Görücü Usulü Evlilik Hikayeleri-26

Görücü usulü evlilik hikayelerinin ana temasını birbirini görmeden evlenen çiftler,
uzaktan uzağa evlenmeler ve
büyük konuşmalar oluşturuyor.

Bazıları çok farklı ve kadere bak dedirtiyor, hatta etkisinden uzun süre çıkamıyoruz. Belki hemen arkadaşlarımıza anlatıyoruz, şaşkınlığımızı paylaşıyoruz.

Ben bugünkü gibi klasik hikayeleri de çok seviyorum. Benzerlerini defaatle okumuş olsam da yine yenide bıkmadan okurum gibi geliyor. Çünkü bu gibi hikayeler mutlu evlilikler barındırıyor, uzun seneler süren mutlu evlilikler....

Bu hikayenin sahibi Uyuşuk Pollyanna'ın anne babası. Çok teşekkür ediyorum bu güzel satırlar için...

Ben susuyorum.

Annemle babam çok önceden tanışıyorlarmış aslında. Babam ortanca dayımın kahveden arkadaşıymış, küçük dayımla da aynı yerde çalışmışlar bir süre. Annem dayılarıma ne anlıyorsunuz bu adamla takılmaktan dermiş hep. 

Sonra amcamla teyzem evlenmiş. Bir kaç sene sonra babaannem annemi de babama istemeyi düşünmüş, teyzeme söylemiş o da ben bir sorayım demiş. Anneme açılmış konu falan, annem de olabilir demiş. Yalnız bu isteme olayları olurken babaannem ve devamı Adana’da, annem Samsun’da babam da Kars’ta yaşıyor. Babamın babası olan dedem sabah işe giderken annemlere gelmiş elinde bir poşet portakalla, Züleyha’yı kimseye vermeyin, istemeye geleceğiz, demiş. 
temsilidir

Annemin babası olan dedem hiç istememiş, çok sormuş anneme emin misin diye, annem de evet demiş. Kız istenmiş, söz kesilmiş, tatlısı yenmiş falan ama bunlar olurken de annem Samsun’da babam Kars’taymış. Buradan Adana’ya kadar git gel yapmayalım, sen Samsun’a gelirsin demiş babama da. Resmen gıyaben söz kesilmiş yani. 


Anneme soruyorum neden evlendin diye, o an çok mantıklı gelmişti hem de teyzeni çok eziyorlardı o ailede onun yanında olurum diye evlendim diyor. Sevdim de masum, uysal adam işte, iyi ki de evlenmişim der. 

Bu da bizimkilerin evlilik hikâyesi işte. Yazıları okuyunca dayanamadım ben de paylaşmak istedim. 


Yazı dizisi:

Görücü usulü evlilik nedir?

Görücü usulü evlilik "Usulü"

Görücü usulü evlilik hakkında bilinmeyenler


Yorum Gönder

0 Yorumlar