Go Back Couple Yorum ve Replikleri

Jang Na Ra hayranlığımdan dolayı başladığım Go Back Couple Kore dizisini izledim.

Go Back Couple poster

Dizinin konusu ve oyuncuları hakkında şurada bilgi vermiştim. 

Go Back Couple Yorumu;

  • Bu sene izlediğim en güzel dizilerden biriydi.
  • Tam anlamıyla naifti! Zaten bir dizide Jang Nara rol alır da o dizi nafi olmaz mı?
  • Baştan sona kadar sıkılmadan severek izledim, çoğu yerde kahkahalar attım.
  • Lakin daha çok 25 yaş ve üstünün daha çok seveceği, hatta özellikle evli hatunların bayılacağı bir diziydi.
  • Diziyi izlemeden önce Jang Nara'nın yanında Son Ho Jun'un ne işi var diye düşünmüştüm. Lakin rolü için biçilmiş kaftandı. Daha yakışıklı olsaydı karakterin önüne geçerdi. Cast ekibini tebrik ediyorum.
  • Ve dizi sadece 12 bölüm!
  • Dizi şu replikle başlıyor ki dizinin ana fikrini de bu replik ihtiva ediyor.

Not: Dizi hakkındaki izlemeyenlere fikir vermesi açısından bu dizi ile ilgili anketi,  ve yine 2017'nin en iyi dizileri anketini cevaplarsanız çok sevinirim. Eğer mobilden giriyorsanız anket en aşağıda, masaüstünden giriyorsanız sağ tarafta olacaktır... 

Edit: Anket Sonuçlandı



Yasal Uyarı: Buradan sonrası yüksek dozda spoiler içerir.

Jang Nara efsaneydi. Hatuna hastayım! Ajumma hallerinde içim bir acıdı tabii.

Mesela çok güzelsiniz diye bir şeyler satmaya çalışan ama herkese güzel olduğunu söyleyen adamın hakikaten Jin Joo'ya üniversitede güzelsin deyip çıkma teklif etmesi;


Aslında bir değişiklik olsun, Jin Joo'nun kaderi değişip yağşuklu ve ileride de zengin ve başarılı olacak Jung Nam-Gil ile evlensin isteyenler grubunun bayraktarıydım ama olmadı nasip! Hahah!


Ama kaderi kadere bıraktılar ve canım tarihçimizi heba ettiler. Topuklularla hızını alamayarak kendini Nam Gil'in kucağında bulan Jin Joo'nun halleri, kütüphanede Jin Joo'yu korkutamamaları ve merdivenden düşecekken Nam Gil'in yine onu kurtarması tatlılık ötesiydi.

Şu sahnenin en bi' şahaneliği 😍
Şemsiye sahneleri güzeldi.


Bu karşı kaldırımdan sevdiceğinin yürüyüşünü seyretmek de artık bir Kore klişesi...


İçimin parçalandığı yer ise parktaki vedalarıydı elbette.

Sonra günümüze geri döndüklerinde yürüyüşte karşılaşmaları Nam Gil'İn arkasında bakıp gülümsemesi güzel detaydı.

Dizideki göndermeler çok eğlenceliydi!

*1* DoTS

Ne güldüm ama!
*2* Salt Bae


*3* 
Ve tabii ki Goblin!



Choi Ban-Do'nun hatalarını anlayıp Jin Joo'ya yaklaşmaya çalıştığında ceketinin arkasındaki yazı ile olaya yapılan gönderme!


Hatta böyle bir gönderme Another Miss Oh dizisinde de yaşanmıştı. Hatırladınız değil mi?


Vee bahsetmeden geçemeyeceğim anne karakteri Kim Mi-Kyung!
Her anne rolünde efsaneleşiyor. Another Miss Oh'daki anne rolünü düşünün, Healer'daki aşırı zeki hacker karakterini düşünün. Bir de bu rolü! Hepsi başka başka kadınlar gibi...
Bundan sonra sırf onun için bile dizi izleyebilirim gibi geliyor. 

Bu dizide de klasik bir Türk Annesi gibi davranarak sarf ettiği şu repliğe bayıldım!

Ayrıca; Jin Joo'ya artık bebeğine gitmelisin dediği sahnede tüylerim ürperdi. Jin Joo'nun babası için, ben önce ölürsem evlensin demesi, anne karakterini bambaşka bir yere taşıdı.

Ve elbette Jin Joo ile annesinin veda sahnesi inanılmaz hüzünlüydü.


Choi Ban Do'ya gelirsem; yukarıda da biraz değindiğim gibi izlemeden önce Jang Nara ile ikisini bağdaştıramasam da klasik bir baba, koca karakteri için çok uygun olmuş, rolü ile bütünleşmişti.


Sorunlarını bulduklarında şu tespit efsane oldu!


Dizi hakkında diğer söyleyeceklerim;



  • Geçmişe döndüklerinde o an olanlarla geçmişte hakikatte olanları göstermeleri çok eğlenceliydi. Mesela; ilk tanıştıklarında görücü usulü buluşmada olanlarla sonradan olanlar, Jin Joo'nun babasının aslında Ban Do ile içki içmesi ama tekrar döndüklerinde Nam Gil ile içmesi, 
  • Ban Do ilk aşkını tavlama çalışırken, Jin Joo önce o zaman ben de vazgeçerim diye düşünüp sonrasında çocuğunu hatırlayıp ağlaması beni de ağlattı. Hele klüpte sarhoş olunca Ban Do'ya So Jin'i ne yapacaksın diye bağırması! Of!
  • Ban Do'nun geçmişte ilk aşkı ile konuşamaması, saftirik halleri ile geri döndüğünde ajusshi tecrübesi ile kızı tavlama teknikleri efsaneydi.
  • İkilinin inadı sonucu ortaya çıkan şu görüntü!
  • Ve şu görüntü çok güldüğüm yerlerdi.

  • Jin Joo'nun annesinin cenazesinde kocası neden ağlıyordu, önce sırrı çözemedik, sonradan hapise düşmüş olması gerçeği biraz saçma kaldı. Ama Ban Do'nun ben de kayınvalidemi özlüyorum diye ağlaması dokunaklıydı.
  • Beraber geziye gittiklerinde Sul'ün onu arabaya almayarak Nam Gil'in yanına yollaması şekerdi.
  • Jin Joo'nun festivalde yemek pişirmesi, herkese tattırması, Nam Gil'in arkadan oo yaptığı mimikler, festivalde Mayıs kraliçesi seçilmeye çalışması ve olanlar, Bo Reum'um 4 abisi, Ban Do'nun Jin Joo'ya ped yetiştirmesi güzel sahnelerdi.
Go back couple final bölümünde;
  • Bo Reum ile sevgilisinin Bo Reum kısır olduğu için ayrılmalarını öğrenmemiz ve sonunda evlenmeye karar vermeleri,
  • Sul'ün kitap çıkarmış ve dünyayı geziyor olması,
  • Doktorun karısının artık karısı olmaması, :D
  • Ban Do'nun babasının onu dinleyerek emlaka para yatırması ve zengin olmasını sevdim.
Son olarak şu güzel repliği ekliyor, sizin dizi hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum.



Not: Dizi hakkındaki izlemeyenlere fikir vermesi açısından bu dizi ile ilgili anketi,  ve yine 2017'nin en iyi dizileri anketini cevaplarsanız çok sevinirim. Eğer mobilden giriyorsanız anket en aşağıda, masaüstünden giriyorsanız sağ tarafta olacaktır... 


Yorum Gönder

57 Yorumlar

  1. İşte bu ya Goblin ve Circle benim için ne kadar efsane ise bu dizi de o kadar efsane ve klasikler arasına girdi. (Not: Evli, çocuklu bir ahjumma)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dediğim gibi ajummaların bayılacağı bir diziydi. ^^

      Sil
    2. Evet bende bi ajumma olarak bayıldım çok severek izledim bu diziyi

      Sil
    3. Bi ajumma olarak bende çok severek izledim bu diziyi

      Sil
    4. Tam ajumma dizisiydi gerçekten ^^

      Sil
  2. kesinlikle benim de bu yıl içinde en sevdiğim dizilerdendi , ama 12 bölüm beklemediğimden sanırım sonu güzel olsa da hızlı oldu çok güzel uzatılabilirdi 2-3 bölüm daha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzatılsa olurdu ama bu sefer gereksiz dram olsaydı da çekilmezdi :D

      Sil
  3. ben de diziyi çok büyük bir keyifle izledim ilk bölümden son bölüme sıkılmadım dediğin gibi çok naif yer yer baya komikti.

    YanıtlaSil
  4. Çok naif çok güzel bı diziydi. Güzel.mesajlar verdi, değerler kattı. En çokta senin yorumunu bekledim bu dizi için, postu görünce şuan finali izledim bitirdim ve senin yazini okudum :))

    YanıtlaSil
  5. Çok naif çok güzel bı diziydi. Güzel.mesajlar verdi, değerler kattı. En çokta senin yorumunu bekledim bu dizi için, postu görünce şuan finali izledim bitirdim ve senin yazini okudum :))

    YanıtlaSil
  6. Ya ben de bu diziyi izleyip izlememek arasında gidip geliyordum. İçimden bir ses beğeneceksin diyordu ama pek sevilmedi ya da izlenmedi sanki o yüzden emin olamıyordum. Ama sen sevmişsin diziyi, romantik dizilerde zevkimiz baya benziyor izlemeye karar verdim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevrende daha genç bir izleyici kitlesi varsa onlar sevmemiş olabilir.
      Ama bence hakikaten hoş bir diziydi. ^^ Umarım sen de seversin

      Sil
  7. acaba reytingleri çok mu kötüydüde bölüm sayısını 16 dan 12 ye düşürdüler? bende yeni izlemeye başladım çok beğendim hele başrol çocuğa bayıldım. jang narayı zaten çok seviyorum ikisi bence mükemmel bir çift olmuşlar :) dizidede another miss oh un oyuncusu var onuda izlemek zevkliydi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reytinglerden değil. Basına 16 bölüm diye verildi ilk tanıtımlar ama başladığında 12 olduğu belliydi. :)

      Sil
  8. Ayy! Yine çok güzel anlatmışsın. Ben de izleyip çok beğenenlerdenim. Yalnız beni en çok etkileyen kısmı özellikle annenin çocuğa sevgisini iyi ifade etmeleri oldu. Diğer dizilerdeki çocucuğundan ayrılan anne imajı ajitasyon yapmak için kullanılıp iyi işlenemiyor diziye. Yaşım küçük olmasına rağmen 'Sen ne biçim annesin ya! Senin oğlunu düşünmen gerekmiyor mu?' diye bağırtıyorlar beni bilgisayar başında:) Ama burada hem (özellikle) annenin hem babanın çocuğundan ayrı kalamamasını çok güzel işlemişler. Başka yerlere de değinirdim ama ellerine sağlık sen yine çok güzel bir post hazırlamışsın:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşın küçük ama olgunsun demek ki ^^
      Aynı düşündüğümüze çok sevindim. Teşekkür ediyorum

      Sil
  9. benımde 30 yasında olmamdan kaynaklı sanırım :) bu yıl en cok sevdıgım dızıler arasında yerını aldı .... bende eger ızlemedıysenız father ıs strange ı önerırım... 50bölüm ama deger ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gençlerden sevenler de çok :)
      Bahsettiğiniz diziyi incelleyeceğim teşekkür ediyorum

      Sil
  10. Şu an 8.bölümdeyim. İzledikçe sanki birazcık da olsa hayatima disaridan bir gozle bakmis gibi oluyorum. Yasadigimiz anin, sahip olduklarımizin degerini bilmeyi ve bircok guzel degeri animsatiyor bu dizi. Ve her seye rağmen sevmenin ve sevilmenin, aile olmanin cok ozel ve güzel oldugunu...
    Tam tadinda bir dizi olmuş ve bence de bu yilin en güzel dizilerinden biri...

    YanıtlaSil
  11. O kadar güzel bir diziydi ki insanın arada açıp izlemesi gerekiyor bence. Olgunluğun, büyümenin, birbirini sevmenin, anne baba olmanın, arkadaşlığın ne demek olduğunu naifçe işlemişler Oyuncular da sanki oynamamışta yaşamışlar :) Öneri için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim^^ beğendiğine aynı düşündüğümüze sevindim.

      Sil
  12. Seninde beğenmene sevindim nabrutcum, bende bır ajumma olarak dızıy çok sevdim. Tabi otobüste cama buhar yapıp eliyle bebek ayağı çizdiği sahnede bıttım ben tabii . Birde adet döneminde kadının beline masaj yapması varya kocasının o genç çocuk istediği kadar yakışıklı olsun o anda bitmişti benim için:) jang nara gong hyo jin den sonra en iyi oyunculardan benim için . Bu arada Yeh için dizisi geliyor diye okudum bilgin varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet siz o sahnelerde daha çok empati yapmışsınızdır :D
      Aaaa yoooo! Duymadım. Link istiyorum. Öyle bir şeyin haberi bana gelirdi yaa :D En son bir şova katılıp evinin kapılarını bize açtı ama diziyi duymadım :D

      Sil
    2. Sen duymadıysan yalan haber demek:( birde ne kötü cümleler kurmuşum okumadan yazıp gonderdım. :/

      Sil
    3. ben anladım hiç sorun değil :D

      Sil
  13. merakla başladığım diziyi severek bitirdim ve tek kelimeyle ba- yıl-dım . keşke 16 bölüm olsaymış hiç bitmesin istedim ki....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevdiğim dizileri sevenleri görmeye bayılıyorum ^^

      Sil
  14. ilk yorumum nabrut sana.bundan sonra devamı gelecek inş.seviyoruz senide yorumlarını da:-)
    30 olan bana göre oldukça iyiydi dizi:-)hele de evli küçük çocuklu şöyle bir düşündürdü
    jangnara için başlayanlardanım.ama her ayrıntısı çok güzel özünde hoş bir diziydi.
    insan ne yaşarsa yaşasın yine de kendi hayatını istiyor galiba .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her zaman beklerim mutlu da olurum ^^
      seninde beğendiğine sevindim. Güzel dizileri herkes izlesin istiyorum :)

      Sil
  15. Sanki kendi gençliğimé, liise yıllarıma gittim de öyle yaşadım. Herkesin yarası olan geçmiş ve mutlu son konuları dozunda ve anlamliydi.
    Hayaller hayatlar mantığı çok güzel işlenmişti o yüzden yaşı genç kardeşlerin daha çok şey alacağını düşündüğüm bir dizi. Neticede biz geri döndükleri yerdeyiz değiştirme,duzeltme, gidenlerin gitmeden değerini bilme gibi konularda bizden daha şanslılar. Hele o anne sahneleri :`(
    Benim icin ağlamalı gülmeli gayet hoş bir diziydi. Kısa olup konunun uzatılmadan bitmesi de ayrıca tebrik konusu. Jang nara hele de o cırt bagirmalariyla çok sevdiğim bir tip değil aslında ama rolün geçmiş gelecek hali gUzel yansıtılmişti.
    Son bölümde
    Herkesin şimdiki hali gösterildiğinde hepsinı zevkle seyrettim ama gözlerim bi de go dok jae yi aradı. Ahhahs askerden dönmedi mi saçını sevdiğim :P

    Teşekkürler yorum ve tanıtımlar için. Sırada hangi dizi var :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi beğendiğine sevindim :) Aynı duyguları yaşatmış.
      Sıradaki dizi için takipte kalınız :D

      Sil
  16. Aşırı harika bi diziydi :D henüz evli mutlu çocuklu olmasam da insan ilişkileri ve yanındaknin kıymetini ölmeden anlamak açısından çok değerliydi yani cidden bişiler öğrendiğim bi dizi oldu
    her sahnesi ayrı güzeldi o topuklularla hızını alamayıp sarılması benim favori kore dizi sahnem oldu :D cidden aşırı gülüp aşırı ağladığım hayatın içinden bi dizi oldu herkes izlemeli benceee

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi beğendiğine sevindim. aynı düşüncelerdeyiz :) Kesinlikle o sahne de jang na ra efsanesi :D

      Sil
  17. Uzun bir yorum yapmayı planlıyordum fakat bana yazacak bir şey bırakmamışsın. Yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum
    Ayrıca :))
    Diziyi baştan sona çok beğendim, özellikle kızın annesine karşı duyduğu özlem, yapamadığı şeylere karşı yaşadığı pişmanlık ve babasına olan kızgınlığı çok ama çok güzel işlenmişti. Yalnız evlatlarından ayrı düştükleri gerçeği diğer sahneler kadar acıtmadı içimi. Belki yeni sevgililer arama derdinde olmaları bu duygunun oluşmasında etkili olabilir. Ve onların hikayesini yazıp piyasaya sürerek zengin olan arkadaşın hikayesi, acaba gerçek senaristin de onun gibi bir tecrübe yaşadıktan sonra bu diziyi kaleme almış olma ihtimalini akıllara getirmiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklıma gelmemişti ama neden olmasın :)
      Tam bir ajumma dizisiydi değil mi? Bayıldım bende ^^

      Sil
  18. Merhaba göz yaşlarım kurumadan yorum yazıyorum o kadar artık. Gerçekten ama gerçekten güzeldi. İçimi kıpır-kıpır etti dizi.
    Yolun başındayım daha ama dönüp baktığımda neleri yalnış yaptığımın farkına varıyorum artık.
    Söylemekte kararsız olduğumuz ve gecikdiğimiz kelimelerin nasıl bir düyüme dönüp yalnış anlamalara getireceğini gösteriyor dizi (Jin Jo ağladığı zaman kocasının aslında onu güldürmeye çalışması) ve benim de öyle bir sorunum var, söylemekte zorluk çektiğim sözler kalbimi acıtıyor ve bazen bunun için karşımdaki insana yersiz sitemler etdiğim oluyor. Çok konuştum biliyorum ama gerçekten ihtiyacım vardı.
    Uzun saçları olan arkadaş beni baya güldürdü. Hele kafası kapıda kaldığı sahne) İkinci çiftimiz de çok şirindi.
    Leyla ile Mecnundan sonra pek çok dizi olmadı ağladığım anda birden güldürsün . Tebrik ederim dizi ekibini. Sana da teşekkür ederim, Nabrutcan ellerine sağlık☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle dizinin verdiği mesajı içselleştirmen ne güzel! Doğru yoldasın ^^
      Benim de o kadar çok sevdiğim bir diziydi ki böyle sizlerden de olumlu geri dönüş alınca çoook mutlu oluyorum.
      Yorum için çok teşekkür ediyorum

      Sil
  19. Yine yorumunu okuyunca izlemeye karar verdiğim bir dizi daha. Şu an 10. Bölümdeyim çok güzelmiş. Yorumlarına göre dizi seçmek alışkanlık oldu :) teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Nabruuuut aşksın cansın bu kaçıncı dizi senin tavsiyenle izledim vee çoook güzeldi evliliğe bakış açımı değişti bu dizi. Bu arada bütün iyi dediğin diziler gerçekten dediğin gibiydi. Teşekkürler 😚😚😚😚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu bana ^^ Güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum.
      Bugün yeni bir dizi yazısı yazdım bir de ona göz at.
      sevgiler :*

      Sil
  21. nabrut sagolasın bacım sayende kaliteli yorumlarınla iyi diziler izlettiriyorsun bana.Dediğin gibi evli ve çocuklu bir kadın olarak çok beğendim diziyi.Gerçek sorunları anlatıyor olması hoşuma gitti.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Evlenip çocuk için işinden ayrılmış, ebeveynlerini kaybetmiş, şu koca dünyada eşinden, çocuğundan başka kimsesi olmayan bir kadın olarak perişan oldum bu diziyi izlerken. Yatağında uyanıp annesine sarıldığı ilk sahnede, cenaze sahnelerinde, kocasının alerjisi var diye şeftaliyi senelerce yemediğini anladığımız sahnede, şenlikte sahneye çıkıp "iyi olduğum hiçbir şey yok ki" dediği sahnede, babasının yalnız uyanışını, yalnız yemek yiyişini gösterdikleri sahnede, boşanalım diye karşılıklı ağladıkları sahnede her birinde ayrı ayrı ağlamaktan çöller gibi kurudum.

    Aslında hiç istemedim kocasına dönsün. O kadar hırpalayıp, yıpratıyor ki kadını. Sen mi güzelsin, sen mi yapacaksın, evlilik yıldönümü de ne vs. vs. Ama kadın da aynı şekilde üzüyor, o da eşek gibi çalışıyor evine bakmak için. Eşitler aslında. İletişimsizlik tamamen. Halbuki olduğu gibi konuşsalar her şeyi sevgileri galip gelecekmiş.

    Bu dizi hiç gündemimde yoktu. Sizin yorumunuza güvenip izlediğim bir diğer dizi oldu. En sevdiğim dizi olarak zirveye oturdu resmen. Şimdi klişelerle dolu romantik bir dizi arıyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demek ki ajummaların daha çok beğeneceği tezim tutmuş. sevindim beğendiğine. :)
      Siz çok daha iyi empati kurmuşsunuz dizide.
      Umarım istediğiniz gibi bir dizi bulursunuz.
      sevgiler

      Sil
    2. Aslında hiç ajumma olacak yaşta değilim ama diziyi o kadar beğendim ki. Benim için gençlik dizilerini geçti.Gözlerimde yaş kalmadı ayrıca :( Balık kadını yengeç erkeği ilişkisiydi resmen.. Sevgi neydi sevgi emekti kıvamına geldim.

      Sil
  23. Nabrut tek anlamadığım belki de benim kaçırdığım nokta kız kendisini aldatıyor sanmıştı. Sonrasında dizide bu konu ile ilgili konuşmadılar, nasıl çözdüler ? Ben mi kaçırdım acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumu yeni fark etmem, acaba cevabım mı gitmedi ne oldu :/

      Sil
    2. Şöyle ki, hastane sahibi adamın karısını aldattigi,metresleriyle ilgili kişisel angaryalarini bizim oğlana yaptırdığıni öğrendi kız. Ve o günün sonunda parkta otururken çocuk ona onu hiç aldatmadigini söyledi. Öyle öyle taşlar yerine oturdu kadında da

      Sil
  24. ajumma değilim ama çook beğendim diziyi. her sahne çok anlamlıydı. anne-kız sahnelerinde istemsizce gözyaşlarım süzüldü. ben nam gili tutan tayfadan değilim, jin joo va ban do birbilerini seviyorlardı gerçekten ama nam gilde iyi bir adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok gerçekti dizi, hakikaten sevilmeyecek gibi değildi

      Sil
  25. Bir Ajumma olarak ben de simdi izlemeye karar verdim. 38 yasinda kore dizilerini kesfettim ve bos buldugum her animda dizi izliyorum :) Blogunuzu cok sevdim. Canakkale'den selamlar

    YanıtlaSil
  26. Tam 38 yaşında izledim. Yani tam oradaki canlandırılan yaşta. O nedenle empati yapmam çok kolay oldu. Hayatı sorgulamaya yardımcı olan, hadiselere farklı pencereleri bakmaya vesile güzle bir dizi. birozgurluk

    YanıtlaSil