Yarım Bıraktığım Diziler

Bu sıra çok fazla dizi yarım bıraktım. Bazısını konu itibarıyla, bazısına oyuncuları yüzünden devam edemedim. 




The Liar and His Love 
Konusu hakkında şurada bilgi vermiştim.

Eğlenceli çerezlik bir dizi olacağını düşünerek başladım. Ama fazla çıtır kaldı. :D İlk iki bölümünü izledim. Kızımız Joy'un oyunculuğu o kadar abartılıydı ki tatlı ve sevimli olacağım derken yapmacık olmuştu. Bir de müzik grubu vardı ki oyunculukları yerlerde!
Belki 20 yaş altı arkadaşlarımızın genç oyuncular hoşuna gidebilir ama ben dayanamadım. 


The Best Hit

The Best Hit Konusu 
90'ların ünlü şarkıcısı bir gün ansızın ortadan kaybolur ve herkes intihar ettiğin sanır. Aradan 24 yıl geçtikten sonra geri döner lakin hiç yaşlanmamıştır. (the best hit bölüm sayısı 32)

The Best Hit başrol oyuncuları ve konusu itibarıyla çok iyi bir dizi vaat ediyordu. Lakin;
Spoiler içerir.
Geçmişten gelen pop yıldızı yaşlanmadığı için kendisi yaşında bir oğlu vardı. Ana tema güzeldi ama güzel işlenememişti. İlk 5 bölüm acaba açılır mı, diye diye zor dayandım. Son raddeye gelince de  son bölümü açtım. Son bölüme bir bakayım, devam etmeye değer mi, dedim ki of! Öyle saçmalamışlar ki, dedim iyi ki bitirmemişim. Büyük vakit kaybı olacakmış. Adam oğlunun sevdiği kızla sevgili oluyor, ne kadar saçmalamışlar tahmin edin. :S

woman of dignity poster


Woman of Dignity 

Woman of Dignity konusu 
Woo A-Jin kayınpederinin serveti sayesinde lüks bir hayat sürmekte tabiri caizse gününü gün etmektedir. Ancak kayınpederi servetini kaybetmiş ve kocası da onu aldatmıştır. Woo A-Jin resmen dibe vurmuştur.  Woman of dignity güney kore sineması için efsane bir dizi olabilirdi, çünkü başrol iki kadın oyuncuya da bayılıyorum.

Woman of dignity oyuncuları yani;
Kim Sun Ah City Hall ile,
Kim Hee-Seon ise Angry Mom ile efsaneleşen iki dev kadın! Bu iki oyuncuyu bir dizide bir araya getirme fikri bile başlı başına şahaneydi! Ama ilk iki bölüm o kadar kasvetliydi, Kim Sun Ah'ın karakteri o kadar iticiydi ki bu diziye de dayanamadım. 



Chief Kim

Chief Kim Konusu; güçlüler tarafından ezilmiş, çalışanların arkasını kollayan ve onlar için mücadele eden bir şirket yönetici olan Nam Goong-Min bir gün büyük bir şirket tarafından yolsuzlukları örtmek üzerine işe alınır.

Chief Kim Yorum diye bir başlık atarsam doğru olmaz. Çünkü diziye odaklanamadım ve hatta konusu için değil sırf Nam Goong Min için bıraktım.
Aslında diziye de Nam Goong Min için başlamıştım, beğendiğim bir aktör ama bu dizide of! Saçını kahverenginin en avam, en berbat tonu ile boyamış, adamcağızı Şakşuka Tarık Mengüç'e benzetmişler, karakteri de -ileride mutlaka normalleşecektir ama- öyle cıvık, öyle üç kağıtçıydı ki! Yok, ona da dayanamadım.

Peki, aralarında keşke devam etseydin, devamında açılıyordu diyeceğiniz diziler var mı?

Not: 2017'nin en iyi dizileri anketini cevaplarsanız çok sevinirim. Eğer mobilden giriyorsanız anket en aşağıda, masaüstünden giriyorsanız sağ tarafta olacaktır... 


Yorum Gönder

35 Yorumlar

  1. Chief Kim kesinlikle çok açılıyor saç rengi cidden berbat ama (spoiiii yanlışlıkla bir kadını kurtarıyor ve olaylar gelişiyor ) biraz dayanamamışsın keşke unni bu arada bloğunu uzun süredir takip Edip yazmıyanlardanım.secret hotelde keşke ngm i seçseydi demiştim neyse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memnun oldum öncelikle ^^
      Cheif kim konusunda baskı var. sanırım izleyeceğim ^^

      Sil
    2. Bende memnun oldum girls generation 1979'a baktın mı mini dizi olmasına rağmen çok güzeldi ve mutlaka because my first life izlemelisiniz unni

      Sil
    3. Tavsiyelerin için teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  2. işte bu blog'a girme sebebim kendimi görüyorum sanki .. :)

    YanıtlaSil
  3. chief kim güzeldi aslında keşke devam etseydin. savcı ile bromansları güzeldi aslında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer sosyal medya hesaplarımdan da bol bol ısrar aldım. devam edeceğim sanırım :)

      Sil
  4. chief kim'i ekip arkadaşlarımla çevirdik diye demiyorum gerçekten ama bence çok eğlenceliydi ya :D saç rengi evet berbattı ama kahkahalara boğulduğum o kadar çok sahne oldu ki. oyuncular hakkında hiçbir fikrim olmadan çevirmeye başladığım diziden 4 şahane oyuncuyu severek çıktım ve şu an 3'ünün de yeni dizisi başlıyor. reytingleri de korede epey iyiydi. her dizinin bir demi olduğuna inananlardanım. o yüzden devam et demeyeceğim ama belki bir gün son bir kaç bölümüne bakmak istersin. junho ile NGM ikilisi çok şekerlerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında zaten ben de siz tavsiye ettiniz diye bşladım :D
      Diğer hesaplardan da o kadar çok tavsiye aldım ki mutlaka izle diye. Zaten siz tavsiye ettiğiniz için de dizinin hepsini indirmiştim. Nasılsa arşivimde var. Tekrar şans vereceğim.
      Elleriniz dert görmesin ^^

      Sil
  5. Chief kim.tabi ki de Son sahnelerde çok gulmuslugum vardir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuhhu resmen taşlandım herkes Cheif kim diyor. Koşup izlemeliyim :D

      Sil
  6. İçlerinden benim de yarım bıraktıklarım var fakat woman of dignity'yi severek izledim bence bi şans verebilirsin 👍 Özellikle woo a jin rolüyle güçlü kalmaya çalışan ve tavizler vermeyen güzel bir kadın profili çıkarılmıştı bence ve kötü kadın da aslında tamamen kötü değildi ve bir yerlerde hep woo a jib gibi olmak saygı görmek istiyordu.Tabi bazen gercekten insanın sabrını zorlayan şeyler de yaptı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir düşüneceğim :) Ama önceliğim Cheif Kim :) Teşekkür ediyorum ^^

      Sil
    2. Rica ederim.Cheif Kim yorumlarını görünce bende de bi devam etme isteği uyandırdı :)) sanırım 10lu bölumlerden sonra bırakmıstım.

      Sil
  7. ben de yarım bıraktım bunları kıkıkı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatta ısrarlar üzerine Chief Kim'e başladım ama yine yarım bıraktım :D

      Sil
  8. bende the best hiti izledim aralarından chief kimide yarım bıraktım diğerlerine hiç bakmadım ağır yoon si yoon hastasıyım o yüzden the best hitin biraz atlatarak izledim aynen dediğin gibi saçmaladılar baba oğulun aynı kızı sevmesi olayı gereksizdi çok da ilişki karmaşası vardı ama dizide si yoon çok sevimliydi sonunda da tatlıya bağladılar:D

    YanıtlaSil
  9. Best Hit'te baba oğlunun sevgilisi ile birlikte olmuyor. Babanin bir kopyasi geleceğe isinlaniyor. Çocuğun babası geçmişte kalan kopya. Ben sırf baba ve oğul arasındaki ilişkiyi merak ettiğim den son bölümün 15 dakikasına kadar izledim. Fazlasıyla zorlama olmuş. Sevmeyerek izlediğim ilk dizi oldu.

    YanıtlaSil
  10. Nabrut sasirdim ya WomanofDignity guzel diziydi. Kim Sun ah i cok cok severim tamam ama dizi gerçekten guzeldi Sondan başa sarmalı konusu kliselerden uzak seyri, insanların hırslarınin işlenisi gayet iyiydi. Çok şey öğretir 😉 Ben etkilendim. Tavsiye ederim 😊😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Chief Kim'e tekrar başladım yine sevmedim :)
      O yüzden wod da sevmem gibi geliyor. Olmadı mı olmuyor demek ki ^^

      Sil
  11. CHİEF KİM :D herkes söylemiş zaten amaa cidden efsane dizi benceee junhonun oyunculuğunu o ikisinin ilerleyen bölümlerde kimyası müthişş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 12. bölüme kadar izledim yine de sevemedim. Sorun bende bence :D

      Sil
  12. Biraz geç oldu ama best hit! Bana göre çok anlamlıydı. Dostluk ve aşk içten, sıcacık işlenmiş. Son bölümü de Nazım Hikmet'ten bir şiirle bitirdiler. Bir şans vermelisin boş vaktinde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Best Hit'İn son bölümünü izledim ama bazen sarmayınca sarmıyor sanırım :D

      Sil
  13. Best hit diyorumm . Direk son bölüm izleyince zaten çok saçma gelmiştir de bi şans ver bence . Sırf YSY için bile izlenebilir ki o yüzden başlamıştım kore de onun kadar sempatiği tatlısı ve mükemmel mimiklisi yok ya ♡♡♡ neyse kurguda biraz sıkıntı olabilir ama kötü değil güzeldi gerçekten . İzlersin inşallah nabrutumm (^ 3^)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şans daha vermeye çalışacağım bir ara ^^

      Sil
    2. The Best Hit'i izleyenlerin çoğu YSY için izlemiş sanırım. Diziye daha önce başlayıp bitirememiştim netflixte x1,5 hızda bitirebildim, sırf bitirmek için bitirdim yani. Aşk üçgeni olayı beni dizinin başından sonuna kadar rahatsız etti sanırım sadece o yüzden diziye ısınamadım. Komikli eğlenceli anlar da vardı açıkçası ama hızı arttırarak izlesem de dizinin akışı bana bir tık ağır geldi.

      Sil
    3. The Best Hit'i izleyenlerin çoğu YSY için izlemiş sanırım. Diziye daha önce başlayıp bitirememiştim netflixte x1,5 hızda bitirebildim, sırf bitirmek için bitirdim yani. Aşk üçgeni olayı beni dizinin başından sonuna kadar rahatsız etti sanırım sadece o yüzden diziye ısınamadım. Komikli eğlenceli anlar da vardı açıkçası ama hızı arttırarak izlesem de dizinin akışı bana bir tık ağır geldi.

      Sil
  14. Dört dizinin dördü de efsanelerdendi, elbette tercih meselesi ama sasirdim. K dramalarin bircogu genelde iki üc bölüm skabiliyor giris bölümü karakter analizleri konunun icerigi daralabiliyor izledici, ancak sonra öyle bir alip götürüyor ki. Elbette zevkler renkler farkli tek tip robot degiliz . Neyse ki derya deniz K drama var, biri olmazsa digeri😂🌸

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2010 yılından beri Kore dizileri üzerine yazılar yazıyorum :) Ve genel olarak da izleyicinin tercihlerini biliyorum aslında. Bu diziler çok az kişinin efsanesidir. Efsaneler arasında saymak bilemedim. Dediğin gibi zevk ve tercih meselesi. Ama Liar an his love harici diğer ikisini 5 bölüm izledim. O konuda haklısın. Bazen geç açılır ama bana 5. bölüm olduğu halde açılmadı. :)
      Teşekkür ediyorum güzel yorumun için.

      Sil
  15. merhabalar. öncelikle ilk yorumum şerefine bloğuna tebriklerimi sunar ve başarılarının devamını dilerim. Ben de senin gibi namgoong min hayranıyım bu sebeple listeme tüm dizilerini eklemiştim ve ilk olarak komik göründüğü ve namgoong min'in tarzının farklı olmasından dolayı Chief Kim'i izlemek istedim. Şu anda 6. bölümü izliyorum. Senin fikirlerine etki etmeden dizi hakkındaki kendi naçizane yorumumu yapmak isterim. Yukarıdaki listede bulunan diğer dizileri izlemedim isimlerini ve konularını da daha önce duymadığım için bilmiyorum da. Kore dizilerine olan hayranlığım bu sene 20 yaşımdayken başladı. :D neyse Chief Kim hakkındaki düşüncelerime gelince. Dizinin konusu bana eğlenceli geldi. Böyle başrollerin bir miktar çıkarcı olarak komik oldukları diziler aslında hoşuma gidiyor. Daha sonra Namgoong Min'e gelince. Ben oyuncuların farklı tiplemelere girip tamamen tarzını değiştirip bambaşka bir insana dönüşmelerini seviyorum. Aksi takdirde sanki bir kişi farklı isimlerle insanların karşısına çıkıyormuş gibi oluyor. Bu sebeple ben diziyi beğendim. Hatta Namgoong Min'e olan hayranlığım iki kat daha büyümüş olabilir. Dediğim gibi bambaşka bir insana dönüşen oyuncuları seviyorum ve onlar benim gözümde daha yetenekli oluyor ki Namgoong Min'in tüm dizilerinde ve filmlerinde böyle bir durum var sanırım. Ben bu diziye bi şans vermeni isterdim aslında. Evet saç rengi biraz abes durmuş ama bence karaktere çok uymuş benim gözümde sırıtmıyor. Yorumumu okuduğun için teşekkürler.:)

    YanıtlaSil