Cerave Nemlendirici Krem Yorumları (Blog Yorumu)

Uygun fiyatlı nemlendirici arayışlarım devam ediyor. 

Cerave uygun fiyatları ve fiyat kalite performansına nazaran temiz diyebileceğim içeriği ile benim deneyim kazanmak istediğim bir markaydı.

Hassas ve kuru ciltler için en çok ihtiyaç duyulan içeriğe sahip: Seramid.

Peki seramid nedir?

Ciltte doğal olarak bulunan lipidlerdir ve cilt bariyerinin koruyuculuğunu devam ettirmesi için gereklidir. Cilt bariyeri zarar gördüğünde seramidler azalır ve bu ciltte kuruluk, kaşıntı ve tahrişe sebep olur.

Cerave nemlendirici krem içeriğinde bulunan seramid cilt bariyerinin onarılmasına ve cildin daha uzun süre nemli kalmasına yardımcı oluyor. 

3 temel seramidin yanı sıra hyolüronik asit içeriyor. Cildin en temel gereksinimlerinden birisi, bence bir kremin olmazsa olmazı hyolüronik asit. Yalnız Cerave bir Loreal markası... Bu sebeple içerdiği hyolüronik asidin çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Loreal ticari bir marka...



Cerave Nemlendirici Krem Yorumu

Bunu bilerek kuru ve çok kuru ciltler için CeraVe Nemlendirici Krem satın aldım. Çünkü size şurada bahsettiğim gibi cilt bariyerime zarar vermiştim. Sabahları cildim kupkuru kalkıyordum. Cildim kendisini korumak üzere salgıladığı yağ salgısını üretemiyordu. Bunun için yapmam gereken şuydu;


  • Seramid içeren bir krem sürdükten sonra üzerine cilt yağı sürerek seramidi cildime hapsetmek! 


Hangi yağı sürdüğümden şurada bahsetmiştim.

İşe yaradı mı?
Evet.
Bu adımları takip ettiğimden beri sabah nemli bir ciltle uyanıyorum.

Cerave Nemlendirici Krem hakkında eklemek istediğim diğer husus ise kremin yapısı. Yapı itibarıyla yüze yaymak zor oluyor. Hafif yapışkan bir krem. Yapış yapış bir his uzun süre yüzünüzde kalmıyor, beni rahatsız etmedi. Ama kolayca sürülüp emilen bir yapıda olmasını tercih ederdim. Tabii bu yapısının olumlu bir yanı da var, üzerine makyaj yaptığınızda fondoten ya da Bb krem çok güzel tutunuyor.

İçerdiği hyolüronik asit konusunda içim çok rahat etmese de hyolüronik asit ihtiyacımı serumlarla destekliyorum ve seramid içeren Cerave nemlendirici kremi kullanmaya devam ediyorum.

Bu elimdeki bittikten sonra da CeraVe Facial Moisturizing Lotion krem satın alacağım. Onun hakkındaki deneyimlerimi de yazarım.


Cerave İçeriği


AQUA / WATER, GLYCERIN, CETEARYL ALCOHOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETYL ALCOHOL, CETEARETH-20, PETROLATUM, DIMETHICONE, PHENOXYETHANOL, BEHENTRIMONIUM METHOSULFATE, POTASSIUM PHOSPHATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SODIUM LAUROYL LACTYLATE, DISODIUM EDTA, DIPOTASSIUM PHOSPHATE, CERAMIDE NP, CERAMIDE AP, PHYTOSPHINGOSINE, CHOLESTEROL, XANTHAN GUM, CARBOMER, SODIUM HYALURONATE, TOCOPHEROL, CERAMIDE EOP.

Yorum Gönder

0 Yorumlar