Tesettür Giyim / Alışveriş Sitesi Tavsiyeleri

Online alışverişle aşkla nefret arası bir ilişkim var. Dibimde dolaşmak zorunda bırakılan, patronları öyle istiyor onların suçu yok, satış görevlileri olmadan, geniş geniş düşünerek, kolayca fiyat araştırması yaparak, tabiri caiz ve gerçek ki yattığım yerden alışveriş yapmak işime geliyor. 

Bu kısım online alışverişe duyduğum aşktı. 

Nefret kısmına gelirsem, bu kısımda online alışveriş sitelerinin çok da günahı yok. Tamamen kargo şirketlerinin yüksek kabahati. Yüksek kabahat diye bir rock grubu ismi olur bence.😊

Kargo şirketlerinin nefret oluşturma sebeplerine değinmeme gerek yok sanırım diyecektim ki, yok yazıp içimi bir boşaltayım. 

Yakın bir zamanda evde otururken ismini vermek istemediğim bir kargo şirketi, MNG, tabii ki ismini vereceğim, bana bir mesaj yolladı. Evde bulamadığımız için kargonuzu gelin kendiniz alın. Yani mesaj daha kibarcaydı ama ben altında yatan manayı biliyorum. İşin hastalıklı kısmı ben evdeydim, onlar benim evde olmadığımı iddia ediyordu, ruhum arşa yükselip manevi alemlerde teyeran ederken onlara malum olduysa bilemem tabii. 

Ondan önce de üstünüze afiyet, babam bir çuval ceviz göndermiş bana, kargoyla. Yurtiçi kargo getirdi ama yemin ederim, çuvalı kafama fırlatacak sandım görevli. Lönk diye kapının önün bir atışı var, paramızla rezil olduğumuz için özür dilerim diyesim geldi. 

Örnekleri çoğaltırım, tam havamdayım fakat arife daha fazla tarif gerekmez. Siz meramımı anladınız. 



Nefret kısmının A bendi kargo. B bendi ise doğru siteyi bulmak! 

Örneğin onlarca online tesettür giyim sitesi açıldı. Ama hangisinden alışveriş yapacağız? Bir de Instagram butikleri türedi ki 6 ya da 7 kez birerli ikişerli farklı Instagram butiğinden alışverişi yaptım, kalite açısından hiç memnun kalmadım. Bu noktada online tesettür siteleri hem legal hem de güvenilir geliyor. 

Doğru siteyi bulmak, dikişi, kumaşı istediğim kalitede olan bir şeyler almak epey sıkıntılı oluyor. Deneme yanılma yöntemiyle doğru siteleri bulmaya çalışıyorum. Alışveriş yapmadan önce siteyle ilgili araştırma yaptığımda ortalama bir yorum bulamıyorum ya yerin dibine sokuluyor ya göklere çıkarılıyor, güvenilir bir yorum bulmak zorlaşıyor. Bu açıdan kendim de güncel olarak alışveriş yaptığım siteleri ara ara paylaşıyorum, fikir vermesi açısından.

En son Modaselvim tesettür giyim alışveriş sitesinden alışveriş yaptım. 

Fiyatlar çok makul geldi. Son zamlar, fiyat artışları derken Kıbrıs’tan gelince mağazaları şöyle bir dolaşmış ve fikir edinmiştim. Karşılaştırınca uygun buldum.  

Hafif, mevsimlik, arabadan indi bindi derken beni zorlamayacak ve üşütmeyecek bir kap arayışındaydım, kaz tüyleri çok iyi ısıtıyor lakin hareket etmek zorlaşıyor. Dizin altında bitmeyen, bileğe kadar da inmeyen, mutedil, benim standartlarıma göre çok uygun olan, dini dayanağı yoktur, 130 cm ölçülerinde bir kap istiyordum. Bu istediğim ara boyu da her sitede bulamıyordum. Ya pardösü boyunda oluyor, bileklerden aşağı, ya da diz altında bitiyor, düdük gibi.  


Aslında bu modeli sipariş verecektim ama ben düşünürken 38 bedeni tükenmiş, sonradan anladım ki bu 115 cm olan modellerdenmiş. İlahi işaret alındı. Bu modelin adresi şu.

Boy, renk, kumaş özellikleri istediğim gibi olduğunu düşündüğüm şu modelin siparişini verdim. Sanırım 180 lira civarında bir fiyatı var.  




MNG kargo yine benim evimde bulamadı ama neyse ki gerçekten evde değildim. Beklediğimden daha hızlı geldiği için hazırlıksız yakalandım. Yiğidi öldür hakkını yeme atasözünü es geçmeyerek şunu belirteyim ki yine de kötüler arasında en iyisi MNG kargo, doğruya doğru şimdi. Yani şubeden şubeye fark ediyordur mutlaka ama en az sorun yaşadığım şirket MNG ve Modaselvim MNG kargo ile çalışıyor.  

Ben gördüğüm ve elime ulaşan şey noktasında bir hayal kırıklığı yaşamadım. Dikiş konusunda da guru değilim ama fiyatlarıyla dikişi kumaşı, kullanılan materyali karşılaştırdığımda memnun kaldığım bir sipariş oldu. Bana en çok kredi kartım yok, gibi mesajlar geliyor, özellikle kitap siparişleri için. Bu site için şunu söyleyebilirim, kapıda ödeme seçeneği var.


Modaselvim sitesinden tekrar sipariş verir miyim? Fiyatları çok çok makul buldum. Takip ediyorum, sevdiğim, ihtiyaç duyduğum bir şey olursa alırım.

Bayağı kız muhabbetine çevirdim bu yazıyı. Bir de yanınızda çayınız kahveniz vardı ise, tamamdır.

Sizden bu siteden sipariş veren oldu mu? Ya da sizin devamlı alışveriş yaptığınız memnun kaldığınız online alışveriş siteleri var mı?

Yorum Gönder

32 Yorumlar

  1. Aaa ne güzel şeyler varmış sağol yazdığın için :D Ben tesettür alışverişimi modanisa ve sefamerve'den yapıyorum genelde ama modanisanın ürün kalitesi sefamerve'den daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim yorumun için ^^
      Modanisa'dan siyasi nedenlerden dolayı sefa merveden de memnun kalmadığım için alışveriş yapmıyorum :)
      Ama İkisi arasında kalite karşılaştırması yaparsak sana katılıyorum kesinlikle.

      Sil
  2. Ben Sefamerve den alıyorum ekseriyetle bedeni falan birebir oluyor terzilik pek iş olmuyor fiyatları da gayet iyi yalnız seçenekler çok fazla değil gibi
    Birde iki veya üç kargo seçeneği var diye biliyorum
    D.s.k.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Safamerve'dense bu bahsettiğim sitenin ürün kalitesi daha yüksek onu söyleyebilirim. İkisini de denemiş biri olarak :)

      Sil
  3. Modaselvimi duymamıstım cok iyi oldu bu yazı Teşekkürler ben hep allday.com dan yapıyorum senelerdir ve gayette uygun☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ediyorum Allday'dan dana önce alışveriş yapmadım. bir bakınacağım

      Sil
  4. Sena Tanrıverdi11 Ara 2018 21:43:00

    Ben daha çok bilinen markalardan alışveriş yapıyorum online da mağazaya göre daha çok indirim ve çeşit oluyor. Trendyol da mesela çok var ama maalesef peynir ekmek gibi kapışılıyor sipariş vermeden millet pusuya yatmış gibi bitiriyor :D Alışveriş pirlerinin ok takip ettiği bir yer:D Mango online sitesinde fiyatlarda bayağı indirim yapıyor takip etmekte fayda var. Ben olumsuz bir durum yaşamamak için birde güvenemediğim bilinmeyen markalardan sipariş vermiyorum. Daha çok çeşit ve indirimi takip edip onlardan faydalanıyorum zaten onlarda aynı kalitede elime ulaşıyor. MNG kargo veya herhangi bir kargo şirketiyle en ufak bir sorun yaşamadım ben size büyük talihsizlik olmuş kapıma kadar getiriyorlar ve çok kibar çalışanlar. Hatta orta yaşlı bir amca var getire getire ahbap olacağız neredeyse :D Umarım tez vakitte kargo ve kargoculardan yana yüzünüz güler^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben günlük kıyafet alışverişim için online alışveriş kullanıyorum.
      Diğer türlü markalardan aldığım ürünleri denemeden almayı sevmiyorum. Trendyol'da tesettüre uygun bir şeye denk gelmedim pek. Outlet tarzı ayakkabı ve çanta satışında da dediğin gibi insanlar pusuya yatıyor ona hiç gelemem ki zaten outletle sezon sonu indirimi arasında çok fark olmuyor. En azından benim alışveriş yaptığım markalarda :)
      Ama sen kendine uygun bir şeyler buluyorsan şahane tabii. Daha ne olsun. Güle güle giy :)

      Sil
  5. Merhaba ben Kadriye Baştürk ten birkaç defa alışveriş yaptım tavsiye ederim ben aldığı eşyayı eskitemeyen bir tip olduğum için kaliteli olmasına dikkat ediyorum bu konuda kumaşlarından memnun kaldım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En fena dikişe sahip olduğunu düşündüğüm butik üretimlerden biri aslında. Şaşırdım şimdi.
      Geçen gün şu kabanı gördüm https://www.kadriyebasturk.com/siruba-pilise-etek-sizler-icin alt kısmının o dikişi neydi öyle :/ Bu bir de konsept çekim, yollayacağı nasıldır tahmin bile edemiyorum :)

      Sil
  6. Allday'i oneririm bende. Bedenleri rahat. Gunluk kullanim icin pek cok urununu aldim severek kullaniyorum. Iade ve degisimde de sıkıntı olmuyor hic. Kargoda da sıkıntı yaşamadım. Kumaş kalitesi de oldukça iyi-ki terziyimdir biraz anlarım;)-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allday'i sizde duyuyorum ilk defa. Denemekte fayda var. Teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Allday'i uzun gömlek tunikler için bende öneririm.Boy aralığı olarak aynı ölçüdeyiz.sizede uyar.Denemenizi tavsiye ederim.

      Sil
    3. Teşekkür ederim tavsiyenize uyacağım

      Sil
  7. Ben de en çok Yurt içi ve MNG kargoyla sorun yaşıyorum. Evde olduğum halde geldik bulamadık gibisinden bir not bırakıp gidiyorlar. Kaç kez tartıştık hatırlamıyorum. Dilimizde tüy bitti anlatmaktan. Zile basmaya üşeniyorlar herhalde. Online alışveriş sitelerine gelince 2 kez Moda nisadan 1 kez de Pazarium'dan alışveriş yaptım .Moda Nisa bence aralarında en iyisi kalite açısından. Pazariumu da tavsiye ederim. Uygun fiyata güzel şeyler var bazıları kalite açısından düşündürebiliyor ama uygun fiyatına veriyorum ☺ Tesettür pazarı, Moda merve, moda senâ buralar da gayet güzel. Moda selvimi yeni keşfettim sayılır. Yaşadığım yerde doğru düzgün bir tesettür mağazası yok .Olanların da nerdeyse ürün fiyatları internettekinin iki katı. Yeni kapandığım dönemde çok zorlandım kendime göre bişey alırken. Ya çok olgun kadın gibi kıyafetler satılıyor (yaşım o kadar da büyük değil ) en azından tarzim değil ya da çok pahalı oluyor. Önceden daha çok secenek bulabiliyordum Erzurum'da iken o zaman da kapanmamıştım :D kısmet işte. İnstagram sayfalarına sardım deli gibi. Kaç tane giyim sayfası takip ettim sayısını hatırlamıyorum. Bir de alacağım ürünlerde boy sıkıntısı yaşıyorum bi triko almaya kalktım 80 90 santim filan . O benim kalçamı bile kapatmıyor .Hele şu butikler bence sırf modayı takip etmek ,tesettürü ayaklar altına almak için kurulmuş .Uzun bir şey bulamıyorum yahu . Diz altımda olsun istiyorum tuniklerim ama çok nadir 100 santimlik tunikler oluyor gerisi hep kısa oluyor. Butikler dediğim gibi hem pahalı hem de bana uygun gelmedi sadece bir kaç tane hem zevkime uygun hem de uygun fiyatlı diyebilecegim sayfalar buldum Örnek :Sevcan stil . Bu sayfada güzel trikolar var . Çok uzun oldu ama çok dertliyim bu konuda :D Bişeyi hakkıyla yapmaya çalışınca kılı kırk yarıyorum . Kimisi de illa da çarşaf diye tutturmuş anlamıyorum uzun bi kaban ,uzun bi kap tesettür için yeterli olmuyor mu ? Kafamı çok karıştırıyorlar . Annemle çok tartışıyoruz bu konu yüzünden . Burada çarşaf giyilmez diyor ,herseyin ortasını bul diyor . Ben de öyle düşünüyorum ama yine de kafam karışık bu konularda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Betül yeni kapanan bir kızın hazeyanlarıdır bunlar. Tek değilsin. Ama şanslısın. Ben testtüre girdiğimde tesettür giyim diye bir şey bile yoktu. Uzun kıyafet bulmak, hele yazın uzun kollu herhangi bir şey bulmak neredeyse imkansızdı.
      Ama böyle bilinçli olman, moda kapılıp gitmeden tunik boyuna dikkat etmen, ne kadar hoş. Allah yolunu bahtını açık etsin.
      Çarşaf kısmına gelirsek ben şöyle düşünüyorum. Çarşaf üzerine yıllardır kurgulanmış bir nefret kampanyası var. Hatta ben çalıkuşunun sansürsüz asıl nüshasını okudum, çıkarılan yerlerden biri çarşaf içindeki çalıkuşunu çok zarif bulan, çarşaf içindeki kadını öven satırlar. Ama o dönemden sonra çarşaf he tü kaka görülmüş, insanlar tarafından dışlanmş ve bu algıyı yıkmak inan çok zor. Bence günümüzdeki feraceler, ya da ona benzer tasarımlar çarşafın sağladığı tesettürü zaten sağlıyor. İlla çarşaf tasarımına bağlı kalmaya gerek yok.

      Sil
    2. Carsafı kötülemek bana düşmez yalnız bu konu biraz riskli . Yaşadığın şehire göre de giyinmek gerekiyor. Yaşadığım yerde carsaflılara daha çok bakılıyor o yüzden de amacından sapmış oluyor diye düşünüyorum. Normal uzun bir kaban ,bir kap ferace vs. De tesettürü sağlayabilir diye düşünüyorum. Hassasım evet ☺ Tesettür moda değil. Buna karşıyım . Yakıştırmayı seviyorum kıyafetleri ama amacından sapmadan. 😊

      Sil
  8. allday den alıyorum. çok memnunum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesettürlü olduğunu bilmiyordum ^^ Konuyla ne alakası varsa işte söyledim :D

      Sil
  9. Güle güle kullanının. Ben alışveriş yaparken beni ürünün güzelliği ile fiyatı cezbeder ama ürünün kumaşın içeriği kararımı verdirir. Doğal kumaş olmayanl giysileri ne kadar güzel olursa olsun. Yani pamuk,viskon ve yün (şu günlerde yün pek kalmadı ya) olsun isterim.
    Modanisa ürünün içeriğini yazdığı için belli ürünlerini severim (şu sıralar zamları biraz abarttılar). E-tesettür ün bazen müşterisi olurum. Sefamerve nin eşarplarını beğenerek aldım.(Sefamefve ilk çıktığında aşırı pahalı bir yerdi,şimdi çarşıdan uygun olmuş fiyatları, memnun kaldım)
    Defacto ile lcw de en azından kışın ve baharda tesettüre uygun, güzel ürünler çıkartmakta ve severek ürünlerini almaktayım. (Memleketimde mağazaları adeta yağmalandığı için çoğu zaman netten alışveriş yaparım)
    Bahsettiğiniz siteyi bilmiyordum,paylaştığınız için teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ediyorum.
    Benim de bilmeidğim bir çok site varmış ^^
    Teşekkür ediyorum bu güzel yorum için. Birçoğumuz yararlanacağız.

    YanıtlaSil
  11. Onlinec alışveriş çok zor tesettür için bayağı bakıp bilmek gerekiyor kumaş kalitesini ve ölçülerini sonrasında eve gelen üründen memnun kalırsın. İnstangram dan alılveriş yapmayın çünkü gösterdikleri ürün ile gelen ürün aynı depil sefamerve den alıyorum ama hırka tunik tarzı şeyler çok iyi olanları var dikkatli ürünü inceleyince aldıklarım çok güzeldi. Kışlık alıyorum genelde diğer ürünlerin kalitesi kötü mng kargo hep sorunlu tavsiyem aras kargo 2 günde getiriyor arıyor gelmeden sorun yaşamazsın . Başka ürünler için yazlık ya da kab için site bulamadım modanisa yı öneriyorlar pahalı biraz. Takip etmek isterim belki bu yazının devamını belki temiz bir site bulurum bu sayede ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayağı dertliymişsin sen de hahah :D Umarım istediğini bulursun ^^
      Bak ben de Aras'la çok sorun yaşıyorum biraz şubeyle alakalı durumlar sanırım.

      Sil
  12. Bu yazıdan sonra blogda giyim markaları reklamı çıkıyor 😊 emoş giyim vardı pahalı bir site ama ürünler tesettüre çok uygun ve kaliteli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hhahah :D
      Reklamlar tamamen sizin okuduğunuz aradığınız şeylere göre çıkıyor.

      Sil
  13. eminos butik tavsiye ederim çok güzel elbise ve etekleri var dikişleri muntazam kumaşları kaliteli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnceleyeceğim teşekkür ediyorum :)

      Sil
    2. evet gerçekten çok güzel geçen hafta ilk kez sipariş verdim. biraz çekiniyordum dokunmadan nasıl alınır diye ama beni şaşırttı. olumlu anlamda(:

      Sil
  14. Merhaba. Ben de pamuklu tesettür kıyafetler arıyorum. Mavi 'nin elbiselerini kombinleyip giyiyorum genelde. Etek en muzdarip olduğum konu. Modanisa ve sefamerve demeyin n'olur! Polyesterden geçilmiyor. Lcw ve defacto kalitesi bir tik eksik geliyor bana. Kuaybe Gider'de fiyatlar almış başını gidiyor. Mavi'nin fiyatları ve kalitesi olan tesettür giyim tavsiyesi edin lütfen !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah ya! Hele yazın o polyesterler :/
      Allday'in sweatlerine bir göz atabilirsin

      Sil
  15. bende https://modamesra.com üzerinden sipariş verdim bu urunlerin bire bir aynıları var daha once de vermiştim sipariş bu site daha ıyı bence tercih sizin.

    YanıtlaSil