Yarım Bıraktığım Diziler

Ne izleyeceğimizi bilmek kadar ne izlemeyeceğimiz hakkında fikir edinmenin de önemli olduğunu düşünerek yarım bıraktığım, sevemediğim beni içine almayan dizileri yazacağım. Umarım bir fikir verir.

Fantastic Kore Dizisi Yorum


Joo Sang Wook sever biri olarak bu dizisi hakkında şurada bilgi vermiştim. Dizinin kadrosu çok zengindi. Ama konusu hakkında bilgi verirken iç bayıltıcı bir dram izleyeceğimizi düşündüğümü söylemiştim. 

Dram dolu olduğunu söyleyemem ama gitmiyor. Akmıyor. Joo Sang Wook çok sevdiğim halde ve kadın başrol Kim Hyun-Joo çok karizmatik ve hoş bir kadın oyuncu olmasına rağmen -ezik değildi- izleyemedim. Spoiler olmadığı konu içerisinde zaten geçtiği için şunu da eklemek istiyorum; hatunun ölümcül bir hastalığı olduğunu ve öleceğini bile bile izlemek bir gerilim yaratıyor. Bu da beni diziden uzaklaştırdı.

Moonlight Drawn by Clouds Yorum



Bu senenin en sevilen dizilerinden değildi ama dizideki başroller en sevilenler listesinde yerini aldı. Genel olarak kadınların erkek kılığına girdiği dizileri sevmiyorum. Bir erkeğin karşısındakinin aslında bir kadın olduğunu anlayamadığı gerçeğini saçma buluyor, dizi boyunca nasıl anlayamaz diye düşünmekten ve hadi artık gerçekler ortaya çıksın diye beklemekten diziye adapte olamıyorum.

Bu dizide de evet, ikili şahane tatlı idi. Ama senaryo çok yavandı. 13. bölüme kadar dayandım ama sonrasını izleyemedim.

My Wife's Having an Affair this Week Yorum


Lee Sun Gyun severim. Hemen hemen her dizi ve filmini de izledim. Bu diziye de başladım. Dizide Lee Sun Gyun karısı tarafından aldatılıyor. Bunu fark edip suç üstü yakalamak üzere planlar yapıyor. Bu süreci izliyoruz.
Aslında iyi başladı ama; sonrasında öyle geniş-meşrep bir adam karakteri çizildi ki yok artık diyerek dizinin sonunu getiremedim.

Sizden bu dizileri bitirenler var mı? Sizin düşünceleriniz neler merak ediyorum.

Yorum Gönder

34 Yorumlar

  1. Moonlight'ı ben de bitiremedim senaryosu sungkyungwan scandala benziyordu başrol erkek oyuncu iyi olsa bile gitmiyor dizi beğenenler kore dizilerini izlemede yeniler galiba çünkü hep alışıldık şeyler vardı dizide

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dOĞRU TESPİT OLABİLİR Biraz da gençler daha çok beğendi sanırım.

      Sil
    2. yıllardır kore dizisi izliyorum 200 diziye ulaşacağım yakında ama moonlight konusunda katılmıyorum klişeleri seven birisi bu diziyi severek izler klişe sevmeyen insan sevmez bence :) ben sevdim 13ten sonra senaryo sıkmaya başladı ama sonda (sungkyunkwan scandalda bir çıkarımım olmamıştı) ufak tefek birşeyler kattı bana dizi :)

      Sil
  2. Moonlight drawn by clouds'a baya istekli basladım ama sonunu getiredim.Cok klise bi konu ozellikle bunun gibi onlarca dizi izledikten sonra bi ekşın olmayınca ilerlemedi :/ My wife's having affair this week konu olarak farklı olduģu için merağımı kamçıladı ve ilk bölümler kadar akıcı gitmese de 12 bölüm olmasının verdiģi kolaylıkla bitirdim.Lee Sun Gyun izledim de denebilir tabii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. My wife's having affair this week dizisinin sonunu anlatır mısın :D

      Sil
    2. Ahahhaha tabii :) Affedebilirim ama unutamam tarzı bi son oluyor.Tam adamı başkasına aşık edecekken vazgeçiyorlar (kendi gibi oyuncak makinası tutkunu komşusuyla)Boşanıyoruz ama biz böyle daha iyi anlaşıyoruz durumlarına giriyolar :/ Ve bir şekilde toycrane'e mesaj atan herkesin hayatı rayına oturuyor,sorunları çözülüyor ve toplanıp fan club tanışması yapıyolar :))) İkinci çiftte mutlu sona kavuşuyor ^^

      Sil
    3. Ahahhaha tabii :) Affedebilirim ama unutamam tarzı bi son oluyor.Tam adamı başkasına aşık edecekken vazgeçiyorlar (kendi gibi oyuncak makinası tutkunu komşusuyla)Boşanıyoruz ama biz böyle daha iyi anlaşıyoruz durumlarına giriyolar :/ Ve bir şekilde toycrane'e mesaj atan herkesin hayatı rayına oturuyor,sorunları çözülüyor ve toplanıp fan club tanışması yapıyolar :))) İkinci çiftte mutlu sona kavuşuyor ^^

      Sil
    4. Off pek bir şey kaçırmamışım teşekkür ediyorum ^^

      Sil
  3. Katılıyorum sana Nabrut bende Moonlight haricinde diğer ikisini yarım bıraktım zaten moonlight'ı da eglenceli ve iyi oyuncular oldugu için bitirebildim. Üçününde senaryosu kötüydü oyuncular iyiydi yazık oldu oyunculara��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çiftin şahane olduğu konusunda hiç bir diyeceğim yok :)

      Sil
  4. Üçünü de bitirdim. Ama seninle aynı duyguları paylaşarak. Dizi izlemeyi seviyorum , izleyecek pek de bir şey bulamayınca mesguliyetim de pek olmayınca orta dizileri atlayarak sonuna kadar izliyorum. Senin tarzını da bildiğim için üç diziye de devam et diyemiyorum. Bırak öyle kalsınlar.

    YanıtlaSil
  5. Bunlara hiç bakmadım azcık kopyacıyımdır eleştiri ve yorumlara bakarak izlerim :) ama tabi yarım bıraktıklarım var Rooftop prince , blad man 2-3 bilemedin 4 bölüm anca bakabildim sanırım oda zorlamayla hee bide Producers kim soo hyun için bakmaya çalıştım ama ıhhh olmadı olmadı yani.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iyi diziler seçmeye özen gösteriyorum amaaa böyle oyunculara özel ilgim varsa bir gayret başlıyorum yine de :D

      Sil
  6. Moonlight drawn by clouds dizisini severek izledim ve bitirdim. Fanstastic ben de yarida biraktim hatta yarida demeyelim 2 bolum izleyip biraktim. Digerine hic baslamamistim... 2016 yilinda yarim biraktigim diziler : glamorous temptation, shopping king louie, flower in prison , doctors, jaelousy incarnate, mrs.cop2, the good wife, mirror of the witch

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Moonlight dizisinin sevendi de çok ki saygı duyuyorum :)
      Jealousy Incarnate ye bir şans ver derim zira ilk bölümler monoton başlıyor ama sonrası efsane. hatta dizinin yazısını yazdığımda yarım bıraktım diyenlere sabredip devam etmelerini söylemiştim sonradan bana teşekkür etti hepsi :)

      Sil
  7. biz de benzer bir sebeple Uncontrollably Fond'u yarım bıraktık. kim woo bin'in sonunda ölecek olmasını kaldıramayacaktık sanırım :))
    bir de Flower Boys Next Door var ki park shin hye'den nefret etme sebebimiz oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak onun da sadece 2 bölümünü izledim ben de ölecek olmasının verdiği stresle devam edemiyorum :D

      Sil
    2. Bence buna devam et. Kim Woo bin için sonuna kadar izlenir.Sonu da insanı hiç sarsmiyor. Tebessümle ve doğal bitiyor. Ki hayal dunyan genisse mutlu sonla bile bitirebilirsin. Ostlari da guzeldi. Senaryo da güzel ilerliyor.İnce düşünülmüş detaylar var.

      Sil
  8. Moonlight a başladım kaçta kaldığımıda hatırlamıyorum. Öyle bazen ilerleyemiyorsun bazı diziler de ama sonra bitirsemiydim diye arada sormuyor değilim kendime işte asıl mesele bu dizi kendini takip etme isteğini kendi vermeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı diziler ilk 2 bölümden sonra açılıyor o yüzden en azından 3-4 bölüm kesin şans veriyorum ama hala gitmiyorsa...

      Sil
  9. Ben üçünü de bitirdim. Vaktim olduğu için ve izleyecek dizim olmadığı için. Üç dizi ile ilgili yorumlarına ve izlememe nedenine katılıyorum. Birak böyle kalsınlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önceki yorumun gelmedi sanarak tekrar yazmşısın sanırım çok teşekkür ediyorum :*

      Sil
    2. Evet öyle olmuş. Rica ederim.

      Sil
  10. Fantastic ve My Wife's Having an Affair this Week tamam ama Moonlight Drawn by Clouds mi ?
    Fantastic
    Joo Sang Wook bayılan biri olarak kendisini Giant dizisinden beri takipcisiyim (Artık bir sapığa dönüştüğümü bile düşündüğüm zamanlar oluyor Kore de olsaydım adamı adım adım takip eder yapışan bir fanı olur muydum acaba :) Giant sene 2010 da çekilmiş düşün artık :)) Kim Hyun-Joo hiç sevemesem de, hep farklı biri olmalıydı desem de sırf Joo Sang Wook için bitirdim Kendisinin yine zirve sahneleri vardı Ama Joo Sang Wook bile yeterli gelmiyorsa bırakman en iyisi olmuş
    Moonlight Drawn by Clouds aslında bunu yarıda bırakmana çok şaşırdım Ben kızların erkek kılığına girme senaryolarını seviyorum o ayrı ama ikili çok tatlıydı İnatlaşmaları,aşkları,acıları,bakışları,gülümsemeleri bile tatlıydı Kız olduğu prens tarafından çabuk fark edilmiş dizi farklı ilerlemişti Ben her bölümü bayıla bayıla izlemiştim
    My Wife's Having an Affair this Week daha izlemedim Açıkcası izlemeyi de pek düşünmüyorum Konusunu okuyunca aynı bu senaryo sahip hatta andıran bile bir çok yapım izledim Aldatıldığını kanıtlayınca işler çok basitleşiyor ve zaman kaybı oluyor

    Benim yarım bıraktığım dizi yok sardırsam bile sonunu kadar gidiyorum Dizi bitince iyi ki sardırmışım zaten baştan sona anlamsızdı deyip kendimi mutlu ediyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında aldatıldığını kanıtlayınca çok farklı gelişti ama benim midem kaldırmadı :D
      Moonlight a gelince ben kız olduğunu öğrendiği bölümü hatta sonraki bölümü de izledim ama yok anacım belki benim yaş grubuma göre değil bilemedim :D

      Sil
  11. moonlight ı izledim yani konu çok sarmadı ama yinede fena sayılmazdı fantastic 25dk gibi seyrettim bıraktım diğerini hiç seyretme düşüncesinde bile bulunmamışım onu anladım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de başrolü sevdiğim için başladım 3. diziye :D

      Sil
  12. Moonlight'ı tek ben sevmedim sanıyordum baya sevmeyeni varmış. Fragmanda çok heyecanlandırsada entertainer gibi gerisi gelmedi maalesef. Buradan da çıkarım da bulunarak fragmanı iyi olan dizilerin kendilerinin başarısız olduğunu görüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet seven kısım daha önce bu tarz bir Kore dizisi izlemediği için diye düşünüyorum.

      Sil
  13. Moonlight Drawn by Clouds'un ilk iki bölümünü izleyip bırakanlardanım. Geçmiş dizilerden yarım bıraktığım diziler: Missing 9 (tam bir hayal kırıklığıydı ki çok bile dayandım; 7 bölüm izledim), It's okay that's love (9 bölüm izleyip de bu diziyi neden bıraktığımı anlamış değilim gerçekten :)), Cinderella with Four Knights (bu dizi beni sarmadı ki özellikle 4-5 yakışıklı erkeği bir dizide toplayıp da bir kızın peşinden koşturtmak bana pek samimi gelmiyor :)), Doctors (Park Shin Hye olsa bile bu diziyi bitiremedim), Entertainer (Kill Me, Heal Me'den sonra Ji Sung daha seçici olmalıydı sanki), DOS (Finali hala izlemedim ama 15 bölümü de öyle milletin dediği gibi bir solukta bitiremedim, her bölümde bitse de gitsek modundaydım), Oh My Venus (neden bıraktığımı anlayamadığım bir dizi daha :) belki tekrar geri dönerim), The Heirs (kadrosundan kalite akmasına rağmen beni bir türlü açmayan ve bitiremediğim ender dizilerden)... Neyse bir kaç tane daha var böyle ama yazmadım onları... Yani tarım bıraktığım diziler çok kaliteli olabilir elbette ama bilemiyorum neden yarım bıraktım ? :)

    YanıtlaSil
  14. fantastic in sonunda kadın ölmüyor.

    YanıtlaSil