Belki Bir Başka Hayatta Okur Yorumu


Kitap adı: Belki Bir Başka Hayatta 
Yazarı: Taylor Jenkins Reid

Kitabın ana kahramanı Hannah'ın önünde iki yol vardır;
Ya gece klüpte Ethan ile kalacak,
Ya da arkadaşı Gabby ile eve dönecek...


Kitabın Arka Kapağı

Ya hayatta mümkün olan her şey, bir şekilde gerçekleşiyorsa? "Olur mu, olmaz mı? Beni eve bırakmasına izin verirsem, bu beni mi, yoksa onu mu daha fazla etkileyecekti? Önce Ethan’a, sonra da Gabby’ye baktım. Hayat uzundu ve karşımıza sonsuz sayıda fırsatlar çıkarıyordu. Bu tür ufak kararların önemsiz olduklarını, ne yaparsam yapayım sonunda olmam gereken yere varacağıma, kaderimin eninde sonunda beni bulacağını düşünürdüm. Bu yüzden kararımı…" Sonsuza Dek, Ayrı ve Evet, Dedikten Sonra romanlarının çoksatan yazarından kaderimizin verdiğimiz kararlara bağlı olduğunu gözler önüne seren nefes kesici bir roman. Gece yarısından hemen sonra en yakın arkadaşı Gabby, Hannah’ya gitmeye hazır olup olmadığını sormuştu. Kısa bir süre sonra da Ethan, eğer kalmak istiyorsa Hannah’yı daha sonra bırakabileceğini söylemişti. Hannah, Gabby ile giderse hayatı nasıl bir yöne gidecekti? Peki ya, Ethan ile kalırsa? Farklı bölümlerle eşzamanlı ilerleyen hikâyede, Hannah verdiği farklı iki kararın sonuçlarını yaşıyordu. Birbirinden tamamen farklı iki sonuç. Bu iki alternatif gerçeklik yaşanırken Belki Bir Başka Hayatta kader ve gerçek aşk ile ilgili soruları aklımıza getiriyor: Kader diye bir şey var mı? Şans, hayatımız üzerinde ne kadar etkiye sahip? Ve belki de en merak uyandıran soru: Ruh eşi diye bir şey var mı? Hannah olduğuna inanıyordu. Ve her iki hayatta da onu bulduğuna… Peki ya siz?



Her iki seçimi için iki farklı senaryo yazılmış. Basit bir seçimin insanı nerelere sürüklediğini okumak düşündürücüydü.
Kendi hayatım adına yol sapaklarını düşünüp diğer şıkkı seçseydim şimdi nerede olurdum acaba diye alternatif senaryolar yazdım. 

Güzel başlıyor ortalarda tempo düşüyor ama sonunu güzel bağlanmış, özellikle son bölümü merakla okudum.

İlla okunması gereken bir kitap olmamakla beraber böyle iki senaryolu bir kitabı deneyimlemek isterseniz bir şans verebilirsiniz.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Nabrut abla sen Jane Eyre'yi okudun mu , okumadiysan tavsiye ederim. Beğeneceğini düşünüyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil