordum ama alıp okumak, ne bileyim bu kadar sevdiğim bir karakter olduğu halde hiç aklıma gelmemişti.

Sonra bunu evde kalmış çok güzel bir kız bana hediye olarak getirdi. 

Ev sarmaşığı, pencere güzeli olan bu kızı, Bush’a aşure gönderip ilişkilerimizi kuvvetlendirmeye çalışan, ülke meselelerine kafa yoran bu deliyi, gün ortamlarına kek yetiştirmeye çalışan, naylon çoraplı teyzelerin aklına girip yoldan çıkaran bu evde kalmış kız kurusu karakterini bir erkeğin yazmış olduğuna tekrar tekrar şaşırdım. 

Sıdıka dizisine bizim jenerasyon mutlaka denk gelmiştir, lakin dizisine denk gelmediyseniz evde kalmış bir kızın mizahını şahane bir ustalıkla kaleme alan Atilla Atalay’ın bu kitabını mutlaka okuyun.

Ha ama yazara şunu söylemeden de geçemeyeceğim;

Sıdıka için neden mutlu bir son yazmadınız?


Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. Konu hassas,mutlu son yazsa biz sıdıkalar ümitleniriz :) ne gerek var :))

    YanıtlaSil
  2. Sıdıka bizdendir, içimizdendir.
    Recep İvedik'e gülmeyen, Arka Sokakları bilmeyendir.
    Yeni iken bile eskidendir.
    Twitter'ı Face'e, Blogger'ı İnstagram'a tercih edendir.

    Sıdıka bizdendir, içimizden..

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle okuma listeme alacağım bir kitap. Sanırım haklısın şu günlerde 'Çok okuttuk biz bu kızı koca beğenmiyor.' laflarına maruz kalmışlığım üzerine ilaç gibi geldi. Bende zamanın da çok beğenerek izlerdim. Tespitin bende aynı hissi uyandırdı. Acaba gerçekten o zamandan belli miydi dersin entel kendinden büyük laflar edeceğimiz. :) Seninle aynı kafadayız galiba.Toplumda pek kabul görmüyoruz ama olsun. Senin gibi insanlara rastlayınca tek değilmişim işte diye seviniyorum. Bence dizinin sevmemizin nedeni zekice bir mizah anlayışının olmasıydı. :))
    Uğraşmayı sevmediği için adını direk yazan Rukiye... :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rukiye :) Bu bloğu en çok neden seviyorum biliyor musun bir sürü benim gibi defolu insanın var olduğunu bana gösterdiği için :)
      Ahahha! Çok okuttuk koca beğenmiyor olayı klişeleşti artık zavallı biz :D

      Sil
  4. kız anne disari cikip kardan adam yapsak?
    koca gelinlik kızsın, komsunun gözü önünde yapılmaz öyle içi adam çekiyor. 😂Her konuyu kocaya getiren anneleri bu kadar guzél anlatamazlardi 22 yasinda evde kalmis surekli evlen sozleri duymaktan bikmistim suan yalniz olmadigimi gordum mutluyum 🙏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 22 yaşında evde kalınmaz :) hayatın tadını çıkar kulaklarını tıka boş ver :)

      Sil
    2. 22 yaşında evde mi kalınıyormuş O_O

      Sil