Muhafazakar erkekler ne ister?

Başlık bulmak için çok zorlandığım bir konu oldu. Ne desem bilemedim.

Bayan Ş. bize bir soru sormuş, elçiye zeval olmaz, diyor sözü ona bırakıyorum.

Selamlar Nabrut’çum. Severek takip ettiğim boş zamanlarımın eğlencesi bu blog için öncelikle teşekkür ederim sana. Burada paylaşılan tanışma, evlilik hikayelerini çok severek okuyorum. Ben de sonu belirsiz hikayemi paylaşmak istedim. Yorumlarınızı merak ediyorum. 

Hikayem yaklaşık 3 yıl önce başladı. Üniversitede kurulan gruplardan birinde üst dönemlerle çalışıyoruz. Çok sevdiğim bir ablam ve benden 2 yaş büyük bir de erkek arkadaş var bir de onun arkadaşı.

Efendim bizler dedik ki şöyle bir iki güzel laf dinleyelim bir şairin söyleşisine katıldık. Ablam gelemedi. Üst dönem erkek arkadaş gideceğini söyledi. Ben de dedim gideyim de bir iki incelik kapayım şairden. Baktım erkek arkadaş, bu arada gerçekten seviyesine dikkat ede Allah rızası için bu işlerde olan biridir, yanında biriyle gelmiş. Bizi tanıştırdı falan. Ben de dikiliyorum yanlarında bu çocuk bana kaç yaşındasın nerelisin falan sorular soruyor. Benim memleketimde yazlıkları varmış bunlardan bahsediyor. Ben de gayet arkadaşla tatlı dille cevap veriyorum. Çok sıkılıp başka kişilerle konuşmaya gidiyorum sonrasında çünkü çok soru soruyordu. O gün öyle şairi dinleyip dağıldık ama bu arkadaş benim aklıma takılıyor. Sürekli de görüyorum ama böyle selam falan veren yolda görünce el sallayıp geçebileceğim biri değil. Ciddi biri. 



Neyse 1 sene böyle geçiyor. Diğer sene yine ablam ve üst dönem çocukla kantinde otururken masada birçok yer olmasına rağmen ciddi çocuk gelip benim yanıma oturuyor. Haydaa:) Ablamla ben şaşkınız tabi. Bu çocuk gayet normal konuşmalara katılıyor arada bana dönüp bir şeyler diyor ama ben zaten kıpkırmızı suratımda yere bakıyorum sadece. :) Kedilerden bahsediyor ben çok severim kedileri elime alır beslerim. Ciddi çocuğumuz bir anda telefonunu çıkarıp bir kedinin başına zorla değdirdiği elleriyle olan gayet ciddi fotoğrafını gösteriyor. :):):)   

İçimden kahkahalar atıyorum. Hey güzel Rabbim diyorum. O gün de öyle geçiyor. Bunun dışında bu kişi beni arkadaşlarının yanında görse yüzüme bakmıyor. Bunu dini yönden yorumluyorum .Çünkü böyle şeylere dikkat eden biri. Ben de öyleyim ama onun kadar değilim yolda görsem selam veririm   
yani. Şimdi son sınıflar, okulumuz da zor tabi. Bu sene 1 kez yemekhanede gördüm. Yanıma doğru yöneldi ben kafamı yere indirdim. Sonra geri döndüğünü fark ettim. :) 

Böyle uzun yıllar alan küçük küçük etkileşimlerle giden bir hikâye. Çok fazla kafamı meşgul ediyor paylaşmak istedim. Sanki gelip konuşacak ama kendini tutuyor gibi bir tavrı da var çünkü okulumuz ağır ikimizin de ve son  sene ciddi sınava çalışması gereken bir sene ve bu ciddi çocuk da çalışkan   
ve iyi yerlere gelebilecek potansiyelde birisi. En başta âşık olup çarpılmasam da gayet aklı başında, konuşurken bana değer verdiğin hissettiren minnoş bir insan. :) Böyle durumlarda ne yapılır gelip konuşmak isterse ne denir, mezun olduktan sonra ben 1-2 yıl aileme destek olmak istiyorum. Bunlar karşıdaki insana nasıl söylenir yorumlarınızı bekliyorum. 

Saygılarımızla, 
Bayan Ş.

Yorum Gönder

32 Yorumlar

  1. Bence kendi arkadaşlarının yanında sana selam vermemesini yanlış buldum. Bir insan iletişim kurmak istiyorsa her ortamda ciddiyetini koruyarak iletişime girer en azından bir selam verir. Şimdi böyle yapan ilerine akrabalarının yanında da seninle iletişime girmekten çekinir. Eşim muhafazakar olmadığı halde özellikle yeni evlendiğimizde sanki evli değilmişiz gibi davranıyordu. Tecrübeyle sabit yani...
    tavsiyem evlenince yakınlaşır düzelir şimdi çekiniyor gibi söylemler geçerliliğini korumuyor. bir insan bekarken neyse evlenince de o, hiçbirşey değişmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazar adına çook teşekkür ediyorum. ^^

      Sil
    2. tecrübe konuşuyorsa ben susarım ama verdiğin örnek efsane ve nedense çok tanıdık :)

      Sil
  2. Kelin ilacı olsa kendi kafasına sürermiş diyerek söze başlayacam . Arkadaşın duyacağı onlarca nasihat yol göstermeler kafasını karıştıracaktır. Onun için yorumları hiç okumasın derim. Bahsettiği şahıs onun kısmetiyse fizana da gitse gelir bulur. Bu kadar kendisini yormasına gerek yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son noktayı koyan bir yorum olmuş
      yazar adına çok teşekkür ediyorum

      Sil
  3. Merhaba Nabrut, teşekkür ediyorum tüm paylaşımlar için. Hepsi ayrı güzel.

    Gelelim Bayan Ş.’ye, benzer bir durum ben de yaşadım. Neredeyse aynı hatta. Mezun olana kadar bekledim. Başlardaki hoşlantım giderek derin duygulara dönüştü. Onun her hareketini farklı yorumladım. Ancak mezun olduktan sonra acaba bir adım gelir mi diye beklerken arkadaşın nişanlandığını öğrendim. Yıkıldım tabi, ben her şeyi kendi kendime yaşamışım gibi hissettim. Üstelik arkadaşlarım da bu sana yanık gör bak diyorlardı. Ama sonuç hüsran.

    Bu sebeple ben Bayan Ş.’yi asla tabiri caizse gazlamayacağım. Bakın 3 yıl olmuş. Gerçekten ne düşündüğünü o kişiye sormadan asla bilemezsiniz. Kendisi mi adım atacak, sizden biraz daha yakınlık mı bekliyor bilemeyiz. Siz bu süreçte sadece kendinize sorun. Gerçekten bu duygular ne? Eğer ondan bir adım gelmezse kendinize bir süre tanıyabilirsiniz belki. Ama size tavsiyem duygularınızı iyi yorumlayın ve kontrol etmeye çalışın. Beklentinizi minimum tutun. Güzel şeyler olursa çok sevinirsiniz, hiç adım atmazsa az üzülürsünüz. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ediyorum yorumun için.
      Bu kadar denk düşmesi yazar adına çok güzel bir örnek olmuş tabii ama senin açından keşke yaşanmasaydı.
      Yazar adına çok teşekkür ediyorum

      Sil
  4. Sena Tanrıverdi8 Ara 2018 17:09:00

    Sonunda nolur bilmiyorum ama bizi de bilgilendirirseniz sevinirim merak ettim doğrusu^^ Şöyle bir yorum yapacağım niyeti olan insan konuşurdu yani sonuçta aynı ortamı paylaşmışsınız sizde çocuğa soğuk davranmamışsınız çekinen insan hiç konuşamaz veya size bu kadar soru sormaz. Sanki burada ilgilisi olup hoşlanan sizmişsiniz gibi geldi.Ciddi biri olduğunu söylemişsiniz bence düzgün bir şekilde siz duygularınızı ifade edip hoşlandığınızı söyleyin ilk adımı siz atın devamı bir şekilde gelir. Sözleriniz bir olduktan sonra birkaç yıl ailenize çalışıp yardım edebilirsiniz sınırlarınızı koruyarakta bu süreçte görüşebilirsiniz neticede. Allah gönlünüze göre versin gelişmelerden haberdar edersiniz umarım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı yüreklendirici bir yorum olmuş, Çok teşekkür ediyorum yazar adına. ^^

      Sil
  5. En başta diyeceğim şu ki, fazla hayallere kapılmayın. Dere görmeden paça sıvamayın.
    Belki şeyler dediginiz gibi ama değilse sonunda üzülen siz olmayın.
    Bunca zaman geçmiş. Niyet ciddi olsa bir şekilde bu ciddî insanda niyetini ciddi ciddi belli ederdi diye düşünüyorum.
    Hakkınızda hayırlısı olsun Inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu realist korumacı abla tavırlı şahane yorum için çok çok teşekkür ediyorum. Umarım yazarda için bir yol açar.

      Sil
  6. Nabrut abla öncelikle yazılarını zevkle okuyorum .
    Bayan Ş 'ye bir şey söylemek bana düşmez diye düşünüyorum. (Yanlış anlamayın yani bu işler de akıl vermek ...)
    Ama kendimi Bayan Ş'nin yerine koyunca şöyle bir fikre vardım .
    Ablayı elçi seçip ciddi adama bu konuda haber göndermeli yani bir görücü vasıtasıyla eğer ciddi adam görüşmeyi kabul ederse kendi düşünceleri söyleyip bir anlaşma yoluna varabilirler.
    Umarım bu düşüncem Bayan Ş'nin işine yarar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim. ^^
      Olur mu öyle şey! Karınca misal herkes elinden geldiğini taşıyacak ki göl olsun.
      İşe yarayacağına bir fikir vereceğine eminim. Yazar adına çokkkk teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  7. soruyu biraz garipsedim. yahut da ben anlayamadım. çocuk daha seni sevdiğini söylememiş, yarın evlenelim dememiş. ah bu kızlarımız, fol yok yumurta yokken kafalarına neler takıyorlar. annen yaşında biri olarak öncelikle bu çocuğa ne cevap vereceğini değil o önemli sınavını kafana takmanı tavsiye ederim. çünkü ya eğer gelmezse? o zaman burada verilen tavsiyeler de uçup gidecek mi? senin gönlün ne olacak?

    nabrut kızım, bu yaştan sonra kore dizilerine başlattın beni. Oğlum sayesinde tanıştım bloğunla. bana trt1 deki dizilerden bulayım derken seni buldu. çaktırmıyor ama o da takip ediyor bloğunu. teşekkür ederim yazıların için hespi çok güzel. ama şu mehmeti pek merak ediyorum acaba evlendi mi ne yaptı. sevgiler kızım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şahane yorumun ekran görüntüsünü alıp silme klasörünün içine ekleyeceğim.
      Ah güzel teyzem, güzel yorumun için yazar adına çok teşekkür ediyorum öncelikle.
      Teyzem dizi izleyip boşa vakit geçirmesek daha iyi ama Allah affetsin.
      Mehmet beyler ne yaparlar bilemem, kendisi çok yoğun olacağı için uzun müddet yazı yollayamayacağını belirtmişti. Yorumunu okusa dua isterdi eminim.
      Duandan bizi eksik etme.
      Ellerinden öperim

      Sil
  8. Merhabalar, yazının başlığını görünce birkaç cümle yazmak istedim. Yeni biriyle tanıştığımızda genel olarak bazı sorular sorarız misal nerelisin hangi bölümde okuyorsun ismin ne gibi... Ama sizin verdiğiniz cevaplardan sonra sizinle bir bağ kurmak istiyorsa genelde şöyle olur benim arkadaşımda oralı orda yazlığımız var gibi... Bu da sizinle iletisimi devam ettirmek amacıyla ortak nokta bulma isteğinden kaynaklaniyor. Bu kısma kadar beyefendinin sizi daha yakından tanımak istedigini söyleyebiliriz. Ama yine de duygularını size anlatmadan emin de olamayiz. Yazdıklarınızdan anladığım bu kişi size karsi duygularını niyetini açıklarsa ne yapacağınız konusunda bizlerden fikirlerimizi almak..

    Benim size sunabilecek ancak önerilerim olabilir. Önce kendinize dönüp bazı sorular sormalisiniz mesela bu beyefendinin dünyasını tanımak istiyor muyum? Bu süreci yürütürken önüme çıkacak sorunlarla başedebilir miyim? Vb. Öncelikle ne istediğinizi ne istemediğinizi belirlemelisiniz. Sonrasında kendi belirlediginiz yolda ilerleyeceginizi düşünüyorum.

    "Böyle durumlarda ne yapılır gelip konuşmak isterse ne denir?" Aslinda ne diyeceginiz sizin isteğinize bağlı olarak değişebilir.

    "mezun olduktan sonra ben 1-2 yıl aileme destek olmak istiyorum. Bunlar karşıdaki insana nasıl söylenir." Şöyle diyebilirsiniz:
    "Ailem eğitim hayatim boyunca beni hep desteklediler. Aileme karşı vefa minnet teşekkür vb. borcum oldugunu düşünüyorum. bu duygu sende de oluyor mu? Sen ne düşünüyorsun gibi açık uçlu bir soru sorabilirsin ya da hic sormayip devam edersin sonra ailemi iki yil ekonomik olarak desteklemek onlara olan minnet duygumu ifade etmek istiyorum ya da teşekkür etmek istiyorum diyebilirsin."
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel somut örnekler veren güzel yorumunuz için yazar adına çok teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Gerçekten çok aklı başında bir yorum, ama ben bu dili artık tanıdım sanırım, ilk yorumunuz ilk değilse isim ya da rumuz bırakmasanız da artık sizi tanıyorum :D

      Sil
  9. Sanki film izlercesine okudum çok tatlış :) Rabbim hayırlı zamanda en güzel suhuletle karşınıza çıkarsın tabi yine hayırlı ise. Siz bekleyin. Yani ben yine bilemem ama bence evlilik için hala zamanınız var rabbimin razı olmayacağı iş yapmaktan korkunuz. Mutluluklar sizi bulsun. Allaha emanet olun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yorum da çok tatlış olmuş. Amin.
      Yazar adına çok teşekkür ediyorum

      Sil
  10. Kelin ilacı olsa başına sürermiş diyen arkadaşa katılıyorum. :D
    Ahh canım ahh.. böyle şeyler herkese oluyor diye tahmin ediyorum ve bende yaşadım, şuanda yaşıyorum ama daha ilerisi olduğunu görmedim. Belki bir etkileşim, belki bir hoşlantı var ama taraflardan herhangi biri niyetini belli etmiyorsa olmuyor o iş. Veya bizler yanlış anlıyoruzdur, sadece arkadaşçadır, biraz ilgi acaba benden hoşlanıyor mu diye düşündürüyordur?
    Sakin olup fazla beklentiye kapılmamalıyız bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah :) Güzel bir öz eleştiri olmuş :)
      Rabbim gönlünün muradını versin.
      Yazar adına çok teşekkür ediyorum

      Sil
  11. Bu yazıyı okuyunca eşimle ilk tanıştığımız zamanlara gittim.O zamanki düşüncem şuydu; hayatıma biri girerse o evleneceğim kişi olmalı. Eşimle bir şekilde tanışıp konuşmaya başladığımızda ilk günden bu niyetimi bildirip devam etmiştik. Bu bilgi burada bir Dursun. O günden sonra aradan 6 yıl geçti birkaç gün sonra 7 yıl olacak, üç buçuk yıldır de evliyiz.bugun esimle konuşurken konunun bir noktasında bana dediğini söylüyorum."ama sen de bana 2.gunden evlenme teklifi ettin,ben şok oldum"nasıl ya asıl ben sok oldum ne demek istiyorsun dedim.dedigine gogö o zamanki söylediğim"ben ancak evlenecegim insanla konuşurum iliskiye başlarım"tarzı cumlemi yani benim dürüstlük yapıp ciddi ciddi kendimi ve duygularımı ifade etme mi beyefendi evlilik teklifi olarak yorumlamış bunu da gördüğünüz gibi 7 yıl sonra öğreniyorum. Kıssadan hisseyi herkes kendisi çıkarsın söyleyeceklerim bu kadar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 7 yıl içinde iyi tutumuş yalnız :=
      Çok teşekkür ediyoruz yorumun için.
      Mutlaka yazar kendine düşen payı alacaktır.

      Sil
  12. Bence o gelip sana açılmadan kendi kendine gelin güvey olma üzülürsün. Erkekler bize zor der ama asıl onları anlamak zor. Sen sana karşı hisleri olduğu sanırsın bakarsın kâh uzun yıllardır iliskisi vardır kâh aynı anda bir sürü kızla konuşuyordur bir sürü bir sürü sey. O yüzden o sana gelene kadar kafanı onunla meşgul edip duygularını derinleştirme ve o sana hislerini açıklayana kadar da seni sevdigine inanma. Gerçi söylese bile kolay kokay inanma ama neyse 😂

    YanıtlaSil
  13. Yorum yazan herkese teşekkür ederim😊Bendeniz hikayenin sahibi. Çoğu kişinin de yorumda belirttiği gibi gerçekten o kişi karşınıza gelip k8nuşmadan hayal kurmamak, duyguları derinleştirmemek gerekiyormuş. Bi arkadaştan öğrendiğim üzere bahsettiğim beyin bu aralar gezdiği biri varmış. Belki de benim hikayem birilerine yardımcı olur. Burada paylaşmak istemiştim gerçekten. İyi günler. Seviliyorsun Nabrutcum ♥️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah herkesin yolunu açık etsin.
      Erken belli olması iyi olmuş.
      Rabbim bahtını açık etsin.
      Kocaman öpüyorum.

      Sil
  14. Bu muhafazakar! beyler genellikle dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmak istemedikleri için normalde gayet muhabbet kurdukları kızları sosyal ortamlarda tanımamazlıktan gelebiliyor. Biz de "aaa ne kadar da dikkatli, muhafazakar bir bey" diyoruz. Ah biz saf kızlar...

    YanıtlaSil
  15. Açıkçası okumaya başlayınca acayip derece gülesim geldi.. Yani ağır abi gibi birinini bir anda kedi severim diye fotoğraf çıkarması :D
    Açıkçacı bu tarz ilişlilerde her iki tarafın birbirine tamamen açık olması kanaatindeyim..Yani eğer hem bu dünya hem de ahirette beraber oalcağın bir insan olup olmadığına karar vereceksen açık sözlü, ne düşünüyorsan karşındakine bunu dile getirmelisin..Tabi öyle damdan düşer gibi değil, usulüne göre...
    Sizin tepkinize göre o da davranışlarına bir yön çizmekte anladığım kadarıyla..Eğer birisi bana da yüzünü çevirse ben de onun yanına gitmem. Etki tepki meselesi bir yerde ..açıkçası mesaj yazdığımda olayın üzerinden 1 yıldan fazla geçmiş oluyor..Sonunu merak ediyorum doğrusu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak ben de merak ettim şimdi :) Acaba bu hikayenin sonu nasıl bitti?

      Sil