Boşanmış Kadın Hüseyin Rahmi Gürpınar

Bu sıralar çok fazla e-kitap okuyorum. Hem her daim yanımda kitap taşıyabilmiş oluyorum, hem de elimin altında sürekli kitap bulunmuş oluyor, böylece daha çok kitap bitiriyorum. 

En son e-kitap formatında Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Boşanmış Kadın adındaki hikâyesi ile karşılaştım. Aslında bu hikâye Şık ismi altında toparlanan kitaptaki hikâyelerden birisi ve ben o kitabı ortaokulda okumuştum ama bunu hatırlamıyorum. Mutlaka yaşım itibarıyla o zamanlar konusu ilgimi çekmemiştir bu yüzden de bende yer etmemiş. Çünkü şu anki düşünce ve hissiyatıma göre okuduğum en iyi hikâyelerden birisiydi.


Hikâye kaynanası yüzünden boşanan bir kadının kocasına yazdığı, kocasının da ona yazdığı cevaplardan oluşuyor. Mektuplarda iki tarafın da hatalarına karşı yaptıkları özeleştiriler, birbirlerine karşı olan sevgileri o kadar samimiydi ki gerçek gibi okudum, yazar bu duyguyu bana geçirdi. Hem samimi, hem gerçekçi hem de inanılmaz eğlenceli bir dil ile kaleme alınmış bu mektuplardan oluşan hikâyenin sonu ise acayip komikti.

Hüseyin Rahmi Gürpınar kitabın girişinde hikâyede gelinin tarafından olduğum için ola ki bir kızım olur da, kaynanası ona bu hikâye yüzünden zulmederse diye korktuğundan bahsediyor. İşte öyle bir kaynana figürü çizmiş ama karşısına da fettan ve acayip zeki bir gelin modeli ile sanki tüm olanın arada kalan zavallı damada olduğunu da hissettirmişti.

Zaten o kadar kısa bir hikâye ki mutlaka okuyun. Hatta okuduktan sonra belki gelip yorum yazın. Üzerine konuşacak ve düşünecek çok fazla şey var!

Yorum Gönder

2 Yorumlar