Hangi Düdüklü Tencere Daha İyi? Blog Yorumu 2020

Çeyiz alışverişi sırasında konu komşuya en çok sorulan sorulardan birisi de hangi düdüklü tencere daha iyihangi düdüklü tencereyi önerirsiniz oluyor.

Bence çeyizinize yapacağınız en önemli yatırım düdüklü tencere. İyi bir düdüklü tencere mutfakta işinizi yarı yarıya azaltıyor.

Üniversitede başıma gelen bir şu olaydan ötürü düdüklü tencere fobim vardı ama bekar yaşarken mecburen o fobiyi atlatarak düdüklü tencere olmadan yemek pişiremez oldum. Zira düdüklü tencerede yemek pişirmek hem daha sağlıklı hem de zamandan tasarruf sağlıyor.

Annem de çalışan bir kadın olmanın da verdiği vakitsizlikle çoğu yemeği düdüklüde pişirirdi. Bu yüzden birçok düdüklü tencere eskittik ve neredeyse her marka hakkında bizzat tecrübem var; eski usul düdüklü tencere, Tefal düdüklü tencere, WMF düdüklü tencere ve Fissler düdüklü tencere, hepsini kullandık.




Eski usul klasik düdüklü tencere riskli. Patlama ihtimali var, yeni nesil düdüklü tencereler gibi güvenlikli değil. İyi pişiriyorlar, o konuda bir sorun yok ama ben o riski göze almam.


Düdüklü tencere Tefal; çok çabuk eskiyor ve ilk başlarda aldığınız performansı sonrasında kesinlikle alamıyorsunuz. İki teyzem de Tefal düdüklü tencere hakkında böyle düşünüyor, memnun değiller.

Wmf düdüklü tencere en iyilerden birisi. Lakin hız ve pişirme kalitesi favorimiz Fissler düdüklü tencere.

Annemde Fissler markasının hem şu an üretimi bulunmayan, çok eski bir modeli var ki hala çok iyi pişiriyor bir sorunu yok hem de Fissler Vitaquick Bluepoint Düdüklü Tencere modeli var.

Ben de Fissler Vitaquick Bluepoint 6 ve 4 litrelik takım aldım. Tek kapak iki tencere.

Çok aşırı severek kullanıyorum. :) Hayatımı kurtaran mutfak eşyası diyebilirim. Nohutu hiç ıslatmadan pişiriyorum, deyim gerisini siz düşünün. Yeşil fasulye, pırasa, karnıbahar, mercimek çorbası, et, tavuk... Mümkün olan her şeyi düdüklüye atıyorum, yarım saate yemeğim hazır oluyor. Patlama ihtimali imkansıza yakın olduğu için de içim rahat kullanıyorum.

Sonuç olarak hangi düdüklü tencere alınmalı derseniz;

Fiyatlarına gözünüzü yumup başka şeylerden fedakarlık ederek çift tencereli Fissler düdüklü tencere almanızı tavsiye ederim. 

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. nabrut hanim ben duduklu tencerelerden korktugum icin hic birini kullanmiyorum. Patlama tehlikesi var. Gokce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bahsettiğim tencerenin öyle bir ihtimali yok sayılır.

      Sil
  2. Benimkisi Emsan çeyiiz setinin içindeydi,şu Tefal tarzı kilidi olsnlardsn.Ağrı'dan İstanbul'a dönmeden önce çeyiz seti almıştım kendime düdüklüde öyle aradan çıkmıştı.Gğzel ama eski usul düdüklüye alışmışım korkuyorum yenisinden biraz :))))

    YanıtlaSil
  3. fissler düdüklü tencerenin babası diğerleri onu takip eder. tefalin ise sadece tavalarını beğeniyorum. evlilik yaşım geçip te evde kalmışlığım tescillenince hepsini paketinden çıkarıp kullanıp tecrübe ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen doğru tespit :)
      Olsun, evlenince yanında götürürsün geri, kimse neden kullandın diye hesap sormaz nasılsa.
      Rabbim en kısa zamanda kendi evidne kullanmayı nasip etsin

      Sil
  4. O zaman evlenene kadar para birikimini düdüklü tencere için ayrı yapmalıyım 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani evet belki biraz pahalı ama başka şeyler eksik kalabilir yeter ki düdüklü olsun :)

      Sil
  5. Ellerine sağlık Nabrut, öyle güzel bir zamanlama ki. Düdüklü tencere araştırıyordum fissler ve wmf arasında kalmıştım. Gidip fissler aldım, üstelik eylül ayında %15 zam gelecekmiş, tam ucundan kurtardım sayende, Allah razı olsun 😇😇 yazılarını heyecanla bekliyor ve güvenle uyguluyorum, tekrar emeğine sağlık 🌸🌸☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum. Güle güle kullan. Umarım sen de çok memnun kalırsın. ^^

      Sil
  6. Benimde Düdüklü fobim var o yuzden saglam bisey istiyorum ama mübarek fissler düdüklülerin de fiyatları almış başını giriyor milyarlara

    YanıtlaSil