Sivilce Kremi, Sivilce İzleri, Hangi Sivilce Neden Çıkar?

3 defa Roaccutane tedavisi gördüm. 
Acnelyse'siden tutun, Benzamycin, Isotrexin ve daha aklınıza ne gelirse piyasada bilinen tüm sivilce kremlerini kullandım.

Bu tedavilerin hepsi dönemsel işe yarıyordu ve ben yine sivilcelerle savaş haline giriyordum.

Hormonal sivilce mi acaba diye düşündüm, değildi.
Mantar sivilcesi mi diye araştırdım, değildi.
Yaşlanmayı reddeden beynimin ergenlik iddiasında bulunması ihtimal dahilinde sayılmazdı herhalde.

Yüzümü sabah akşam temizliyordum, kurutucu maskeler yapıyordum, anti-bakteriyel ürünler kullanıyordum, neden hala sivilcem çıkıyordu?



Hikaye tanıdık geldiyse buradan sonrasına dikkat kesilin.

Sebebi bulmuştum, cilt bariyerimi mahvetmiştim, tam anlamıyla olan buydu.

Nasıl mı?

Şöyle ki;

Sivilcelerim çıkıyor, yağlı bir cildim var diye ph değeri çok yüksek, sert kimyasallar içeren yüz temizleyiciler kullandım, bunu çok sonradan fark ettim tabii. 

Sanki yüzümü ne kadar derinlemesine temizlersem sivilcelerime o nispette engel olacaktım. Tabiri caizse haşur, huşur yüzümü yıkıyordum. Ama bunu yaparken cildimi koruyan, koruyucu güç oluşturan tabakayı ve yağları da yüzümden uzaklaştırarak cildimi tamamen savunmasız bıraktığımı bilmiyordum. Savunmasız kalan cilt ise tüm bakterilere davetiye çıkarıyor yani akneye meyilli bir hale geliyormuş. 

Cildimin akneye meyilli olmasının sebebi zaten hassas bir yapısı olması, bu hassas cildi 3 kez Reaccutane kullanarak sersemletmişim ve üstüne üstlük bu ağır cilt temizleyicileri ile cilt bariyerini bozmuşum.

Bunu anlamam, bu kafaya gelmem çok uzun sürdü elbette. Anladıktan sonra da zararın neresinden dönersen kardır mantığı ile cilt bariyerinin onarılması üzerine birçok yazı okudum ve böylece 3 adımda sivilcelerle savaşı, sonunda, kazandım. 

Şu uyguladığım 3 adım Roaccutane'dan daha etkili oldu.

1. Adım
Öncelikle aktif sivilcelerimi söndürmek için düzenli olarak Oximin Jel kullandım. Her akşam bıkmadan, usanmadan, ilk 1 ay hiç etki etmediği halde... Çünkü sivilce kremlerinin uzun vadede cevap veren ilaçlar olduğunu tecrübelerimden dolayı biliyordum. Aktif sivilcelerimi bu adım ile söndürürken diğer iki adımla da cilt bariyerimi onarma yoluna gittim.

2. Adım
Ph değeri 5.5'ten yüksek olmayan, hassas ciltler için özel olarak üretilen cilt temizleyiciler kullandım. Bu tür temizleyiciler çok yumuşak yapıda ve az köpürüyor.  
Ben bu süreçte Cosrx'in Cosrx - Low Ph Good Morning Gel Cleanser yıkama jelini tercih ettim.

3. Adım 
Propolis içeren bir serum kullandım. Propolis nedir, derseniz; propolis, arıların bitkilerden ürettiği ve kovan içi temizlikte ve kovanın yalıtımında kullandıkları bir madde. Yüksek oranda antioksidan içeren bu doğal maddenin cilt bariyerini güçlendiren ve sivilcelerle savaşan mükemmel bir içerik olduğu söyleniyor ve sivilce tedavisinde yardımcı olarak öneriliyor.

By Wistrend Polyphenol in Propolis 15% Ampul'ünü satın aldım.
Ben korendy sitesi üzerinden satın aldım. En uygun orada buldum.



Ve bu üç aşamayı hiç aksatmadan uyguluyorum. Tabii bunlara ek olarak tonik, essence ve hassas ciltler için üretilen bir nemlendirici kullanıyorum. Akşamları ise size şurada bahsettiğim Ginseng özlü mükemmel serumu da aksatmıyorum.

Bu 3 aşama sonunda kendimi sivilcenin Einstein'ı olarak kabul ediyorum, öyle bir keşfetme heyecanı. Bunca yıldır yaptığım hatalar sonucunda geç de olsa doğru sonuca ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Polikistik over gibi hormonal bir sorununuz da yoksa ve sürekli tekrar eden kronikleşmiş bir sivilce probleminiz varsa, bir de cilt bariyerinizi güçlendirmek adına bu adımları deneyin, muhtemelen mutlu sona erişeceksiniz.


Not: Şu an sivilce sorunum sadece regli zamanlarında tek tük baş gösteriyor. Bu sebeple 1. adımı sadece lokal olarak sivilce üzerine uyguluyorum.

Yorum Gönder

20 Yorumlar

  1. Benim de sivilcelerim ne yaparsam yapayım geçmezdi ki ben kurutmamaya gayret ederdim. Sonra süt ve süt ürünlerinin sivilce yaptığının kesin olarak kanıtlandığını öğrendim (glisemik indeksi yüksek olduğu için). Bunun üzerine her gün bir kase yoğurt, bol bol süt, sütlü tatlı peynir tüketen ben, bunları kesince bir anda sivilcelerim ciddi manada azaldı. Bir de baharatlı yiyecekler ve kızartmalar artırıyor. Ben de bunu paylaşmak istedim belki birinin de öyle bir problemi vardır diye 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyi oldu paylaştığın ^^
      teşekkür ederiz mutlaka bunu değerlendiren de olacaktır

      Sil
  2. Sivilce problemim yok ama siyah nokta çok fazla var tenim biraz fazla beyaz olduğu için daha da belli oluyor burnumda anlimda bile. Var ve anlimdakiler ten rengi küçük kabarcıklar gibi duruyor bunun için bı çözümün varmı aceba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii var. Bha içeren kimyasal peelingleri incelersen derdine deva olacaktır

      Sil
  3. Bu adımları aynı süreçte mi devam ettiniz ? Yoksa 1.aşama bitip 2 ve 3 diye mi ? 2.ve 3.aşamaları sürelerini de söylerseniz. Şimdiden teşekkürler 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 adıma aynı anda Aynı anda devam ettim.
      Yüzümü temizledim.
      Sonra propolis içeren serumu sürdüm.
      En son adımda da yatarken oximin jel kullandım.
      oximin jel sürmeyi aktif sivilcelerim bitince bıraktım.
      Ama propolis seruma ve ph değeri 5,5 olan temizleyici kullanmaya devam ediyorum. Propolis cilt bariyerimi güçlendirdiği için sivilceye karşı savunma mekanizması oluşturuyor ve sivilce oluşumunu engelliyor

      Sil
  4. Bende aynen o durumdayım Nabrut ya ne yapsam olmuyo Tetradox kullandım bende yazın çıkmıyoda kışın irinli irinli sivilce çok oluyo ya :( Bende şey duydum The ordinary nin asitleri varmış baya iyimiş diyolar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asitler için yaşın çok genç canım benim.
      Seninki ergenlik sivilceleri ve doktoruna danışarak acnelyse kullanmanı tavsiye edebilirim ancak

      Sil
    2. 25 yaşindayim kiz o kadar kücuk degilim doktorumada demistim ben oda gecmis olmasi lazim falan demisti aslinda 😞

      Sil
    3. Ben seni hep daha 20-21 sanıyorum nedense :)
      o zaman the ordinary uygun gerçekten ama iyi araştır retinol kullanmayı düşünüyorsun sanırım

      Sil
    4. Hiihii oyle bir izlenim yarattiysam demek 🤩.Evet ama sadece düsünüyorum isleme koyamiyorum korkuyorum daha kotu olurum die

      Sil
  5. Ben Eritretin kullandım. İşe yaradı, cildim düzeldi ama kullanmadığım zamanlar tekrar çıkıyor. Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bhsettiğim rutini uygulayarak cilt bariyerini güçlendirmelisin

      Sil
  6. Nabrut abla ben de roaccutane tedavisi gördüm bir sefer ve aktif sivilcelerim gecti ama sivilce izlerim ve bazi yerlerde hafif çukurluk oldu. Sende de böyle sorunlar oldu mu, olduysa nasıl başa çıktın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu olmaz mı?
      Bu uğurda kullandığım tüm ürünleri şu etiket altında yazdım. Okursan epey faydası olacaktır.
      https://www.nabrut.com/search/label/Cilt%20Bak%C4%B1m%C4%B1%20%C3%B6nerileri?&max-results=6

      Sil
    2. merhaba ek olarak kullandığınız tonik,essence,nemlendiriciler nedir bir de ginseng kullanmadan sadece propolis ve yüz yıkama jeli-antibiyotikli krem kullansam yeterli olur mu sizce

      Sil
    3. Rutinimi neler kullandığımı nelerden memnun kalıp kalmadığımı şurada yazıyorum, baya yardımcı olur diye düşünüyorum.
      https://www.nabrut.com/search/label/Cilt%20Bak%C4%B1m%C4%B1%20%C3%B6nerileri?&max-results=6

      Sil
  7. Bende düzenli ve sağlıklı beslenerek, ayrıca asit ürünleri kullanarak sivilcelerden kurtulmayı öğrenen biriyim.

    YanıtlaSil
  8. Ben polikistik över hastasıyım ve daha önce roaccutane kullandım evlilik arefesindeyim ve yeniden kullanmam istemiyorum ama sivilcelerim de kistik şekilde çıktı ne yapmalıyım sizce

    YanıtlaSil