Zaman yolculuğu dizileri

2017 time travel yani zaman yolculuğu konulu diziler senesiydi. Ben gerek fantastik gerek zaman yolculuğu ile ilgili dizileri çok sevdiğimden bu sene benim için çok keyifli geçti.

Bu kadar üst üste bu konu üzerine dizi izleyince genel bir liste yapmam konusunda çok istek geldi. Çünkü bu, Kore dizilerinde ilk defa değil, senelerden beri işlenen bir konu. 
Zaman yolculuğunun en iyi dizilerini W-two Worlds ve Coffee Prince gibi efsane dizilerin de yazarı olan Song Jae-Jung yaptı diye düşünüyorum. Bunlar şu iki dizi:

1-Queen in-hyun's Man
İnanılmaz sevimli ve romantik bir dizidir. Özellikle çiftin bu diziyi çektikleri sırada sevgili olmaları diziye yansımış ve samimiyet katmıştır.



2- Nine Travel
Zaman yolculuğunun en iyi işlendiği dizilerden birisidir. 45 dakikalık bölümleri ve vay be dedirten sürprizleri ile çok iyi dizilerden birisidir.




Eskilerden time travel konulu dizilere devam edersem;


3-Rooftop Prince
Günümüzden geçmişe değil, geçmişten günümüze şeklinde bir zaman yolculuğunu anlatan ilk bölümleri çok eğlenceli bir dizidir. Tabii seveni çok olsa da benim için sadece ilk bölümleri eğlenceli olsa da, sonrasındaki entrikalarla bana hafakanlar bastırmıştı.



4- Marry Him if you Dare
2013 yapımı bu dizide benim profil fotoğrafımın sahibi imtiyazı şahane kadın Yoon Eun Hye rol alır. Dizide bazı sıkıntılar var ama ama ama... Bir dizide Yeh oynuyorsa malum ben objektif olamıyorum. Hahah! Bu dizide geçmişten günümüze gelişli dizilerden birisi.




2016 yılındaki zaman yolculuğu temalı diziler;





5-Signal
2017 yılında bu türü bu kadar çok izlememizin sebebi olarak Signal'in büyük sükse yapması gösterilebilir. Çok başarılı bir polisiye idi. 



7- Splash, splash Love
2016'nın en güzel dizileri arasında sayabileceğim bu 2 bölümlük mini dizi Time travel konulu dizilerin efsaneleri arasında sayılabilir. Yani her bölümden bal akıyor, o kadar sevimliydi.



8- Moon Lovers
2016 yılına damgasını vuran dizilerden biriydi. daha fazla diyecek sözüm yok, dizi ile ilgili yazıma göz atabilirsiniz.




2017 yılı zaman yolculuğu konulu diziler;



9-Deserving of the Name
Dizinin senaryosunun ötesinde oyuncuların efsaneleştiği beni Nam Gil hayranı yapan ve time travel konusunu da -spoiler olacağı için söyleyemiyorum- bir tık öteye taşıyan hoş bir diziydi.



10-Tunnel
Nedense benim pek sevemediğim bir dizi oldu. Ortalama olarak kaldı. Ama neden olduğunu hatırlayamadım. Meraklısı yazımı okuyabilir. :)



11- Tomorrow with You
Devamında ne olacağını bilemediğim, zamanda yolculuk yapan esas oğlanın gidiş gelişleri ve düne ve bugüne olan etkilerini izlediğimiz bir diziydi. Belki efsane değil ama sıkılmadan izlemiştim.



12-Manhole
Bu dizinin diğerlerinden ne farkı vardı derseniz, her bölüm  değişen klişelerden uzak bir senaryosu vardı. Ortalama bir diziydi.



13- Go Back Couple
Hem 2017'nin en iyi dizilerindendi, hem de çok güzel bir time travel örneği idi. Bayılarak izlediğim senaryosu vardı.




Sizin listeye eklemek istediğiniz diziler var mı?

Not: Bu arada 2017 yılının en iyi dizileri anketini oylarsanız çok sevinirim. Anket mobilden girenler için en aşağıda, masaüstünden girenler için sağ tarafta olacaktır.

Yorum Gönder

25 Yorumlar

  1. Merhaba Nabrutcan. Ben listeye Chicago Typewriter dizisini eklemek isterim. Doğrusu görmeyince şaşırdım. Dizi yorumunda da söylemiştim çok beğenerek izlemiştim. Gerçekten çok güzel bir diziydi en sevdiğim diziler sırasındadır kendisi ☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu zaman yolculuğu olarak saymadım nedense :D Hani dizi türü olarak da time travel diye geçmiyor diye :)

      Sil
    2. chicago typewriter in eski tarafinda gectigi zamanlardan baska bir bildiginiz dizi var mi

      Sil
    3. dönem dizisi istiyorsan reply serilerine göz atabilirsin.

      Sil
  2. Bu postu bir kaç gün önce okumama rağmen yorumu şimdi yazıyorum. Sebebi az sonra 😊
    Öncelikle zaman yolculuğu temalı dizilere ayrı bir ilgim, böyle bir şeyin mümkünlüğüne dair de büyük bir inancım olduğunu söylemeliyim.
    İkincilikle ise yukarıda ismi geçen dizilerin bir çoğunu izlemiş bazılarında büyük mantık hataları bulup izlemekten vazgeçmiş ama en çok da dokuz tütsülü diziyi sevmiş olduğumu söylemeden de edemeyeceğim.
    Ve son olarak, yorumumu neden bugün yaptım, onu açıklayayım. Yazını okuduktan sonra listendeki son yani 13. diziyi çok merak ettim. Onu izleyip sonra yorum yapmak istedim. Gerçekten bu sene doğru dürüst dizi yoktu derken yılın son günlerinde 2017yi kurtaran bir dizi izlemiş oldum. Tavsiyen için çok teşekkürler. Bence kısa öz ve çok güzel bir diziydi. Boş denecek tek bir sahnesi dahi yoktu. Ve eğer bu konuda ayrı bir post yazarsan ayrıntılı bir yorum da oraya saklıyorum bilesin. 😊 selametle. (Bu arada İngilizce ile yıldızım pek barışık olmadığından dizilerin adını söylemeyi sevmiyorum, onun yerine her diziye türkçe bir isim buluyorum. 9 tütsü ve göbekli dizi bunlardan ikisi mesela ::: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene şahane diziler izledik aslında :)
      Go Back Couple de onlardan biriydi ki yazısını çoktan yazmıştım.
      Bknız şurada: https://www.nabrut.com/2017/12/go-back-couple-yorum-ve-replikleri.html

      Bence sen benim yazdığım dizileri kaçırmışsın. Şöyle bir göz at mutlaka izleyin diye güzel dizi önerilerim vardı ki bu hafta sonu iki güzel dizi daha yazacağım ^^

      Sil
    2. Haklı olabilirsin, aslında dizileri zamanında takip edecek vaktim olmadı, gündemden düşünce de hangi diziler iyi diye araştırma zahmetine giremedim. Son iki diziyi merakla bekliyorum.

      Sil
  3. merhaba, faithi de listeye ekleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemedim ben ama yorumunuz yönlendirir arkadaşları :D

      Sil
    2. faith i nasıl izlemessiniz... hayal kırıklığına uğrattınız beni:)

      Sil
    3. Tarihi dizileri pek izleyemiyorum :D

      Sil
    4. faith harika zaman yolculugu temali bir dizi muhakkak ekleyin

      Sil
    5. Faith gerçekten mükemmel bir dizi izlerken cok keyif aldığım ve cok duygulandığım bir diziydi.

      Sil
  4. İçlerinde favorim tabi ki , signal , şuanda da ostlarını dinliyorum :D
    Splash splash love çok tatlıydı keşke mini değil de normal dizi olarak yapsalarmış ^^ o değil de 19 yaşında 3 çocuk nedir , evde kalmış psikolojisine girdim giricem :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahahah :D
      Dur ben bir evleneyim öyle ablana yol ver :DDD

      Sil
  5. Faith de var onu da koymalısınız. Lee min hu nun dizisiydi.

    YanıtlaSil
  6. Birde eskilerden dr jin vardı oda cok guzel bir diziydi

    YanıtlaSil
  7. merhaba arkadaşlar dizimiydi filimmi hatırlamıyorum ama bir grup ünv öğrencisi eski kampüste yarışma düzenliyor orda bir ayna var kız ve erkek aynı anda aynanın karşına geçtiğinde ruhları yer değişiyor bir süre sonra eski hallerine dönmenin yolunu buluyorlar ama kız ölüyor çocuk sürekli o aynanın kırık bir parçası ile paralel evrenlerde gezip kızı kurtarmaya uğraşıor tam anlatamadım açıklayıcı ama daha önce izleyipte adını bilen varmı acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bilemedim ama belki bir bilen çıkar.

      Sil
    2. 1 aydır arıyordum şans eseri yine kendim buldum yinede teşekkürler proud of love mış :)

      Sil
  8. Lutfen bulun burdan bulmustum sanirim kore dizisiydi zaman yolculuguydu renkli bir arabaydi yada ambulans ti kotu adam polis memuru vardi gecmise gidiyoardi kotu adam durumu anlayip şaman oluyordu diğerleri yakalamıyordu hapse atılıyorlardı arabayi bagliyorlardi ve çıkan sesten korkuyolardi kornadan lutfen adini söyleyin bunun bana ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. joseon survival dizinin adi ama 10 bolumden sonrasi yokyarim kaldi izlerken

      Sil
    2. Merhaba cnblue üyelerinden Jong hyun'un öyle renkli arabalı zamanda yolculuklu bir dizisi vardı, yanlış hatırlamıyorsam My Only Love Song idi dizinin ismi

      Sil