Evlilik Aşamaları

Konu: 3. Buluşma
Mekan: Aynı Yer
Zaman: İkinci buluşmadan 3 gün sonra

Üçüncü buluşma için Cuma günü ikinci buluşmayı yaptığımız yerde buluşmak üzere sözleştik.

Sözleştiğimiz yere girdim, aynı masada oturuyordu. Oturacağımız yeri önceden rezerve etmişti ve o da ne masada bir buket papatya, en sevdiğim!

İçeri girer girmez bu görüntüyü görünce içimden dedim ki;


Eyvah Nabrut, ayıp olmasın diye evlenmek zorunda kalacaksın!


Üçüncü buluşmadaydık ama ben işin oyun olmaktan çıktığını yeni yeni fark ediyordum. O geleceğe yönelik konuşmalar yapıyordu ve ben daha ciddi düşünmediğim için o kadar sıkılıyordum ki... Hatta bazen anlayıp bana soruyordu, sıkılıyor musun?

Ayıp olmasın diye, yok canım neden sıkılayım diyordum tabii. Bir Hacıfışfış'ın en önemli vazifesi karşısındakini mahcup etmemektir çünkü.

Duygu durumumu sorarsanız 5. 6. buluşmaya kadar net ve ciddi anlamda bir şey hissetmedim. Hatta benden bir cevap bekleyen Fadıl'a da aynen şunları söyledim;


Yıllarca kalbini harama kapatıyorsun, bakma, sevme, hoşlanma diyorsun. Sonra biri karşına oturuyor ve hadi bu adamı sevebilirsin, bu adam sevilmeye layık diye kalbini itekliyorsun. Sanırım benim sistem arızalı bir şey hissedemiyorum. Ne hissetmem gerektiğini dahi bilmiyorum.


Bana beni anladığını söyledi. Ama acele ediyordu, bir an önce ismi konulsun, bir söz alayım istiyordu. Onun bu acelesi beni korkutuyordu, kafamı iyice karıştırıyordu ama şimdi dönüp baktığımda o böyle acele etmese, baskın olmasa asla bu adıma gelemezdik. Kaçardım ben. Muhtemelen onun net olması ve tutup bırakmaması beni bugünkü aşamaya getirdi.


Böyle böyle, ben Fadıl'ın yanına yaklaşık 7 defa gittim. Fadıl'ı görünce olabilir, evlenebilirim gibi geliyordu ama eve dönüyordum ve

Yok anne ben yapamayacağım. Ben evlenemem, olmaz bu iş,

diyordum.

Ailem hiç acele etme, dedi bu süreçte. Görüşün, tanışın.
Görüşüyorduk, mesajlaşıyorduk hatta telefonda da konuşuyorduk ama ben ailem görmeden tanımadan ona bir şey diyemiyordum.

Ama artık görüşmelerimiz sıklaşınca onlara dedim ki, 

Siz de bir görün tanışın, çünkü ben kaderime yürüyor gibi hissediyorum.

Ve kaçıncı buluşmamızdan sonra hatırlamıyorum ama anne ve babamla tanıştırmanın zamanı geldiğini düşünerek eniştemin evinde bir buluşma ayarladık.

Ben gitmedim. Aralarında halletsinler, dedim. Hahah! :D

Bu buluşmadan sonra akşam annemle babam eve geldiğinde sordum;

Evlen derseniz evleneceğim, bu görüşmeler o yola girecek. Ne diyorsunuz?

Bizim için tamam, dediler.

Hani daha önce burada yayınladığım bir çok hikayede okuduğumuz gibi gözlerine perde inen gelin kız, ben değildim. Fadıl Bey annemle babamı okuyup üfleyip göndermiş gibiydi. 

Yani benim evlilik hikayemde gözüne perde inen annemle babamdı ve ben onların onayına güvenerek, anne babamın insanlar hakkındaki öngörülerinin, tespitlerinin genelde doğru olduğu gerçeğinden yola çıkarak o gün gerçekten ciddi düşünmeye başladım.

Bu noktadan sonra duygu durumumu sorarsanız  Fadıl artık anne babamın onayından geçtiği için kendimi daha güvende hissediyordum ve bana sevgisini cömertçe gösteren, dile getiren bu adama karşı yavaş yavaş kapılmaya başlamıştım, zaten aksi imkansızdı.

Şimdi burada her şeyi romantik komedi kıvamında yazıyorum ama evlenme kararına gelmem, bu süreç, hiç de öyle kolay ve komik olmadı. Herkes nasıl evleniyor bilmiyorum ama benim için hala zorlandığım bir süreç.

Evet, cicim ayları hoş... Ama gerçekten evlilik fobim beni zorluyor. Özellikle ilk zamanlarda, çoğu zaman Fadıl Bey'i üzmemek adına içimde yaşasam da yok yapamayacağım noktasına geldiğim çok oldu.

Yazacak anlatacak daha çok şey var.
To be continued...  ve inşallah they lived happily ever after...

Nabrut Fıdıllıoğlu evlilik yolundan bildirdi.

Yorum Gönder

32 Yorumlar

  1. Selamün aleyküm. Daha yaşım sana göre genç benim Nabrut abla ama ailem hayırlısıyla biri geldiğinde yuvamı kurayım istiyor. Gel gelelim ben hiç o toplarda değilim. Evliliğe bildiğin fobi geliştirdim. Hiç bir yönüne asla kendimi hazır hissetmiyorum ve kıyamete kadar hissedebileceğimi de zannetmiyorum. Bu insanlar nasıl böyle paldır küldür evleniyor hayret ediyorum. Konuşmaları beni rahatlatan babama bunu açıkça söyleyemiyorum, söylesem de derman olabileceğini zannetmiyorum, belli ki derin bir mevzu bu. Kısaca dermansız bir derdin pençesinde bir bahtsızım ben galiba, bir Fadıl gelip bana güven verip beni ikna edene kadar bekarlığın dibinde sebebini bilemediğim derdimle kafayı bulacağım sanırım. Ne kadar güzel. Senin de çok zor bir süreçten geçtiğini öğrenmek beni nasıl hissettirdi emin değilim, sanırım biraz daha umutsuzluğa kapıldım, ki şöyle; Nabrut abla bir şekilde bu cendereyi aştı. Bir Fadıl onu buldu, sevdi, bastırdı, ikna etti ve aldı. Beni ne bir Fadıl bulur ne de ben o Fadıl'a ikna olurum. İyisi mi ben bu bekarlık fikrine bizimkileri alıştırmaya çalışayım. Âh...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik fobisini aştıran şey dediğin gibi kendisine güvenebileceğin birini bulmakmış.
      Nikah vakti geldi mi sende gönlünün fadılını bulacaksın hiç merak etme. ^^

      Sil
  2. Yanlış anlama öyle bir yazıyorsun ki sanki gerçekten ayıp olmasın diye evleniyormuşsun gibi 😅 ilk yazıda kendisi hakkında nasıl bahsettiğini okumasam öyle düşünürdüm. Nerede bi dönüş yaşayacak bu yazılar merak ediyorum. Gerçi ciddi ilişkileri olan arkadaşlarımdan öğrendiģim kadarıyla genelde zamanla seviliyormus ve erkeğin ısrarcı olması birnevi kızın peşinde koşması ciddi yola itiyormuş. Doğanın kanunun bu olduģuna inanıyorlar 😁 bu yazı da beni ikna etti bu yönde. 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğun konsepti mizah üzerine olduğu için bu yönde yazılar yazıyorum.
      Fadıl Bey ile ilişkimiz kaçan kovalanan şeklinde gelişmedi aslında. Zamanla onu tanıdıkça huyunu ahlakını öğrendikçe ona güçlü bir sevgi duymaya başladım.

      Sil
  3. En merak ettiğim iki şeyi sormak istiyorum izninle;
    1)Benim sistem arızalı bişey hissedemiyorum dediğinde sanki kim olsa çok üzülür gibi geldi bana. Fadıl Bey ne düşündü acaba? Bende senin gibiyim ne yazık ki hissedemeyengiller:)o yüzden kafamda deli sorulardan biriydi bu
    2)3.-4. görüşmelerden sonra bişey hissedememe durumundan dolayı kendine psikolojik bir baskı yaptın mı:) 'ya ben niye bişey hissemedemiyorum' gibi?
    Sessiz takipçilerinden biriyim,yazdıklarını her zaman büyük bir heyecanla okuyorum. Burda bizimle heyecanını mutluluğunu paylaşman gerçekten çok özel. Rabbim iki cihan saadeti nasip etsin inşallah. Gelecek yazılarını gözlerinden kalp fışkıran emojiler misali bekliyoruz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. sorunun cevabını Fadıl Bey verir diye dşünüyorum :)
      2. soruna cevap olarak şöyle söyleyim; Fadıl Bey beni kendimle bırakmadı hiç, sürekli atak halindeydi, ileşimimiz hiç kesilmedi ve gerekten o günleri hayal meyal hatırlıyorum böyle sisli bulutlar arasından. Yani neden hissedemiyorum diye kendimi dinleyecek vaktim olmadı. hissedemezken görüştüm, 5-6 görüşmeyi 2 hafta içinde yaptığımızı düşünürsen bu hissedememe durumunun zaman olarak gayet kısa olduğu anlaşılır.
      Çok teşekkür ediyorum güzel duaların için.
      Rabbim en kısa zamanda sana da Fadıl'ını bulmayı nasip etsin

      Sil
  4. Allah tamamına erdirsin :)
    Tüm güzellikler sizinle olsun Nabrut Hanım 💞

    YanıtlaSil
  5. Ahh Nabrut inşallah senin gibi sistemi arızalı olan canım kankam N..oviç 👭( seni seviyorum dost ) ve ben , bundan sonraki yazılarını biz de evlilik yolunda okuruz umarım :(( not ; zira sistem çökmek üzere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh umarım en kısa zamanda Fadıllarınızı bulursunuz ^^ Çok mutlu olursunuz.
      Hikayenizi bize yazmayı da unutmayın ama

      Sil
  6. Senin için çok mutluyum ve Amin inşallah :)

    YanıtlaSil
  7. merak ile bekliyoruz gerçekten.. sizi 3 yıldır takip ediyorum.. iyi oldu bu seri.. heyecanla takip ediyorum. haha haha.

    YanıtlaSil
  8. zaten bizi mahveden güzel havalar degil evlilik fobisi :D aynı yoldan aynı hislerle selamlar :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda snein hikayeni de okuruz inşallah :)

      Sil
  9. bizi mahveden güzel havalar degil evlilik fobisi :D aynı yoldan aynı hisselerle selamlar hisdeşim :DD

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım en kısa zamanda snein hikayeni de okuruz inşallah :)

      Sil
  10. Selam nabrut^^ yeni yazını görünce heyecan ve merakla okudum hemen ve sunu düşündüm. Dusuncelerinde ve yazinda kendimi buldum."evlilik fobim" ifadeni çok beğendim, ben de ayni şeyi hissettiğim icin. Insanlarin güle oynaya girdiği bu yola ben hala korkarak bakıyorum. Bu surecte neler hissettin, neler düşündün? Karar verirken kriterlerin nelerdi merak ediyorum. Kısaca değinirsen bu sorulara mutlu edersin beni:) Fobi tabirinden sonra bi duygu seline kapılıp gitmemen, belki isteyerek belki istemeyerek mantıkla ilerlemen nedense hoşuma gitti. Ne kadar ciddi bir yola girdiğinin farkinda olduğunu, evliliğe toz pembe bakmadığını gösterir ki bence olması gereken de bu. Bir de Kur'an da evlilikle ilgili geçen bir ayette kocanın eşi icin " kavvam " olması gerektiğini okumuştum bi yerde. Bahsettigin gibi, Fadıl Bey kendinden ve duygularından emin. Sabırla ve sana tutunarak devam etmis. Iste bu kavvam olmanın gereklerinden biri. Maşallah enistemize^^ Helal olan duygularınız ise filiz gibi taze ve yeni yeni ortaya çıkıyor. Allah im çok tatlı:) Maşallah sübhanallah diyorum ve ikinizi simdiden Rabbim nazardan korusun dileklerimi iletiyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ne kadar güzel bir yorum böyle. Beni ne kadar çok mutlu ettiğini tahmin bile edemezsin.
      Bahsettiğin soruların cevabını vereceğim bir yazı yazacağım inşallah.
      Rabbim en kısa zamanda senin fobinin de üstüne gidip cesaretle sana tutanacak bir Fadıl Bey göndersin inşallah :D

      Sil
    2. Mutlu olmana çok sevindim:) yazını dört gözle bekliyorum. Duan için de aminn diyorum. Rabbim nasip eder inşallah :)

      Sil
  11. Papatya hakkında bir tüyo almışmı Fadıl bey?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir tüyo alsa sarı lale getirirdi ama artık çok ütopik olurdu :D korkardım ne oluyor bunu nasıl biliyor acaba diye :D

      Sil
  12. "Yıllarca kalbini harama kapatıyorsun..." ile başlayan kısmı okuyunca istemsizce gözlerim doldu. O kadar güzel ifade etmişsiniz ki, kalbime dokundu derler ya cidden kalbime dokundunuz bu cümlelerinizle.
    Merakla bekliyorum gelecek yazıları, izlediğim dizilerin bölümlerini beklerken oluşandan daha büyük bir merakla hem de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok Teşekkür ediyorum. ^^
      En kısa zamanda inşallah

      Sil
  13. Parantez içindeki kısımda gerçekten duygulandım . Sanırım benziyoruz seninle. Ben de aynı şeyleri yaşıyorum evlilik fobisi gibi. Ve benzer sebeplerden dolayı. Seni anlıyorum o yüzden hatta okurken ağlamamak için zor tuttum kendimi. Kendimi gördüm sanki . Ne güzel bir nimet ki sen kendi nasibini buldun sonunda . benim önüm epey karanlık. Beni de sabırla bu evliliğe ikna eden biri çıkar mı bir gün kimbilir . Çok mutlu olmanı dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah gönlünün muradını versin inşallah.
      En kısa zamanda senin güzel hikayeni okumak dileğiyle...
      Amin.

      Sil
    2. Amin cümlemize.🙏

      Sil
  14. evlilik fobisi başta guvensizligim sebebiyleydi,şimdi 37 yaşındayïmdayïm duygum nefrete döndū, benim için kapïlar kapandï kopruler yıkıldı, size iki cihanda da saadetler dilerim

    YanıtlaSil
  15. Kendi yaşadıklarımı okuyorum resmen. Neredeyse aynı zamanlarda görüşmeler yapıp aynı kararsızlıkları ve korkuları yaşamışız. Kendimi rahatlamış hissettim sayende benim gibi hisseden birileri varmış dedim. Çevreme bakıp insanlar nasıl bu kadar kolay evlenebilir dediğim ben yapamam dediğim oldu oldu ama nasip...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zor bir süreç. Ömrüm boyunca ağzı kulaklarında koşarak evliliğeyürüyenleri kıskanacağım :D

      Sil
  16. Hayırlı olsun nabrut. Birkaç şey merak ettim izninle. Enişte beyle aranızda kaç yaş fark var? Bir de bu süreçte olumsuz gördüğün, zamanla düzelir veya belki başka bir duruma bağlı böyle hareket ediyordur dediğin bişeyler oldu mu?

    YanıtlaSil