Neden Evlenilir?

Fadıl Bey'le evlenme noktasına nasıl geldiğim, onu ne zaman sevmeye başladığım soruluyor. 

Buluşmalar ve ritüelleri bir kenara bırakarak biraz Fadıl Bey'i anlatayım.

Size ilk olarak şunu söyleyim;
Evlilik için dua ederken Allah'ım huyu şöyle olsun, şöyle bir adam olsun diye hiç dua etmedim. Kafamda bir profil vardı gönlümün istediği ama dua ederken sadece şunu söyledim;


Allah'ım benim için bana uygun olanı sen daha iyi bilirsin.Geçinebileceğim, huyu huyuma uygun olanı sen daha iyi bilirsin.Benim istediğim bana uygun olmaz belki, senin ilmine ihtiyacım var.Ben senin benim için seçtiğini istiyorum.


Hakikaten şimdi düşününce Fadıl benim üzerime göre kesilip biçilmiş gibi. Ben şöyle biri olsun, böyle biri olsun desem bana bu kadar uyan birini ifade edemezdim, hatta muhtemelen benim isteyeceğim şeyler bana uygun olmazdı. Dışarıdan bakınca iki farklı insan görebilirsiniz belki ama Rabbimin benim için seçip gönderdiği bu adam ruhuma değmeyi başarıyor.

Ha, her erkek gibi, babam gibi abim gibi o da bazen düz mantık düşünüyor, beni anlamakta zorlanıyor, bazen bana üç kağıtlar yapıyor, anladığı halde anlamaz gibi davranıyor, olayları işine geldiği gibi yorumluyor, bazen küsüyorum, bazen darılıyorum, bazen ben de istemeden onu üzecek şeyler yapıyorum, ama aşka her şey dahil dediler, ben bilmem.

Kimin kızı olduğum, eğitimim gibi detayları hiç umursamadan etiketlerime takılmadan benim içimi görmüş olması ve bunlara karşı bir kompleks ya da eksiklik hissetmemesi, karşımda hiç ezilmemesi, beni ezmeye yeltenmemesi, benimle ego yarışına girmemesi ile daha ilk günden benden puan kazanmıştı.

Bir erkeğin yanındaki kadına hayranlık duyması, bunu açıkça belirtmesi, gururlanması kadar muhteşem bir şey olamaz. Benden korkarak bana karşı hakimiyet kurmak yerine benimle gururlanan biri Fadıl Bey. Bunu yaparken de asla ezilmeyen, ona olan saygımı kaybettirmeyen...

Ah bir de yumuşacık bir adam olması! Asla kavga edemiyoruz. Olay biraz yükseldiğinde cevap vermeden önce şimdi size anlatmakta zorlanacağım bir mimik yapıyor, kaşlarını hafifçe çatıyor, bir beş saniye düşünüyor, ondan sonra gayet normal perdeden cevap veriyor. Allah biliyor ya, sinirli, yüksek çıkışları olan, kırıp döken bir adamla asla yapamazdım. Bundan o kadar çok korkuyordum ki. Hamdolsun.



Huyu bu kadar yumuşak olduğu halde aslında 15 yaşından beri çalışan, kendi hayat mücadelesini vermiş güçlü bir adam. Dünya yıkılsa kalkıp hadi tekrar imar edelim, der. 

Bazı kırılma noktaları var ki o noktalarda sevgimi daha derin hissettim. Bunlardan biri Fadıl'ın babasının mezarını ziyarete gittiğimizdeydi. Mezarın başında o kadar çok ağladım ki... Fadıl'ın 33 yıl süren yetimliğine... Ona o kadar kıyamıyorum ki, sanki benim için babası o gün öldü gibi canım acıdı. Bu satırları yazarken hala ağlıyorum. 

Bir diğeri beni eve bıraktığı bir gündü.
Beni kapıya kadar getirdi ve dönerken suratı o kadar düştü ki, o gördüğümü fark etmedi ama acaba canı bir şeye sıkkındı benden saklayıp bir şey yokmuş gibi mi davranıyordu diye düşünmeye başladım. Eve girince mesaj attım, yok bir şey, dedi. Sonradan söyledi ki beni eve bırakmak zorunda kaldığı, ayrıldığımız için üzülüyormuş. Hakikaten beni eve bıraktığı her seferinde yüzünde o ifade oluşuyor. Beni çok seviyorum noktasına getiren olaylardan birisi de budur.

Sevmek için sebeplerim çok uzatmayacağım. Lakin şu günkü gibi sevmem zaman aldı. Ela gözlerinin hastasıyım ama bu noktaya gelmem de birden olmadı. Zamanla, onu tanıdıkça sevdim. Her geçen gün de daha çok seviyorum.

Bunu yazarken gözlerim doluyor, paylaşmaya bile kıyamıyorum ama en sevdiğim özelliğini sorarsanız başını secdeye koyuyor oluşu, derim. Bu benim için o kadar kıymetli ki size anlatamam. Onun bu yöndeki her say ve gayreti benim ona olan sevgimi ziyadeleştiriyor. 

Hatta ona doğru çekiliyordum ama sevdiğimi anlamam da böyle oldu. Çok yoğun olduğu, tüm gün oradan oraya koşturduğu bir iş gününün sonunda bütün yorgunluğuna rağmen camiye gittiğini söylediğinde tam da burama kadar geldi (yazar burada boğazını işaret ediyor.)

Söyledim, 3 kez hem de! Bir kez söylersem ne kadar sevdiğimi anlamaz diye düşündüm, o kadar dolmuşum.


Velhasılı o beklediğiniz sorunun cevabını ise size veremeyeceğim. Her şey kader denilen noktada kilitleniyor. Kader olunca nasıl olduğunu anlayamadığınız sebeplerin ve hikmetlerin içinde buluyorsunuz kendinizi. Hep okuyorduk, hep dinliyorduk ya, aşağı yukarı aynıymış. Kader yazılınca ona doğru sürükleniyorsunuz, yollar sizi ona çıkarıyor.

Sonuç olarak biz ikimiz de iyi çocuklarız aslında. Başkalarını mutlu etmeyi de çok seviyoruz. Birbirimize denk gelmeseydik, kader yazmasaydı her halükarda birilerini mutlu edecektik ama büyük ihtimalle kendimiz mutlu olmayacaktık. Bu da Allah'ın bize bir lütfu.


Bir Hacıfışfış'ın bekarlık kalelerinin nasıl yıkıldığını okudunuz. Nabrut Gelin Oluyor Sıra da Bana Geliyor partisine gelirken borcamlarınızı unutmayın. 😊

Şimdi bu satırları okuyorsun değil mi?
Haberin olsun çok özledim! 💓


Yorum Gönder

111 Yorumlar

  1. İlk yorum :) Aklıma geldikçe sitenizi kontrol ediyorum yazılarınızın devamı ne zaman gelecek diye. Hiç tanışmadık ama sizin adınıza çok çok mutluyum. Rabbim mutluluğunuzu daim eder inşAllah.🌿 ( Not: Buradaki bir kaç yazıda gelecekteki eşinize ayrıntılı bir şekilde dua edin yazılarını okuduğumda bende kendi isteklerim yerine hep 'Rabbim ben bu kulumdan razıyım dediğin o kulunu gönlüme razı ve bana eş olarak nasip et.' şeklinde yapıyorum. Tevafuk sizinki de buna benzer...) :) İnşAllah bizde bizlerin Fadıl beyleri bekleyeduralım :) Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.. :) 🌿

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun.
      Senin de duanın karşılığını alacağına eminim.
      Rabbim bahtını açık etsin inşallah senin hikayeni de burada okuruz

      Sil
  2. Ve yazar noktayı koydu.Tüm evlilik yazılarında, Nabrut sanki sen biraz soğuk gibisin bu işe tarzı yorumlar vardı.Bence bu yazıyla her şey netleşti. Peki ettiğin duaya ne demeli.O kadar güzel bir dua etmişsin ki. Doğru dua etmek nasıl önemli. Hemen aklımın bir köşesine bu duayı not ettim.♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettiğim buluşmalarda öyleydim çünkü :)
      Aslında adım adım gelecektim bu kısma ama herkes benim adıma çok üzüldü :) Ben de biraz öne aldım :)))
      Güzel yorumun için teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  3. İkinizin adına çok mutlu oldum :)
    Allah muhabbetinizi artırsın.
    Sizin gözünüzden Fadıl Bey'i okumak güzeldi, ama ben daha çok Fadıl Bey'in gözünden sizi merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  4. Sanırım Fadıl bey'den önce ben okuyorumdur☺️Yıllardır takip ettiğim Nabrut'un böyle şeyler hissedip yazması çok farklı geldi.Umarım çok çok mutlu olursunuz bu da bana umut olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Umarım başrolünde olduğun ve senin çok mutlu olduğun hikayeyi de en kısa zamanda okuruz

      Sil
  5. Sanırım Fadıl beyden önce ben okuyorumdur.☺️Yıllardır takip ettiğim Nabrut'un bu tarz şeyler hissetmesi yazması çok farklı geldi.Umarım çok çok mutlu olursunuz bu da bana bir umut olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Umarım başrolünde olduğun ve senin çok mutlu olduğun hikayeyi de en kısa zamanda okuruz

      Sil
  6. Rabbim bir ömür boyu öyle sevginizi mutluluğunuzu daim etsin inşallah.
    Diğer yazılarını da okudum ama devam niteliğinde diye yorum yapmıyordum.
    :)
    Düğün tarihi ne zaman.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum amin ^^
      Bana göre İlk bahar :)

      Sil
  7. Her satırda maşallah, suphanallah, barekallah diyerek okuduğum bir güzel evlilik hikayesi... Darısı tüm isteyenlerin başına olsun mu... :):):):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim darısı değil daha da mutlu evlilikler sizin başınıza inşallah ^^

      Sil
  8. Allahım çok tatlısınız yaa

    YanıtlaSil
  9. vaay diyorum, maaşAllah diyorum, Allah kötü gözden sakınsın diyorum, Allah mutluluğunuzu sevginizi bir ömür yaşatsın diyorum başka da birşey demiyorum. Çok sevindim gerçekten, tanımadan da başkasının mutluluğuna sevinebiliyor insan. Sevgi, Aşk , mutluluk öyle bulaşıcı ki, kayıtsız kalamıyor insan. Çok kalp :) Tuğba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın kalbi güzel olmaya görsün işte böyle güzel yorumlar yazıyor ^^
      Allah razı olsun çok teşekkür ediyorum.
      Sen çok daha mutlu ol emi ^^

      Sil
  10. Nabrut abla tekrardan hayırlı olsun, Allah sizlere iki cihan saadeti versin inşallah. Duâ'n o kadar güzel ki o kadar net ki bizlere de ışık oldu, Allah razı olsun. Ayrıca kısmetini beklemenin, haramlardan sakınmanın sonucunun ne kadar güzel olduğunun çok iyi bir örneği oldun bizlere. Seni uzun zamandır takip eden bizlere bu seriyi okumak çok iyi geliyor 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet hep bunun üzerine konuşmuştuk ya kısmetini helal ya da haram yoldan seçmek diye.
      Allah kısmetini helal yoldan seçenleri çok mutlu etsin.En kısa zamanda senin hikayeni de okumak nasip olur inşallah

      Sil
  11. Nabrut ablaaaa, gözlerimden kalpler fışkırarak okudum yazdıklarını. O kadar çok sevindim ki, ya Rabbim sevginizi iki cihanda da sürdürsün, ahirette ve bu dünyada sizi güzelliklerle karşılaşırsın inşallah ^^
    Allahım ya çok mutlu oldum. Bildiğim tüm güzel duaları etmek istiyorum şu an :)
    Rabbim tamamına erdirsin,
    ay ay ayy <3 <3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel dualar etmişsin.
      Çok teşekkür ediyorum aminn.
      Aynısı sana diyorum.
      kocaman sevgiler ^^

      Sil
  12. Sana sarılıp çok mutlu ol demek istiyorum, bir yandan da korkuyorum, nazar var, kem göz, kıskanç insanlar😔sonra diyorum iyiki adı nabrut iyiki hiç fotoğrafı yok , gözüme 10 yıldır evlilik ile alakalı yazdığın yorumlar geliyor, herkes sana kaderinle karşılaşınca kalemin kırılır derken gülmelerin hadi canım bende öyle olmaz demelerin☺️Sanki kardeşimi gelin ediyorumda onun halini uzaktan izler gibiyim. Allah mutluluğunu daim etsin , elbet sinirlenip nerden çıktı bu adam dediğin olacak elbet evi terkedip kaçmak istemelerin olacak ama bu yazı burada durdukça sen dönüp bu günü hatırla, hiçbirşey emeksiz olmuyor emeklerinizi hatırla , Kızgınlıklar olsada Allah kalbindeki sevgiyi hergecen gün arttırsın nabrut. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarılmış kadar iyi geldi yorumun çok teşekkür ediyorum beni çok mutlu ettin.Bu bahsettiklerini o kadar iyi biliyorum o yüzden evlilik fobim var. keşke hep böyle nişanlı kalsak hava güzel bulutlar pembe olsa :D
      Uzun yol arkadaşlarımdan birisin. O yüzden duaların benim için çok kıymetli çok teşekkür ediyorum kocaman öpüyoırum

      Sil
  13. Maaşallah maaşallah maaşallah Allah mutluluğunuzu daim etsin sizi ve neslinizden gelenleri namaz kılanlardan eylesin ruhlarınıza bedenlerinize şifa versin ayaklarınızı kalbinizi doğru yol üzere islam üzere sabit kılsın çok tatlısınız😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Bu şahane dualar için nasıl teşekkür etsem az. amin amin amin

      Sil
  14. sevgili Nabrut umarım çok mutlu olursun henüz 21 yaşındayım ve sevgili olmadan nasıl doğru kişiyi bulacağımı düşünüyordum Ama sen öyle güzel anlattın ki fadıl beyle çooook mutlu olursunuz inşAllah ve bizde vakti geldiğinde hayırlı şekilde bulabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısmetini helal yoldan seçersen mutluluğu istemek için hakkımız olur diye düşünüyorum. Rabbim helal yoldan mutluluğu yakalamayı nasip etsin sana da ^^

      Sil
  15. Buraya sadece bir :) bırakacağım.

    YanıtlaSil
  16. sen ne yaptın böyle maşallah hem duygularına hem de kalemine ne kadar güzel anlattın sevgi denen şeyin aslında maddeye değil de öze duyulduğunu gözlerim dolarak okudum tüm hikayeyi ne diyeyim bundan sonrası için Rabbim iki cihan saadeti versin seni kocaman kucaklıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni böyle anlayan yazının ana temasını çıkaran okuyucularımın olması ne hoş. teşekkür ediyorum.
      Amin.
      Allah razı olsun
      kocaman sevgiler

      Sil
  17. Sizden yaşça küçük olmama rağmen sanki kendi çocuğum bu yola girmiş gibi duygulanıyorum. Her ne kadar uzaktan takip etsem de, şunu biliyorum ki bütün bu duyguları yani ki sevilmişlikleri, özlenmeleri, gokyuzune bakinca akla gelinmeleri gercekten de hakeden birisiniz. Birbirini seven iki insan görünce yüreğim pırpır ediyor. Belki hiç tadamadığımdan, belki hayallerimi canlı canlı onlarda gördüğümden. Yaşım 19,kimilerine göre daha yeni adım atmışım hayata. Ama son 5 senemi ne ben yasadigimi bilirim, ne de o benim nerede, ne diye yaşadigimi bilir. Kim bilir belki bir gün... Allah bilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımın içi. Yaşı küçük kalbi kocaman kardeşim.
      Allah razı olsun. Rabbim çok daha büyük sevgiler yaşatsın sana. Karşına kıymet bilen güzel insanlar çıkarsın.
      Kocaman öpyorum o güzel hüzünlü yüreğinden

      Sil
  18. Allah'ım bizi de ağlatacaksınız ama yapmayın.
    Fadıl abinin babasının mekanı cennet olsun inşaallah.Allah gani gani rahmet eylesin.

    Senin namaz hassasiyetine her daim hayrandim hala hayranım şimdi Fadil abininkine de hayranım Allah'ım bana da aynı hassasiyeti versin. Namaza koşa koşa gidenlerden ozleyenlerden
    olmayı nasip etsin inşaallah.
    Ay durun sizi severken kendime dua etmeye başlamışim. Bekarlık yazılarında da herkes diyordur acaba onu nasıl biri bulacak dediğim kişiydin. Nasıl güzel bu yazılarını okumak nasıl nasıl nasıl anlatamam.
    Oyyyh nasıl duygulaniyorum. Seni o kadar o kadar o kadar seviyorum kiiii. İnşaallah yüzyüze de görüşmek nasip olur tekrar eden dualarımdan biri bu.
    Koccaman sarıldım öptüm. :*:)

    BirgaripŞeyma

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel Şeyma;
      Yıllardır tanışıyoruz ve kalbinin güzelliğine kefilim. Rabbim en kısa zamanda senin o güzel hassas kalbini anlayacak kıymet bilen bir GARİP göndersin inşallah :)
      Güzel duaların için çok teşekkür ediyorum.
      Aminnn
      Onu yani yüzyüze görüşmeyi ben de çok istiyorum, samimi söylüyorum. Rabbim nasio etsin.
      Ben de kocaman ama kocaman öptüm

      Sil
  19. Selamün aleyküm. Eveeet artık Nabrut abla da benim için gerçek olamayacak şeylerin gerçekten yaşandığını söyleyen tayfa arasına girdi. Kendime sevgi denen şeyin gerçek olmadığını, olsa da böylesine bir yapbozun parçaları gibi eşsizce birbirini bulan çiftlerden olmayacağımıza inanan yeni antievliler bulmam lazım 😅 Bu arada duanı aldım, ben şöyle olsun böyle olsun diye nitelik bildiriyordum ama seninki çok daha güzelmiş. Allah hepimize gerçek huzur ve mutluluğu hem dünya hem de ahirette yaşamayı nasib eylesin inşaallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ve aleyküm selam :)
      Ben de mantık evliliği yaparım diye düşünüyordum ama mantığıma uyan hiçbiri kalbime dokunamadı.
      Kalbine dokunan birini en kısa zamanda bulup kendini yalanlayabilmen dileğiyle.
      Kocaman öpüyorum

      Sil
  20. nasıl güzel anlatmışsınız. ne güzel bir çift olmuşsunuz siz öyle. tamamına ersin insallah. Rabbim size göz göze, diz dize bir ömür nasip etsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun güzel duaların için çoook teşekkür ediyorum

      Sil
  21. Gönderilen, bir yazı gibi görünse de aslında kocaman bir kalpten ibaret bu sayfa :) Sevgili Nabrut, sorulara cevap niteliğinde olan bu yazıyı bu kadar kısa sürede yayınladığın için öncelikle çok teşekkür ediyorum :) Şunu farkettim ki yazıların da çok büyük bir sadelik var. Hissediyorum sanki. Muhtemelen kendinde olan bu sadeliği yazılarına da aksettiriyorsun ki, çok hoşuma gidiyor. büyük bir aşka yelken açıyorsun, gönlünden geçen o nadide hisleri aciz kelimelere dökmeye çalışıyorsun. Yetersiz kalıyor kelimeler, belli. Fakat < aşkım, bebeğim, müstakbel kocişim> gibi hiç hazzetmediğim kelimeleri kullanmadan sevgini dile getirişin çok saygı uyandırıcı benim için. Esas konuya gelirsem, duanı çok beğendim ve birazcık şaşırdım. Dua ederken ayrıntılı edin derler genelde. Sanırım sende de bunu bekledim. Ama ayrıntıda boğulmadan isteğini kısa öz biçimde istemişsin. İzninle kopya çekeceğim bundan sonra :) Anladığım kadarıyla karakterleriniz birbirini tamamlar şekilde. Ama Fadıl Bey in alttan alma huyuna hayran kaldım. Kaldı mı böyle erkekler dedim, maşallah. ^^ Babasının mezarında ağlaman gözlerimi doldurdu. Allah mekanını cennet etsin inşallah. Ve son cümlemi yazıyorum. ''Onu tanıdıkça sevdim'' cümlen aradığım cümle oldu. Sadece tipine ya da makam mansıp vs herhangi bir özelliğine bakıp sevmekten ziyade asıl olması gerekeni yaşamışsın. Maşallah, sübhanallah. Darısı biz bekarların başına^^ NOT: Nişan , söz olmadan aylarca süren birbirini tanıma olayı hakkında ne düşünüyorsun? Tanımadan evlenemem diyenler çok etrafımda. Aylarca konuşup sonra belki yüzük takma fikri yaygın. Bense doğru bulmuyorum, helal olduğunu da düşünmüyorum. Fikrini merak ediyorum, bi ara değinirsen çok sevinirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel şeyler yazmışsın hakkımda. utandım
      ve o kadar güzel tespitler yapmışsın ki beni böyle iyi tanıyıp anlayan birilerinin okuması çok kıymetli. teşekkür ediyorum.
      Allah sana da en kısa zamanda bu güzel duyguları yaşamayı nasip etsin.
      Belki senin hikayeni de burada okuruz kim bilir.

      Not kısmına gelirsek;
      Açıkçası evlenmek benim için artık o kadar zor bir hal almıştı ki ben de artık bir müddet görüşmeden evlenemem diyordum. Aylar sürmesi ne değiştirir bilmiyorum ama ben kısa sürede çok buluşarak sanırım nişan söz olmadan tanışma süreci geçirdim.
      Bu konuda ne desem bilemiyorum. Doğru bulmuyorum ben de dinen doğru değil bence de. Yani benim yanlış bir şey yapmış olmam doğrunun doğruluğunu değiştirmez

      Sil
  22. Öncelikle Allah kem gözlerden korusun, o kadar güzel anlatmışsınki insan arkası yarın gibi bekliyor sonrasını, Rabbim hepimizin gönlüne göre versin, iyiler iyilerle karşılaşsın inşallah, sen işin zor kısmını atlatmışsın Allah tamamına erdirsin. Ciddi anlamda bu vatanın, donanımlı ailelerde yetişmiş hayırlı nesillere ihtiyacı var. Şimdiden haneniz huzur, bereket, saygı ve sevgiyle dolsun (eniştemiz kaç yaşında, ne iş yapar gibi ayrıntıları öğrenecek miyiz acaba?) Allah'a emanet olun 🌾🌿🌺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAmin çok teşekkür ediyorum.
      Ne kadar güzel bir yorum bu. Allah razı olsun.
      Eniştenizin yaşı hakkında bilgi verdim aslında :)

      Sil
  23. Allah mutluluğunuzu daim etsin :) Tanışmıyoruz ama senin adına öyle sevindim ki. bu yazını da gıpta ederek okudum. Allah a tevekkül etmek ne güzel şey elhamdülillah :)

    YanıtlaSil
  24. Yaaa bir gireyim dedim buralara neler olmuş neler bitmiş neler kaçırmışım Öyle bir yazmışsın ki bir çırpıda okudum dedim iyi ki şimdi açtım blogu yoksa meraktan atlardım beklerken diline kalemine de sağlık. Maşallah barekallah Allah mesut bahtiyar etsin gerçekten çok ama çok sevindim ve umut doldu yüreğim hala iyi insanların varlığına dair 🤗 allahım daim etsin nazarlardan korusun.
    Kocaman sevgilerimle
    Eski bir arkadaş diyelim 😅

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bu eski arkadaş kim acaba ^^
      Amin.
      Ne kadar güzel dualar etmişsin. Çok teşekkür ederim

      Sil
    2. Eski Zonguldak yeni İzmit semalarından 🤗 Bilmem hatırlanır mu?
      Estağfirullah ne demek her zaman dualarda buluşmak dileğiyle 🤗🙆🏻‍♀️

      Sil
  25. bayılıyorum galiba.. MasaAllahhh

    YanıtlaSil
  26. Yaaa Nabrut Allah sevginizi daim etsin, birbirinizi hep böyle mutlu edin inşallah :'))) Yalnız evlilik müessesesiyle ilgili daha çok yazını okumak istiyorum ama aynı zamanda nazar değecek diye de korkuyorum. Maşallahlarımız seninle :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötülerin nazarı varsa iyilerin duası var diyerek sizin dualarınızın arkasına sığınıyorum, korksam da ^^
      Amin.

      Sil
  27. Maşallah. Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah.

    YanıtlaSil
  28. Nabrutcum adına çok sevindim. Rabbim evlilik gibi önemli bir imtihanı hakkında hayırlı eyler inşallah. İki cihan saadeti görmenizi Allah tan diliyorum. Darısı bizlere inşallah.

    YanıtlaSil
  29. Romantikli son! :)
    Ohh be sonunda. O kadar duygulandım ki,size hislerimi anlatamam. Sizin için be Fadıl bey için inanılmaz mutluyum 6 milyar insanın içinde birbirinizi bulduğunuz için bence çok şanslısınız! Okurken sanki bir mucizeye şahitlik ediyor gibiydim. İnşallah sevginiz, muhabbetiniz, aşkınız baki olur ��
    Not: Nabrut Gelin Oluyor Sırada Bana Geliyor Partisine katılmayı caaanııı gönülden isterim, şöyle Temmuz gibi Ankara’da yapsak? :D
    Not2: Bir de küçücük ufacık bir ricada bulunsam. Evlilik fotoğrafınızı şöyle yüzünüzde emoji olsa dahi görebilsek, insanız neticede cismani merakımızın önüne geçemiyoruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum öncelikle. Amin.
      Not 1'e cevap: Eylül Ekim gibi yapabiliriz belki kim bilir :)
      Not 2'ye cevap : Evlendikten bunu düşüneceğim söz :)

      Sil
  30. faydalı bir yazı olmuş emeğinize elinize sağlık

    YanıtlaSil
  31. Ben bile bu satırları okurken duygulandıysam Fadıl Bey'i düşünemiyorum. Allah'ım siz ne kadar güzel bir çift olmuşsunuz. Özellikle Fadıl Bey'in babasının mezarına gitmen bile ne kadar ince bir davranış, beni çok etkiledi gerçekten. Çok çok mutlu olun inşallah!

    YanıtlaSil
  32. Sena TANRIVERDİ13 Haz 2019 22:01:00

    Bu bloğu okurken sizin böyle romantik komedi başrolleri gibi tatlış hallerinizi okuyacağımı hiç düşünmüyordum. Bizden daha çok Fadıl Bey'e bol göndermeli hoş bir yazı olmuş. Yüzümde kocaman bir gülümsemeyle okudum. Sanırım bu yol herkes için heyecanlı oluyor. Yaşamını kendi ayakları üzerinde rahatlıkla sürdürebilecek bir kadınsınız. Evlenmeyebilirdiniz de bu noktada bir sorum olacak evlilik kararı ve karşı cinsten birine duyulan aşk sevgi hakikaten anlatıldığı gibi muhteşem heyecanlı ayaklarınızı yerden kesen bir şey mi? Şu an için sevgi ve aşk besliyorsunuz Fadıl Bey'e fikirlerinizi merak ediyorum gerçekten Romantik Komedileri seven biri olarak dizilerde ki kadar olmasa da dua edip yaşamayı dileyeceğimiz kadar güzel mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de severek evleneceğimi düşünmüyordum. Mantık evliliği olur diye düşünüyordum açık söylemek gerekirse.
      Ama ayaklarımı yerden kesecek aklımı alacak bir sevgi değil bu.
      Sadece şunu söyleyebilirim, sevdiğin çok iyi anlaştığın bir arkadaşınla aynı eve çıkmak ister miydin?
      Ve bu kişi seni kanatların altına alacak koruyup kollayacak biri olsa?
      Benim aşka ve sevgiye bakışım bu. Romantik komediler gibi bir hayat değil tabii yaşadığımız ama evet dua edip yaşamayı isteyecek kadar güzel. Rabbbim sana da tattırsın bu duyguları da cevabını kendin yaşayarak öğren inşallah

      Sil
  33. Ya yaaa maşallah ne kadar guzelll :))) Ama Nabrut abla sen evlendin mi

    YanıtlaSil
  34. Ah sen ne güzel seviyorsun maşallah💗sevginiz, huzurunuz,birlikteliğiniz daim olsun🤲🏻🎊

    YanıtlaSil
  35. ahh kalbimm! sen yazarken biz okurken gözlerimiz doldu. gözlerimiz diyorum çünkü ablamla oturmuş iki müzbin bekar okuyoruz. Allah yolunuzu açık etsin çok çok çok mutlu ol!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah en yakın zamanda Ablanla senin art arda güzel hikayelerinizi buradan okumayı nasip etsin bize.
      Güzel dualarınızın misliyle fazlası size inşallah

      Sil
  36. İki güzel insanın birbirine rastgelmiş olmasının haberini almış olmaktan dolayı nasıl sevindim bilemezsin.Haberi verdiğin, daimi samimiyetin ve bu güzel satırlar için teşekkürler Nabrut^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bu güzel yoruma o kadar sevindim ki anlatamam.

      Sil
  37. Cânım Nabrut, anlatımın öyle akıcı ki acın da mutluluğun da sirayet ediyor. Senin yazarken ağladığın satırlarda benim gözlerim doluyor. Velhasıl Rabbim gönlüne göre denk getirmiş elhamdülillah. Hikayenin devamını merakla,heyecanla bekliyorum. Borcamlar hazir, parti ne zaman? :) Çok sevgiler��

    "Birbirimize denk gelmeseydik, kader yazmasaydı her halükarda birilerini mutlu edecektik ama büyük ihtimalle kendimiz mutlu olmayacaktık. Bu da Allah'ın bize bir lütfu."
    İşte bu satırları okuyunca da aklıma şu şarkı geldi, buraya da linkini ilistiriyorum.
    https://youtu.be/fh5ci6eVlu0
    Daima huzurlu olman duasıyla.. parti için haber bekliyoruz��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim sevinen üzülen... Böyle güzel insanlara denk gelmek için ne yaoptım bilmiyorum Allah'a ne kadar şükretsem az çok teşekkür ediyorum. Parti yakında ^^ :D
      Ne kadar güzel bir şarkı... Bütün gün dinledim. Hakikaten bizim şarkımız olabilir. Bayıldım.
      Amin. Bil mukabele...

      Sil
  38. Sonunda gelir beklenen geç mi kaldı hayır tam zamanında hem de 😊 adına çok sevindim arkadaşım evlenmiş kadar mutlu oldum bu satırları okurken daha bir mutlu oldum ,çünkü kendi ruh eşini bulduğunu anladım Allah mesut etsin bir ömür boyunca. Ve o sihirli kelimeyi duymak daha bir güzel oldu" AŞK " demekki görücü usuluyle de aşık olunup evleniliyor. Rabbim niyetini baki kılsın. 😊😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin
      çok teşekkür ediyorum.
      Umarım en yakın zamanda senin görücü usulü aşk hikayeni de okuruz buralarda :D

      Sil
  39. Nabrut şöyle ki bunu yorgun argın bitkin bir günümün sonunda yazıyorum.20 yaşındayım daha küçüğüm evet ama bu yaşta sevgiye olan inancı azalan biri olarak senin bu yazını okumak bana güç verdi.Umarım ben de bir gün seviyor muyum ve seviliyor muyum kaygısı yaşamadan gerçekten çok sever ve aynı kişi tarafından sevilirim.Senin adına dünyalar kadar sevindim öyle çok sevin ki birbirinizi,sevginiz sevgisiz her insanın içini titretsin!♡

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun. Ne kadar güzel dualar etmişsin. Allah razı olsun. Sen daha çok mutlu olursun inşallah. aMİN

      Sil
  40. Hep çok merak ederdim nasıl biriyle evlenirsiniz diye. Çok duygulandım okurken. Söyleyeceğim tek şey "maşallah". Allah tamamına erdirsin. Bir de herkese sizin gibi güzel sevmeyi nasib etsin inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum.
      Amin.
      Sen daha çok sev ve sevil inşallah.

      Sil
  41. Sevgili Nabrut, bu yazını okurken çok duygulandım. Üstün kötü yorum olmasın diye dün yazmadım yorumumu.
    Öncelikle duan çok güzel, Allah Fadıl ı kabul edilen duan olarak çıkardı karşına, darısı takipçilerinin başına :)
    Yazıda bir de son kısımda yazdığın "başkalarını mutlu etme" ile ilgili yazdıkların "ya evet ben de böyle birini bulmalıyım" dedirtti.
    Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin, bize en uygun kişiyi çıkarsın karşımıza.
    Allah sizi de nazarlardan korusun,hep mutlu olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AMİNN :)
      Güzel duaların için çok teşekkür ediyorum.
      Gerçekten çok samimi söylüyorum en kısa zamanda senin güzel hikayeni de okuyalım.

      Sil
  42. nasıl güzel nabrut anlatacak daha ne var ki iki güzel insan bir araya gelmiş, Allah kalplerine sevgi yerleştirmiş ♥
    uzun zamandır takip ediyorum bloğunu, mutluluğunu satırlara yansıtmışsın sanki hissediliyor.
    seni de eledik sonunda, bize de dua et fadılımızı bulalım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun.
      Ne güzel şeyler yazmışsın.
      Umarım arkamdan patır patır Fadıllarınız ortaya çıkıverir ^^

      Sil
  43. Evet hep derler kader olduğunu
    Ama ben bu şekilde sürecin sizi, sözcüklerinizi, düşüncelerinizi nasıl değiştirdiğini ve güzelleştirdiğini gördüm. Allah hayırlı mutlu etsin Nabrutçuğum. Siz de fark ettiniz mi kendinizdeki o zahire vuranın daha ötesindeki güzelliği :)

    YanıtlaSil
  44. Bu samimi satırları okurken gözlerim doldu inanki.Seni tanımasam da sıkı bir takipçinim.Yakìn bir arkadaşìm evleniyormuş gibi hissediyorum. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Bizleri de unutma ama...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum. Çok mutlu ettin beni.
      Amin.
      Burayı buradaki senin gibi samimi güzel insanları nasıl unuturum

      Sil
  45. Hayata baktığın açıyı fotoğraflayıp gözlerimizin önüne seriyorsun yazdığın her yazıda bir tablonun en ince ayrıntısına kadar işlenmiş olan o güzellikleri keşfeder gibi bakış açının da güzelliğini keşfediyorum. "Sana güzel insansın Nabrut vesselam" demiştim bir keresinde belki anımsarsın. Şimdi yineliyorum ve yanılmadığımı gösterdiğin için teşekkür ediyorum. Samimi olanı tüm samimiyetinle içselleştirebilecek kadar güzelsin. Bir insanın yıllar yılı içinde taşıdığı acısını içinde duyumsamayı başarabilecek ne kadar insan var ki bu hayatta deseler aklıma gelecek isimlerden birisi sen olursun. Gösterişten, abartıdan, süslenmiş paketlenmiş somutlaşmış her şeyden ziyade ayrılırken hüzünlenen yüz ifadesinden etkilenip bu samimiyeti bize de yansıtan kaç kişi olur deseler yine Nabrut derim. Seni gerçek hayatın içinde bulamadıklarını bir kitapta arayan ve aradığı hikayeyi bulmuş gibi severek okumaya devam eden bir okur gibi okuyorum. Yazmaya devam et lütfen çünkü en sevdiği en umutla gerçek olmasını istediği kitabın aslında gerçek bir hikayeden alındığını öğrenir gibi seviniyorum yazılarını okuyunca. Bu güzellikler gerçekten var diye umutlanmama sebep oluyorsun Nabrut. Güzel kalmanı ve yolunun hep güzelliklere çıkmasını dilerim. Mutluluğun daim olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden ağlattın beni.
      Beni bu kadar iyi tanıyan çözümleyen biri... kendime çok yakın hissettim. Ne demek istediğini de o kadar iyi anlıyorum. Sırf bu yüzden yazıyorum biliyor musun?
      AMİN.
      Çok teşekkür ediyorum.
      Sen benden daha çok mutlu ol emi?

      Sil
  46. duana en içten ''amin''lerimle katılıyorum Nabrutçuğum Allah mutluluğunu daim etsin .. blogunda okuduğum hikayelerin yönü hep aynı yere çıkıyor '' kader'' eğer kaderinde varsa ne yapsan nafile, eskilerin de dediği gibi ''kaderinden kaçan kaderine koşar '' ^^ sessiz takipçin ipek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum İpek.
      Allah razı olsun.
      Ne güzel bir sözmüş. Kaderinden kaçan kaderine koşar.
      Bayıldım.

      Sil
  47. Uzun zamandır blog alemine uğramıyordum. Başlık gayet açık ama sonda bir konuk yazar çıkar mı diyerek okudum. Ben yokken neler neler olmuş dedim.
    Ne kadar süredir sizi takip ediyorum bilmiyorum. Bildiğim bir şey varsa o da sizi tanimadta çok yakın hissetmem. Rabbim utandırmasın. Birlikte hayırlı ömürleriniz olsun.
    Dua ederken kurulan cümleler gerçekten önemli. Kalbim bazen bu konuda isyana girebiliyor :( Rabbim sen daha iyi bilirsinde olmadı sabır ver diyebiliyorum. Galiba dışarıdan birileri bana dua etmeli. Kendimi daha iyi ifade edip isteyebilmek için .
    Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun süredir süren serüvenime ortak olan yol arkadaşlarımdan birisin.
      Güzel duaların için çok teşekkür ediyorum.
      Umarım yakın zamanda senin hikayeni de okumak nasip olur, samimiyetle istiyorum bunu.
      Kocaman sevgiler

      Sil
  48. 33 yıllık yetim dedinya ah orda bittim bi tarafı eksik olunca insan daha çok bağlanıyor kendimden biliyorum 27 yıl oldu banada ��

    YanıtlaSil
  49. Amin ^^
    Umarım senin hikayeni de buradan okur seninle mutlu oluruz en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  50. Nabrut o kadar mutlu oldum o kadar sevindim ki kendim bile şaşırdım bu kadar sevinmeyi beklemiyordum :D :D İki güzel insanı bir araya getiren kalpleri ısındıran kaderi yazan rabbime hamd olsun. Hikayen sayesinde Rabbimizin duaları kabul ettiğine inancım da bir kat daha arttı. Bizimle bu mutluluğunu paylaşman da beni ayrıca sevindirdi. Allah yüzünüzü daim güldürsün. Hayırlı mübarek olsun. İki cihanda çok mutlu olun inşallah :) Fadıl abimizin babasına da Allahtan rahmet diliyorum.

    YanıtlaSil
  51. Canım benim rabbih böyle böyle ömür boyu artarakdevam ettirsin inşallah . Ama kız borcamlarçok pahalandı artık öyle heryere götürülmüyor:)

    YanıtlaSil
  52. Çok sevindim namrutc um. Allah mutluluğunuzu daim etsin inşallah. Böyle birine raslanmanda çok hoş. Hoş olan bir şey daha var... Gerçekte hiç tanışmasakta böyle güzel yürekli insanların - ikinizde kastediyorum--var olduğunu ve böyle güzel hikayelerde denk düştüklerini görmek. Çünkü aksi hikayede çok ve bu çoğu zaman insanlardan ümidi kesmeme neden oluyor. Sizin için mutlu kendimiz için ümitli olalım o vakit. Gönlü güzel insanlar çıkar her daim hepimiz önüne bize gönül güzelliği versin inşallah.
    Fadıl beyin yazısını da merakla bekliyoruz :) Bide onun gözünden okuyalım bu güzel hikayeyi.
    Rukiyee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum güzel duaların için
      Amin.
      En kısa zamanda senin güzel hikayeni de okumak dileğiyle.

      Sil
  53. Allah nazarlardan saklasın Nabrutcum bir ömür aynı aşkla,sevgiyle mutlu olursun inşallah :)Rabbim ağzınızın tadını bozmasınn...

    YanıtlaSil
  54. Okuyunca kendi evlilik hikayemi okumus gibi hissettim. 8 yili geride birakirken hep çok sükur dedim. Ins siz de hep cok sukur dersiniz ve hep cok mutlu olursunuz. Dugun ne zaman bu arada? ��

    YanıtlaSil
  55. Samimi bir kız arkadaşımın evlilik yolculugunun hikayesini dinler gibi heyecanla okudum ve çok sevindim adına. Allah tamamına erdirsin :)

    YanıtlaSil
  56. Blogunu yillardir okuyorum nabrut. Mutlu olmana cok sevindim, oyle guzel yaziyosun ki keske daha cok yazsan hep okusak. Ben de yaklasik 3 yil once su an geçtiğin yollardan neredeyse tamamen ayni hislerle gectim. Su hayattaki en yakının olacak insana boyle hissetmek cok degerli bisey. İnsallah bir omur boyle hissedersiniz birbirinize. Hayirli olsun insallah

    YanıtlaSil
  57. Nabrut seni mutlu görmek harika. Eminim gözlerinin içi gülüyordur. Kötü hikayelere kulağını tıka sev sevil inşaallah

    YanıtlaSil
  58. Okurken inanılmaz duygulandım. Çok uzun zaman oldu diyemem seni keşfedeli ama yazılarını okudukça hep kendimden, bizden bir şeylere rastgeliyordum sanki. Şimdi yine içten samimiyetine ve sevgine denk gelince gecenin şu saatinde (2.27) bir şeyler demeden geçemedim. Özlemini çektiğim bir samimiyeti yaşıyorsun, dilerim rabbime fadıl bey ile olan muhabbetiniz ömürlük olur. Çok mutlu olursunuz. Birinin "çok, çok" sevmesi ne hoşmuş. Biz hala dikenli yollarda yürüyeduralım, bu hoş yazılar güllerin de olduğunun habercisi. Umudumu tazeledin, hep mutlu ve sevgiyle kal 🌿

    YanıtlaSil
  59. Bir süredir sessiz sedasız blog yazılarınızı okuyordum, özellikle de Kore dizilerine yaptığınız yorumları (zira bu işe epey emek ve zaman harcadığınızı düşünüyorum, teşekkürler). Kendinize has tarzınız hep çok hoşuma gitmişti ve bugün acaba yeni bir şeyler var mı diye baktığımda evlenecek olduğunuz haberini gördüm. Yazdıklarınız çok duygulandırdı beni ve yazmak istedim. Allah bir ömür boyu mutlu eder inşallah sizi. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  60. Mutluluklar mutluluklar seninle olsun.Allah ikinize de birbirinizi incitmeden mutlu olmayı nasip etsin.İslami hassasiyetleri sürdüren insanları görmek çok mutlu ediyor beni.inşallah benim çocuklarında senin gibi ahlaklı ve erdemli olurlar.selamlar.en eski takipçilerinden ayşe

    YanıtlaSil
  61. Bu satırları okumak, senin kendi hikayeni yazışına şahit olmak çok güzel. Duyguların çok içten çok samimi, Rabbim nazardan saklasın, sevginizi muhabbetinizi daim etsin artırsın nabrutcum..

    YanıtlaSil
  62. Yüzümde bitmek bilmeyen bir tebessümle, gözlerimden kalpler çıkarak okudum yaşadıklarını ve yaşamaya devam ettiklerini...Neden b kadar geç gördüm bu yazıyı diye sorguluyorum her zaman ki gibi..Allah mutluluğunu daim etsin... Bana da böyle tebessüm ettirecek bir hikaye nasip etsin inşallah <3

    YanıtlaSil
  63. ‘Ah bee bize de nasip olur mu?’diyerek pembe hayaller dünyası içinde okudum. Maşallah, subhanallah. Daim olsun mutluluğunuz:))

    YanıtlaSil